Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Otišao sam danas u A1 sa namerom da se obavežem ugovorom i napravim rezervaciju za s22u. Kako vec skoro godinu dana koristim S21u želeo sam da ih malo uporedim. Prvo sam zamolio radnicu da ga skine sa one glupe sajle kako bih mogao da ga osetim u ruci, devojka me ladno odbila sa pričom kako ona ne može to da uradi a osoba koja to može nije tu. Uzeo sam da uporedim koliko sam mogao i utisci su sledeći...nikad neću kupiti bilo šta u A1 😂
Šalu na stranu, s22u je oštar po ivicama i pošto ja tel držim isključivo u džepu, ovo nije za mene. Ekran je identičan kao na s21u po pitanju brightness-a i ako s22u ima 1700+ nit-a onda ima i s21u.😎
Glavna kamera je bolja na s21u(s22 ima neko zamućenje po ćoškovima), uw je ista a x3 u x10 su značajno bolje na s22u. Portrait mod takodje bolji na s22u u smislu detekcije ivica. Video za nijansu bolji na s22u, telefon se nije grejao za tih 10ak min drndanja.
Sve u svemu, mislim da je prelazak sa s21u na s22u totalno nepotreban i bacanje para. Inače olovka sa s22u radi odlično na mom s21u ali mi je nepotrebna svakako. Ovaj telefon je za ljude koji vole note seriju, imaju torbicu i trenutno su na nekom telefonu iz 2019te.

U Švici s22 obican 615€ u sunrise mrezi, imal ko dobre volje da dobaci jedan? :)

Meni je noc okej, cak mi manje smeta od rupe u sred ekrana, svakako se tak deo ekrana koristi za status bar.

Samsung store u TC Ušće, prošle nedelje su mi rekali da im ove nedelje stiže maske (case) i orignal punjač.

Mislim da će S22 Ultra biti pun pogodak što se tiče kamere, baterije i novog Exynosa.

Ako prelaziš, a voliš velike telefone i veliki ekran bolje S22 Ultra, s-pen je tu ako ti zatreba. Ipak je S22 Ultra noviji model i ima lepši kockasiti elgantniji premium izgled.
Ne bunim se ni za S22U, ja sam neko ko voli note oblik telefona mada mi ne smeta ni izgled od S serije. U svakom slučaju neću se zaletati odmah. Prvo da vidimo realne recenzije i naravno šta kažu kolege sa foruma koji su odradili preorder.

Ako ne žuriš, svakako sačekaj. Dosta nas je izvršili preorder S22 Ultra, tako da će biti dosta recenzija i zapažanja kada nam isporuče telefone u prvoj polovini marta :)

Zna li neko u čemu je fora da Samsung ne može godinama već napraviti da njihovi flagship telefoni snimaju video bar istog kvaliteta kao što snima iPhone? Ja samo zbog video snimaka koristim IPhone. Inače sam fan Note telefona i imao ih skoro sve generacije ali se uvek vratim na iPhone u nekom trenutku baš zbog kvaliteta video snimanja.

Ja stvarno ne znam. Citajuci ovde forum, zakljucio sam da IP ima skoro duplo veci birate od s21u npr...

Ako ne žuriš, svakako sačekaj. Dosta nas je izvršili preorder S22 Ultra, tako da će biti dosta recenzija i zapažanja kada nam isporuče telefone u prvoj polovini marta :)
Ne zurim, zato cu sacekati da vidim misljenja kolega sa foruma.

Zna li neko u čemu je fora da Samsung ne može godinama već napraviti da njihovi flagship telefoni snimaju video bar istog kvaliteta kao što snima iPhone? Ja samo zbog video snimaka koristim IPhone. Inače sam fan Note telefona i imao ih skoro sve generacije ali se uvek vratim na iPhone u nekom trenutku baš zbog kvaliteta video snimanja.
Fora ja da iPhone ima Bionic A(upisati broj po želji) cpu koji je uvek superiorniji u odnosu na ostale....Samsung i ostali "xiaomi brate uzmi xiaomi" se hvale snimanjem u 8k a iPhone zapravo snima konstantno u 5 ili 6k i onda downsample-uje na 4k i to sa mnogo većim bitrate-om...rezultate vidiš i sam :)

Ponovo test kamere vs apple. Ponovo exynos verzija.

Iphone ima trenutno najbolji video, po meni. Inače, i u US-u idu malo kasnije dostave, dobio sam obaveštenje da će mi biti isporučena 512gb verzija 1. Marta.

Ne zaboravimo da je iphone iz prosle godine. Po meni video bolji na iphone-u a fotke kako koja,u svakom slucaju kamera je po meni trebalo da bude bolja od iphone-a sto nije slucaj. Mogli su bar u video modu da srede stabilizaciju pri losijim svetlosnim uslovima,iphone ih je tu pojeo. Mislim da ip14 nece biti ravnog kad izadje na zalost

Bukvalno čovek kaže na kraju klipa da kada bi morao da bira odabrao bi S22 ultra, a ovde totalno drugi komentari.

Još je on poznat kao neko ko je naklonjen "iekosistemu" :D

Ja bih bio presrećan da s22U ima i blizu kvalitet videa kao iPhone 13, ali realnost je da samsung kaska dosta tu. Videćemo, ako vidim da pored Note 10+ nema mnogo razlika, prodaću odmah ovu ultru.

Bukvalno se dvoumio i bukvalno je moguce da mu je samsung poslao telefon i bukvalno mozda nije hteo da kaze . Ako su semplovi dobri tj neforadjivani treba biti realan ,jedino gde ga je samsung dobio je zoom i poneka nocna fotka,sve ostalo egal a o vidru i da ne pricam. Samo treba biti realan ,kicno ne volim ios ni apple ali ne mogu da kazem da je nesto bolje kad nije ili je to minorno da se jedva i vidi. Inace ip13 je proslogodisnji model

Baterija je def stvar oko koje treba da bude zent. Jos na eksinosu...

А у чему то толико боље сем приликом постављања на друштвене мреже где се губи квалитет драстично? Ту је јабука боља од свих јер не губи квалитет кад се аплоудује...

А у чему то толико боље сем приликом постављања на друштвене мреже где се губи квалитет драстично? Ту је јабука боља од свих јер не губи квалитет кад се аплоудује...
Imao sam i znam šta pričam. Bili na nekom veselju sa ženom. Ja Note 10+ ona XR. Kada smo posle gledali snimke kod nje kao da je snimano profi kamerom. Kod mene šum, očajna stabilizacija, low light uslovi tek katastrofa. Posle N10+ sam imao S21 običan i Z flip 3. Ista priča. Pogotovo low light situacije. Samsung flagship uredjaji snimaju video kao neki random android telefoni od 200€. Ja bih prvi voleo da kažem da nije tako pošto su mi omiljeni telefoni iz Note serije ali nažalost Samsung ne može iPhone-u da priđe u snimanju videa. A meni je zbog posla kojim se bavim dobar kvalitet videa dil brejker.

Jel radio neko preorder preko Telenora uz neki od njihovih paketa?
Interesuje me kada se okvirno očekuje isporuka telefona, jel se ugovor potpisuje prilikom preuzimanja telefona (istekao mi je inače postojeći) ili se potpisuje ranije pa se onda čeka telefon, jel možda neko trsmio/dobio neki popust na paket...

@Superiorni18 Nije baš toliko loš video na Samsung-u :). Ima na kanalu JRE, Note4 snimak, kvalitet odličan, a telefon star ihaj. Zavisi i setup kakav je.

Ono što svi očekujemo od Samsung-a su poboljšanja na dva polja, baterija i kamera, i nema gde više da se ide. Prežvakano je već i više puta rečeno da tu kaskaju, ali idu nekim svojim tempom. Nekako su svi već godinama krenuli da se "oslanjaju" jedni na druge, a niko konkretno da napravi neki pomak i da izađe recimo sa promenom dizajna. Mislim da je S22 serija mogla recimo da ubaci slider za volume up, mute i volume down. Eto, to bi recimo kroz neku minimalnu izmenu značilo da rade na nečemu novom, ali su se oni fokusirali na saradnju sa AMD-om, i to najviše na polju GPU. Verujem da je S22 serija odlična serija uređaja, ali moraju da naprave neki pomak da bi S21 serija bila "zaboravljena" kada se pojavi bilo koja nova serija. Čudi me isto tako da Samsung ne razvija ili nema u planu da stavlja novi tip baterija u svoje uređaje, a verujem da ni 144Hz nije daleko, pa čak i više. Navikli su nas svi proizvođači da nam daju mrvice ponekad, ali na nama je da uzmemo ili ostavimo.

Ponovo test kamere vs apple. Ponovo exynos verzija.

Po meni video za nijansu bolji na iPhone, sve ostalao na S22 Ultra. Kamera na S22 Ultra je fino unapređena. Samo još da vidimo kako se baterija ponaša i ako tu bude sve ok, Samsung je definitivno pogodio u centar sa S22 Ultrom.

Uđem u Google Photos i vidim da imam 500+ slika i 3 video snimka od toga nijedan sniman "u uslovima slabog osvetljenja"

Daleko od toga da je los ali ne moze da se meri sa jabukom pogotovo u uslovima slabijeg osvetljenja
Pa nije baš tako, ne može da se meri je jaka reč. Pri tome, sačekajmo da vidimo ovde iz prve ruke. Po onome što vidim na netu, jabuka je bolja u videu, ali ne nešto drastično. Od Samsunga u Android svetu nema boljeg videa. Naravno, jabuka je tu svima zadala domaći zadatak, ali da je video loš na Smasungu, ne bih rekao.

Mislio sam na video zapis ,vidno je bolji na ip a o stabilizaciji i da ne oricamo u ll uslovima. Nisam rekao da je los samo da ip ima za klasu bilji video

Ја мислим да је најбоље да се Пеца укључи у дискусију па да пресуди шта је боље и колико😀

Nazad
Vrh Dno