Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Malo prije sam zvao Samsung Austrija i ispričao i šta se događa...između ostalog da se nakon 15-20tak minuta snimanja kamera gasi uz poruku da je uređaj pretopao na što je tip iz samsunga rekao da se to pri normalnom korištenju ne bi smjelo događati i da čim prije dođem u servis. Tako da sutra ih idem posjetiti 😁

Ljudi u UK kojo su dobili AUB9 kazu da im se telefon cak vise zagrijava... wtf???

U jednu ruku mi je drago jer se nadam da je ovo zaista samo softerski i da xe se rijesit.

Pa da li je moguce???? Druze znas li bilo sta drugo napisati??? Nece resiti problem zagrevanja i kraj price. Evo kolega je rekao da su mu rekli da to ne sme da se desava i covek ce nositi u setvis i verovatno je dobio los primerak i dobice novi. Na ultri nema pregrevanja ili ako ima to je sporadicno i hardverska je greska a ne softverska,molim te ne gusi vise temu

Poslednja izmena:
@dule2303 Moguce je naravno. Naravno da tebe ne boli kad nemas ovakvih problema. Uzivaj.

Probajte ovo:
- Update: I have since found out that one of the causes of the overheating is due to the 5G on this phone. When my phone is connected to my home wifi but I don't turn my mobile data off, it overheats and is very hot to the touch but after turning off my mobile data, the problem appears to be gone though not really since you should be able to keep your data on with wifi without overheating your phone.

* Nemojte da Vam bude istovremeno ukljucen mobile data i Wifi. Pa probajte ponovo kameru.

Ništa ja ne probam više, osim ako ovi iz samsunga svojim testovima dokažu da je sa telefonom u redu. Onda mi ne preostaje ništa drugo nego probati 😁
BTW...stigle su...

Au pa ovo je baš vidljivo da SD verzija daje bolji kvalitet ... znači ne verujem , tolike priče da su popravili Exy kad ono ništa .

Au pa ovo je baš vidljivo da SD verzija daje bolji kvalitet ... znači ne verujem , tolike priče da su popravili Exy kad ono ništa .
Pa jesu popravili u autonomiji to nemoš osporiti...sad što su pokvarili kameru itd je već druga priča 🤣🤭

@BricoGO taman sad lepo opet vratiš telefon, uzmeš pare nazad i ostanu ti pokloni...al te hoće 🤣🤣🔝

@dule2303 daj reci prijatelju da proda waveu onaj njegov od 256gb i da skratimo čoveku muke, ne mogu više da slušam kuknjavu.

Posle ovog video klipa skroz sam se ohladio od S21U. Sacekacu neko vrijeme pa da provjerim jesul sta ispeglali updateom, ako ne onda cu se potruditi da dovucem P50 Pro+.

Pa jesu popravili u autonomiji to nemoš osporiti...sad što su pokvarili kameru itd je već druga priča 🤣🤭
Mislio sam da su su sad egal: Exy vs SD , ali opet ista priča , bolji SD . Najzadovoljniji sam bio sa N10+ (Exy) , imao 2x S20U (Exy) katastrofa od baterije , sa N20U 5G (SD) ni jedne zamerke . Stvarno sam očekivao mnogo od S21U ... ajoj kad počne priča o sintetičkim testovima "tipa milion poena daje više " od modela koji je izašao pre par meseci , e tu već umirem od smeha :D , ljudi ništa dok se lično ne koristi i testira telefon - tek onda (ako ćemo biti fer i realni) ide prava recenzija / preporuka .... ili preskočite model .

Bas tako,na zalost obrisao sam sve snimke sto sam ih snimao prosle nedelje i video bi da je video za klasu bolji od n20u sd verzije,na ovom snimku kao da je ukljucen neki beauty mod. Jacsam zadovoljan video snimkom i kamerom u globalu,pomak je u odnosu na n20 u

@dule2303 Moguce je naravno. Naravno da tebe ne boli kad nemas ovakvih problema. Uzivaj.

Probajte ovo:
- Update: I have since found out that one of the causes of the overheating is due to the 5G on this phone. When my phone is connected to my home wifi but I don't turn my mobile data off, it overheats and is very hot to the touch but after turning off my mobile data, the problem appears to be gone though not really since you should be able to keep your data on with wifi without overheating your phone.

* Nemojte da Vam bude istovremeno ukljucen mobile data i Wifi. Pa probajte ponovo kameru.
Ако је тако као што кажеш најпаметније вам је који имате такав проблем да угасите 5g у подешавањима, те да вам се телефон конектујеш само на 4g...

Ma mogu kombinirati šta hoćete, gasiti i paliti WiFi, 5G,105G...telefon kao da je programiran...nakon 10 minuta je na 41° ako je kamera pokrenuta snimao ja šta ili ne...jučer sam opet testirao i isto, 46° i gasi kameru uz upozorenje da je pre topao za daljnje korištenje.

Ma mogu kombinirati šta hoćete, gasiti i paliti WiFi, 5G,105G...telefon kao da je programiran...nakon 10 minuta je na 41° ako je kamera pokrenuta snimao ja šta ili ne...jučer sam opet testirao i isto, 46° i gasi kameru uz upozorenje da je pre topao za daljnje korištenje.
Pričaš o temperaturi baterije?

Evo temp na N20U Snap posle 10 minuta snimanja. Pri ovoj temp ni govora o "vrucem" telefonu koji ne moze da se drzi

Prilozi

• Screenshot_20210218-085814_Cpu Monitor.jpg
    Screenshot_20210218-085814_Cpu Monitor.jpg
    119.7 KB · Pregleda: 47
^ Temperatura cak i veca od S21 Ultra. Definitivno neki materijal u samom uredjaju vise prenosi toplotu na ledja telefona

• Like
Reagovanja: ICE
Evo temp na N20U Snap posle 10 minuta snimanja. Pri ovoj temp ni govora o "vrucem" telefonu koji ne moze da se drzi
То сам му ја 3 пута написао. Ако мој на 40-41 буде млак, немогуће је да гори на 45-46. Апсолутно немогуће.
Или телефон брља и сензор избацује погрешну температуру. Или он има поремећај сензибилитета. А вероватноћа да је ово друго је, па непостојећа (да не улазим у детаље).
Начи телефон је лош. Већ 10 дана се прича да је тел за замену, ал ето, тапка човек у месту.

To što je tebi 41° mlako i sama činjenica da si 3 puta pisao bi ti trebalo biti jasno da me ne zanima. Što se mene tiče može ti i 100° biti mlako i to je tvoja stvar.
Tapka u mestu jel...zamijenio bih ga ja ali nemam vremena otići do samsunga!
Senzor brljavi jel, a zašto onda ugasi kameru i izbaci poruku da je telefon pretopao za daljnju uporabu?!
Ovo o senzibilitetu...to uopće nema potrebe komentirati 🙄

Поента је била да ти је телефон дефектан. 5 страна уназад се прича само о томе.
Још неколико других корисника је написало да је телефон на температури од 41 све само не врео. Самим тим је немогуће да на 45 буде много другачије.
А то онда значи да твој телефон 99,99% има много већу температуру него што показују програми.

А што се тиче сензибилитета, ти си погрешно разумео шта је написано. Зато сам и написао да нећу да детаљишем, јер је поремећај сензибилитета, конкретно у овом случају субјективан осећај топло/хладно нешто што залази у дубоку у медицину. Ал да поједноставим, да је тих 45 степени заиста 45, ти би до сада у животу једно 165 пута имао проблем са предметима који су топли на додир... Дакле, тај телефон иде на много више од тих 45 које показује сензор. И наравно да ће се угасити кад се прегрева.

Летос сам сам мењао батерију на N9, а да би се то урадило, мора тел да се загреје позади, да би лепак попустио. Пошто нисам имао онај специјалан фен, користио сам други извор топлоте.. Држао сам телефон у руци, изнад укљученог шпорета... Е ја сам тад имао осећао то неподношљиво печење које си поменуо, када телефон не може да се држи у руци. А укључен шпорет иде на много више од 45 степени.

To što je tebi 41° mlako i sama činjenica da si 3 puta pisao bi ti trebalo biti jasno da me ne zanima. Što se mene tiče može ti i 100° biti mlako i to je tvoja stvar.
Tapka u mestu jel...zamijenio bih ga ja ali nemam vremena otići do samsunga!
Senzor brljavi jel, a zašto onda ugasi kameru i izbaci poruku da je telefon pretopao za daljnju uporabu?!
Ovo o senzibilitetu...to uopće nema potrebe komentirati 🙄

Definitivno je neka muka u ovoj prvoj seriji proizvodnje zbog toga i nema vec dve nedelje 256gb i 512gb a nece ih bit do daljnjega, mozda sve ostale telefone su poslali na remont. Moj Note 10 Plus ponekad se zagrije i do 50 stepeni, ali to se ne osjeca ili hade da kazem jedva se osjeti. Dok 41 stepen na S21U osjecas da ti ruka gori. Mozda nisu dobro poslozili "kockice". Sta znam.

Nego kakve su slusalice? I taj galaxy tag? Jel se moze pratiti na mapi gde se tacno nalaz? Kako sam shvatio, to ne koristi posebnu sim karticu da bi ga locirao?

Ustanovili smo da je tel 99,9% defektan sto su potvrdili i oni u samsungu kao i sto smo utvrdili da je temp na sd 865 identicna kao i na s21u tako da bi mogli da zavrsimo sa ovim pricom ili da otvorimo novu temu o tome,10 strana se pise samo o pregrevanju ko je imaju dva clana od kojih je jedan resio vracanjem.a drugi ce tako resiti istom metodom. Ovo je jos gore od SD vs EX u kojoj sam i sam bio ucesnik. Ovoje saleko gore,ubiste temu

Pogledah sada kod TechTablets-a temperature popularnijih telefona nakon stres testova:

Iphone 12 Pro Max: 45.2
OnePlus 8T: 49.3
Xiaomi Mi 10 ultra: 42.2
Galaxy S21 ultra: 38.6

To su temperature ledja, znači stvarna temperatura koju korisnik oseća kad drži telefon. Ne znam kako 41 odjednom postade nešto nemoguće za držanje u ruci.

Gašenje kamere jeste problem i treba vratiti telefon, ali sve ostalo miriše na još jednu uništenu samsung temu.

Meni su rekli da krajem februara stižu 256gb i 512gb modeli u većim količinama.

Nadam se da stvano ne mislite da se svi telefoni ponasaju isto. Normalno je da se razlikuju temperature do jedinice. Evo primer igor87 sto je postavio temperature sa jednog sajta, a evo i sta je kolega postovao par strana unazad .
Garancije su tu sa razlogom :).
Citam par strana unazad i koliko vidim baterija je sredjena i stvarno, konacno, bravo za Samsung. Sad da li SD ima nesto vise procenata u sintetickim testovima, ne znam da li je i dalje nekome bitno. Za sad vidim da je jedina razlika u kameri zar ne?

Ево како ради зум... Знам, не ваља што форум аутоматски смањује резолуцију, ал нема везе, види се суштина.

Иначе, батерија, бар што се мене тиче, разбија... Јуче 4 сата музика преко Bluetooth-a, цео дан 4г, наизменично добар и лош домет, 3.5 сата екрана, и 44% остало у 22 увече.

Prilozi

• 20210218_132752.jpg
    20210218_132752.jpg
    245.3 KB · Pregleda: 38
  • 20210218_132755.jpg
    20210218_132755.jpg
    237.2 KB · Pregleda: 23
  • 20210218_132758.jpg
    20210218_132758.jpg
    194.1 KB · Pregleda: 21
  • 20210218_132801.jpg
    20210218_132801.jpg
    144 KB · Pregleda: 19
  • 20210218_132818.jpg
    20210218_132818.jpg
    114 KB · Pregleda: 34
I meni se skida upravo AUB9. Trenutno mi je AUAC.. sve je bilo ok do sada. Baterija sot 6.30 min u proseku, 120hz i qwhd... Testirao sam i zagrevanje pri snimanju, 10min 4k, max 41c je bila. Exynos 256gb.. Da li cistiti wipe cache posle update-a?

Ja sam danas vratio telefon, objasnio u cemu je problem i sada cekam. Pitao sam ih usput da li se jos neko zalio i rekli su mi da su prodali oko 150 tel i da nije niko sem mene. Sad dal su iskreni, ne znam sta bih rekao. Mozda mnogi nisu ni uocili problem zbog maske za tel. Ja sam koristio masku takodje ali sam tek preko ekrana primetio, gornji deo oko selfi kamere, a i zadnjeg dela telefona gde je kamera. Onda sam skinuo masku i video da ivica telefona greje jos vise u odnosu na ekran i ledja telefona. Posle sam kada se telefon ohladio, bez maske, opet upalio kameru i nakon 3 min telefon je vreo kada se uzme u ruke, a ivice gore, temp 40-41c, znaci nakon samo 3 min snimanja. I tako je bilo i posle svakog update-a. A ono sto sam takodje primetio je da tada kada se ugreje dok koristim kameru posle toga brljavi i secka, uspori se telefon vidno dok se ne ohladi. E a juce kada sam ostavio telefon da snima 10 min, posto nisam testirao duze snimanje pre toga, i uzeo ga u ruke, bez maske, telefon je bio vreo kao sa ringle da je skinut, a ivice telfona peku ali bukvalno... I temperatura baterije je bila 45c tada. Tada sam pukao i resio da vratim telefon. A da ne pominjem kvalitet snimanja na Exy, slikanje i ajde moze da prodje zadovoljan sam, ali video je katastrofa...

Moze li se uraditi wipe cashe nekako a da se ne ide povezivanjem preko usb kabla na lap topu?

Nazad
Vrh Dno