Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Ko primeti odmah da je nazad plastika a ne staklo svaka mu čast, pošto je na dodir identičan kao s21 plus.

Ovo ja sve vreme pricam. [emoji4]
Jeste bezveze da na mobu od 1000€ imas plastiku, ali se u ruci ne moze provaliti razlika izmedju stakla i plastike, pogotovo kada cuknes prstom mob pozadi.
Cak bih se usudio da kazem da je drugaciji osecaj u ruci sa modelima drugih proizvodjaca u odnosu na Samsung, makar kada su ove ranije generacije mobova u pitanju. Mislim konkretno na to staklo pozadi.

Poslednja izmena:
Ovaj lik kaže 45% bolja baterija na S21 Ultri(Exy 2100) nego na S20 Ultri(EXY 990).
Izgleda da su stvarno uboli sa EXY 2100

https://youtu.be/wFoSMSEWkaY

Sent from my OnePlus 8 using Tapatalk

Ne znam koliko može da im se veruje, ali evo link: https://www.eprice.com.tw/mobile/talk/4523/5613399/1/rv/samsung-galaxy-s21-plus-8gb_128gb-review
Endurance measured
For the battery life, we adjusted the settings of the two versions of S21 Ultra to be the same (fixed screen brightness at 50%, volume at 50%, and turned on airplane mode), and used PCMark’s battery life test to test the phone’s power from 100% to 20 % time. First, with the screen update rate maintained at the default "optimized" setting (up to 120Hz), the Qualcomm S21 Ultra ran out of 11 hours and 14 minutes of battery life, while the S21 Ultra Orion version had a battery life of 6 hours and 46 minutes. , S21 Ultra, which represents the S888 version, has a much higher endurance performance than the Orion version. For comparison, last year's Samsung Qualcomm S865 version S20 Ultra also equipped with 5000 mAh battery, ran out of 9 hours and 47 minutes of battery life in 120Hz mode, and 15 hours and 1 minute in 60Hz mode. ▲ The Qualcomm version of S21 Ultra has an endurance score of 11 hours and 14 minutes at 120Hz. ▲ Orion version of S21 Ultra, running 6 hours and 46 minutes under 120Hz endurance score. In addition, we also used the Qualcomm version of S21 Ultra, adjusted the screen update rate to 60Hz and ran the PCMark battery life again. The results have not been released before the deadline, and we will add them when there are results; but because the Orion version can be tested for a short time, Therefore, there is no endurance test for the 60Hz part.

Sad kad sam naterao s20 da mi radi u qhd sa 120hz mogu s21 da uzmem u razmatranje jedino ako moze da kuva rucak i ide u nabavku [emoji1787][emoji1787][emoji56]

Sent from my iPhone XS Max using Tapatalk

Ljudi, koja je fora sa 3 godine garancije?

Neko je kačio kako je dobio kao promociju?

Uzmeš u preorderu i usrećiš se sa 3 god

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Bice ovde "vadjenja kestenja iz vatre" sa S21 FE i SD870, ili jos bolje proslogodisnjim, proverenim, SD865. [emoji4]

Ja sam narucio...dat cu mu 10 dana da me usreci inace ide natrag :mad:

Ima li neka dobra recenzija za obične modele?

Ovi tech YouTube-eri zamenili onu TV prodaju što je pre bila aktuelna, pričaju 10 minuta i ništa ne reknu.

Speed Test G sam sada gledao.

CPU malo jači 2100, ali GPU solidno jači zmaj.

I dalje bez nekog realnog testa baterije na 4g.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Deluje ok. Voleo bih manji telefon ali me sve više vuče ultra :)

Verovatno će zamena ledja biti jeftinija dosta, ja ne nosim maske na telefonima, pa je i to plus.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ko zna šta je u pitanju ali evo proverenijih skorova, za S21:

gsmarena_319.jpg

Ovo je otprilike u rangu prošlogodišnjih SD865 Androida sa sličnom površinom i rezolucijom displeja i sličnim kapacitetom baterije. Što bi trebalo da znači da je (konačno) sve u redu sa Exynosom, bar na tom polju.

Poslednja izmena:
GSMArena, prilično razočaravajući E2100 (na S21) , izgleda će opet kaskati za SD.
:-(
Mada kažu da je možda bolje hlađenje na S21U pa da će se bolje pokazati - s ne strpljenjem očekujem rezultate!

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Iznenadilo me kako je lepo krenuo exy i onda 'ladan tuš...

https://youtu.be/s9h9L0ebzmE

Mada i te grafičke nedostatke bi progledali mnogi ako su napredovali tamo gde treba da jesu (autonomija i jačina signala).

Mnogo im je los gpu, stvarno neverovatno. Kao GT 1030 vs integrusa.

Za nekog ko pegla igrice, mislim da je deal breaker.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Na taj načina su možda i zauzdali ogromnu potrošnju čipa...

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Mogli su za sve modele tako da odrade i pre 2100 onda. Smanje preko kernel-a i teraju dalje.

They had us in the first half, sto neko napisa u komentarima. :smash:

Sreća pa ne moram da lupam glavu ove godine oko toga svega...do sledeće možda i amd uđe u igru pa konačno naprave exynos vredan pomena da ne kažem kompletan [emoji2960][emoji849][emoji56]

Ma onda će da upropaste bateriju :D. Kakvi su ima da napucaju GPU da radi bolje od zmaja ali baterija će da trpi, jer kao što reče mnogo ljudi...da su hteli, to bi do sada i uradili.

"I unplugged a fully charged S21 Ultra at 7:00 am to check some emails and texts, then went back to sleep without plugging the phone back in. I woke up at noon (I work late into the night!) and noticed the phone’s battery sat at 93% — it suffered a chunky 7% battery drain in five hours of standby time."

Ako je ovo tačno, onda je i snapdragon veliki fail

P30 Pro

888 kažu da ima problema. Zato su izbacili i naslednika 865+ modela, 870.

Ko zna šta je u pitanju ali evo proverenijih skorova, za S21:

gsmarena_319.jpg

Ovo je otprilike u rangu prošlogodišnjih SD865 Androida sa sličnom površinom i rezolucijom displeja i sličnim kapacitetom baterije. Što bi trebalo da znači da je (konačno) sve u redu sa Exynosom, bar na tom polju.

Jel ovo Snapdragon ili Exynos vverzija? Koliko znam GSMArena je do sada uvek testirala bateriju na Snapdragon varijanti ako je postojala. Recimo na S20 FE 5G su bas to uradili, dok nigde nema testa baterije na obicnom S20 FE.

Srećom ne igram igrice [emoji3] Ako bude mogao izgurati 6h SoT od 6 ujutro do 8 navečer na 4G...bit ćemo zadovoljni.

Tako vam je to kada imate nerealna ocekivanja.
"Tresla se gora, rodio se mis. "
Objasnjenje Samsunga je kratko i jasno kada je u pitanju dostupnost modela sa razlicitim cipsetovima na razlicitim trzistima - "Logistika". Zasto onda ta logistika ne dozvoljava rotaciju, da malo Evropa ima dominantniji cipset. Pa verovatno jer je nama lakse uvaliti losije nego Amerima i Kinezima. Tamo bi izbio skandal. Uostalom, na maticnom trzistu je, gle cuda, takodje zastupljen SD. I to valjda nesto govori.
Ispricana prica milion puta do sada, ali treba biti papagaj, jer je ovo sto rade ocigledan bezobrazluk.
Da li ce se nesto promeniti - nije nemoguce ali jako tesko. U skorijoj buducnosti ne, pogotovo sa trenutnim trzisnim poretkom. Za dalje cemo videti. [emoji4]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno