Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Evo upravo gledam i upload_am jedan klip snimljen sa P40Pro+ 4K30fps...za usporedbu sa S21U. Kako na Samsungu "sigurno" izvaditi USB iz telefona...znači uštekaš USB C u telefon prebacim file na USB i kad ga samo izvučem telefon javi da je USB nepravilno "odstranjen" i da resetiram telefon a video file na USBu de ne može gledati na PCu. Na Huaweiu je bilo da možeš da klikneš "extetni storage sigurno odpojiti"...u tom smislu nešto i kad klikneš telefon više ne pokazuje USB.

Gesendet von meinem SM-G998B mit Tapatalk

Poslednja izmena:
Po nekim uporednim testovima p40pro plus i s20u uopšte nije tako značajna razlika u korist Samsunga pogotovu u 4k 30fps, zato pitam čoveka kako mu se čini sada sa s21u :)

P30pro

Ja sam hteo prošle godine da uzmem p40 pro, ali gledajući snimke video kvaliteta, nešto sam se bio razočarao i odustao. To i 2 godišnji Kirin su me naveli da preskočim kupovinu

Evo upravo gledam i upload_am jedan klip snimljen sa P40Pro+ 4K30fps...za usporedbu sa S21U. Kako na Samsungu "sigurno" izvaditi USB iz telefona...znači uštekaš USB C u telefon prebacim file na USB i kad ga samo izvučem telefon javi da je USB nepravilno "odstranjen" i da resetiram telefon a video file na USBu de ne može gledati na PCu. Na Huaweiu je bilo da možeš da klikneš "extetni storage sigurno odpojiti"...u tom smislu nešto i kad klikneš telefon više ne pokazuje USB.

Glupo pitanje al što ne prebaciš odma fajl na PC sa samsunga što stavljaš na usb pa na pc?

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Inače tako i radim ali da ne započinje punjenje zbog testa baterije [emoji16] jer se još dvoumim, zadržati ili vratiti.
Što se tiče kamere...nemam pojma što bi vam rekao...evo vam link pa ako hoćete skinite i gledajte...4K30fps od S21U i P40Pro+ (sa S21U je korišten gimbal)

https://mega.nz/file/vZ1SwAiL#54zBu1C7rFVvzAPquSJzIv2qBf7Hn5LtCeJVIp2ajrQ

A i na YT sam stavio dva od S21U i jedan od P40Pro+

https://youtube.com/channel/UCb9gGYnQ4aTQbF6plwB85rw

Poslednja izmena:
Definitivno radi brze od n20u a o dizajnu da I ne trosim reci. Najlepsi Samsung do sad sigurn

Ovakav način implementacije selfie kamere je estetski puno bolje riješenje od one pilule koju je imao moj prošli uređaj ali...ja bih rađe pilulu i funkcije koje donosi.
Otključavanje licem bez obzira na količinu svjetlosti...
Selfi portreti sa nepogrešivim "odvajanjem" objekta od pozadine...
Gašenje AOD kad je uređaj u džepu ili okrenut ekranom prema dole...ovo na Samsungu da AOD radi dok je telefon u džepu je žešća glupost [emoji2959]...pogotovo uzimajući u obzir koliko troši bateriju.
Još jedana sitnica...onaj samsung natpis na stražnjoj strani je drugačije strukture od one crne mat pozadine i nekad se desi da držeći telefon prstom dodirnem ta slova te imam osjećaj kao da sam naletio na mrlju od meda [emoji849]

А колико ти тачно троши Aod? Кад си већ качио ss од батерије, погледај
На S20U су људи качили да им троши и до 20% дневно па ме занима да ли је то до егзиноса или S серије, пошто мени на N СД максимално што сам испратио Aod потрошњу 5,9%,фасцинантно ми је да буду толике разлике...

Kod mene je uvek bilo na tap to show ili double tap, ne sećam se tačno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovakav način implementacije selfie kamere je estetski puno bolje riješenje od one pilule koju je imao moj prošli uređaj ali...ja bih rađe pilulu i funkcije koje donosi.
Otključavanje licem bez obzira na količinu svjetlosti...
Selfi portreti sa nepogrešivim "odvajanjem" objekta od pozadine...
Gašenje AOD kad je uređaj u džepu ili okrenut ekranom prema dole...ovo na Samsungu da AOD radi dok je telefon u džepu je žešća glupost [emoji2959]...pogotovo uzimajući u obzir koliko troši bateriju.
Još jedana sitnica...onaj samsung natpis na stražnjoj strani je drugačije strukture od one crne mat pozadine i nekad se desi da držeći telefon prstom dodirnem ta slova te imam osjećaj kao da sam naletio na mrlju od meda [emoji849]

Funkcionalnost pre svega, ali ljudi su je dosta ispljuvali jer im "ružno", i izgleda da na p50 ima da je izbace i da se povinuju gluposti.

Uzeo danas da se igram malo Ultrom 21 i p40p+ i Iph12. Iskreno, bez da sam negativan, sa p40p+ u ruci, bez maske bez ičega, sa 21ultra imaš osećaj da je igračka. Jednostavno takav osećaj sam dobio nesvesno, nisam o tome ni razmišljao već uzeo da testiram kamere. Crni je prelep zaista, siva je elegantna, ali crna integracija modula i leđa mi je nekako baš ono, vrh..

Što se testova tiče, u radnji, Huavej dosta sporije obrađuje fotografije u odnosu na Samsung, a naročito Iphon, koji je a14 bionic zver, neverovatno..
Nijanse su u pitanju, ali najkristalnija slika mi je bila na Huaveju pri zumu od 5x-7x u uslovima slabijem osvetljenja, Samsung odmah tu, a Iphon poslednji.
Video bolji na svim u odnosu na Huavei
Brico, kakav je ono KLIK koji izlazi iz modula kamere kad se lupi fotka, šta je ono, nešto mehanički se desi unutra ?

S21 Ultra je fluidnija nego OP8.
Mislio sam da je to nemoguće,ali eto Samsung odradio i to valjano.

Послато са S21 Ultra помоћу Тапатока

Већ има за сома евра на КП. Чим падне на 800, ето га код мене. Капирам на лето.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Hajde da sačekamo da N20U (SD) dobije A11 i UI 3.0 ... i mene živo zanima uporedno korišćenje (ne recenzije sa YouTube) .

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk
Na osnovu licnog koriscenja kazem,da ne veruje covek ali radi fluidnije,brze ako to ikako moze ,pritom najveca rezolucija,iskreno no ja nisam ocekivao da moze tako da radi ali definitivno radi brze

Isto kao sto je meni Note 8 na androidu 9 radio losije od s9 koji je bio fluidniji sa istom verzijom androida.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Normalno je da najnoviji modeli rade bolje nego jedan u nazad, tako će i N21U ili kako se bude zvao raditi lepše od S21U. Mene najviše zanima kakav će biti exy sa AMD i sigurno će doći sa N21U.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Evo baterije za danas.
30 posto Wi-Fi,70 posto 4G.
Oputeno će mi gurati ceo dan korišćenja.Jer ja imam oko 5 sati SoT dnevno.
Postavljam i ovih dana trajanje baterije.

Screenshot_20210130-221505_Device care.jpg

Послато са S21 Ultra помоћу Тапатока

ea022bd5dbfac2629f12861f2d319f92.jpg

Poslednja izmena:
Je l kupuje neko običan S21? :d

Ne vidim poentu pored s20 uzeti isti (osim estetskog dela)!

Kupio sam ga ja.

Ultra mi je prevelika tj preširoka, 3x sam odlazio da ih uživo isprobam, svaki put pokušavao sam sebe da ubedim da treba da kupim Ultru i - nisam uspeo.

A zašto ne S20... bez imalo dileme sve ja na strani S21, sa poklon slušalicama i tagom egal su i u ceni.

@gogo23 apsolutno ništa osim estetike (ajd donekle i čipseta) nije na strani s21 [emoji6] ...ali da, kad rasprodaš poklone onda još i izađeš na prihvatljivu cifru.

Na osnovu licnog koriscenja kazem,da ne veruje covek ali radi fluidnije,brze ako to ikako moze ,pritom najveca rezolucija,iskreno no ja nisam ocekivao da moze tako da radi ali definitivno radi brze
To je vise sugestija posto je novi uredjaj.:)

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Proday

Bolji procesor, po najavama bolje iskorišćenje baterije, lepši telefon - više nego dovoljno čak i da nije poklona.

Ako rasprodam poklone biću u plusu :D.

Dobio mali popust, odbio(ću) PDV, S21 me košta 710 eura (+35 za original rigidnu masku i 25w punjač). Ne bi ni sa S20 prošao jeftinije (ako bi uopšte, nisam pretraživao koliko košta sada u redovnoj-regularnoj prodaji, kupujem na firmu pa samo tako dolazi u obzir).

Ovaj Exynos zaista nema ništa zajedničko sa prošlim...sinoć od 10:30 do sada 7:30 je potrošio 3%, AOD isključen, uključen WiFi i Mobile Data. Izgleda da je onaj stari standby minus prošlost [emoji3060]

Poslednja izmena:
https://youtu.be/h-Lu9rVKz2E

S21 Ultra vs Mate 40 Pro vs Mi 10 Ultra

Steta sto momak nije imao Mate 40 Pro Plus verziju jer jenona tek u rangu s ovim telefonima.

Mada i Mate 40 Pro je odlican mada hvali mu ono naib8tn8je za kameru a to je OIS.

Poslednja izmena:
Proday

Bolji procesor, po najavama bolje iskorišćenje baterije, lepši telefon - više nego dovoljno čak i da nije poklona.

Ako rasprodam poklone biću u plusu :D.

Dobio mali popust, odbio(ću) PDV, S21 me košta 710 eura (+35 za original rigidnu masku i 25w punjač). Ne bi ni sa S20 prošao jeftinije (ako bi uopšte, nisam pretraživao koliko košta sada u redovnoj-regularnoj prodaji, kupujem na firmu pa samo tako dolazi u obzir).
Upravo ono što sam i ja rekao. Greota što kod nas u regionu nema da se kupi valjani s20, pa će sad ovaj 21, takav kakav je da ide samotako.
@BricoGO ovo je stvarno (nezamislivo) odlična stand-by potrošnja; prijatno sam iznenađen i nadam se da će tako i da nastavi!

Poslednja izmena:
Vrh Dno