Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Koliko su plus ili ultra(koliko razumem nije super znacajna razlika) preveliki za everyday use, da se nosaju u dzepu farmerki po ceo dan ?
Ako bi pricali sa nekim ko dolazi sa telefona velicine s20, s21, s22 tipa!
I ne znaci mi puno, ako ista, da odem da djiram po poslovnicama, jer na golo oko i tih 15ak minuta sto bih vrteo po rukama, deluje mi zastrasujuce preogromno i strasno sve, pa nista nisam uradio.
Zato pitam za long term, da li se covek da navici, koje su sanse da se pokajes i koliko bi nekom trebalo vremena da se navikne?
Msm, malo je redundantno pitanje, kako okej specifikacije i okej baterija idu samo u paketu 6.5 do 7 inca(veliki izuzetak iphone 13 pro i xperia 5 mark iii, a ova su mi apsolutno nedostupna iz samoevidentnih razloga), pa je covek stavljen pred svrsen cin, ali idalje bi mi znacio svaki komentar, savet ili iskustvo na ovu temu.

I nisu bas, jos ako stavis neku masku koja se jedva izvlaci (pogotovo neke gumirane) onda racunaj na vise nerviranja nego inace. Ja sam probao sa S21U da nosim u dzepu, za mene, nemoguca misija. Kolega ima S21+, slican slucaj.

Koliko su plus ili ultra(koliko razumem nije super znacajna razlika) preveliki za everyday use, da se nosaju u dzepu farmerki po ceo dan ?
Ako bi pricali sa nekim ko dolazi sa telefona velicine s20, s21, s22 tipa!
I ne znaci mi puno, ako ista, da odem da djiram po poslovnicama, jer na golo oko i tih 15ak minuta sto bih vrteo po rukama, deluje mi zastrasujuce preogromno i strasno sve, pa nista nisam uradio.
Zato pitam za long term, da li se covek da navici, koje su sanse da se pokajes i koliko bi nekom trebalo vremena da se navikne?
Msm, malo je redundantno pitanje, kako okej specifikacije i okej baterija idu samo u paketu 6.5 do 7 inca(veliki izuzetak iphone 13 pro i xperia 5 mark iii, a ova su mi apsolutno nedostupna iz samoevidentnih razloga), pa je covek stavljen pred svrsen cin, ali idalje bi mi znacio svaki komentar, savet ili iskustvo na ovu temu.
S Plus nisam imao, ali sam sa s20 bio na s20fe i 21ultra modelu...ogromni telefoni veruj mi i ne da nisu za svačiji džep (bukvalno), nego uopšte i nisu za džep...posebno sad sa ovom nesretnom modnom tendencijom se nose sve uže pantalone + još dolazi leto. Generalno te razumem u potpunosti, i sam isti problem imam. Uzmem iphone 13 mini u ruku i svaki put se iznova zaljubim 😇

Moze da se nosi, ali da je problem, jeste. Ja sam 183cm visok, nemam nesto velike sake, ok se snalazim. Ali ovo je neki maximum. Generalno me nervira to sto kad kupujem garderobu gledam da npr trenerka ima zip na dzepu a pantalone zbog posla dubok dzep. Ne nosim nikakve futrole i zastite. Npr letos secam se, bas landara u sorcu sto bi rekli, malo neptijatno 😁

@nidzakv Ima šta i da landara brate :D. Lepo je Stevica Posao još davno rekao da je kompaktan dizajn osnova svega, zato je i furao 4.7", svuda je mogao da se nosi.

Da li je normalno da na S21 posle par minuta korišćenja na suncu, ekran telefona se zatamni da je na direktnom izlaganju sunca gledanje u ekran dosta otežano.

@Stanvlad83 Ukucaj u dialer-u * #0* #, pa vidi test senzora. Ovaj space ne postoji jer iz nekog razloga kada ukucam ne primeni na tekst.

Samo da prijavim da je stigao jos jedna update za feb od 253MB, za sada nema jos traga od One UI 4.1

Kod mene nema jos ni jedan kaze super mu je ovo seckanje animacija sa januarskog 😂😂

Znam da sam negde procitao da ce da bude krajem feb za S21 seriju... Pa reko cisto da izvestim na vreme :D

Screenshot_20220225-203246_One UI Home.jpgCeo dan mi iskace ovo obavestenje, prvi put vidim.. Kako da ugasim deljenje kontrole?

Ugasio sam AOD i ok. Ali sam provalio kad sam ceo dan kuci na svom wifi, druga prica sa potrosnjom baterije.

Da li postoji neki kolega sa S21 Snapdragon da iznese utiske neke?
Sta da ti kazem. Nemam ga. Iskreno, jurio sam da kupim tu verziju, i ako vrv golim okom ne bih osetio nista. Ali taj psiholoski osecaj je jako cudan. Smorilo me to sto nisam zeleo da se cimam ko skida sa mreze, da li je Verizon ili nije, da saljem nekome postom da se cimam jer u mom gradu niko ne radi to. To me sve malo oladilo i kupim Exynos.

Da li postoji neki kolega sa S21 Snapdragon da iznese utiske neke?
Imam ja obican S21 sa SD. Zadovoljan sam posle dosta Xiaomija, ipak je samsungu softwer ipeglaniji. Baterija bez problema ceo dan, oko 6 i preko sati SOTa sa bluethootom povezan sat ukljucina navigacija i sinhronizacija...Ne greje se, mada ne igram igrice pa ne bi znao bas sve uslove...

Ma sa SD-om nema apsolutno nikakve greške. Kupiš SD i miran si naredne 3-4 godine bez problema. Performanse odlične, baterija neće da degradira brže u odnosu na Exynos.

Imam i ja obican S21 sa SD, nikakva otkljucavanja i cuda nisam morao da vrsim. Kupljen u USA kao sim free. Za sada bas nikakvih problema, imao sam pre njega s20 i baterija je osetno bolja. Porucio sam S22, samo zbog velicine telefona. Videcemo kakvo ce biti stanje sa baterijom, ako bude drzala kao ovde onda ce S21 na oglase.

Možda je već pitano, kome je stiglo februarsko ažuriranje? Ja sam na Telenoru, S21 Ultra. Da l su ga namerno odložili jer hoće da nam ubace One UI 4.1 kao što su rekli u Americi ili...

Videcemo, telenor uglavnom kasni, mada mislim da ni mts ni a1 nisu dobili.
One ui 4.1 je bitan jedino ako budu popravili animacije i stucanje u radu.

Sa februarskom zakrpom na foldu 3 mi se još nije desilo štucanje, odnosno da telefon radi na 60hz iako je adaptive mod odabran. Doduše možda je suviše rano da kažem sa sigurnosti, pre 4 dana sam tek dobio nadogradnju, a "štucanje" mislim da mi se ukupno desilo 2-3x na telefonu u toku A12 arčenja.

Vratio sam se na s21u ,juce instalirao sve od starta bez smart switcha i android sistem i kernel mi ubise bateriju,ciscen kes,nikad kernel nisam imao u prvih 10 potrosaca a sad je na drugom mestu

Vratio sam se na s21u ,juce instalirao sve od starta bez smart switcha i android sistem i kernel mi ubise bateriju,ciscen kes,nikad kernel nisam imao u prvih 10 potrosaca a sad je na drugom mestu
Koji bese prethodni telefon i sta mu je falilo ? 😁

@nidzakv Op nord 2 uzeo jer sam hteo da predjem na s22u i odusrao za sas posle igranja sa istim. Nije mu nista falilo bukvalno super ono radi nego navika na one ui izgleda i nista vise,falio mi samo dex

Vrh Dno