Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Reci mi kakva je fabrička folija na ekranu? Vidim da imaš jezičak folije u gornjem desnom uglu. Da li je to jedina folija na ekranu ili ispod te folije sa jezičkom ima još jedna, kao što je na s20 bez jezička?
Eto i mene sa S21 ultre.

Ok je folija,ali ne pokriva zakrivljenje ekrana.
Skidam to uvek pa sam i sad,sutra idem da stavim staklo napred i da uzmem providni case nazad.
Da mi nije posla,prvi telefon na koji nebi stavljao case.

Послато са S21 Ultra помоћу Тапатока

Ajde sad edit,sad provalih.
Ima još jedna folija zalepljena na ekran,pokriva sve.Dobra je
Tako da uzimam samo providan case.

Poslednja izmena:
Prvi utisak.
Ekran je za klasu bolji i svetliji od OP8.

Послато са S21 Ultra помоћу Тапатока

Ljudi kojima su već stigli telefoni, gde ste ih kupili?

Igrajuci se sa kamerama jedno 10 minuta (menjajuci fokus za slikanje, znaci 5 slika svega napravio) primjetio sam da se telefon u gornjem djelu bas zagrijao. E moj Samsuze...

Kod mene samo jedna, nije bilo one sa jezikom. Ova što je sada također ne pokriva skroz do rubova [emoji2959]

Gesendet von meinem SM-G998B mit Tapatalk

Mene zanima na koju foru je 4k 30fps bolji od 4k 60fps, naročito oštrine? Da li exy ne može da obradi količinu podataka ili ?

Treba imti na umu da će shutter pri 4K60fps biti otvoren najviše polovicu vremena nego što bi bio na 4K30fps propuštajući manje svjetlosti i samim time manje detalja. Inače 4K60fps se treba koristiti samo ako su u kadru brzi objekti ili će se koristiti slow motion u post produkciji i to pri dobrom svijetlu. Inače 4K30fps ili 4K24fps.
Ali naravno za 4K60fps treba i dobar hardware...i sad baš nešto uspoređujem 4K30fps i 4K60fps i razlika je ogromna. Možda zaista exynos nema snage da obradi toliku količinu podataka...možda ima ali bi se i pregrijao?!Možda je zato i obični slow motion tako loš?!

Poslednja izmena:
Veliki senzor je problem. N9, S10, N10+ nemaju tih problema a rade sa slabijim soc-om.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Treba imti na umu da će shutter pri 4K60fps biti otvoren najviše polovicu vremena nego što bi bio na 4K30fps propuštajući manje svjetlosti i samim time manje detalja. Inače 4K60fps se treba koristiti samo ako su u kadru brzi objekti ili će se koristiti slow motion u post produkciji i to pri dobrom svijetlu. Inače 4K30fps ili 4K24fps.
Ali naravno za 4K60fps treba i dobar hardware...i sad baš nešto uspoređujem 4K30fps i 4K60fps i razlika je ogromna. Možda zaista exynos nema snage da obradi toliku količinu podataka...možda ima ali bi se i pregrijao?!Možda je zato i obični slow motion tako loš?!

Nikakve to nema veze sa chipom da ne moze da gura,pa znas od kad samsung unazad ima 4k60fps koji je uvek bio dobar sa mnogo slabijim chipom.Sto se tice slow motion on je los zato sto ovaj novi senzor nema memoriju kao ovaj stari dual pixel senzor sa n10+,ta tehnologija sa memorijom na senzoru je preuzeta od sonija koji je i prvi poceo da proizvodi te senzore.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ljudi prijavljuju odlične baterija rezultate sa Exynosom...tip kaže 80%/20% WiFi/4G i 2 dana sa 9h SoT...

Drugi u 24 sata 10:30h SoT...cijelo vrijeme WiFi
Treći opet kaže Wqhd+, dvije SIM, LTE, WIFI, Galaxy Watch na BT.
5:30h i na 43% je nakon 8 sati korištenja...čak je skoro 2h igrao CoD...

E sad je pitanje da li im vjerovati???

Poslednja izmena:
Ljudi prijavljuju odlične baterija rezultate sa Exynosom...tip kaže 80%/20% WiFi/4G i 2 dana sa 9h SoT...

Pa ko ce znati ako ne ti,ti imas telefon juce si kacio odlicne rezultate sto nebi bila dobra.

Pa nema tu šta da li verovati, evo imamo vas ovde na grupi i čekamo :D nema laži nema prevare, ovo iznad su odlični, odlični rezultati, a sad videćemo šta ćemo mi ovde da dobijemo

Kakav je video u poređenju sa p40 pro plus? Zanima me na svim kamerama, ne mora 4k 60fps, može i 1080p 60fps
Da li se na s21u prilikom snimanja noću vidi onaj jiggering?

P30pro

Kakav je video u poređenju sa p40 pro plus? Zanima me na svim kamerama, ne mora 4k 60fps, može i 1080p 60fps
Da li se na s21u prilikom snimanja noću vidi onaj jiggering?

P30pro

Pa glavna razlika prošle godine između H i ostalih u premium klasi je bilo to kaskanje u video segmentu, tako da s21u može samo jos vise da produbi taj jaz..

Vi sto ste uzeli S21U, cime ga punite?
Koliko W daje standardni brzi samsungov punjac sto je do sada dolazio sa prethodnim modelima telefona?
Da li ima razlike izmedju punjaca za S9, S10 i S20 ?
Da li ima razlike izmedju zidnih Samsung punjaca sa USB-A i USB-C konektorom na punjacu?

Ja sa starim samsung 10W i treba mu 2:15h da ga napuni...naručio sam onaj od 25W.

Nikakve to nema veze sa chipom da ne moze da gura,pa znas od kad samsung unazad ima 4k60fps koji je uvek bio dobar sa mnogo slabijim chipom.Sto se tice slow motion on je los zato sto ovaj novi senzor nema memoriju kao ovaj stari dual pixel senzor sa n10+,ta tehnologija sa memorijom na senzoru je preuzeta od sonija koji je i prvi poceo da proizvodi te senzore.

Smatram da nije problem slowmotionu dualpixel. Vec lijenost Samsunga ili bolje receno davanje gram featuresa po gram. Huawei nema dualpixel pa gura slowmotion jos stepenicu vise 1080p u 480fps i 3720fps u 970p, il tako nesto zaboravio sam...

Ocekivao sam od Samunga da uradi 1080p sa 980fps ili mozda cak i vise. To je sve samo njihova zelja jer slowmotion se posle snimanja formira to je vise softwareski korak. A telefoni im imaju po 12 - 16gb rama sto znaci da se moze napraviti bas fini super slow motion.

Pitanje je zapravo koliko je samsung Spreman da sad updejtima sredi, ispegla i ucini S21U zaista Ultrom? Sto se tice kamere zaista treba i moze da uradi jos mnogo toga.

Ja sam svoj S21U spakovao. I pokusacu da ga vratim. Daj Boze da uspijem jer su rekli da im donesem telefon da ga samo provjere. Ako budem uspio to da odradim onda cu naci S21U sa mnogo vise memorije. Hvala momku na forumu koji je zakacio Clan i objasnio da imam pravo da vratim telefon. Ipak vaznija je memorija za ovakav telefon nego pokloni.

Vi sto ste uzeli S21U, cime ga punite?
Koliko W daje standardni brzi samsungov punjac sto je do sada dolazio sa prethodnim modelima telefona?
Da li ima razlike izmedju punjaca za S9, S10 i S20 ?
Da li ima razlike izmedju zidnih Samsung punjaca sa USB-A i USB-C konektorom na punjacu?

Punjac od Nota 10 Plusa fantasticno obavlja svoj posao. Za 1h i nesto malo minuta napuni 5000mha.

Nema potrebe (na zalost) uzimati Samsumgov 45W punjac ili Huaweiov puniac od 40W ili 66W jer S21U ne podrzava.

Poslednja izmena:
Smatram da nije problem slowmotionu dualpixel. Vec lijenost Samsunga ili bolje receno davanje gram featuresa po gram. Huawei nema dualpixel pa gura slowmotion jos stepenicu vise 1080p u 480fps i 3720fps u 970p, il tako nesto zaboravio sam...
Ocekivao sam od Samunga da uradi 1080p sa 980fps ili mozda cak i vise. To je sve samo njihova zelja jer slowmotion se posle snimanja formira to je vise softwareski korak. A telefoni im imaju po 12 - 16gb rama sto znaci da se moze napraviti bas fini super slow motion.

Problem je u 108MP senzoru, ima spor shutter speed i može maximalno praviti 480fps...zato i rade software_sku interpolaciju i zbog toga loše izgleda 960fps i software_ski se više ništa ne može učiniti.

Poslednja izmena:
Kad nas zovu sa uzmemo telefone? Rezervisao sam na positive line, nemam nikakvu povratnu info.

Pa glavna razlika prošle godine između H i ostalih u premium klasi je bilo to kaskanje u video segmentu, tako da s21u može samo jos vise da produbi taj jaz..
Po nekim uporednim testovima p40pro plus i s20u uopšte nije tako značajna razlika u korist Samsunga pogotovu u 4k 30fps, zato pitam čoveka kako mu se čini sada sa s21u :)

P30pro

Nazad
Vrh Dno