Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Može li na UI 6.1 da se podesi navigation bar na sniper sa tri da nije jedan?

Mislim da ne može.

Može li na UI 6.1 da se podesi navigation bar na sniper sa tri da nije jedan?
Može. Instaliraj goodlock, u njemu modul NavStar, udjes u NavStar cekiras opciju Enable extra gesture settings.
Onda odes u podesavanje telefona, ekran, traka za navigaciju, još opcija i tu možeš podesiti i te tri sa dna i ukloniti onu liniju na dnu...

Valjda ne može Good Lock za nas region, nego Nice Lock i modul od Good Lock. Tako može, nego malo je egzibicija i budzenje.

Može. Instaliraj goodlock, u njemu modul NavStar, udjes u NavStar cekiras opciju Enable extra gesture settings.
Onda odes u podesavanje telefona, ekran, traka za navigaciju, još opcija i tu možeš podesiti i te tri sa dna i ukloniti onu liniju na dnu...
Za Crnu Goru ne može goodlock

Da li su to na ONE UI 6.1 spustili Protect Battery sa 85% na 80%?

Vidim da su dodali još par opcija tu. Šta vi držite?

Kao da mi se brže praznila baterija u zadnje vrijeme, može biti da je zbog nekih stvari koje sam promijenio (pa sam vratio na staro da vidim kako će biti), a možda je i do tih 5% koje nam skidaju :)

Postoji li neko konkretno zapažanje da li bi bateriji dosta smetalo da je punimo do 100% umjesto ovako samo do 80%, ali da je punimo sporo, ne Super Fast?
Šta više smeta bateriji, da se puni sa Super Fast umjesto sporo, ili da se puno do 100% umjesto do 80%?

Ja sam do sada imao podešeno to da ide do 85% i punio sam sporo, osim kad baš žurim.

Odradih pre neki dan debloat, jer sam primetio da mi baterija osetno kraće traje zadnjih mesec dana, tipa jedva dobaci 5h sot. Izbrisao sam nekih 90 gluposti i rezultati su dosta bolji. Oko 6h:30min u proseku gura. Kad budem imao vremena odradicu dodatno brisanje jer ima još dosta nepotrebnih stvari. I što je najbitnije telefon leti bukvalno.

Odradih pre neki dan debloat, jer sam primetio da mi baterija osetno kraće traje zadnjih mesec dana, tipa jedva dobaci 5h sot. Izbrisao sam nekih 90 gluposti i rezultati su dosta bolji. Oko 6h:30min u proseku gura. Kad budem imao vremena odradicu dodatno brisanje jer ima još dosta nepotrebnih stvari. I što je najbitnije telefon leti bukvalno.
Kojim programom si brisao?

AdbAppControl.

Imaš u ovoj temi, februar prošle godine. Od mene post. Naravno, ti proveri dobro spisak i ako koristiš nešto od tih aplikacija nemoj da ih brišeš.

I meni baterija osetno lošija posle ažuriranja...
J*balo me ažuriranje da me j*balo

Odjednom je poceo gornji zvucnik da mi susti. Jel imao neko slicni problem i kako moze da se resi to

Ne. Promobi.

Da li imate preporuku za neki punjac od 25w jer su mi dosta njih sporo punili

Punjač od Samsunga a13 5g.
Puni super fast,provjereno na s23:)

Prilozi

• 20240723_121345.jpg
    20240723_121345.jpg
    124.1 KB · Pregleda: 44
  • 20240723_121254.jpg
    20240723_121254.jpg
    153.6 KB · Pregleda: 50
Punjač od Samsunga a13 5g.
Puni super fast,provjereno na s23:)
To je 25w varijanta imam 2 komada sa alija i jedan iz kutije od a72 i svi rade super fast charging bez problema.Ja proveravao na s22u i s24u

Dobih od ćerke S21 mobilni telefon koji je nekako(ni ona ne zna kako) ušao u safe mod.
Hoću da ga stavim u recovery mod da bih obrisao keš i podatake, ali ne mogu nikako da ugasim telefon.
Stalno se restartuje i ponovo ulazi u Safe mod. Pasword ne može da se ukuca jer ne "diže" tastaturu, a kad se pritisne emergency tastatura radi.
Probao nekoliko metoda za izlazak iz safe moda, ali ni jedna ne uspeva.
Zna li neko neki proveren način za izlazak iz safe moda ili za ulazak u recovery mod i pored safe moda?

Prilozi

• IMG_20240905_155724.jpg
    IMG_20240905_155724.jpg
    99.5 KB · Pregleda: 34
  • IMG_20240905_155545.jpg
    IMG_20240905_155545.jpg
    183.2 KB · Pregleda: 32
  • IMG_20240905_155718.jpg
    IMG_20240905_155718.jpg
    174.5 KB · Pregleda: 34
Nije bitno da bude ugašen telefon, samo bocni usb kabal u njega i drži dugo power taster dok se ne desi force restart i ugasi displej, čim vidiš da se to desi, pritisni volume i drži sve zajedno dok ne uđe u recovery.

Radi li vam Gemini AI na srpskom jeziku?Meni je radilo pre par dana.Juce sam azurirao telefon,sad probao i ne radi.S21 Ultra je u pitanju.

Skrolam kroz X i izleti mi ovo sasvim slucajno i kao neko da mi opali samar.

Naime u decembru mi se ekran na mojoj S21 Ultri “pokvario” sam do sebe. Drzao ga u dzepu na poslu, izvadim ga na kraj radnog vremena, linija na ekranu i uzasno jaki green tint. Odjednom. Bez ikakvog fizickog pada ili ostecenja telefona. Pokusavao da kalibrisem ekran, reset, ma kakvi nista ne radi. Iako bijah u cudu, kako to samo od sebe odjednom opet se pomirih sa cinjenicom da je mozda star ili dotrajao, al kad vidoh ovo 100% sam siguran da postoji nesto iza ovoga. Nije moguce da se mnogima odjednom ekran pokvari sam od sebe u slicnom vremenskom periodu i to bas pred izlazak nove serije. Svakako sam se prebacio na Apple jer je Samsung poceo da vrijedja inteligenciju jako, testirajuci S24 Ultru kao mogucu zamjenu za moju S21, bukvalno sam osecao downgrade u svakom smislu uredjaja.
Cak sam i bateriju zamijenio originalnom zamjenskom jer nisam osecao potrebu da mijenjam moju Ultru za nove generacije, ali izgleda da pribjegavaju raznim nacinima da te nateraju.

Jednostavno ne azurirati, ja sam na android 14 UI 6.0 sve radi dobro, dok funkcionise ne diram nista

Uh, ja sam update inače redovno radio na S21+.
Sad gledam i piše mi u sekciji za sistemski update: Last checked on December 05, 2024. Takođe piše da je to i datum kada je instaliran posljednji update.

Da li onda da ne radim bilo koji sledeći update koji dođe?
Ali...dešavalo se da on preko noći sam uradi update, možda ako ja ručno nisam pokrenuo a nešto je stiglo tih dana. Kako onda to spriječiti?

Ako su sami nešto čak nenamjerno zeznuli, a pošto update valjda pametno puštaju regiju po regiju, pa čuju za ovo, možda obustave taj update pa ostalima puste neki koji ne pravi ovaj problem.

Ne bi me čudilo da sami na ove i na one načine guraju ljude da kupe novi model, mada kockanje je to, jer ako se nekome desi ovakav šok vrlo je moguće da će baš zbog toga sledeći put zaobići taj brend, koji god on bio.

Nazad
Vrh Dno