Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Mislim da uvek pise da ne moze da se vrati, ali uvek moze, ako gresim ispravite me. Sve je sredjeno oko tel, jedino sto su upropastili bateriju na septembarskom.

Na kojoj zakrpi baterija nabolje drzi i kamera radi dobro, maj, jun, jul ili avgust, posto sam trenutno na majskom i nisam nesto zadovoljan generalno, pogotovo kad snimam u FHD 60fps pa kad gledam video u galeriji ima onaj micro stutter kada se kamera pomera levo desno, S21 plus je telefon. Trenutna verzija bootloadera (5) dozvoljava da koristim softver od maja pa na ovamo, pa gledam na kom da ostanem, avgust mi deluje da je ok, jer je telefon bio na tom kada sam ga kupio, pa sam vracao na maj, mada ne znam vise ni sam...

Nemas tu nekih pravila, najbolje da istestiras sam jer se iskustva dosta razlikuju. Ubaci maj, pa ako ne valja upgrade bez wipe na jun i tako dalje. Nije neki posao jer se nista ne brise.

Imate li neki savet kako da "operem" S21U? Nakupilo se prasine svuda po ivicama, zvucnicima i na konektoru za punjenje... Nije da nesto smeta, ali moj OKP se buni..

Mozda najbolje necim lepljivim, recimo ovime:

1665650508407.png

Hvala, pogledacu po netu, sta preporucuju..

Kako da skroz deaktiviram obavestenja za nadogradnju softvera, svaka 2 dana mi uvek izlazi i kad otkljucam telefon to mi se prikaze preko celog ekrana? Jel pomaze ono da se stavi prvate DNS adguard?

Kupi Package Disabler Pro za 4, 5 funti, i ubij dva procesa koja u sebi imaju reč "update" i više te neće smarati. Ja sam na Note 20 ultra stopirao nadogradnje od prvog dana kada sam kupio telefon, još sam na A11 i security patch iz avgusta 2021 :) sve radi kao zmaj.

Ok, hvala na predlogu

Nisam probao licno, ali sam video da ima da se kupi komprimovani vazduh, za ciscenje konektora, tastarura itd... Pa mozda to pomogne

@Lacić Jel si siguran da je pametno u zvucnik/slusalicu duvati taj vazduh pod pritiskom? Nije bas isto tastatura i zvucnik telefona. MIslim da svi ciste ovim lepljivim kada ima neko ulegnuce, kao ljigavac, i ne bih savetovao canned air za telefon.

Znam za komprimovani, ali ovo mislim da moze ili da se opere ili da se odlepi kao sto je Deon preporucio..

A sta mislis da ga ocistis vlaznom maramicom i prebrises mikrofiber krpicom, a za zvucnik i konektor za punjenje imas da uzmes u knjizari ufff neke lepljive kao kockice, neko od clanova mi je bio preporucio pre i radi posao.
P.s. iako je tek prvo punjenje, baterija je dosta bolja nego pre, ne padaju procenti kao na septembarskom.

Definitivno ce biti nesto lepljivo sto nece da ostane u supljinama.. Javicu rezultate, mozda nekoga interesuje.

P.s kada nadjem "to" uopste :)

Stavis malo alkohola na stapic za usi, i krenes polako. Mekano je dovoljno da ne osteti nista, a lepo skida.

Definitivno ce biti nesto lepljivo sto nece da ostane u supljinama.. Javicu rezultate, mozda nekoga interesuje.

P.s kada nadjem "to" uopste :)
Ja sam preporucivao to, a to se zove samolepljivi jastucici :)

Kad izvadis jedan dva, moras ih mrljati po rukama da omekane, kad budu omekanili, zalepis za zvucnik i izvuces. Mrljaj ih dugo po rukama, da ne bude kao drugaru mom, malo mrljao i ostali mu delovi unutra, a on ih cackalicom jos ubacio dublje :D

Prilozi

• UZ75151.jpg
    UZ75151.jpg
    55 KB · Pregleda: 35
To je to brt... Hvala. Samo jos da ih nadjem negde..

Imaš u knjižarama, a kucaj to na google, pa će te odvesti negde gde ima, ako ne nadjes u nekim knjižarama.

Ma da. Samo pokazem sliku :)

P.s Da ne spamujem temu vise sa ciscenjem, cini mi se da je baterija ozbiljno jaca nego sa proslim apdejtom. Mucim telefon ceo dan i sad je na 48%...

Drustvo, vidim da za sad hvalite taj poslednji updejt, pogotovo za bateriju.
Da li je to ovaj, vidim da pominjete neki od 200mb, ja za sad imam samo ovaj od 600mb.
S21U je u pitanju.

Prilozi

• Screenshot_20221014-084805_Software update.jpg
    Screenshot_20221014-084805_Software update.jpg
    96.6 KB · Pregleda: 25
Ako nisi instalirao pre toga ni jedan, onda je to to, pošto vidim da piše oktobar pa imaš kumulativni update onda.

Ja vise ne radim update do A13.. Ovo je savrseno.

Kakva vam je baterija bila na avgustovskom za s21 plus? Jel to inace vazi za celu s21 seriju ili je kod ultre drugacije to trajanje baterije u odnosu na s21 plus, mislim ako je na ultri super, onda su i na obicnom i na plus verziji taj update sredili po pitanju baterije ili gresim?

Poslednja izmena:
Ako ko primeti znacajno unapredjenje na nekom modelu sa cetiri cifre (istok) neka javi da se pomeram sa ovog maja :)

Nazad
Vrh Dno