Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Sta ovde koristite? I da li se oseca razlika na najvecoj u smislu performansi? Za bateriju znam i sam da ce da jede 😃

Screenshot_20220305-124302_Device care.jpg

Isto.

Me too. Za sada nema problema.

Definitivno sam dosao do zakljucka da samsung nema one ui da bi odavno pukao. Posle mesec dana koriscenja op nord 2 vratio sam se na s21 u i mogu reci da nord koji je duplo ili cak 3 puta jeftiniji uredjaj radi fluidnije od s21u i animacije su bolje ,sve je nekako tecnije . Kamere sam poredio u zatvorenom prostoru u skoro identicnim uslovima i skoro da i nema razlike osim naravno zuma i kojekakvih dodatnih opcija koje 99% korisnika ne koristi. Baterija bolja na nordu. Aparati nisu uopste u istoj cenovnij klasi ali identicno rade i stvarno nije cudo sto ljudi ako hoce najbolji aparat prelaze na iphone. Tu bar znaju sta dobiju za svoj novac

Poslednja izmena:
Bagove koje sam imao/imam na Samsung s21 nisam imao ni na jednom telefonu do sada a imao sam telefone tog nekog ranga:
1) gubljenje signala mobilnog neta pri prelasku sa wifi na 4g - reseno ili prelaskom na esim, ukljucivanjem volte ili nekim od update-a, nisam siguran
2) seckanje animacija - od januarskog update-a, malo bolje na februarskom ali ne savrseno.
3) mutiranje svih notifikacija iz cista mira i bez ikakvog vidljivog razloga. Nereseno do danas, resava se restartom telefona. Ovo mi je potpuno neverovatna stvar. Zvono radi, nijedna notifikacija ne. Sve sam procesljao bixby ugasen, nemam sumnjivih aplikacija... Neverovatno...

Evo da dodam i ja da edge light ne radi kako treba uopste,na proslom s21u koliko se secam rje radilo sve normalno sto mislim da je dokaz da namerno nesto zeznu da bi kupovali novu seriju. Od mene pare nece skoro dobiti. Hteo sam da uzmem s22u u preorderu ali neka hvala a ta prica da kao nemaju dovoljno uredjaja jer he velika navala je cista laz. Pigledajte na xda i redditu koliko njih je otkazalo preorder ,pre ce biti da nece da isporucuju zbog gresaka da li softverskih ili hardverskuh videcemo za 2,3 neseca.

Meni je ovo prvi samsung ikada, verovatno i poslednji. Ovo su bagovi koji direktno uticu na svakodnevnu upotrebu telefona... Pre toga, sony, huawei iphone, nikad ovakvih bagova nije bilo.

U poslednje vreme mi se ovo dešava prilikom korišćrnja aplikacije Samsung free. Čišćenje keša i memorije aplikacije nije pomoglo, da li se još nekom dešava?

Prilozi

• Screenshot_20220307-122351_Samsung Free.jpg
    Screenshot_20220307-122351_Samsung Free.jpg
    61.8 KB · Pregleda: 54
Meni ne. Šta ti je podešeno u Samsung nalogu?

Uobičajni inače tačni podaci koje nisam menjao bar 10 godina. Druge aplikacije koje koriste samsung nalog rade bez problema.

Probao kod mene, ista greska. Ajde probaj lokaciju da upalis. Ja sam sada uspeo sa tim.

Meni je ovo prvi samsung ikada, verovatno i poslednji. Ovo su bagovi koji direktno uticu na svakodnevnu upotrebu telefona... Pre toga, sony, huawei iphone, nikad ovakvih bagova nije bilo.
Nemoj sa tom retorikom, zatvorice i ovu temu :D

Meni su animacije cak i gore nakom februarskog azuriranja. Zalosno.

Jeste definitivno je sve losije nego pre 2 meseca,animacije su lisije ,edge light ne radi kako treba,sramota

Meni telefon radi extra, pu pu pu...sa svakim ažuriranjem je sve upeglaniji i baterija sve bolja. Ne koristim AOD niti edge lighting zato što imam SmartWatch pa mi notifikacije stižu na njemu. Sve ostalo je popaljeno, od nfc-a i bt do GPS-a i sinhronizacije 3 naloga. Podrazumeva se qhd i 120hz, animacije su 0.5x od prvog dana.
Inače, dobio sam za vikend ludu ideju da prodam moj s21u ali onog trenutka kad je lik hteo da dodje i kupi telefon (840e) ja sam odustao. Razmišljam, imam telefon koji radi fenomenalno, završava sve moje potrebe, zadovoljan sam kamerom i ekranom, ništa ne štuca, ne secka...jedino bih signal napomenuo kao slabiju kariku iako istini za volju nikad nisam bio nedostupan. Imam preko 13000 fotografija i 500+ video snimaka, preko 200 aplikacija i jedva 20gb slobodnog prostora, međutim telefon radi kao prvog dana, možda čak i bolje, zato pogledajte da li imate neke fontove ili temu ili neku aplikaciju koja je problematična, jer do telefona nije sigurno.

Meni telefon radi extra, pu pu pu...sa svakim ažuriranjem je sve upeglaniji i baterija sve bolja. Ne koristim AOD niti edge lighting zato što imam SmartWatch pa mi notifikacije stižu na njemu. Sve ostalo je popaljeno, od nfc-a i bt do GPS-a i sinhronizacije 3 naloga. Podrazumeva se qhd i 120hz, animacije su 0.5x od prvog dana.
Inače, dobio sam za vikend ludu ideju da prodam moj s21u ali onog trenutka kad je lik hteo da dodje i kupi telefon (840e) ja sam odustao. Razmišljam, imam telefon koji radi fenomenalno, završava sve moje potrebe, zadovoljan sam kamerom i ekranom, ništa ne štuca, ne secka...jedino bih signal napomenuo kao slabiju kariku iako istini za volju nikad nisam bio nedostupan. Imam preko 13000 fotografija i 500+ video snimaka, preko 200 aplikacija i jedva 20gb slobodnog prostora, međutim telefon radi kao prvog dana, možda čak i bolje, zato pogledajte da li imate neke fontove ili temu ili neku aplikaciju koja je problematična, jer do telefona nije sigurno.
+1 . Znaci kao da sam ja pisao post. Kod mene sve radi top, cak sam uzeo da probam taj edge lighting, cisto da vidim dal ce da bude problema, ali nista, sve radi normalno. Telefon je pun slika, klipova, igrice cepam na 4g na poslu, gps upaljen, najjaca rezolucija, 120hz osvezavanje, baterija od jutra do pred spavanje na punjac. Jedino sto cu da menjam za jacu verziju uz moju doplatu.

Evo kako da dodatno ubrzate telefon i popravite gejming iskustvo. Ja sam odradio i sad su mi animacije još tečnije (nije placebo 😂), vidi se najbolje kad quick settings povlačim na dole, takođe se vidi razlika u fluidnosti u jednoj igrici koju igram već 5-6 godina, tako da znam kako radi na više uređaja i kako je radila pre i sad jer sam više njih promenio otkad nju igram.

Ja ne smem nista da kazem, kod mene sve radi odlicno. Nikakvih problema nemam.
Nego sta je sa temom s22, nisam ulazio od subote na forum? :D

Lagano lock do daljnjeg.

Neko je krenuo sa pricom o tome sta ce ljudi da pomisle o forumu kada dodju i vide koliko se s22 serija kritikuje, a modeli nisu jos zvanicno stigli kupcima, pa je administrator nekom svojom analogijom zakljucio da treba da zakljuca temu.

S21 Ultra, sms, kako spreciti pretvaranje sms poruke vece od 160 karaktera u mms?
Kako iskljuciti to prebacivanje u mms?
Da li je moguce da bude poruka poslata kao 2-3 i vise poruka jedna za drugom?
Nekad se sms poruke nisu pretvarale u mms i isle su kao jedna poruka, a tarifirane kao vise poruka.
Koliko karaktera zauzme sms podeljeno sa 160 je bio broj tarifiranih poruka.

Ja gledam, trazim i ne mogu da nadjem gde se iskljucuje prebacivanje sms u mms kad predje sms 160 karaktera.

Inace mts na O.30 naplacuje mms.
Zato i pitam, da iskljucim, ne dam im vise para nego sto moram. :)

Neko je krenuo sa pricom o tome sta ce ljudi da pomisle o forumu kada dodju i vide koliko se s22 serija kritikuje, a modeli nisu jos zvanicno stigli kupcima, pa je administrator nekom svojom analogijom zakljucio da treba da zakljuca temu.
Ne znam sta ima ko da kritikuje i sta? Jedino neko ko voli S seriju i nece note. Koliko vidim po svemu je malo bolji od nase 21 ultre. Malo je brzi, malo su bolje kamere, malo je bolje punjenje, malo je ekran bolji. Tako da ne znam sta se kritikuje.

Ja sam stavio smece od tel na oglas i uzeo konacno posle 5 god opet Xperiu 1 3 iiiii odusevio se bukvalno. Ja sam imao mesec dana S21U SD, zena ima dva meseca S21U Exynos i nznm koji vise bagova ima. Baterija losa, modem/wifi/mreza sve lose i gubi se signal itd, live na instagramu isto koci i krene da secka, uzas. To sa GOS sam ja probavao na N20U SD i bude bolje, tacnije 10 ak min duze lepse i fludinije igranje i kada nabije temp preko 42c (na SD verziji) kraj, opet krene da pada u COD u sa 60 na 55 fps i to je to. Ali kamera je realno brutalan i nema sta. Drugo, isti cpu, ista grafika, isti ram da kazemo i na ovom i na Xperiji, i pre neki dan COD na max cim se zagreje pada na 55 fps i oseti se taj pad a na Xperiji nista, zakucano na 60 fps kao i na ROG 5 sto mi je bilo. Etooo xD

Nije,veruj mi, imam ovaj, zena ima sivi i jos 2 drugara/kolege, svaki je isti,svaki ima problem sa modemom koji je hardverski los i ima ga u google pixel tel takodje. Tel je los. A promenio sam im bas bas dosta i vrlo sam bio realan. Za sada najbolji Samsungov tel mi je bio Note 20 Ultra SD

Ja da kucnem u drvo niti jedan problem za ovo vreme koliko ga imam. N20U mi je seckao kao nista, dok S21U kao da je druga dimenzija. Bas mi je zao sto nisi zadovoljan :(.

Nazad
Vrh Dno