Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Nisam bas imao vremena danas mnogo da se igram sa njim. Nisam uzeo jos ni jednu masku. A telefon je klizav.

Displej, osjecaj telefona u ruci i sve ostalo sto se tice izgleda telefona jednostavno vrh. Uzivanje pravo. Zvuk odlican.

Da tezi je dosta u odnosu na Note 10 Plus sa maskom. Ali ne smeta mi to.

Dosta je brzi, fluidnini u odnsou na N10P.
Za kamere cu kad tad napisat. Jer sam bas tezak po tom pitanju. Sad z sad sto se tice forografija P i Mate serija su zaista vrh sami.

Ono sto je minus:

- Super slow motion ( jednistavno je neupotrebljiv i kako sam procitao na internetu Ultra modeli nece imati suoer slow motion, eto tolko o tome i o "premium" telefonu)
- otisak prsta moram probat sjutra ponovo, ali z sad katastrofa. Ali opet kazem sjutra ponovo testiram fingerprint.

Molim Vas jos jednom ko zna dobro da objasni da ne bih izgubio "poklone" sta to trebam registrirat u Samsung Members aplikaciji? Ili gde vec?

Poslednja izmena:
Izgleda da je problem sa super slow motion do 108mpx senzora. Neko se u Mi 10T Pro temi žalio da slo mo radi samo u 120fps.

Kako misliš da je čitač otiska katastrofa...meni svaki put otključa.
Baterija od 100-5% na WiFi 7:45h SoT. Hm...nije odlično ali nije ni katastrofa. Sutra ćemo da vidimo kako se ponaša na 4G. Čini mi se da kamera prilično dosta troši...pogotovo snimanje.

Gesendet von meinem SM-G998B mit Tapatalk

Nisam bas imao vremena danas mnogo da se igram sa njim. Nisam uzeo jos ni jednu masku. A telefon je klizav.

Displej, osjecaj telefona u ruci i sve ostalo sto se tice izgleda telefona jednostavno vrh. Uzivanje pravo. Zvuk odlican.

Da tezi je dosta u odnosu na Note 10 Plus sa maskom. Ali ne smeta mi to.

Dosta je brzi, fluidnini u odnsou na N10P.
Za kamere cu kad tad napisat. Jer sam bas tezak po tom pitanju. Sad z sad sto se tice forografija P i Mate serija su zaista vrh sami.

Ono sto je minus:

- Super slow motion ( jednistavno je neupotrebljiv i kako sam procitao na internetu Ultra modeli nece imati suoer slow motion, eto tolko o tome i o "premium" telefonu)
- otisak prsta moram probat sjutra ponovo, ali z sad katastrofa. Ali opet kazem sjutra ponovo testiram fingerprint.

Molim Vas jos jednom ko zna dobro da objasni da ne bih izgubio "poklone" sta to trebam registrirat u Samsung Members aplikaciji? Ili gde vec?
Ma pusti slow motion realno i koga to zanima.Napisi misljenja o kameri generalno,za otisak je nemogu da lose radi cak i na n10+ posle apdejta na a11 radi bas dobro.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Al si dosadan vise sa kamerom, zna se da je jedna od najboljih ako ne i najbolja na telefonima trenutno.

Zato sto je najveca fama oko kamere uvek i baterije.Mozda je i najbolja zasto nebi bila?

Al si dosadan vise sa kamerom, zna se da je jedna od najboljih ako ne i najbolja na telefonima trenutno.
Pusto da nam covek iznese svoje misljenje, ne razumem poentu tbog posta. Ako imas fon onda i ti pisi o njemu tj prednosti i mane, ovako ako nemas glupo je da komentarises ovsko, pa ljudi treba da se informisu o prednostima i manama,to sto meni ili tebi nije bitan slow motion nekima jeste

Poslednja izmena:
@dule2303 Čekaj, N9?! Exynos?!

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Ima odlicna adb win aplikacija sa lepim interfejsom. Dzabe je. Nema kucanja naredbi, sve preko misha, ima debloater itd. Nema potrebe kupovati od tog prevaranta. Mislom da je adb app control. Pored tako lepe i user frendly app suludo je svaki malo kupovati jednu te istu app.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
+1
scr1.jpg

https://appcontrol.neocities.org/index_en.html

Evo kako je za nas koji smo preko VIP-a naručili.

Izvrši registraciju kupljenog telefona upotrebom Samsung members aplikacije najkasnije do 21.02.2021. godine. Registraciju je potrebno izvršiti (isključivo) putem kupljenog uređaja.
Pravo na učestvovanje u ovoj promociji imaju svi korisnici koje su svoje uređaje naručili/kupili putem Vip Online prodavnice tokom pretprodaje koja počinje 14.01. i završava se 28.01.2021. godine.
Postupak registracije podrazumeva unošenje podataka potrebnih zarad uspešne registracije. Podaci koji se prikupljaju kako bi korisnik ostvario pravo na slušalice, te u cilju dostavljanja nakon uspešne registracije, jesu:

- ime i prezime korisnika uređaja, odnosno naziv kompanije,
- e-mail adresa korisnika uređaja,
- kućna adresa/adresa sedišta korisnika uređaja na teritoriji Republike Srbije (radi dostave slušalica),
- IMEI broj i serijski broj kupljenog uređaja,
- prikaz/sken fiskalnog računa, ugovora ili otpremnice za kupljeni uređaj.

NAPOMENA:

Uslov za ostvarenje prava na pogodnost je uspešna registracija putem aplikacije Samsung Members. Za uspešno izvršenje navedene registracije nužno je da podešavanje uređaja putem kojeg se vrši registracija bude isključivo na srpskom jeziku.

Sent from my OnePlus 8 using Tapatalk

@Jaza, hvala brat, ali m3ni treba stvarno Vasa pomoc.

Imam veliki problem. Nekad sam menjao custom rooms na telefonu nedeljno, radio sve i svasta. Ali evo ova registracija mi je sad bas pala teska :D (oneplus, huawei itd... njih sam uvjek lako registrovao)

Kao prvo (telefon mi je i dalje na engleski nisam stavio na srpskom) u Samsung Members aplikaciji kada kliknem na one tri tackice pojavi se Settings. U njemu idem na Samsung Account. Onda u profile info imam sve podatke o meni. To je ono od ranije ostalo. Kad se vratim jedno polje imam opciju Devices, e u njemu imam dva telefona Note 10 Plus i S21ultra. Znaci nemam nikakve mogucnosti da registrujem telefon preko IMEI, niti skenera fiksnog racuna ili nesto slicno. Sta pogresni radim??? :(

Kao drugo pitanje koje mi je sad bas ono vazno, da li stvarno vrijedi taj Galaxy buds pro? Da li je neko probao? Ili je isti zvuk kao recimo na nekim jeftinim xiaomi airbuds slusalicama?

Ako je tako kao sto je neko napisao da imam pravo vratiti uredjaj Multicomu bez problema onda bih ga vratio zbog sledeceg:

Multicom:
- S21U imali su samo 128gb u ponudi, sto me mnogo zeza. Cijena 1279 eur, da dobijam galaxy tag i galaxy buds pro ali kako vidim velika vjerovatnoca je da me ispale i kazu na kraju da nisam izvrsio revistraciju kako je trebalo. Naravno telefon sam platio gotovinom.

- kod drugog prodavca sad bih mogao da uzmem S21U 512GB za 1340 eur a 256gb za 1230 eur.

--------
P.s.mislim da sam pronasao u aplikaciji ima "potrazi pomoc", u njemu ima moja dva telefona, pa idem na registruj i tu imam tri opcije:

1. Skeniraj QR kod,
2. Skeniraj wifi, i
3. Unestite info ili skener bar koda

Ali svakako ne vidim nigde opciju za slikanje fakture

E sad ono glavno pitanje dal vise memorije vs galaxy buds pro?

Poslednja izmena:
Zavisi od potreba ali po meni u ovom slucaju uvek vise memorije

Sa 512gb, zadovoljio si potrebe dok ne prodaš telefon.. 128gb je malo zaista, danas je to malo za iole jaču upotrebu. Mislim, ukoliko je telefon za WhUpp, Viber i Instagram i po koju sliku, biće okej i 128gb.. Ne znam, ja ne uzimam telefon od 128gb bez memorijske pa šta god da je, imam 128 i da se stalno *****avam sa uploudom, brisanjem, prebacivanjem, ne pada mi napamet više. Mučim već neko vreme, tako da naredni telefon 256 ili idelano 512

Evo pisacu po malo o kameri sta primjetim:

Note 10 Plus vs S21U
- Vise nema x0.5 super wide angle nego x0.6, znaci manje,
- x1 je siri kod S21U,
- nocne slike su mnogo bolje kod S21U,
- slike po danu su mnogo vise detaljnije i bolje kod Note 10 Plus (znaci opet ista stvar kao prosle godine. Slikao sam jutros u 9h, na slici se vidi planina, kucice i sunce, naravno sve je snijeg pokrio. Na Note 10 Plus sijenke su bolje prikazane, ali zato sunce je bas losije prikazano. Ako uradimo Doble tap na oba telefona oboje zoomiraju sliku u istom procentu. E to je zalost. Ogroman gubitak detalja na S21U, teksture veoma lose, kao da sam slikao sa S8. Ako imate neku stranicu da okacim slike i da Vam postavim da vidite o cemu govorim.

P.S. dobio sam juce updejtu 1GB, gde pise da popravljaju kameru. Mozda su nesto popravili a nesto pokvarili. Zato sam reko da za kameru treba dati malo vremena da se ispegla.

Poslednja izmena:
Ako smo u sobi i okrenemo telefon prema prozoru, odakle nam dolazi sunceva svjetlost, live prikaz na kameri je mnogo bolji kod N10P. A i kad se slika i tek kako je bolji N10P: tacnost boja, HDR i manje suma nego kod S21U.
Ako slikamo dzemper, N10P prikazuje mnogo vise detalja nego S21U, cak je tacnost boje bolji N10P.

Prestacu da radim ove testove jer pocnem da mrzim sebe sto sam uzeo S21U :D ma svakako samo treba sacekati ovo bi sve trebalo rijesiti updejtima.

P.s. i sad z sad x10 opticki zoom ko da nije opticki. Ne znam sta de desava. Pre updejta x10 je izgledo mnogo dobro.

Poslednja izmena:
Resice sa update-om zvanim S22 Ultra[emoji16]

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Ako smo u sobi i okrenemo telefon prema prozoru, odakle nam dolazi sunceva svjetlost, live prikaz na kameri je mnogo bolji kod N10P. A i kad se slika i tek kako je bolji N10P: tacnost boja, HDR i manje suma nego kod S21U.
Ako slikamo dzemper, N10P prikazuje mnogo vise detalja nego S21U, cak je tacnost boje bolji N10P.

Prestacu da radim ove testove jer pocnem da mrzim sebe sto sam uzeo S21U :D ma svakako samo treba sacekati ovo bi sve trebalo rijesiti updejtima.

P.s. i sad z sad x10 opticki zoom ko da nije opticki. Ne znam sta de desava. Pre updejta x10 je izgledo mnogo dobro.

Nece da se resi manjak detalja updateima.
Takva im je kamera od serije 20 pa na dalje. Ja i dalje na s20+ sa skoro svakim updateom dobijam "camera performance updated" ali to i dalje sve kaska u ostrini i detaljima za note9 recimo...

To sto ti zoveš "više detalja" je prenaglašena oštrina i na tako malom displeju stvarno izgleda bolje. Na monitoru bi trebalo da slike sa S21 ultra budu mnogo bolje i prirodnije, e sad, neko voli napucano a neko normalno...
Što se tiče x10 fotografija, na njih zaboravi ako fotografišeš unutra, što zbog zatvorene blende, što zbog toga što se na malim daljinama ne prebacuje na x10 kameru već se koristi glavna (ili x3) pa se digitalno uvećava do x10

P30 Pro

Nebih se slozio sa konstatacijom imam n10+ pored note 20 ultra.Ne znam odakle ti zakljucak i uopste kako ti je moguce da je detalj i ostrina bolji na n10+?

Nemaju, ponuda (barem za poslovne korisnike) im je katastrofalna.

Imaš i one Biznis Libero sa romingom, doduše sada nepotrebne ali ipak :)

Evo koje brzine razvija moj 5G Ultra uređaj od 1300€...[emoji2959]

Dok sam koristio Huawei uvjek sam kući imao LTE 3-4 crtice s sada sa ovim Ultra uređajem svako malo sa LTE 2-3 crtice prebaci na H+ a nekad zna i na E...koje *ranje!!!

Edit...
Evo slike...po meni ništa posebno...iskreno, više su mi se sviđale od P40Pro+ barem kad je riječ o glavnoj kameri. 3x i 10x je tu negdje kao i na P40Pro+...da vi slike bile dobre treba *ebeno puno svjetla. Istina da je glavna samsungova kamera šira od širokokutne na P30Pro.

https://www.flickr.com/photos/161444787@N08/albums

Gesendet von meinem SM-G998B mit Tapatalk

Poslednja izmena:
Vrh Dno