Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

@zoreli_ nek te lepo služi 👍 baci utiske, ovde se priča samo o Ultra modelu, pa me zanima mišljenje o Plus verziji.
Hvala :) (y) , prvi utisak Samsung ko Samsung ali ...odmah mi se svideo 6,7" ravan ekran , baterija "ladno" 7h SOT-a prvi dan sa svim instalacijama i mučenjima 4G+WIFI . 300 evra razlike za S21 Ultra meni lično ne vredi ( 100x zoom ne koristim i tih par sitnica ništa mi ne znači , ni jedan telefon nisam držao na QHD tako da mi ni to ništa ne znači) , brz fluidan , na 120hz - već viđeno radi extra. Iskreno mislim da za te pare (600 i neki evro) vakum sa domaćom garancijom, ko voli samsung a ne treba mu kamera sa 100x zumom i QHD ekran - pun pogodak .

Ako uočim neke mane javljam :cool:

Koji crni 100x zoom, uhvatio si se za beznačajnu stvar...ultra ima veći, svjetliji display sa većom rezolucijom i prilično većom gustoćom pixela.
Ali kad već govoriš o kameri...glavna kamera kod ultre zanemarujući broj pixela ima prilično veći senzor i zna se koje su prednosti toga plus "šira" je od one na S21+ modelu...S21+ ima 1.1 optički zoom što je smiješno a ultra 3x i 10x optički a i selfi kamera osim 4x više pixela ima također veći senzor tako da budimo realni to "kome treba kamera od 100x zoom_om" ti uopće ne pije vodu i S21+ i S21U su dva različita svijeta kad se radi o kamerama.
Možda tebi ne treba 3x i 10x optički i to je uredu ali budimo realni...pominjati 100x zoom u kontekstu koji ti koristiš je zaista neozbiljno.

Poslednja izmena:
OK , poštujem tvoje mišljenje . Zaboravljaš na 300 evra razlike u ceni .... Imao sam N20 Ultra (SD) i relevantno govoreći ništa to nije spektakularno različito pa ni na S21 Ultri , da li je ozbiljno ili neozbiljno govoriti o slikanju komarca na 50 metara udaljenosti i kome to treba hmmm :cool: , S21 Ultra je pozicionaran kao High-End flagship Samsunga i tu nema dileme . Jednostavno ovaj S21 Plus je zlatna sredina ,

P.S. "100x optički zum" sam spomenuo iz šale , mogao sam i S21 Ultru uzeti ali jednostavno nisam hteo da dam 1.000 evra , uzeo sam S21 Plus za 600 i kusur , čekamo NOTE 21 Ultra ;)(y)

Note 21 Ultra izgleda neće biti, oglasio se Samsung po tom pitanju. Po meni S21 plus "ni na nebu ni na zemlji" model, ko želi mali uređaj i ravan ekran, tu je regularni S21, a ko voli velike uređaje tu je S21 Ultra, bukvalno mi se S21 Plus nigde ne uklapa ipak je S21 Ultra u dosta malih stvari bolja od S21 Plus, naravno nije to ništa drastično, ali ko voli najbolje od Samsunga samo Ultra dolazi u obzir.

21+ po meni nije nikakva zlatna sredina, osim ako ne vidiš dobro ili ti baš znači taj mali skok miliampera, mada u oba ova slučaja onda se uhvatiš za Ultra. Mali 21 ima kameru identičnih karakteristika, isti ravan ekran još i veće gustine piksela, leži kao puter u ruci. Potpuno mi je besmisleno postojanje + verzije osim ako baš nekome znači da kaže da ima "plus" a ne "običan". Možda zbog boje, ja lično patim što nema crne za osnovni model, mada ne bih da žrtvujem lakoću baratanja zbog boje koja ode ispod nekog zaštitnog kejsa. S21+ je čist overproducing po meni i izvlačenje para ni za šta.

Ja sam stekao drugačiji utisak spominjanjem 100x zooma ali ako kažeš da je šala OK...to da si ti zadovoljan sa S21+ je na kraju najvažnije 👍🏻

Pa ja sam lepio i ova uv po radnjicama oko 2-3 hiljade kako gde. Radi otisak normalno. Desilo se da sam jednom odneo da mi zalepe i prva dva subzamenili jer otisak nije uopste radio, tek je na trecem bilo sve ok. Samo probaj odmah kad ti zalepe.

Pa ja sam lepio i ova uv po radnjicama oko 2-3 hiljade kako gde. Radi otisak normalno. Desilo se da sam jednom odneo da mi zalepe i prva dva subzamenili jer otisak nije uopste radio, tek je na trecem bilo sve ok. Samo probaj odmah kad ti zalepe.
Ruku na srce, jedno 6x sam u toku dana menjao otisak prsta, brisao, dodavao..i posle sedmog puta, radi bez problema..Očitava kao i sa fabričkom folijom..Da kucnem u drvo..Valjda je rešenje biti uporan dok se ne postigne idealan otisak, da ga prepozna, ili šta već xd

Veoma pozitivno iznenađen trajanjem baterije na S21+ (trenutno na 50% baterija od jutros 7h do sada 22h)
(120hz, lokacija ... Itd sve bez štednje) Screenshot_20210324-215412_Device care.jpgScreenshot_20210324-215421_Device care.jpg

Da se i ja pohvalim novom igračkom S21 Ultra (fantomska crna). Uzeo preko MTS-a, naručio u petak, telefon stigao u utorak. Za sada sam prezadovoljan. Moram da napomenem da sam prešao sa S7 edge, tako da je ovo baš veliki pomak. Telefone ne menjam često, što se da videti. :)
Ekran i kamera su me apsolutno oduševili. Nemam reči, baš se vidi napredak. Baterija za sada takođe odlična.

Jel punite telefon do 100% ili do 80%? (radi dugotrajnosti baterije)

Pozdrav

Ja sam S9+ dopunjavao kad god stignem, cesto je i stalno na punjacu. Pola godine sam ga przio konstantno na punjacu po jedno 6-7 sati, sluzio mi da mi tetheruje konekciju na komp i evo jos uvek ok drzi baterija nakon 3 godine koriscenja.

@zoreli_ Meni izdrži oko 7h, i tad ostane 3-5% baterije...Meni dosta u pozadini radi blutut i aplikacija za muziku, pošto povežem sa autom...Pa je verovatno zbog toga, manje sota :LOL:

@predator95 , to je to što smo tražili - Konačno
Jimmy Fallon Laughing GIF by The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Inače zbog hajpa u predhodnim postovima - "kako je S21 Ultra Mega Giga bolja" zbog kupovine S21+ , danas sam uzeo i S21 Ultru :D :D :D ... čisto eto :oops:;)

Prilozi

• S21U.jpg
    S21U.jpg
    124 KB · Pregleda: 62
E baš vidim tvoje ime i prezime na kp u ocenama kod tog preprodavca od kog si uzeo i ulazim na forum da vidim dal si kačio nešto😂 I, šta kažeš?

Jel ima neko SD verziju za Americko trziste? Kakva je siticija sa signalom? Jel ima sve one bendove za 4G. Koliko se secam ranije je bilo problema sa tim.

E baš vidim tvoje ime i prezime na kp u ocenama kod tog preprodavca od kog si uzeo i ulazim na forum da vidim dal si kačio nešto😂 I, šta kažeš?

@Maristotel95 , e svaka ti dala :) (šta god , pa i novi model Ultre :D:D:D ) ... dobro je da si postovao inače bi neko pomislio da se zaj..MJAUU :)

... i opet ću reći : za 300 evra razlike 0,1 inch veći ekran (ajd QHD je prednost priznajem) ali večini beznačajno ... i ta kamera - gde ja u kvalitetu fotografisanja tipa " izvadi i slikaj " (što većina radi - automatski) ne vidim neke dramatične razlike ( baš moraš biti stručan da bi detaljisao fotku) - opet za 99% korisnika isto . Tako da sve u svemu eto moga mišljenja - sve malo bolje na kašičicu ali mnogo para razlike .

Po meni, jedina osetna prednost ultre u odnosu na + je voajerska telefoto kamera. 😁 Iznenadio sam se koliko je dobra... Ovo ostalo (qhd ekran i sl.) nisu dovoljne prednosti da bi opravdale toliku razliku u ceni.

Bez periskop kamere, realno nije vredna Ultra cene, ali ***, taman ta periskop bude nešto što ti u mislima opravda cenu, inače kome nije bitna nzm da li će qhd i slično opravdati 300e

Realno, ja bih radije išao na Ultru samo zbog većeg ekrana i to mi baš znači, ali onda pomislim da sam na Note20U i da nema smisla prelaziti. Ali preći ću verovatno jer teško je odoleti😂
Sa druge strane imao sam S20+ i S20Ultra gde je disparitet još veći ovog puta na strani Plus verzije, a opet mi je S20U pružao neki lepši sveukupan osećaj. Možda je taj osećaj samo zbog većeg ekrana, ne znam.

Realno, ja bih radije išao na Ultru samo zbog većeg ekrana i to mi baš znači, ali onda pomislim da sam na Note20U i da nema smisla prelaziti. Ali preći ću verovatno jer teško je odoleti😂
Sa druge strane imao sam S20+ i S20Ultra gde je disparitet još veći ovog puta na strani Plus verzije, a opet mi je S20U pružao neki lepši sveukupan osećaj. Možda je taj osećaj samo zbog većeg ekrana, ne znam.

Pa s20 ultra je i u ruci kvalitetnije delovao dosta.Moj savet ako vec imas note 20 ultra Snap ne menjaj za s21 ultra.Sacekas note 21 ultra i miran.:)

Nekako se zaboravlja još jedna bitna razlika S21U na ostale, S Pen podrška, koja je i jedan od razloga za prolongiranje izlaska N21U za sledeću godinu, prilično se S serija približila Note, kupovinom S view futrole sa S pen-om skoro je sve tu... Upravo tražim odakle da je poručim.

Znači krenuli gremlini...e dugo ti je i trajao 😂😂🔝😇

Pa da...to je taj ekvivalent onom "miran sam do avgusta, a možda i sledeće godine" 😂😂🙃

Nazad
Vrh Dno