Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Мени се исто тако понаша, то трошење батерије му је највећа мана.

Proveri sta ti trosi bateriju, mozda je neka aplikacija. Ne bih da se ponavljam, ali meni je trajanje baterije i dalje odlicno.

Always on je na 10%, ovo sve drugo je manje. Sot je 1 19, a baterija je 38% Screenshot_20230811_141024_Device care.jpg

Isti sot samo za 8h. 55%

Do kraja dana, to bude do 3h maksimum i ostane 10-15%.
Screenshot_20230811_141624_Device care.jpg

Pa o tome i pričam, on troši bateriju kao lud dok ništa ne radim na njemu.

Pa o tome i pričam, on troši bateriju kao lud dok ništa ne radim na njemu.
Kada sam pricao o tome napljuvase me ovde da sam hejter.
Bukvalno isti problem od maja prosle godine.
Primetio sam da srce bateriju kao lud ako signal nije idealan.
Samsung iz nekog razloga ne ume da resi trajanje baterije, na sve to nece da kompenzuje brzim punjenjem.

Snapdragon 888 je iz Samsungove fabrike, zato trosi bateriju tako brzo. Nikakve softverske zakrpe ne mogu to da srede.

Los signal pa jos aktivni mobilni podaci su tihi ubica baterije tokom dana.

Ja nocu iskljucujem internet (wi-fi), ne zelim da mi zvrci ili vibrira telefon zato sto je stigao neki melj ili reklamna poruka na Viberu i sa iskljucenim netom potrosi 2-3% tokom noci. Ako vam ne treba net tokom noci, gasite ga.

Sinoć sam namestio one rutine i stavio sam da bude Batery savet preko noći i opet je otišlo nekih 8%, a bukvalno osim alarma, sve pogašeno.

To onda znaci da imas neku aplikaciju koja na neki nacin u pozadini srce bateriju. Instaliraj GSam Battery Monitor pa pusti da radi par dana da vidis sta je problem. Imas neku aplikaciju koja cesto "budi" telefon (izaziva takozvani wakelock).

Pozdrav zanima me kakav je ekran sto se tice grebanja? Sta stavljate kao zastitu staklo ili foliju ?
Da li mora da se koristi original samsungov punjac ili moze i neki drugi da bi iskoristio brzo punjenje ?

Folija, ona iz tržnog centra što seku na meru na licu mesta. Odlično se pokazala. Kada je izgrebem, sama se poravna za nekoliko dana. Jednom sam tako pao na telefon, da mi se unutrašnja mrežica sa trenerke usekla u foliju. Platio sam neku umanjenu cenu, da mi je zamene za novu.

Punjač sam probao original Samsung 35W, Huawei 45W (ili tako nešto), razne Powerbank, neke adaptere u kolima... Samo onaj prvi radi "super brzo" punjenje od 25W.

Неко најобичније стакло. Након 2 месеца у горњем углу се као мало "одлепило", појавила се "флека". Три месеца након тога, "флека" је нестала.
Пуњач Самсунгов.

Zanima me od kada se prodaje punjač bez kabla, danas kupio original samsungov punjač od 25w kada u pakovanju nema kabla. Pa sada trebaš i kabal da kupuješ posebno, mislim da je ovo čist bezobrazlik od samsunga, pa šta još ostalo da na naplate iglicu za otvaranje sim kartice.

Zanima me od kada se prodaje punjač bez kabla, danas kupio original samsungov punjač od 25w kada u pakovanju nema kabla. Pa sada trebaš i kabal da kupuješ posebno, mislim da je ovo čist bezobrazlik od samsunga, pa šta još ostalo da na naplate iglicu za otvaranje sim kartice.

Ja sam kabl dobio uz telefon.

Ako si kupio nov telefon, pretresi kutiju još jednom. Mora da je kabal u pakovanju. Kabal je C-C. Nadam se da si takav i punjač kupio.

Gde si kupio?

Našao sam kabl nisam ni video da je kabl među papirima, tel. sam uzeo preko mts biznis paketa. Da uzeo sam punjač usb c taman za taj kabl što sam dobio u kutiji. pre ovog sam 3.5 godine nosio samsun s10 plus dobro me služio nadam se da je ovaj bolji od 10 plus.

Nada umire poslednja 😁

Dobar je ovaj 21fe, jeste da ga baterija malo zeza ali dobro meni izdrži do uveče, nisam neki zahtevan korisnik, igrice ne igram sihronizacija 3 e-mail surfovanje netom pozivi poruke. Kamera mu je dosta bolja nego kod s10 plus, sve u svemu zadovoljan sam, odmah sam mu stavio staklo i masku.

Par pitanja, kako koristite kameru za makro fotografisanje ? Da li ima notifikaciju na telefonu ? Kada stiže android 14 ?

Ne koristiš. Nema makro mod.
Moraćeš da svaki put da isprobaš, pa lagano fokusiraš na maloj udaljenosti, bez da mrdneš telefon. Generalno odradi te fotke OK, ali da, bilo bi lakše da ima pravi macro mod.

Poslednja izmena:
Nisam siguran da li mi crkava port na telefonu ili su kablovi od punjaca koje imam loši. Sa 2 od 3 dosta labavo stoji i lako ispada, i čim se malo mrdne uspori punjenje, npr. umesto 1.5h piše da će puniti 3h ili čak 6h a nekad izadje i poruka da proverim kabl ili punjac.

Probao sam da očistim usb, ispala je neka silna prašina i konci od džepa, malo je bolje ali i dalje nije dobro.

Pitanje da li da nosim telefon u servis, smara me sto ce da ga resetuju na fabrička.

Drugo pitanje je ako ga već nosim, da li ima smisla da trazim zamenu baterije? Tel je u garanciji, star oko 15meseci

Trece pitanje, Begram ili Promobi?

Nisi dovoljno očistio. Ostalo je đubreta.
Nisam hteo da nosim u servis gde nemam kontrolu nad procesom servisa.

Ja sam jedan telefon nosio u Tehnogruoup u Dobračinoj, jer srećem vlasnika na treninzima, pa ga poznajem dovoljno da sam mogao da kažem, nemoj da ga apdejtuješ ili radiš hard reset. On se nasmejao, za manje od minut mi rešio problem 😄

S21 sam čistio sam neki ultra tankim iglicama. Nisam imao problem sa konketorom, ali poučen iskustvom, očistio preventivno.

Vrh Dno