Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Imam s21 plus nisam imao problema sa zagrevanjem niti sa baterijom. Sot je kod mene oko 7h, isti je bio i na a11 i sad na a12

U oktobru za s22 i novembru za s21

Posle 14 dana korišćenja one ui 5 beta 1 utisci:
-brzi i fluidniji u odnosu na 4.1 one ui
-tecnije animacije
-dodatne funkcije kamere, kamera radi super odlicne slike
-bolja baterija pogotovu u toku nocu u potpunom mirovanju manje trosi za 3-4%
-otvaranje aplikacija vidno brze
-igram call of duty brze se ucitava

Nadam se da ce ovako biti i u daljim verzijama i jos bolji od ovog :)
Koje su dodatne funkcije kamere i šta znači odlične slike? Jesi li radio neko poređenje ili je to subjektivni osećaj?

Drugari, uzeo sam s21 plus i za softver mi pise g996b i ostalo, pa na kraju mm1/mm1/,mm1/xsp/mm1 sto sam nasao da je Singapur region/ Da li je bezbedno da nadjem neki za Srbiju softver sa istim brojem bootloadera i da flesujem taj nas preko Odina, ali isto da ostanem na avgust 2022 patch ali samo da promenim region. Jel to mogu preko onog samfw sajta za model g996b, posto tamo koliko sam video pise samo s21 a ne plus kad ukucam G996B, dakle isti je softver i za obican i za plus ili gresim?
Moze li mi neko pomoci oko toga, da li mogu da zeznem nesto?

Primetio sam jednu manu na septembarskom abdejtu- kamera u losem osvetljenju je bas losa i generalno mi se slike ne svidjaju, ostalo je sve isto.

Da li je jos nekome katastrofa slika tj snimak kada snima i zumira? S21 ultra, Exynos, poslednju update, avgust.
Bukvalno ko da snimam mikrotalasnom.

Znaci govorim o zumu kada snimam, na slikama je ok.

Ako snimas na x0.6, x1,x3 i x10 biće ti sve ok, sve između je digitalni zum

Za s21 plus exynos 256gb koliko da stavim za RAM plus 2 4 6 ili 8gb, negde sam citao da je kao najbolje na off ili na minimum ukoliko ne moze na off?
Suspend execution for cached apps - da li ovo da omogucim ili da ostavim na default kao sto jeste?
Adaptive battery on ili off, ima li razlike u trajanju baterije i screen on time? Ja kad stavim na off kao da malo brze i tecnije radi, ima li uopste efekta adaptive battery na one ui 4.1, ili da stavim na ON pa da sacekam da skroz nauci upotrebu aplikacija?

Poslednja izmena:
Kod mene na s21 plus, stoji na 4gb ram plus, i ukljucena je adaptivna baterija i izvlacim oko 7h sot-a i ostane oko 20% baterije

Jel to na kraju jednog dana ostane 20%?

Jeste, traje ceo dan i uvece ide na punjac

Pa dobro, nije lose, a jel ga malo vise podesavas u smislu da sve zivo namestis (iskljucis) kako bi dodatno poboljsao bateriju ili sve koristis kako je fabricki?

Iskljucio sam 5G, aod i neke aplikacije sam stavio u mirovanje. Ovo ostalo uglavnom je ukljceno osvetljenje ekrana na auto, 120hz, BT konektovan sa satom, lokacija, voLTE, 4G (70/30 u korist wifi)

Koje su dodatne funkcije kamere i šta znači odlične slike? Jesi li radio neko poređenje ili je to subjektivni osećaj?
Naprimer sad prilikom slikanja teksta tj skeniranja dokumenta imas opciju da odmah sav tekst kopiras sa slike.
Drugo, cini mi se da je nocna fotografija bolja. Slika u prilogu slikana u 19.23h.

Prilozi

• 20220915_192306.jpg
    20220915_192306.jpg
    342.8 KB · Pregleda: 52
Dosta bolja baterija na septembarskom.
@GoranGoGi kako ti se cini rad softvera generalno, nema veze sto je jos u beta fazi?

Imam problem da mi u samsung music app po folderima ne prikazuje dobro broj pesama, na primer kad god ima 121, 131, 141 pesma u folderu, odnosno kad se trocifren boj zavrsava na 1, meni pise da ima samo 1 numera. Problem se resi samo kada se telefon prebaci na engleski jezik. Jel ima neko resenje, neka caka, imam puno muzike i nervira me taj bag, najbolje bi bilo kada bih mogao da samo samsung music koristim na engleskom, jel ima neka aplikacija koja to radi?

Imam problem da mi u samsung music app po folderima ne prikazuje dobro broj pesama, na primer kad god ima 121, 131, 141 pesma u folderu, odnosno kad se trocifren boj zavrsava na 1, meni pise da ima samo 1 numera. Problem se resi samo kada se telefon prebaci na engleski jezik. Jel ima neko resenje, neka caka, imam puno muzike i nervira me taj bag, najbolje bi bilo kada bih mogao da samo samsung music koristim na engleskom, jel ima neka aplikacija koja to radi?
Pa skini drugu aplikaciju za muziku.

Probao sam gomilu i nijedna ne ispunjava moj kriterijum, na primer shuffle mod, skoro svaka od njih automatski spremi listu pesama dok u samsung music stoji redosled po imenu od A do Z i salta nasumicno, a bitno mi je da moze i da koristi equilazer od telefona

Kod mene je sve normalno, imam trenutno 462 pesme u tel, nikad nisam imao problem koji si napisao gore.

Kada se ocekuje novi android zvanicno? Da ne skidam betu ako ce uskoro. Hvala

Ja sam cuo novembar...

Mnogo mi je losa baterija na ovom zadnjem update-u... Nista cackao nisam..

Mada ne znam kako im možeš dokazati da nije stojao na 6m dubine 2 dana?!
Valjda je na njima da dokažu da je telefon bio na dubini ispod 1,5m.

Reklamirati IP68, a onda odbijati garanciju na vodu je pljačka koja je dozvoljena u bambalić državama jer tu funkcionere zakite sa 3 komada S serije i "obrišu" članove Zakona o zaštiti potrošača

^ Samsung ne prihvata više garanciju u slučaju da voda uđe u telefon. Dosta se zloupotrebljava pred sam istek garancije i korisnik dobije nov telefon sa garancijom.

Razumijem ja šta Samsung radi, ali kažem da onda na uređaj ne smiju staviti oznaku IP68, a posebno ga ne smiju reklamirati kao takav.
Ili u ugovoru moraju naznačiti da IP68 važi samo dok je fabrički zapakovan u najlonu.
Nego, iskustva i mišljenja oko exynos vs snapdragon čipseta za S21+

Prednosti, mane i da li se kod nas uopšte može nabaviti SD verzija nova? Polovno nije opcija

Nazad
Vrh Dno