Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Čekaj, ima vremena. Popraviće kameru pa onda pokvariti bateriju. Sreća pa na jednom još nisam odradio update na 12.

Downgrade mislim da je kod Samunsga, end of life. Ranije moglo, ali mislim da sada ne može.

Mozes rucno da flesujes

Dozvoli ti da pređeš sa 12 na 11? Neće da okine knox možda? Jes da je prvenstveno namenjen za root ali šta ga znam za ovo da li će ili neće.

Sta konkretno fali kameri, nisam nista primetio?

A moj drug koristi i dalje S7 Edge i kida mu kamera, zbunjen sam. :D

Ovo za kameru je jezivo i nadam se da će ispraviti nekim budućim ažuriranjem.

^ Da li je moguce da su zeznuli kameru?

Da li si radio fabricki reset nakon 12-ice?

Samo sto sam presekao da odem danas i da pazarim Ultru.
Nisam imao prilike da probam jer je vreme užasno ali ne deluje mi da je kamera lošija nakon update-a, bar ovako po kući, recimo face detection radi perfektno brzo sa ljudima, a sada i sa životinjama, ali čim toga nema u kadru, fokus kao da malo više luta. Deluje mi da je UW kamera u low lightu baš lošija nego pre, a 3X i 10X kamera značajno bolje. Preko 10x inače ne koristim pa to nisam ni probao.
Eto, to je moje subjektivno mišljenje za ovih 24h, videću detaljnije kad budem imao više vremena da probam.

Vidim neko piše da je super opcija da se ograničava punjenje na 85%. Mislim da je to nebuloza od opcije, jer ispada da imamo ne 5000 mAh (tačnije oko 4870) već oko 4200 mAh.
Sve i da punite bateriju na najgori mogući način, za 2 godine neće pasti više od 20% kapaciteta što je identično kao da je ograničavate na 85%, ne dobija se bukvalno ništa sa ovim.

Konačno sam dočekao jedinu stvar koja mi je nedostajala na s21u. Raw na svim kamerama! Mislim da radi samo na s21u i samo Android 12, pošto je još uvek u beta fazi. Ko zna sa Lr, presetima i raw-om ovo je sada ozbiljna igračka :)
Raw Expert: https://we.tl/t-QAWUSgL1YH?src=dnl

Lepo lepo, probacemo. Hvala za link.

@vladix Jel si uspeo da resis problem sa Galaxy Wearable? Meni konstantno puca Watch4 plugin, a uradio sam full reset posle upgrade-a na A12.

Meni se nakon par restartovanja telefona doveo u red i ram usage (apdejtovalo se bas dosta aplikacija) i fotke veceg zuma - mesec moze da se fotka jednako dobro kao pre. Video nisam snimao, ali fotke su sada opet okej i danju i nocu.

Nesto sam primetio na s21u, da kada svajpujem na gore sa početnog ekrana i odmah zatim se vratim na isti, tranzicija wallpapera sa blurovane na normalnu je toliko loša i bode oči da sada više ne mogu da je ne vidim i veoma nervira, a nisam siguran da li je tako oduvek bilo pošto sam to primetio nakon promene slike pozadine, pa me zanima da mi neko uporedi

Meni se nakon par restartovanja telefona doveo u red i ram usage (apdejtovalo se bas dosta aplikacija) i fotke veceg zuma - mesec moze da se fotka jednako dobro kao pre. Video nisam snimao, ali fotke su sada opet okej i danju i nocu.
Stefan1995,probaj i ti ovo da odradis i ako kamera bude zaista bolja,da odem pravo u poslovnicu i da ga pazarim 😁

Sad cu da probam, javljam se za nekoliko minuta.
Edit: nema razlike, do 10x fokus radi okej, 30x i 100x nikako, mada i lose je vreme u KG, zbog magle, probacu sutra preko dana.

Poslednja izmena:
Vidim neko piše da je super opcija da se ograničava punjenje na 85%. Mislim da je to nebuloza od opcije, jer ispada da imamo ne 5000 mAh (tačnije oko 4870) već oko 4200 mAh.
Sve i da punite bateriju na najgori mogući način, za 2 godine neće pasti više od 20% kapaciteta što je identično kao da je ograničavate na 85%, ne dobija se bukvalno ništa sa ovim.
Ali hoće za 4. Sve ove opcije služe da se telefon koristi duže.

I onda oni svakom novom nadogradnjom srozavaju trajanje baterije. Telefon treba koristiti. Pa koliko traje da traje. Meni i sa punim kapacitetom punjenja na 100% jedva izdrzi ceo dan s21 obican, a kamoli jos da ga punim do 85%... Tesko mi potrosaci mozemo sa korporacijama da izadjemo na kraj ovih dana...

Ujuriti neku krštenu i kvalitetnu zaštitu kod nas je prava umetnost. Staklo možda nekako i ujurim danas, full glue jer se Nillkin samo odlepio posle par sati, a sada čekam da mi jave kada će doći iz Danske paket jer sam jurio original case za Ultra-u (EF-RG998-CBE) i našao ali mora da se carini itd. Baš slab izbor :(.

Jel primetio još ko zabadanje na s21 sa novim A12...strašno šta rade

Ja vidim da malo losije reaguje kada radim skrol u browser-u. Zasece nekako, kao u igricama kada digne frame rate.

Na xda vidim da ima novi apdejt koji to resava. Dostupan je i moze da se flesuje preko odin-a

Zato meni s20 sa fixnih 120hz bio i mama i tata...kakav adaptivni refresh i gluposti, nikad to ne može da radi kao full 120hz ugođaj. Plašim se da će i na fold 3 istu glupost da naprave

Adaptivno osvezavanje ekrana. Koliko sam video za kameru se niko nije zalio,i pre tog apdejta,cak ima i tema o tome. Imao je jedan lik problem isto kao i ti,ali su se dosta njih javili sa primerima,tj fotografijama,koje su poprilicno dobre.

Pozdrav svima! Pazarih i ja S21U i odlucih da rizikujem i instaliram A12. Naravno zeznuo sam se sta je tu je. Donekle sam uspeo da nadjem resenje problema za pucanje aplikacija. Potrebno je da se u podesavanjima onemoguci android webwiew a zatim da se ista i deinstalira sa marketa. Nakon toga aplikacije vise ne pucaju :)

Nazad
Vrh Dno