Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Zaštita životne sredine, smejali se apple a sada svi isto rade posto ostaju milijarde u džepu.

Haha, znaci sad moram i kablic da kupim orginal. Haos majke mi 😁
Kao sto ti kolega rekao, to dobijas uz telefon i taj treba da koristis. Sem ako nisi kupio neki telefon bez icega u kesi, onda ***. Moraces i dobar kabal da kupis. Najvise ti se isplatilo da uzmes original punjac i kabal u jednom pakovanju. Nije losa ni solucija samsung powerbank 10000mAh, dobija se kablic i puni na 25W a mozes uvek sa sobom da nosis.

Kao sto ti kolega rekao, to dobijas uz telefon i taj treba da koristis. Sem ako nisi kupio neki telefon bez icega u kesi, onda ***. Moraces i dobar kabal da kupis. Najvise ti se isplatilo da uzmes original punjac i kabal u jednom pakovanju. Nije losa ni solucija samsung powerbank 10000mAh, dobija se kablic i puni na 25W a mozes uvek sa sobom da nosis.
Moze link na privatno ako nije problem za power bank 25w sa kablicem. Hvala

Izvinjavam se na duplom postu.
Sada kada sam kupio punjac 25w samsungov zbog super brzog, desava se sledece. Ubacim njega tipa pise da ce napuniti super fast za 20 minuta, ubacim stari od Huaweia koji je samo fast i pise da ce napuniti za 16 minuta. U cemu je sada fora ako ovo iko zna?
Male su razlike u brzini izmedju tog super fast i fast. Ja sam probao i sa anker, i sa huawei fast, i sa samsung 25w sve sa originalnim kablicem i bez obzira sta pise fast/super fast brzina kojom ce se napuniti je vrlo slicna, barem ta njegova procenjena. Ne znam kolika je realno...

I meni se drasticno popravila trajnost baterije, mislim da ce u mom nacinu korisscenja ladno izdrzati 2 dana.
Koliko hvalite tu nadogradnju još ću je instaliram na kraju kad se pojavi

Edit: sad vidim da se pojavila bukvalno juče. To je ova sa oktobarskim securitijem ako sam dobro ispratio.

To što piše nije tačno, od 90% do 100% će ti napuniti za 12-15 min realnog vremena, inače, nemoj da puniš tel koji je na 90%, bzvz trošiš jedan ciklus baterije, opusti se i puni ga kad padne na 25-30%

Edit: sad vidim da se pojavila bukvalno juče. To je ova sa oktobarskim securitijem ako sam dobro ispratio.
Baterija stvarno izuva, mnogo bolje nego dok je telefon bio nov.

@Spanjeli mene brine što sam ja negde ostao u maju sa nadogradnjama....moguće da su nešto zez u međuvremenu pa sad samo vratili na staro. Generalno sam zadovoljan skroz kako radi, a tel nisam resetovao više meseci

Može i da se preskoči u celosti (ili bar dok provereno ne bude hvaljen) 😉

Punjenje telefona je usporeno na 5-7W kad dodje do 85 baterija zato pokazuje isto.

Kad bi punio od 10-15% onda bi se razlikovalo. Fast charge radi od 0-60%. Tad je najveće zagrevanje i najbrže punjenje. Kako se posle 60% ide ka punijoj bateriji opada snaga i temperatura uredjaja. Baterije ne vole toplotu.

Inače Huawei - Xiaomi - Samsung - OnePlus imaju drugačije punjace, kablove i svoju sertifikaciju 1 pin koji omogućavaju svojim uredjajima sa svojom tehnikom da ispune sve uslove brzog punjenja.

Punjenje telefona je usporeno na 5-7W kad dodje do 85 baterija zato pokazuje isto.

Kad bi punio od 10-15% onda bi se razlikovalo. Fast charge radi od 0-60%. Tad je najveće zagrevanje i najbrže punjenje. Kako se posle 60% ide ka punijoj bateriji opada snaga i temperatura uredjaja. Baterije ne vole toplotu.

Inače Huawei - Xiaomi - Samsung - OnePlus imaju drugačije punjace, kablove i svoju sertifikaciju 1 pin koji omogućavaju svojim uredjajima sa svojom tehnikom da ispune sve uslove brzog punjenja.
Hvala brate do neba, uvek mi odgovoris jako iscrpno i kvalitetno. Ne znam odakle znas sve ove podatke, ali nije bitno.

Kad bi nam rekao odakle zna, morao bi da nas ubije 😁

AKo te tematika zanima, imas toga koliko hoces po internetu, Google zna sve ako ga pitas na pravi nacin :)

Pitanje za vlasnike S21 plus modela exynos, na kom update-u vam je bila najbolja baterija u zadnjih 5 meseci ?

Evo ga na 8%, skiči za punjačem al je junački izdržao.

Noćas ga punim pa ponavljam test naredna 2 dana.

Evo ga na 8%, skiči za punjačem al je junački izdržao.

Noćas ga punim pa ponavljam test naredna 2 dana.
Brate ja iskreno mislim da ovo moze samo ako spustis sve na minimum, a i tad je pitanje. Rezoluciju, osvezavanje, onu optimizaciju baterije, igricu nijednu ni da pomislis da igras ni minut. Drustvene mreze jako slabo, yt skoro nista i da ga koristis na wifi 95 posto. To je moje misljenje i stojim iza toga. Ko je mogao kao novog da ga gura 2 dana, moci ce i sada delimicno, jer je baterija svakako losija nego kada ga kupis. A updejti... svakako da imaju veze, neznatno po meni.

Pitanje za vlasnike S21 plus modela exynos, na kom update-u vam je bila najbolja baterija u zadnjih 5 meseci ?
Rekao bi maj ili jun, mada kod mene baterija zadnjih 5-6 meseci nije oscilirala u radu, i nisam primetio da je neki update unistio bateriju

Ovo oko punjenja, možete instalirati Ampere aplikaciju pa vidjeti kojom snagom/brzinom puni. Ja sam se nekidan sjetio da sam imao tu aplikaciju na starom telefonu pa sam je instalirao dok sam punio bez Super Fast-a, i pokazalo je oko 1880 mA, pa sam uključio Super Fast i pokazalo je oko 4300 mA. Sad pokazuje da je brzina pražnjenja oko -300 mA.

Ovo oko punjenja, možete instalirati Ampere aplikaciju pa vidjeti kojom snagom/brzinom puni. Ja sam se nekidan sjetio da sam imao tu aplikaciju na starom telefonu pa sam je instalirao dok sam punio bez Super Fast-a, i pokazalo je oko 1880 mA, pa sam uključio Super Fast i pokazalo je oko 4300 mA. Sad pokazuje da je brzina pražnjenja oko -300 mA.
Instalirao. Simpaticna aplikacija. Sad cu bas da ispratim malo

Da li si to merio ma 90% napunjenosti ili na dosta nižoj vrednosti? Moguće da laže za vreme, isto tako, moguće da pri kraju taj super brzi spusti amperažu prilično kako bi smanjio zagrevanje.

Da li si to merio ma 90% napunjenosti ili na dosta nižoj vrednosti? Moguće da laže za vreme, isto tako, moguće da pri kraju taj super brzi spusti amperažu prilično kako bi smanjio zagrevanje.
Od 90 posto sam merio, samo tada laze kada ima malo da napuni do 100. A proverio sam kad je bas prazan sa oba punjaca, jer mi je tako djilkos savetovao da uradim. Tada pokazuje solidno brze sa super fast nego sa fast. Takodje, kako se blizi 100 posto, izjednacavaju se vresnosti punjenja u MaH. Tipa kada sam stavio na 90 posto i merio u mah, bila je razlika 2000mah super, 1500mah fast. Posle na 95 posto su oba punila na oko 1000 mah. Vrv spustaju te vrednosti kako prilazis do 100 posto. I vrv su dosta vece razlike kada se puni od tipa 15 posto.

Rip 🤣

Nazad
Vrh Dno