Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Moraću da probam da uradim factory reset, pošto se ovo sa karticama u mom slučaju nikako ne rešava... Ako i to ne pomogne, ode na oglas. Samo me zanima, ako uradim factory reset, a jedna od kartica mi je eSIM, da li ću ponovo morati ono da je aktiviram preko novog QR koda ili će eSIM kartica fukncionisati bez problema? Ili možda mogu iskoristiti isti QR kod kojeg imam sačuvanog u email-u.
Evo i meni se prvi put ovo desilo s tim što nemam snage da radim troubleshoot. Samo sam testirao sa par poziva i da, fifti-fifti je da li ću biti dostupan ili ne. Izvukao sam drugu karticu odmah nakon i sve radi normalno.
 
Evo i meni se prvi put ovo desilo s tim što nemam snage da radim troubleshoot. Samo sam testirao sa par poziva i da, fifti-fifti je da li ću biti dostupan ili ne. Izvukao sam drugu karticu odmah nakon i sve radi normalno.
Evo ja nikako da stignem da napišem, ali factory resetom sam rešio problem. Jesam izgubio jedno 2-3h dok sam uradio bekap, pa sve to posle vratio i podesio opet (nalozi oko banke i ostalih bitnijih aplikacija), ali je vredelo. Od tad, sve je uključeno kako je telefon sam podesio, znaci jedna fizčika kartica (yettel), druga eSIM (mts) i uključena Volte opcija. Nisam imao ni jednom vise problem, skoro 4-5 dan.

S21 Ultra
 
Da li vam se desilo da se nakon iznenadnog restarta telefona (uzrokovanog zbog neke aplikacije i sl.), brzo bootuje nego inace kad se normalno restartuje i onaj merac sto meri vreme upaljenosti telefona nije na nuli, vec nastavlja tu gde je stao da broji, kao da nije bio pravi restart, ne znam....
 
Meni se jednom samo restartovao za 2 godine. I to posle masovnog snimanja od par sati na 35°+...
 
Ma meni je malo cudno, uglavnon crashuju par aplikacija, vidim tamo u battery pise "frequenlty crashes" moracu probati starije, novije verzije, ne znam vise. Recimo opera browser redovno zakucava i morao sam da koristim neku stariju verziju app od leta 2022, i sad je ok, mozda je do A13 i same optimizacije sa aplikacijama...
 
Valja koga ne mrzi i ko ima vremena da uradi full wipe posle A13 azuriranja.
 
Kod mene nikakav restart za sad.
Kad sam presao sa a12 na a13 samo sam uradio wipe cache i app booster i sve je proslo okej, ali se preporucuje kad se prelazi na novu verziju da se uradio fr zbog potencijalnih problema.
 
Da li je moguće u Samsung dialeru grupisati dolazne i odlazne pozive da budu 1. pera (4) 2. steva a ne kao što je default 1. pera 2. steva 3. pera 4. pera
 
Kod mene je grupisano po defaultu?
 
Koja ti je verzija Phone? Kod mene je Version 14.0.05.16, a Call version 14.0.00.104, Android 13

EDIT: Tek sad vidim da odgovaram u S21 temi, ja imam S22U :unsure:
 
Isto i kod mene, nije da mi sad toliko bode oči ali mi je organizovanije onako. Nema veze
 
Sviđa mi se s21 običan. Dimenzije su mi ok. Ima da se kupi za oko 500 evra nov. Šta mislite da li je to ok kupovina? Da li treba obratiti pažnju na neke verzije telefona? Video sam da imaju verzije sa dva različita procesora.
 
Poslednja izmena:
Najbolje Snapdragon verziju da pojuriš.
 
Najbolje da uzmeš onaj koji ima validnu 24 mesečnu garanciju. Mislim da nije baš pametno davati 500€ za telefon bez garancije, ali tvoji su novci.
 
Pa sad, nisam siguran za taj s22 da je dobar izbor.
Za te pare, bolje uzmi s21 fe nov ili s20fe nov.
Snapdragon verzije su u pitanju, imaces bolju autonomiju a ne gubis bukvalno nista, pogotovu u odnosu na base s21 i s22 modele.
 
Malo bolje na s21, ali u s21fe je snap sto je bitnije nego kamere, zato sto ce preko dana slike da ti budu iste, razliku ces najvise primetiti uvece. Za video ne znam, neko drugi ce da ti napise.
 
Jel ima neko problema sa fokusom na s21u, posle A13 azuriranja? Nebitno da li je 108mpix ili standarno slikanje, desava mi se da kada upalim kameru sve bude nekako mutno. Na 1X na oba modula kamere. Resava se na dva cudna nacina:

Prebacim na prednju pa vratim na zadnju kameru, i jos cudnije, malo udarim telefon rukom i odmah izostri sliku.

Na ultrawide nema nikakog blura, kao ni na 3X i 10X. Samo na 1X.

Uradio sam clear cache/data za Camera app, nisam radio FR posle A13 azuriranja. Telefon jeste gadno pao, ali tipa u maju 2021. Do skoro je skroz normalno radio. Sad planiram da ga prodam i ne bih da za*ebem nekog.

A takodje me mrzi da ga resetujem i sve podesavam.
 
Spremaju vas za prelazak na S23 seriju :D
 
^Zbog takvih namernih update-a su dobili kaznu u Italiji pre par godina (i Apple je dobio zbog usporavanja telefona). Mislio sam tada da ce im birokrate stati na rep, ali nista od toga, istorija se ponavlja sa nadogradnjama softvera.
 
Moguce moguce :)
 
@nidzakv moje misljenje je da ti je zbog toga sto ti je tel ispao. Probao sam upravo i sve radi normalno. Za divno cudo 3x i 10x zum jos uvek daje odlicne slike, ali su zato 100x zum s***ali.
Edit: sta se desava kad probas da slikas sa nekom drugom aplikacijom za slikanje?
 
@Stefan1995

Pa i ja mislim ali ispao je bas davno. A ovo se od skora desava. Sad upalih viber, wa za slikanje sve ok. Udjem u app sve ostro.. Moracu da istestiram malo vise. Mozda na xda ima neka modifikovana app za s21u exy...
 
Azurirano na 5.1 DBT csc . Camera Assistant sad radi i na s21+. Za sad sve radi super.
 
Kako da znam da li je sd varijanta, za s21 i s21fe, i koji uzeti od ta dva, cena je slična?
 
Instaliras cpu-z ili aida64
 
Nazad
Vrh Dno