Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Preselio sam se sa foruma za A52s. Napredovao sam na S21+, ne znam da li sam potrefio pravu temu ili ima bas za + ?? Pozdrav drustvu

Hvala brate. Reci mi par reci kako ti radi sve ukratko?
Animacije su tecnije, brzi je multitask, prelazak iz app u app je brzi.
U kameri je sad lepo uradjeno prepoznavanje slikanja dokumenta sa opcijom sa se odmah sa slike sav tekst iskopira.
Bag koji sam nasao jeste kad je ekran zaključan pa udjem direktno u kameru preko zakljucanog ekrana onda nece da se izadje dok se ne zakljuca telefon (ne smeta u radu).

Baterija 2 punjenje....30 poziva i 20 tak mail itd...
Videcemo sta ce doneti beta 2. Citam da je beta 2 na s22 naprimer zeznula animacije koje su u beta 1 bile dobre.... ima jos do stabilne verzije....a i ona kad izadje bude poliranja...

Prilozi

• Screenshot_20220905_225034_Device care.jpg
    Screenshot_20220905_225034_Device care.jpg
    65.2 KB · Pregleda: 64
Postoji li neka aplikacija koja bi trošila minimalno bateriju, a simulirala led diodu za notifikacije? Dakle bukvalno jedna tačkica da zasija na svakih 20 sekundi recimo.

Takođe, radi li vam edge lighting za vajber? Kod mene kad stigne poruka, upali se ekran i prikaže notifikaciju, nema uopšte edge lighting iako je uključen za sve aplikacije. Za sms kad stigne, radi normalno.

Moraš ovo da ugasis u podešavanju vibera, pa će raditi.

Prilozi

• Screenshot_20220906_193552.jpg
    Screenshot_20220906_193552.jpg
    79.1 KB · Pregleda: 49
Ugasio to već, međutim odradio se update aplikacije juče i izgleda upalio ponovo... Zato sam pomislio da nije do toga. Hvala.

Još samo da nađem neku aplikaciju za simulaciju led-a.

Ugasio to već, međutim odradio se update aplikacije juče i izgleda upalio ponovo... Zato sam pomislio da nije do toga. Hvala.

Još samo da nađem neku aplikaciju za simulaciju led-a.
Mozes da probas u podesavanja - pristupacnost - napredna podesavanja pa obavestenje blicem

Ne bih koristio blic za notifikacije, radije bih da imam neku diskretnu lampicu napred.

I radi ti ok, bez bagova? Pitam posto sam naleteo na to na xda i zale se ljudi na svakakve probleme.

Alternativa koju sam video je ovaj edge lighting infinity, s tim sto ovde izgleda ne moze obicna tackica.

Ovaj ima puno efekata za svetlo, oko kamere, dosta svakakvih podešavanja...I radi sasvim ok kod mene već odavno, čak sam juce instalirao UI 5.0 sa Androidom 13 (naravno beta) i sve funkcioniše.

Ljudi, nesto ne mogu da pokrenem bankovnu app za placanje telefonom. Ima li nesto posebno u podesavanjima, sve mi normalno radilo na A52s ??

Zovi banku...

Jel se desava jos kod nekoga da kasne poruke na vajberu (kazem konkretno za njega, posto ne koristim nijednu drugu IM aplikaciju) kad je telefon zakljucan i miruje? Primetio sam ponekad kasne po 10-15min, dok se nekad desi da mi tek posle sat vremena stigne notifikacija za sliku poslatu pre sat vremena. Ili se desi da stignu sve poruke iz konverzacije odjednom, koje sam kucao preko racunara, kad se otkljuca telefon.

Gledao sam "background usage limits" i ukljuceno je "put unused apps to sleep", ali dole za sleeping i deep sleeping apps je sve 0. Mozda da stavim vajber u never sleeping apps, ali verujem da bi onda vise srkao baterije.

Postoji li jos neko podesavanje koje bih mogao da proverim?

Meni evo sad se punio telefon i ekran naravno bio ugašen, stiglo mi nekoliko poruka na Viber bez kašnjenja.

I kod mene u sistini vecinom radi bez kasnjenja, ali eto cesto se desi i da kasne poruke/notifikacije, dok se to recimo na prethodnom S8 nikad nije desavalo ili mozda par puta za 5 godina koriscenja. Zato i htedoh da proverim, postoji li jos nesto u podesavanjima sto bih trebao pogledati.

Meni za ova dva dana od kako ga imam ne kasne ni na Viberu, WA, Telegramu, sms-u, Instagram i Facebook ne koristim.

Sms stiže normalno, mada ga svakako jedva koristim, tako da sam jedino na vajberu primetio kašnjenje.

Edit: Evo sad baš stiže na telefonu notifikacija za poruku na vajberu, uđem da vidim, ono vreme poruke piše pola sata ranije tj. 15:33.

Stigao još jedan update (prethodni je bio krajem avgusta) od 250mb, security patch 1 september 2022.
Ne primećujem razlike.

Pozdrav društvo, vlasnik sam S20 već dve godine i planiram da ga promenim, baterija je postala jako kritična. Nemam nekih zamerki, sve mi i dalje super radi, ali jednostavno mi fali da baterija bude bolja. E sad jedno pitanje, da li je po vama dobra kupovina nekog polovnog S21 Ultre, meni se to čini kao najbolja kupovina za sad? Malo se dvoumim i za IP 13 zbog trajanje same baterije, ali ne bih prelazio na IOS, više sam za ostanak na androidu (navikao se). Znači pitanje je samo, da li je po vama bolja kupovina S21 Ultre (polovne) ili novi IP 13, nadam se da ću osetiti razliku preslaska sa S20 bar u trajanju baterije. Hvala unapred na odgovorima!

Ne razumem kako stavljaš u isti koš s21u i iPhone 13, razlikuju se i po veličini i po svemu, s21u je mnogo bolji uređaj. Da si pitao za ip13pro max i s21u moj glas bi išao za iPhone.

Uff malo je komplikovano. Nije mi toliko bitno da li je veci ili da kazemo manji telefon (IP 13). Najbitnije mi je da baterija gruva, znam da su oba telefona dobra. Zasto ta dva bas, zato sto bih za Ultru dao oko 700e jer ga nigde ne mogu kupiti novog preko ugovora, a ako uzimam novi onda ce to biti preko ugovora IP 13 jer mi ulazi u odgovarajuci budzet za mesecnu preplatu od oko 7k. Sve ostalo sto si naveo IP13 pro max, mi je jako skupo da placam preko ugovora. Eto nadam se da sam ti docarao

@SmartHD
S21U ima mnogo bolju bateriju od S20, a S21U je telefon koji može biti star između 8 meseci i godinu i po, za taj period baterija može da oslabi između 5 - 15% tako da će i dalje biti značajno bolji što se tiče autonomije.

Uff malo je komplikovano. Nije mi toliko bitno da li je veci ili da kazemo manji telefon (IP 13). Najbitnije mi je da baterija gruva, znam da su oba telefona dobra. Zasto ta dva bas, zato sto bih za Ultru dao oko 700e jer ga nigde ne mogu kupiti novog preko ugovora, a ako uzimam novi onda ce to biti preko ugovora IP 13 jer mi ulazi u odgovarajuci budzet za mesecnu preplatu od oko 7k. Sve ostalo sto si naveo IP13 pro max, mi je jako skupo da placam preko ugovora. Eto nadam se da sam ti docarao
U tom slučaju, s21u je moja preporuka u svakom smislu. Možda čak i neki SD model pošto već uzimaš sa oglasa. I naravno obavezno 256gb.

LJudi planiram da kupim nov s21 plus exynos, kakvi su zvucnici po kvalitetu i glasnoci u poredjenju sa s10 plus i s21 ultra, koja je razlika ako uzmem kod operatera mts, yettel i u nekom mobil shopu sto se tice softvera? Da li fabricki dolazi sa androidom 11 ako bih ga sad kupio i da li mogu manuelno da azuriram softver preko samfw sajta?
Ima li ovaj telefon nekih bagova sa androidom 11 posto sam planirao da ostanem na njemu ili eventualno da azuram na android 12 ako nema bagova i ako radi jos bolje sistem, da li se u ovoj temi pisalo koja je najstabilnija verzija sto se tice trajanja baterije i generalno rada samog telefona (animacije, lag) ? Na kojoj verziji softvera je najbolje da ostanem?

LJudi planiram da kupim nov s21 plus exynos, kakvi su zvucnici po kvalitetu i glasnoci u poredjenju sa s10 plus i s21 ultra, koja je razlika ako uzmem kod operatera mts, yettel i u nekom mobil shopu sto se tice softvera? Da li fabricki dolazi sa androidom 11 ako bih ga sad kupio i da li mogu manuelno da azuriram softver preko samfw sajta?
Ima li ovaj telefon nekih bagova sa androidom 11 posto sam planirao da ostanem na njemu ili eventualno da azuram na android 12 ako nema bagova i ako radi jos bolje sistem, da li se u ovoj temi pisalo koja je najstabilnija verzija sto se tice trajanja baterije i generalno rada samog telefona (animacije, lag) ? Na kojoj verziji softvera je najbolje da ostanem?
Koliko znam stize sa A11, mozes ga odmah azurirati na A12, beta A13 je izasla za par meseci moces azurirati na A13.
Zadnji updati (sad je septembar sugurnosni pec A12 ) nema bagova sve radi kako treba.
Zvucnici su po meni super glasni, stereo. Dolby sistem.
Na kojoj god mrezi da uzmes uvek mozes preko odina da instaliras OS, ne gubi se garancija.

Pozdrav
Posle 14 dana korišćenja one ui 5 beta 1 utisci:
-brzi i fluidniji u odnosu na 4.1 one ui
-tecnije animacije
-dodatne funkcije kamere, kamera radi super odlicne slike
-bolja baterija pogotovu u toku nocu u potpunom mirovanju manje trosi za 3-4%
-otvaranje aplikacija vidno brze
-igram call of duty brze se ucitava

Nadam se da ce ovako biti i u daljim verzijama i jos bolji od ovog :)

Poslednja izmena:
Ok, hvala za info, znaci zvucnici kidaju to mi je bitno, posto trenutno imam s10+ snapdragon isto su jako dobri, pa ne bih da bude downgrade sto se toga tice. A kakva je baterija, jel se zagreva telefon kada se koriste samo osnovne stvari, drustvene mreze, kamera, youtube i sl, (igrice ne igram), kakva je baterija na a12 u odnosu na a11 na s21 plus?

Nazad
Vrh Dno