Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Nidje veze.
Moze pomoc za problem koji imam- probao sam da prebacim slike, video i muziku sa racunara na tel i kad prikacim usb pise mi samo da puni tel, ne mogu nigde da promenim za transfer fajlova,... Nisam koristio original kabl, nego sam uzeo sa majkinog p10 koji je usb c. Da nije problem u kablu ili je nesto drugo u pitanju??
Neki file explorer, share podesiš i prebaciš bez povezivanja sa kompom. Ne sećam se kada sam poslednji put koristio kabl.

Navikao sam na "starinski" nacin :D :D
Koju aplikaciju preporucujete za wallpaper?

Ali KAKO telefon zna jel Samsung il je neki bezimeni kabl?!

Znam da je ranije bilo tih USB kablova ali sa razlicitim brojem zica unutra pa su nekli mogli samo da pune, neki i da prebacuju podatke a najbolji i sa vecim brzinama...

Ali KAKO telefon zna jel Samsung il je neki bezimeni kabl?!
Vrlo prosto, raspored žica unutar konektora nije isti na recimo Huaweiu i Samsungu, iz tog razloga, kabal za Huawei neće puniti maksimalnom brzinom Samsung telefon, ista situacija je i za prenos podataka, s tim što mislim da je ovde slučaj da je dečko imao neki baš krš kabal pa zato nije htelo, inače svaki iole kvalitetniji kabal će moći da se koristi za prenos podataka i to je to, ne mora da bude striktno Samsung ali je verovatno najbrže sa njim.

Kako moze biti razlicit raspored zica u kablu/konektoru?
Zar ne postoji neki standard po pitanju SATA-C (A,B,C ili koji god usb da je) pa svaka zica mora biti zaduzena za odredjeni posao?

Taj kabl sto sam koristio npr kod majke, sestre i oca radi normalno, sve opcije se prikazuju kad se prikaci, a kod mene nije htelo. Resio sam sve sa kablom od 450din.
Juce sam napunio tel oko 13h, ceo dan i celu noc koristio, jutros isto i sad ima 71% bat, baterija se cini odlicna za sad, ali treba vremena da se stabilizuje sve.
Pri kojim uslovima koristite 108mpx, samo preko dana kad je lepo vreme ili..?
Edit: ko je rekao da se cuje bas kamera, bio je u pravu i to kad je malo pomeri tel cuje se itekako. Znam da je ois, ali bas mi je cudno da se ovoliko cuje.

Cuje se, ali meni ne smeta..

Na s10+ se culo kao da se nesto otkacilo u telefonu, ovo sad je jedva primetno :D

Da na S10+ bas ubija kako se cuje :) na S10e i na S8 i sad S20FE se cuje samo kad prodrmas telefon

Stiglo avgustovsko ažuriranje

Prilozi

• Screenshot_20210810-160735_Software update.jpg
    Screenshot_20210810-160735_Software update.jpg
    96.6 KB · Pregleda: 41
  • Screenshot_20210810-160739_Software update.jpg
    Screenshot_20210810-160739_Software update.jpg
    89.4 KB · Pregleda: 41
Nakon ovog update-a mi se pojavila ikonica za VoLTE koju nisam imao još od kada sam flešovao nemački dbt preko odina zajedno sa indonežanskim csc-om zbog snimanja razgovora. Pre toga sam probao sve sem resetovanja na fabrička, čak sam terao ove iz A1 da mi isključe i ponovo uključe uslugu na broju i ništa. Eto, sada kompletno sve radi, možda nekome znači info

Meni je telefon posle ovog danas update-a pobrljavio. I zagrejao se na 43c nakon sto je zavrsio update, kocio je nenormalno...

Jel si uradio wipe cache nakon abdejta?
Edit: meni se cini da se tel vise greje sa ovim abdejtom, ali nema kocenja.

Meni je telefon posle ovog danas update-a pobrljavio. I zagrejao se na 43c nakon sto je zavrsio update, kocio je nenormalno...
Jel si uradio wipe cache nakon abdejta?
Edit: meni se cini da se tel vise greje sa ovim abdejtom, ali nema kocenja.
Moram da ga povezem na komp za taj wipe cache?

Ko zna sta mu je bilo. Meni je sve normalno proslo, samo sam na kraju uradio wipe cache, kao sto uvek radim posle abdejta.
Ja sam ga povezao na komp, a mislim da mozes i na usb c slusalice ako imas.

Ko zna sta mu je bilo. Meni je sve normalno proslo, samo sam na kraju uradio wipe cache, kao sto uvek radim posle abdejta.
Ja sam ga povezao na komp, a mislim da mozes i na usb c slusalice ako imas.
Vadim telefon iz dzepa malopre, nisam ga koristio i sve je bilo pogaseno, temperatura 42c vreo telefon. Koji k....

Nisam video da je neko pisao o ovome, koju zastitu u slucaju kradje telefona koristite? Ja samo onaj praistorijski pin koji moze da se provali za 15 min.. Preporucite nesto, nisam u toku..

Uradi wipe cache, ako ne pomogne jedino da ga vratis na fabricka. Jel si imao pre problema? @Luciano93
Jel ti se desilo nesto ili pitas onako? @nidzakv
Ja nikad nisam ni podesavao ovo, video sam da ima u pronadji moj mobilni da se namesti, ali nisam pridavao vise paznje.

Jel presao neko na S21 Ultra sa Note 20 Ultra? Vredi li razmisljati o tome?

Jel presao neko na S21 Ultra sa Note 20 Ultra? Vredi li razmisljati o tome?
Sa Exy verzije vredi samo zbog baterije a ako imaš SD verziju N20 ne vredi ... nikakve tu specijalne razlike nema (jedino ako baš voliš da imaš svaki novi model i naravno para da ispratiš to)- moje lično mišljenje .

Imam Exy. Uvek uzmem novi model, ali mi ovaj S21 nije nesto simpatican, zato se i premisljam. Jedino sto mi se dopada je silver boja.

Prešao sam i vredi. Kratko ću samo prokomentarisati, jer sam popio, ali exy 990 exy 2100 dve različite dimenzije. Baterija i optimizacija znatno ispred. Kamera isto tako. Ostalo sve manje više isti đavo

Proslo mesec dana od kako ga kupih... Sve je vise mana koje se uocavaju... Naravno, nisu to stvari od krucijalnog znacaja, ali mnogo nerviraju obzirom na (najvisi) cenovni rang... Prijemnik telefona ocigledno nije predvidjen za podrucja koja nemaju jak signal... Velike muke u Soko Banji i okolini, dok drugarica pored mene sa A70 nema nikakvih problema, kao ni Huawei P30... Fotografije su vrhunske i tu jedino imam primedbu na softwer koji je sramotan za kompaniju poput Samsunga. Recimo, nije moguce fotografisati "light trails" bez ND filtera, zatim nije moguce fotografisati vodu sa dugom ekspozicijom ukoliko uslovi nisu tamni ili isto nemate ND filter... Nije ovo mnogima bitno, ali kada se kaze da je ovo najjaci flagship jedne renomirane kompanije, bude malo blamaza da recimo Huawejev flagship od pre 3 godine sa upola manjom cenom, ovo sve moze lagano da istera. A to se sve da resiti softwerski. Zoom od 100 puta apsolutno nema nikakvu funkciju i prakticno je beskoristan. Do 30X je sasvim dobar, sve preko je neupotrebljivo. Video zapis u dobrim svetlosnim uslovima je perfektan, ali zato kada padne mrak ili ste u mracnoj prostoriji, bolje vam je da prebacite na 480p (ne moze, ali kao da ste prebacili) jer cete dobiti ionako takvu sliku. Isao je i pod vodu, nekih pola metra, i tu se pokazao odlicno. Malo problema dok se nisam navikao na okidanje sa tasterom za smanjivanje zvuka, ali su fotke i video perfektni. Sve u svemu, kada sagledam pros&cons ovaj uredjaj bi trebao da kosta jedno 300 - 400 evra manje nego sto kosta... i da uz njega ide obavezni poklon... Ima jos nekih stvari na koje treba obratiti paznju, ali o njima cu kada ih jos malo ispitam i testiram. Ne mogu da kazem da sam zazalio, ali svima preporucujem da dobro razmisle, i da ovaj uredjaj uporede sa trenutnim konkurentima pa da tek onda odluce sta im je ciniti...

Nazad
Vrh Dno