Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

U mom slucaju, situacija sa baterijom se znacajno poboljsala. Prvih dan dva sam nastavio nakon updejta i delovalo je malo tecnije, kao da je telefon malo bolje radio. Ali s obzirom da mi je sve na cloudu, a i nikada do sada nisam radio hard reset nakon updejta, resio i ja da probam.
I evo me drugi dan, 4h41m sot-a i 41% baterije i ja se odusevio.
Proslo je dva dana kkao je telefon "ucio" koriscnje baterije i tad je bilo maalo losije, sada ovo je neverovatno, bar iz mog ugla.
Dakle juce oko 8:30 telefon skinut s punjaca, sad je 9:30 sutradan i to je situacija. Tu je nekih sat i po telefonskih razgovora takodje.
Telefon mi je na 60hz jer nisam ocekivao poboljsanje baterije pa sam hteo samo da izguram dan a hteo sam i da se dopunim nocas i prebacim na 120hz pa da vidim danas kako ce ici ali sam omasio punjenje :D
pa cu testirati sutra ako se setim ali za sada, kod mene ima razlike itekako. Cak mi je i standby time bolji dosta.
Dobacicu jos neki update kako budem koristio telefon.
 
Ja nisam ni radio hard reset, mrzelo me je. Vidno bolja baterija, stand by bolji, to mi je bilo najbitnije. Fluidan je bio i na A12.

Imao sam jutros problem sa Whatsappom, nisu mi stizale poruke dok ne udjem u aplikaciju, pa sam stavio na unrestricted podesavanje baterije, sad deluje ok.
 
Screenshot_20221130_200910_Device care.jpg
Rad od kuce, 95% wifi. A13 je po meni najvise popravio standby drain sto se tice baterije.

Kod mene jedino postoji stucanje prilikom otkljucavanja prstom sa lock screena-a (sa AOD sam zaobisao seckanje iskljucivanjem animacije prilikom otkljucavanja sa otiskom).
 
Sot je irelevantan. Osim vivaldija, vidi se stanje mirovanja telefona.
 
Sem Viber-a i Whatsapp-a nemam aplikacije ni za jednu drustvenu mrezu jer ne koristim cesto a kad koristim idem preko browsera tj Vivaldija (sto se i vidi). Za onog ko ne koristi puno drustvene mreze ovo jako puno ustedi bateriju. Inace radim od kuce, stalno sam na wi-fi povezan o osvetljenje nije nasvirano na max kao kad se koristi napolju telefon.
 
Ma da, ovo je nerealno za 95% ljudi ali je definitivno puno bolje na A13.

Nego omiljena stvar mi je kad ga stavim na punjač sa 40 posto, on izbaci sav ponosan SUPER FAST CHARGING, 1h7min left. More mrš :ROFLMAO:
 
Pogledajte prilog 366064
Rad od kuce, 95% wifi. A13 je po meni najvise popravio standby drain sto se tice baterije.

Kod mene jedino postoji stucanje prilikom otkljucavanja prstom sa lock screena-a (sa AOD sam zaobisao seckanje iskljucivanjem animacije prilikom otkljucavanja sa otiskom).
Ne znam kako je bilo ali 5 sati sot na wifi je sve samo ne dobro. Čak ću reći katastrofa. Pa stara Motorola z2force koju sam imao pre 4 godine i baterijom od 2700mah je vozila toliko na mobilnom internetu.
 
Sta koristiti kao optimizator, tj nesto slicno, brisanje nezeljenih datoteka, cache aplikacija, i da li uopste postoji tako nesto za samsung?
 
@inovator imas modovane aplikacije Ccleaner pro i SD Maid pro, ja koristim sd maid i ima opciju za brisanje kesa od aplikacija, mozes da stavis odredjenu vrednost u megabajtima ispod koje se ne skeniraju aplikacije, npr sve ispod 3 ili 5MB ako stavis se nece brisati, biras sam vrednost itd...
Ccleaner je malo drugaciji, ali lepo radi i on posao, pa isprobaj obe..
 
Jel ima ovaj model problem sa zamrzavanjem ekrana prilikom poziva ili neke druge bagove?
Kakve su kamere?
 
Nevezano samo za S21 FE, jel pronasao neko Type A -> Type C kabl sa kojim radi Android Auto.

Samsung-ov ne mogu nigde da nadjem a Xiaomi i Huawei kablovi koje sam uzeo samo pune telefon.
 
Meni radi najobicniji data kabl A to C.
 
Ima neka caka za to. Ili samsungov original ili neki drugi da nesto ima, ali ne mogu da se setim sta tacno.
 
Nevezano samo za S21 FE, jel pronasao neko Type A -> Type C kabl sa kojim radi Android Auto.

Samsung-ov ne mogu nigde da nadjem a Xiaomi i Huawei kablovi koje sam uzeo samo pune telefon.

Trenutno koristim neki prvi_put_čuo, kupio u Samsung store u Delti. Rekao sam da imam problem sa Android auto i dečko koji je bio tamo, kaže evo ovaj sigurno radi. I zaista radi. Nisam sačuvao ambalažu :(

Huawei imam onaj ljubičasti, on ne uspe ni da se poveže. A original Samsung se poveže, ali povremeno pukne veza, pa moram da izvučem kabl i opet priključim. Naravno, na putu od 400km, to se desi na poslednja 3km, kada zapravo više nije važan Deezer, već navigacija. I onda pukne 3x za nekoliko minuta.
 
Sad ce PJ da mi ugura neke poene, ali dal vam je palo na pamet oni adapteri da android auto postane wi-fi ja gledam danima a nikako da "prelomim" :)
 
I ja se razmisljam, sad su cak i povoljni kako je ranije bilo.

Ja vec uspeo da resim problem, imam i neki a52s a uz njega nadjem u kutiji 10 ili 15w adapter, kabl radi perfektno. Mada probacu da nadjem kao backup jos jedan jer koliko vidim samsung proizvodi sada sam thpe c - type c.
 
Najobičniji data kabl iz Lidla (na akciji), radio dve godine bez problema na A71, a sada već pola godine na S21 FE takođe bez ikakvih problema.
MIslim da je bitno da bude data kabl a ne samo charging.
 
Sad ce PJ da mi ugura neke poene, ali dal vam je palo na pamet oni adapteri da android auto postane wi-fi ja gledam danima a nikako da "prelomim" :)

Kakve poene?
Pisali smo o Android Wireless uređajima u Android temi. Nisu baš jeftini. I telefon mora na punjač za duže rute.

Nekako sam računao da će sledeći auto da ima stock Wireless AA, ali kako sam zamenu kola pomerio to indefinite (prešao manje nego što sam očekivao), možda ga ipak uzmem.
 
pa nije bash tema😊 Ako se opredelis molim te podeli gde ste i zasto.
 
Znaci, koji je opsti konsenzus, da li apdejtovati ili ne ? 😃
 
^Opsta stabilnost poboljsana. Baterija cini mi se bolja. Ostalo se i ne primeti.
Ima prituzbi na deformaciju, blagu, zadnjeg poklopca, bez padova, pojava izbocina, da li ste primetili ovako nesto?
 
Postoje deformacije, ali bez izbocina ? Kroz vreme ili je takvo izaslo iz kutije?
Nisam siguran sta to znaci. Ali sad sam bas skinuo masku da proverim posto mi je baterija vec provela toliko sati na 40+stepeni celzijusa i bukvalno ni nanometar. Izvan stroke koja se nakupila oko porta gde je cut out, telefon izgleda kao da je jutros izasao iz fabrike.
Ako se tripujes oko takvih stvari, preporucujem ti spigen tough armor. Maska je toliko frigidna i cvrsta da svaki put kad treba da je stavim ili skinem budem siguran da cu slomiti telefon na pola, koliko snage mora da se primeni. Sa takvom maskom do nikakve deformacije ne moze da dodje po zakonima fizike. Osim naravno u slucaju da se baterija digne u vazduh.
A13 znatno poboljsao telefon zaista.
Vidim mnogo ovih komentara i nista ih ne razumem.
Sta vam tacno nije radilo kako treba kada je A13 poboljsao?
Ja sam skinuo update, ali se tripujem da ga instaliram, jer telefon radi isto kao i bilo koji drugi najbolji telefon koji mozes da kupis, da li 600 evra, da li 2600 evra.
Brzina je apsurdna, pa nznm sta ce ovo da mi poboljsa, ako skinem, a iskustvo je pokazalo da moze sve da zasere. Otuda dilema.
 
Poslednja izmena:
Kroz vreme, ne iz kutije, deformacije usled tankog zadnjeg poklopca, bez da je bilo padova, sitne izbocine, u predelu izmedju samsung loga i kamere.
Nema tripa, pitanje radi provere, ima dosta izvestaja o tome, inace spigen rugged na njemu.
 
Evo updejta od mene, razlika između 60 i 120hz u sličnim uslovima, načinom korišćenja...
U 120h je bilo malo i navigacije, nekih 20ak min, ostatak je uglavnom sve isto

U oba slučaja telefon je držao dva dana i stavljen je na punjač pred spavanje drugog dana.
U mom slučaju (individualno, subjektivno) razlika je baš primetna. Ne pamtim kad sam zadnji put punio telefon drugo veče (ovaj Samsung).
Ja zadovoljan itekako.
I ono što sam primetio jeste da su (bar tako deluje) smanjili agresivnost automatskog osvetljenja s obzirom da mi ne uvek na auto a sada je displej primetno tamniji kad nisam na suncu tj kad sam unutra i zapravo radi kako treba, bez da šljašti bespotrebno i bode mi oči. Danju spolja i dalje radi kao i uvek, odlično.

Kod mene je razlika solidna i postoji mogućnost da je ljudski faktor u pitanju iako imam iste app instalirane (vraćene preko clouda) kao i pre hard reseta pa bih svakako da se ogradim, da ne ispadne sad da je android 13 čudo nad čudima a ja u stvari imam instiran samo calculator...
Subjektivan osećaj je da mi baterija traje 20% duže i da se ne troši bespotrebno u standby, na bespotrebno jako osvetljenje itd. Što se fluidnosti tiče, telefon radi lepo ali nije neka drastična razlika.
Generalno, isplati se preći.
Moj slučaj je takav da sam samo poboljšao telefon, nisam primetio nijedan bag nakon prelaska na android 13.



Ispod su SS za oba primera
60hz

Screenshot_20221130_205231_Device care.jpg

120hz
Screenshot_20221204_025656_Device care.jpg
 
Kolege, koji level Google play ažuriranja sistema vam je trenutno na telefonu?

@kidu_moc primetno je bolji, A13 ispod hauve doneo dosta, jedini bug koji primecujem, iskljuceno brzo punjenje, ipak pri punjenju javlja brzo punjenje.
Ostalo u redu.
 
Poslednja izmena:
Kod mene google play 22.45.17

Sto se punjenja tice, nisam primetio neke promene mada svakako koristim punjac od 18w od xiaomi Mi9T i ono, radi posao. Puni ga ja mislim 15w ( ~3000mA) i napuni ga za sat i 20 min od 10-100%, sto je meni licno dovoljno.
 
Nazad
Vrh Dno