Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Nekako se zaboravlja još jedna bitna razlika S21U na ostale, S Pen podrška, koja je i jedan od razloga za prolongiranje izlaska N21U za sledeću godinu, prilično se S serija približila Note, kupovinom S view futrole sa S pen-om skoro je sve tu... Upravo tražim odakle da je poručim.
S pen radi samo na S21 ultra?

Lomim se da l da uzmem S21U i bacim ovaj N20U 8/256.

Najradije bih uzeo 16/512 ali mi mnogo para doplata.

12/128 mi zbog memorije ozbiljan downgrade, 256 mi je optimalno i to ako brišem. Jedini realno pravi plus vredan pomena i isticanja je baterija.

Kamere su opet tu negde, pogotovo kada ne voajerišem. N, lično, znatno lepši dizajn, praktičniji za rad.

Napunio sam bio ovaj Note i u poslednjih desetak dana sam morao da obrišem skoro 100 GB.

Jeste poprilično keširano bilo, ali mi to brisanje, utiska sam, poremeti optimizaciju i poveća potrošnju baterije.

Kakva je optimizacija na ovim "domaćim Exynos"? Npr. na ovom N20U je prilično loša, kako god da postavim podešavanja.

Ajd' pomagajte što da činim

@sarulja91, uzmi S21U 256...što se ostalog tiče, lanjski Exynous je miljana iza novog, imao sam N20U, S20U i užasno neoptimizovani. Baterija tačno duplo lošija nego na S21U (kada poredim sa N20U)

S21+ sam koristio zadnjih 30 dana, od prekjuče S21 Ultra.
Definitivno je vredan 200€, 21+ je precenjen, to nije Ultra.
U životu nisam imao telefon kome ne mogu pronaći manu, po prvi put. Punjenje bi moglo biti brže, ali brzina punjena na Ultri nije sporija od iPhone 12 Pro tako da...

Što se baterije tiče, meni je čak i bolja nego sa S21+, ali nemam još ništa osim subjektivnog osećaja.
Telefon je hladan, u najgorem slučaju topao pri većim opterećenjina. Stvarno svaka čast Samsung, skidam kapu i vraćam se u tabor ako Note 21 Ultra bude ovako dobar, i ako izađe.

Poslednja izmena:
Lomim se da l da uzmem S21U i bacim ovaj N20U 8/256.

Najradije bih uzeo 16/512 ali mi mnogo para doplata.

12/128 mi zbog memorije ozbiljan downgrade, 256 mi je optimalno i to ako brišem. Jedini realno pravi plus vredan pomena i isticanja je baterija.

Kamere su opet tu negde, pogotovo kada ne voajerišem. N, lično, znatno lepši dizajn, praktičniji za rad.

Napunio sam bio ovaj Note i u poslednjih desetak dana sam morao da obrišem skoro 100 GB.

Jeste poprilično keširano bilo, ali mi to brisanje, utiska sam, poremeti optimizaciju i poveća potrošnju baterije.

Kakva je optimizacija na ovim "domaćim Exynos"? Npr. na ovom N20U je prilično loša, kako god da postavim podešavanja.

Ajd' pomagajte što da činim
Kad je već takva situacija, prodaj i kupi n20 ultra N9860 (12/256gb). Dobićeš poprilično na autonomiji, uštedeti pare i imati lepši telefon (kako i sam kažeš, a ja delim mišljenje takođe).

Za memoriju takođe ne vidim odakle problem; ubaciš 512gb karticu i miran si (u s21 ultra ovo ne možeš). Ako ti treba dual sim i kartica i to može da se izmoduje, tako da ti ovo dođe kao najbolje rešenje.

Alternativa onaj snap s21 ultra sa oglasa od 512gb (takođe duos), samo ćeš za njega morati više da izdvojiš poprilično a ne dobijaš gotovo ništa.

Znam da smo vec pisali o tome ali me zanima kako se vase ultre ne griju...nakon sto je prvi zamijenjen zbog pregrijavanja isti problem ima i drugi, u biti jos gore jer je sada vrijeme toplije. Danas ga stavim na DJI Osmo 4 tek toliko da vidim kako se Osmo ponas zbog velike tezine telefona. snimao sam nepunih 10 minuta video, napravio par fotografija (DJI Panorame) i onda sam htio da snimim Timelapse...iznesem ga vani ispred kuce,postavim na zemlju sa stativom i pokrenem snimanje. Nakoh nekih 2 minute snimanja situacija sljedeca...
procesor 51°C a baterija 49°C...naravno ne gasi se zbog pregrijavanja jer ne snima preko kamere nego preko DJI Mimo aplikacije...

Unesem ga u kuci i izmjerim temperaturu display_a i back panel_a...ima se sta i vidjeti...55°C, pa kad naspem kljucajucu vodu u solju za caj, solja je 62°C vrela i nemoguce ju je drzati osim za rucku.

Ako je ovo normalno onda sam ja budala i nemam pojma o tehnologijii. Ono sto sam primjetio je da si prilikom snimanja ne grije baterija...kad se puni onda se osijeti blago zagrijavanja baterije, donje dvije trecina telefona. Kod koristenja kamere se grije gornja trecina telefona, koja nema nikakve veza sa baterijom, sto znaci da se grije procesor ili sami senzori. Sve u svemu ide natrag i trazit cu iPhone12ProMax.

Ne znam brate, mozda su tebi oba uredjaja iz iste serije neke felericne. Zamoli nekog ovde ko ima s21 ultra sa istim problemom da ti da S/N, pa uporedite sa S/N uredjaja koji nema problema. Sto vise uzoraka, to bolje. Po meni ip12 ti je korak unazad.

Znam da smo vec pisali o tome ali me zanima kako se vase ultre ne griju...nakon sto je prvi zamijenjen zbog pregrijavanja isti problem ima i drugi, u biti jos gore jer je sada vrijeme toplije. Danas ga stavim na DJI Osmo 4 tek toliko da vidim kako se Osmo ponas zbog velike tezine telefona. snimao sam nepunih 10 minuta video, napravio par fotografija (DJI Panorame) i onda sam htio da snimim Timelapse...iznesem ga vani ispred kuce,postavim na zemlju sa stativom i pokrenem snimanje. Nakoh nekih 2 minute snimanja situacija sljedeca...
procesor 51°C a baterija 49°C...naravno ne gasi se zbog pregrijavanja jer ne snima preko kamere nego preko DJI Mimo aplikacije...

Unesem ga u kuci i izmjerim temperaturu display_a i back panel_a...ima se sta i vidjeti...55°C, pa kad naspem kljucajucu vodu u solju za caj, solja je 62°C vrela i nemoguce ju je drzati osim za rucku.

Ako je ovo normalno onda sam ja budala i nemam pojma o tehnologijii. Ono sto sam primjetio je da si prilikom snimanja ne grije baterija...kad se puni onda se osijeti blago zagrijavanja baterije, donje dvije trecina telefona. Kod koristenja kamere se grije gornja trecina telefona, koja nema nikakve veza sa baterijom, sto znaci da se grije procesor ili sami senzori. Sve u svemu ide natrag i trazit cu iPhone12ProMax.

Pa ako je napolju toplo to jest ako je sunce jos direkt na njega sta se cudis temperaturi?Tu dodatno jos ekrsn napolju na suncu upali bust.Pa temperatura baterije bas 49 je previsoka mada tu je dosta i uticalo sto je ekran sigurno bio na max osvetljenju plus bust.Jos bolje je ako si primetio da se ne greje u drugim slucajevima mnogo baterija,temperatura procesora od 60stepeni u tim slucajevima je normalna.

Ne znam brate, mozda su tebi oba uredjaja iz iste serije neke felericne. Zamoli nekog ovde ko ima s21 ultra sa istim problemom da ti da S/N, pa uporedite sa S/N uredjaja koji nema problema. Sto vise uzoraka, to bolje. Po meni ip12 ti je korak unazad.
Po čemu je iP12ProMax korak unatrag osim što nema 10x optički??
Pa ako je napolju toplo to jest ako je sunce jos direkt na njega sta se cudis temperaturi?Tu dodatno jos ekrsn napolju na suncu upali bust.Pa temperatura baterije bas 49 je previsoka mada tu je dosta i uticalo sto je ekran sigurno bio na max osvetljenju plus bust.Jos bolje je ako si primetio da se ne greje u drugim slucajevima mnogo baterija,temperatura procesora od 60stepeni u tim slucajevima je normalna.
Šta se čudim, ozbiljno to pitaš? Pa zato što sam sa P40Pro+ i P30Pro snimao sat vremena u komadu Time-lapse kad je vani bilo 30+°C pa se nisu grijali a ne kao ovo smeće od samsunga na temp. od 18°C. Display nije bio na max jer Mimo app nakon 30tak sekundi smanji display skoro na minimum da se smanji potrošnja baterije. Ne znam koja je normalna temp. procesora niti me ne zanima ali 55°C vreo display i leđa nisu sigurno normalni. Kako može biti normalno da je telefon vreo da ga ne možeš držati u ruci?!

Šta se čudim, ozbiljno to pitaš? Pa zato što sam sa P40Pro+ i P30Pro snimao sat vremena u komadu Time-lapse kad je vani bilo 30+°C pa se nisu grijali a ne kao ovo smeće od samsunga na temp. od 18°C. Display nije bio na max jer Mimo app nakon 30tak sekundi smanji display skoro na minimum da se smanji potrošnja baterije. Ne znam koja je normalna temp. procesora niti me ne zanima ali 55°C vreo display i leđa nisu sigurno normalni. Kako može biti normalno da je telefon vreo da ga ne možeš držati u ruci?!
Ne znam od cega bih poceo iskreno..

Za display nije svakako normalano da izadje na 55,mada na visokom spoljnim temperaturama i max osvetljenje bi bilo "normalno".E sad sto se tice da menjas za ajfon 12 po meni svakako korak u nazad,lepsi dizajn,ekran,120hz,kamere ja sam probao i uporedio sa note 20 ultra ne znam sta je tebi tu lose mene su odusevile(video snimak nisam uporedjivao tu vidim da se zale zbog malog bitrate,sto je samo 42mb to mi nije jasno).Ako te vec toliko nervira i cima temperatura uzmi mate 40 pro il se vrati na note 20 ultra snap.

Huawei nije u igri zbog nedostatka GMSa, momnetalno. iPhone ostaje jedini izbor iako na preporuku jednog clana sacekam sto ce biti sa Xiaomi sa Mi11 Pro i Ultra modelima. Mozda i P50 serija ako u medjuvremenu dodaju jos nekoliko aplikacija u App Gallery da rade bez GMSa. Bez zabune, Ultra je odlican uredjaj ali samo da nije ovog pregrijavanja.

Huawei nije u igri zbog nedostatka GMSa, momnetalno. iPhone ostaje jedini izbor iako na preporuku jednog clana sacekam sto ce biti sa Xiaomi sa Mi11 Pro i Ultra modelima. Mozda i P50 serija ako u medjuvremenu dodaju jos nekoliko aplikacija u App Gallery da rade bez GMSa. Bez zabune, Ultra je odlican uredjaj ali samo da nije ovog pregrijavanja.

Reci mi samo video snimak kakav je u odnosu na note 20 ultra?

10+ Tips To Dramatically Extend The Battery Life of any Samsung Phone (S21, Note 20, S20, A71, etc)​

Evo ja sam snimao jedno 7-8min, 1080p video na glavnoj. Zagrejao se oko kamere i ekran, ali po mom osecaju samo je toplo, verovatno negde izmedju 35 i 40C. Otislo 3% baterije.
Da sam snimao 4k sigurno bi se vise zagrejao. Dal ti tako zagreva samo pri snimanju ili i kada igras neku bas zahtevnu igricu?

Ono sto sam ja kao ne bas zahtevni korisnik dobio u odnosu na prethodni telefon je bolji ekran tj 120hz je lepo za oko dok skrolujem i bolja je kamera neuporedivo. Nocni mod na glavnoj je bas dobar dok je ultra wide onako, nije za mrak. Verovatno ce to da unaprede za 2-3 godine.

Sada sam miran jedno 3 godine minimum. Nego gledam testove F3, Xiaomi nije normalan sta radi sa telefonima od 350e - dobar ekran sa 120hz, solidna kamera i jos stavljaju snap dragon koji je klokovan 865 sto mu dodje jaci od ovog exynosa.

Dal ti tako zagreva samo pri snimanju ili i kada igras neku bas zahtevnu igricu?
Na tih 40°C se zagrije bez snimanja...možeš i ti probati, jednostavno drži aplikaciju kamere pokrenutu 10tak minuta, svako toliko napravi sliku da ne zatvori aplikaciju ili ako je zatvori onda odmah otvori i nakon 10 minuta će biti 40tak stupnjeva tj. osjetno topliji nego inače. Ne igram igre pa ne bih znao reći da li se grije kod igranja ali znam da se grije kod korištenja kamere, bez obzira da li se koristit stock kamera aplikacija ili kroz neke druge aplikacije (instagram, dji mimo)

Ja ovo sto sam snimao malo tih 7-8min, plus sto sam preko toga uporedjivao kamere nekih mozda 10min posle toga, nije se zagrejao puno, to mi deluje sasvim prihvatljivo. Znam sta je kada se usija telefon. Igrao sam malo pubg na S9+ i tu zna bas da bude na nekim delovima vrelo, ne mozes da drzis telefon. Instaliraj neku voznju tipa Asphalt 9 pa probaj da vidis kako se krece temperatura. Da vidis jel samo kamera ili se generalno pregreva.

Izgleda da se javlja na oba procesora, bar nije do toga. Videcu da jos malo istestiram, al ovo kako za sada deluje, izgleda da nemam problem sa pregrevanjem.

Evo koliko traja baterija na S21 Ultra , bez štednje (120hz , FHD 50% - WQHD 50% , 50% WIFI - 50% 4G)

1 dan i 4h sa 6h SOT-a

Prilozi

• Screenshot_20210327-210932_Device care.jpg
    Screenshot_20210327-210932_Device care.jpg
    79.2 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_20210327-210926_Device care.jpg
    Screenshot_20210327-210926_Device care.jpg
    77.8 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_20210327-210917_Device care.jpg
    Screenshot_20210327-210917_Device care.jpg
    69 KB · Pregleda: 32
Nije bas impresivno. Ja ako ga budem uzeo, koristicu ga na 2k 120hz, allways on - OFF, auto osvetljenost.. To znaci i manje od 6h SOT..

Posle par dana korišćenja S21U odlučih da izmerim temperaturu kod snimanja. Nakon desetak minuta snimanja temperatura ekrana je oko 40 stepeni (gornji levi deo ekrana koji je najtopliji) i temperatura dalje nije rasla. Rekao bih da je to temperatura koja se pojavljivala i na prethodnim modelima. Verzija je 12/128. Pošto prelazim sa S20U primećujem da mi je na S21U kraće trajanje baterije za nekih 10% pri istom režimu korišćenja. Ne znam zbog čega je tako s obzirom da svi testovi pokazuju da S21U ima bolje trajanje baterije. U svemu ostalom ne vidim razliku u odnosu na prethodni telefon.

Evo ja sam snimao jedno 7-8min, 1080p video na glavnoj. Zagrejao se oko kamere i ekran, ali po mom osecaju samo je toplo, verovatno negde izmedju 35 i 40C. Otislo 3% baterije.
Da sam snimao 4k sigurno bi se vise zagrejao. Dal ti tako zagreva samo pri snimanju ili i kada igras neku bas zahtevnu igricu?

Ono sto sam ja kao ne bas zahtevni korisnik dobio u odnosu na prethodni telefon je bolji ekran tj 120hz je lepo za oko dok skrolujem i bolja je kamera neuporedivo. Nocni mod na glavnoj je bas dobar dok je ultra wide onako, nije za mrak. Verovatno ce to da unaprede za 2-3 godine.

Sada sam miran jedno 3 godine minimum. Nego gledam testove F3, Xiaomi nije normalan sta radi sa telefonima od 350e - dobar ekran sa 120hz, solidna kamera i jos stavljaju snap dragon koji je klokovan 865 sto mu dodje jaci od ovog exynosa.
Za 95 posto populacije f3 za 350 je telefon iz snova, sa 90 posto stvari koje telefon od 1000e ima ( jer u realnom radu, niko neće primetiti te sitnice koje mi plaćamo 700 e dodatno). Tako da ono, da mi nije zahteva posla, želje za nečim "novim", f3 bi završavao sve..

• Like
Reagovanja: MPM
Nazad
Vrh Dno