Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

@mrmilos Ima ovde i Snap-a sigurno :).

Uradih update.. Ne vidim neke promene osim malo sminke. Ne znam da da mu radim full wipe, jel ima neke poente, strasno me mrzi da sve ispocetka namestam? Msm da cu samo cash iz recovery i onaj Good Guardian..

Ja jos uvek nisam dobio update na S21 plus

Toooopppp.. Evo ga i kod mene, isto telenor :D @nidzakv
Sad cu samo da ga instaliram, uradim wipe cache iz recovery i onu aplikaciju, a za vikend ide fabricki reset.

Xaxa, jedina dobra stvar je sto moze skroz da se izbrise Fb...

A1 po običaju kasni :).

Telenor, instaliram pa javljam utiske, najvise me zanima da li ce baterija biti kao nekada dobra...
Valjda nisu samo kozmetiku u 2.7gb spakovali.:LOL:
Screenshot_20211118-152618_Software update.jpg

Baterija je bar meni skroz ok, radi fuidnije, malo su doterali animacije. Postoji nova opcija za dodatno potamnjivanje ekrana.

Prvi utisci, posle update-a wipe cache odradjen i galaxy app booster optimizovao aplikacije. Sve radi sjajno, upeglano maksimalno dobro, animacije su nekako glatkije, prelazi između aplikacija takođe deluju bolje. Ali u suštini kozmetika, ništa vau u odnosu na Android 11 i prethodni UI. Videćemo kako se baterija ponaša, to me najviše zanima. Kameru još uvek nisam stigao da istestiram, malo je izmenjen sam izgled kamere. Ona primena palete boja na ikone aplikacija mi se ne sviđa jer ne pokriva čak ni sve Samsungove aplikacije, a ove ostale su iste kao što su bile, i onda mi deluje kao dečija igračka sa malo jednobonih ikona malo šarene ikone drugih aplikacija. Dobra zamisao ali loša implementacija...slajder za jačinu osvetljenja je deblji, kome to znači, meni ne lično jer sam na adaptivnom osvetljenju. Pišem više utisaka kada prođe još malo vremena, ovo su prvi utisci. Blago izmenjeni pojedini widgeti, aplikacija za vremensku prognozu itd.:)

Nećeš dobiti wow efekat svakako jer je sve ispod haube. Fludnije radi S21 Ultra, nema grejanja, nema zabadanja kod povećanja frame-ova. Kompletniji je uređaj.

Simpaticno je na prvu loptu, malo me podseca na ranije custom romove kad se usareni i vidzeti su Kinder fazon na dobar nacin. Ovo s permisijama i istorijat koriscenja istih ce verovatno najvise da me zanima za sada.

Stigao juče update OTA, po meni najbitnije novosti:
  • Kamera app je brža, intuitivnija, neuporedivo lakše je snimiti video u trenutku kada hoćemo što brže da reagujemo
  • Interfejs uglađeniji, calendar i weather app ulepšane, widgeti takođe. One UI je imao dosta sitnih elemenata, sada su svi povećani (bar za svetlinu, podešavanja...).
  • Prošireni RAM tj. vRAM (u Linuxu poznatiji kao swap) dodatnih 4GB na s21U, mada mislim da je 12GB više nego dovoljno
  • Privatnost, pregled koja aplikacija je kada koristila kameru, lokaciju, mikrofon...

Neželjeni efekti:
  • Sve aplikacije, čak i od naših banaka, rade, sem Samsung Wearable koja puca čim se poveže sa satom.
  • Nakon ažuriranja interfejs je lagovao (drop frames), što se stabilizovalo samo od sebe nakon par sati i jednog restarta nakon toga.

Uočeno:
Razlika između FHD i QHD ranije nije bila vidljiva u elementima One UI, iste veličine bi bili. Mada ja uopšte razliku ne bih ni video. Sada vidim, elementi (grafika) su veći, kao da su ih namerno povećali i to ne samo elemente... Mislim da se rendering drugačije radi, da je tek One UI 4 nativno QHD.

Baterija
Rekao bih da nema razlike, par sati nakon ažuriranja jeste povećana potrošnja, ali se stabilizuje, jako je slično, +-5%.

Sve u svemu, zadovoljan

Neželjeni efekti:
  • Sve aplikacije, čak i od naših banaka, rade, sem Samsung Wearable koja puca čim se poveže sa satom.
  • Nakon ažuriranja interfejs je lagovao (drop frames), što se stabilizovalo samo od sebe nakon par sati i jednog restarta nakon toga.
Ne znam kako je kod drugih koji su izvršili update na OneUI 4.0 i Andorid 12, ali ako Samsung Weare puca onda je nemoguće koristi Galaxy Watch i/ili Galaxy Buds, to Samsung mora da reši odmah.

Kod mene Wear normalno radi nakon apdejta. Povezane Buds Pro.

Prvi utisak je da su animacije bolje uradjene. Napokon su sredili kamera aplikaciju. Ostalo je manje vise isto.
Edit: nadam se da je do mreze, ali nakon azuriranja, kao da je slabiji zvuk prilikom razgovora i da se gubi.

Uradite svi wipe cash i Good Guardian onu optimizaciju...

Bez obzira, mislim da je bolje da se ipak vrati na fabricko, prvenstveno zbog nove verzije androida.

Ja bukvalno nikada nisam vraćao na fabrička nakon instalacije nove verzije androida. Da sam imao neki problem do sada, svakako bih uradio. Te sitne bagove apps se obično srede sa njihovim ažuriranjem u prodavnici.

Dopada mi se sto i su dodali Extra Dim, manje mi Netflix titlovi iritiraju oci na vecim nivoima osvetljenja, a da se ne umanjuje kvalitet osvetljenja samih scena.

Posle wipe cache i galaxy app boostera nikakve bagove, lagove itd nemam, sve radi kao podmazano. Odradite to pa vidite utiske, ja sam ranije starije serije galaxy telefona vracao na fabricka nakon veceg updatea ali u poslednje 3 godine na 5 uredjaja razlicitih samo wipe cache i nikakvih problema.
Ne znam jel do update-a, čini mi se da mi često šalta između 4g+ i h+ interneta, proveriću ovih dana, moguće je da je i do Mtsa, do sada se nije dešavalo niti se krećem u slabo pokrivenim područijima, Beograd je u pitanju...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno