Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Jel menjanje CSC koda, tj softvera za odredjeni region ima veze na trajanje baterije? Ja sam na SEE i nijednu aplikaciju nisam disable-ovao, tako mi mnogo fluidnije radi fon, jos sam ukljucio one dve stavke u advanced-labs i u developer settings force activities to be resizable, enable freeform windows i multi window for all apps, u kombinaciji sa 8gb ram plus..

Nije pitanje za ovu temu, ali ako neko zna odg. U Promobi servisu ne mogu da zamene bateriju na S20 zato što je SD i nije na naše tržište. Jel moguce da su baterije različite kako on kaže?

Nije pitanje za ovu temu, ali ako neko zna odg. U Promobi servisu ne mogu da zamene bateriju na S20 zato što je SD i nije na naše tržište. Jel moguce da su baterije različite kako on kaže?
Možda je samo oznaka različita, ali oni to ne nabavljaju i ne mogu nijedan uređaj da rade koji nije za naše tržište. Još jedan primer je Huawei sat, nisu mogli da mi poprave jer je samo za EU.

Možda je samo oznaka različita, ali oni to ne nabavljaju i ne mogu nijedan uređaj da rade koji nije za naše tržište. Još jedan primer je Huawei sat, nisu mogli da mi poprave jer je samo za EU.
A jel baterija ista ili ima razlika? Kapiram da neće da rade, ali onda ću da kupim kod njih bateriju ako radi od Exynos verzije i sam ću da je zamenim ili neko drugi, nebitno.

Nisam imao prilike da poredim fizički, a sumnjam da je bilo ko to ovde radio. Ako odes u bilo koji neovlašćeni servis, zameniće ti bez problema, a kazace ti dal je original ili ne.

Malo me bune opcije za kameru. U cemu je razlika prve dve, prva je 3:4 108 mpx a druga 3:4. Obe kad uporedim, nista ne mogu da primetim. Slika sa glavne, ali u cemu je fora? Screenshot_20221030-172018_Camera.jpg

Pa u prvoj slika sa 108mpx a u drugoj radi pixel binning, pogledaj veličinu fajlova i sve ti bude jasno

Pa u prvoj slika sa 108mpx a u drugoj radi pixel binning, pogledaj veličinu fajlova i sve ti bude jasno
Mnogo veci fajl je sa 108 i mnogo veca rezolucija. I ako moze malo detaljnije oko tog bininga? Da bih razumeo sta dobijam a sta gubim sa i bez 108? Sem kropovanja slike.

Ako ste cackali sa virtual ram,nemojte,sinoc prebacih na 2gb i sa 15 posto zatekoh ga jutros ugasen a obicno mi oko 3 procenta skine za noc,kakve veze ima ne znam.

Ja sam prebacio na 0 i rebutovao fon i baterija radi sasvim normalno. Apdejt je poslednji i takodje baterija normalno radi.

Mnogo veci fajl je sa 108 i mnogo veca rezolucija. I ako moze malo detaljnije oko tog bininga? Da bih razumeo sta dobijam a sta gubim sa i bez 108? Sem kropovanja slike.
Pixel bining je spajanje susednih pixela u jedan veliki radi povećanja osetljivosti senzora na svetlo. 108mpx je puna rezolucija ovog senzora i detalji fotografija na dobrom svetlu bi trebali biti odlični. Kada ima malo svetla, tada ulogu preuzima "nona bining" (9 pixela se pretvara u 1 veliki) i tada se povećava osetljivost senzora koji registruje više svetla, a koje je bitno za dobru fotografiju.
U realnosti je to sve čista glupost jer su mogli lepo da naprave senzor sa 12mpx koji bi imao velike pixele i fotke u svim uslovima bi bile odlične ali ne, njima je bitno da bude što veći broj mpx jer je to wow za prosečnog korisnika.

Slika se inače ne kropuje sa 108mpx na 12mpx kao što misliš, objasnio sam iznad sve šta se dešava, najbolje je da držiš klasičan 3:4 i to je to.

Seca li se neko tacne procedure za instaliranje Good Lock-a? Znam da mora da se vadi sim, Airplane mode nesto, vpn naravno...

Hvala

Sutra cu da ga provozam po YT malo :)

Da li neko ima problem da mu lose prebacuje sa jedne na druge kamere? Na primer kada prinesem nesto malo blize ono bude mutno bas bas.

Bulja da i dalje nema camera raw aplikacije za (ne)ultra s21 modele

Kakve su cene original zadnjeg poklopca za S21ultra , da li je neko menjao i kakvo iskustvo ima?
Što je najgore ne znam ni kako je pukao, tel je bio u torbici jedino ako je bila pritisnuta u autu, ali me čudi da je tako lošeg kvaliteta staklo na jednom flegšipu ...

Za S22 Ultra original sa ugradnjom cca 8.000 rsd. Info iz ProMobi-ja.

Pozdrav
Preporuka za masku Samsung S21 plus 5G
Kupio neku na brzinu kada sam uzeo telefon, raspala se posle 6 mjeseci

Ako imas prilike i mogucnosti ganjaj Spigen. Nema greske ni sa jednim modelom.

Ja baš sa njima nemam dobra iskustva. Oni rade po principu poručivanja, pa ako stigne, stiglo je. Piše da imaju, a u stvari poruče pa čekaju da im dođe. Što se maski tiče, da, ali ja više volim Tough Armor, da bude oklopljen kao tenk :). Ja poručujem odavde, mada se dešava da i njihove stvari ne stignu, ali rade refund i jedni i drugi:

Ja baš preko njih uzeo Spigen Tough armor. Preko tog srpskog sajta. Jesam malo čekao ali svakako se više isplatilo nego plaćanje poštarine. Tada se još više isplatilo, sad su malo poskupeli.

Ova maska mi se mnogo svidja, jer ima dobar grip na bokovima, retko koja to ima. Samo nesto ne mogu da je nadjem za s21 fe na njihovom sajtu.

Imao sam je ja na S21 FE, i brutalna je. Ja sam je uzeo u Zagrebu.

Od mene takođe preporuka (ako imate kako da dođete do iste) za Zizo Wireless Bolt masku. Jako dobra maska sa odličnim kickstandom i holster funkcijom kome treba. Usudiću da kažem da ima bolju zaštitu ivica od Spigena.

Dobre ali sa onom stipaljkom sto imaju kao ves da kacim po terasi. Slazem se za ivice, ali je glomaznija od Spigen-a.

Nazad
Vrh Dno