Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Bio u Samsungu, tip kaže da nije normalno da se tako zagrijava, ostavio da poprave, nakon 2 sata zovu da dođem po telefon...kaže napravili software "update" i sve je u redu...uzmem telefon, sjednem u auto, testiram, bolje ali još uvijek je nakon 10min na 43°, vratim se u servis, dam mu telefon u ruke...opet je prevruć...da idem tamo di sam ga kupio i tražim zamjenu...odem u Magentu...ostavim jer moraju slati da samsung vidi da li će popravljati ili mijenjati...ako hoću mogu dobiti Mate40Pro odmah...neću...moram čekati 7-14 dana...OK. U Magenta shopu 256GB modeli, moguća isporuka tek za 14 dana. Čekam 😒

Ja sam danas vratio telefon, objasnio u cemu je problem i sada cekam. Pitao sam ih usput da li se jos neko zalio i rekli su mi da su prodali oko 150 tel i da nije niko sem mene. Sad dal su iskreni, ne znam sta bih rekao. Mozda mnogi nisu ni uocili problem zbog maske za tel. Ja sam koristio masku takodje ali sam tek preko ekrana primetio, gornji deo oko selfi kamere, a i zadnjeg dela telefona gde je kamera. Onda sam skinuo masku i video da ivica telefona greje jos vise u odnosu na ekran i ledja telefona. Posle sam kada se telefon ohladio, bez maske, opet upalio kameru i nakon 3 min telefon je vreo kada se uzme u ruke, a ivice gore, temp 40-41c, znaci nakon samo 3 min snimanja. I tako je bilo i posle svakog update-a. A ono sto sam takodje primetio je da tada kada se ugreje dok koristim kameru posle toga brljavi i secka, uspori se telefon vidno dok se ne ohladi. E a juce kada sam ostavio telefon da snima 10 min, posto nisam testirao duze snimanje pre toga, i uzeo ga u ruke, bez maske, telefon je bio vreo kao sa ringle da je skinut, a ivice telfona peku ali bukvalno... I temperatura baterije je bila 45c tada. Tada sam pukao i resio da vratim telefon. A da ne pominjem kvalitet snimanja na Exy, slikanje i ajde moze da prodje zadovoljan sam, ali video je katastrofa...

I, sta kazu? Jesu li vratili novav ili cekas da oni to testiraju?

Bio u Samsungu, tip kaže da nije normalno da se tako zagrijava, ostavio da poprave, nakon 2 sata zovu da dođem po telefon...kaže napravili software "update" i sve je u redu...uzmem telefon, sjednem u auto, testiram, bolje ali još uvijek je nakon 10min na 43°, vratim se u servis, dam mu telefon u ruke...opet je prevruć...da idem tamo di sam ga kupio i tražim zamjenu...odem u Magentu...ostavim jer moraju slati da samsung vidi da li će popravljati ili mijenjati...ako hoću mogu dobiti Mate40Pro odmah...neću...moram čekati 7-14 dana...OK. U Magenta shopu 256GB modeli, moguća isporuka tek za 14 dana. Čekam 😒

Bolje sacekaj, dobices mozda novi S21U i to bez problema.

A zasto ne moze bez povezivanja usb-c ?
Cemu to sluzi, sta radi telefon da bi morao biti povezan za komp, jel nesto salje na komp?

A zasto ne moze bez povezivanja usb-c ?
Cemu to sluzi, sta radi telefon da bi morao biti povezan za komp, jel nesto salje na komp?
Pa navodno je iz razloga bezebednosti uvedena fora kao da ne bi korisnici slucajno aktivirali recovery. Jedino sto onda ne pije vodu jeste da to ne vazi za SD modele, samo za Exy i ovo je uvedeno od A11 updejta za sve modele.

Koja glupost uvedena za rikaveri mod. Sada mi ni lap top nije pri ruci,moracu sutra na poslu da to odradim. A kabal koji se dobija je tip c na tip c. Sada moram da vijam usb na tip c da uspem nekako na komp da ga povezem. Koja zavrzlama

@BricoGO na officialnom Samsung forumu ima mnogo zalbi. Dosta korisnika je rijesilo ovaj problem tako sto su sve ponovo hard resetovano, a posle nikako da se koristi smartthings ili neka druge aplikacije za prebacivanje aplikacija sa starog telefona na nov nego posebno instaliranje svake aplikacije. Pa mozes probat dako se spasis ili da sacekas updejt AUB9 pa posle da uradis to hars reset+ wipe... evo danasnjeg posta:

Prilozi

• Screenshot_20210220-214830_Chrome.jpg
    Screenshot_20210220-214830_Chrome.jpg
    91.1 KB · Pregleda: 18
Nikad nisam ni koristio smart things ili bilo što slično...a i hard reset sam radio.
Najbolje je...tip u Samsungu pita da li sam radio hard reset...rekoh jesam...e onda kaže on, sigurno je hardware problem jer da je software to bi se riješilo nakon hard reseta i da će popravak trajati 10tak dana jer ne znaju kad će dobiti dijelove...dva sata posle me zovu da pokupim telefon, uradili su software update i sad je sve ok...moš mislit. Tako to popravlja samsung...vjerojatno će i ovi iz T-Mobile samo vratiti sa update_om i reći popravljeno.

Meni je na novom Noye 10+ poslije par dana vrkla vibracija, htjeli da ga ostavim da ga popravljaju ali sam ja insistirao da mi daju novi i dali su poslije prijetnje inspekcijom :)

Neko moje shvatanje,

Snapdragon i Exynos to jest Qualcomm i Samsung nisu bili spremni z ovu igru. Jednostavno 5nm procesor koji je prvi u android svijetu uradio Huawei, a Appel u IOSu jednostavno je bio prevelik zadatak za njih. I naravno oni su to pocetkom 2021 pokusali da urade. Sta su uradili?

Pa napravili su 5nm procesor, koji zaista ne donosi nikakve novine po radu kao sto to donosi Kirin9000, cak realno ni brzina im nije veca cak ni 5% od Kirin9000, mada i brzine se mogu lazirati jer pitanje je koliko zaista ide brzo taj snapdragon i exynos.

Ali ono sto je najveci problem njihovi 5nm procesori gore. Izgleda slican problem ima ali ne u tolikoj mjeri i xiaomi mi 11 cpu by snapdragon.

Izgleda ce ovi njihovi 5nm cipseti biti super kada na primjer na Note 21U naprave troduple sipke za hladenje i to posred procesora.

Jednostavno, zalosno... na Samsung officijalnom forumu kuknjava je ogromna. Mnogo tema je o pregrijavanju telefona. Mnogi su uradili zamjenu telefona cak i po tri puta i uvjek isti problem.
Izgleda da je Huawei obrisao pod i to dobro s njima. Zapad je napravio Huaweiju problem sa procesorima, pa se i njma lose vratilo. Ko kome lose misli, lose mu se i vraca.

Bez ljutnje ali ovde samo ti kukas,drugi koji su imali problem su odneli na servis ili dobili povracaj novca ,desava se da ima propusta u proizvodnji. Ne vidim da iko vise kuka osim tebe, a ti si koliko razumem vratio tel i dobio povracaj novxa. 10 strana gusis temu

Vala baš, više kukaš nego ovi koji imaju telefon, opusti se, vratili su uredjaje, čekaj da vidiš šta će im reći pa posle nastavi sa kuknjavom.

Da li ima na ovom podforumu neki moderator da prebaci ove gomile "gorućih" postova u posebnu temu o pregrevanju, pregorevanju i kukanju? Danima, nedeljama dolazim na forum da pročitam nešto o telefonu vagajući da li da kupim ili ne, ovde se govori samo o merenju temperature prilikom snimanja mini filmova od >20min, imam utisak da sam na nekom forumu studenata kinematografije koji nemaju za kameru. Ima li nade za ovu temu koja od trenutnih 70 nema ni pola vrednih strana za čitanje? Je li ovo isti onaj telefon koji je Peca okarakterisao kao najbolji android telefon? O čemu se radi? Ima li neko da je zadovoljan telefonom da može da dođe do izražaja od snimatelja i režisera?

Imao sam pre ovog n20 u i n10 plus oba sd verzije i ovaj je bolji od n20 u ukoliko izuzmemo nefostatak olovke i slota za karticu. Sve mu je bolje bukvalno i to pricam o ex varijanti. Od displeja tj osvezenja preko kamere i zvucnika pa do otiska koji sad radi savrseno,sve je bolje nego na n20u,nije wau ali jeste pomak. Ovaj tel plus olovka i sd slot je po meni idealan tel. I baterija je bolja nego na n20u sd ,u proseku izvlacim od 30-60min vise sota. Po meni su i dizajn a pogotovo crnu boju uboli kso nikad do sad ali to je subjektivno misljenje,volim ja i note seriju

Ako uzmes javi molim te samo kakav je,da li je presirok . Jel ga ima kod nas?

Da da i kod njih je jos toliko sigurno.postarinA za Srbiju. Hteo sam spigen slim da narucim i izadje oko 50 dolara a maska je 16-17. Javi bas kakva je ako porucis

Cini mi se da posle ovog AUB9 update-a je 10x zoom digitalni. Znaci na 9.9 je sve ok, na 10x promeni boju. Proverite

Dostupan je Galaxy Labs u Galaxy Store-u. Ima opcije za ograničavanje pregrejavanja za one koji imaju takvih problema

nzztum312qi61.jpg

by1lr9912qi61.jpg

Upravo tako. Zato ne treba uzimati telefon čim izadje, pogotovo Samsung. U toj želji da se izjednače sa snap verzijom, jednu stvar poprave, a drugu pokvare. Dakle ko hoće Samsung treba ići na snap verziju, ali nema garancije. Za snap i garanciju mora se ići na xiaomi. 😊

Izvini ali odakle ti to za novi ex?? Identicne su temp i jednog i drugog. Dva clana su imala problem,jedan konstantno kuka i 20 strana gusio temu i sad ce da ispadne da se telefon pregrejava sto apsolutno nije tacno. Ne greje se nista vise od sd 865+ ili 888. Eto sta covek napravi u temi

Ja ću čak biti slobodan da kažem da mi se s21u manje zagreva u odnosu na s10 i s20.

Jel dobio neko slusalice i smart tag? Kapiram da ce moci za 200 ojra u paketu da ode 😁

Nazad
Vrh Dno