Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Zagrevanje itekako bilo prisutno. Ne cini se da je usporen, sa A13, dosta upeglaniji, fluidniji. Po neki bug.
Rano je za utiske.
Skrolanje je bilo brze ali i nepreciznije.

Steka u igricama. Bar meni u igricama zna da zabaguje i uspori, cak i da izbaci. Sto mi se pre na proslom telefonu xiaomiju nije desavalo, a imao je slabiji od ovog procesor. Desavalo se i na a12 , al na a 13 mi je nekako učestalije.

^Mozda ce nekima na prvi pogled delovati neistinito, ali S20fe SD865 je bolji za igre od S21fe sa SD888. Bar sto se tice WoT Blitz ako se igra duze od 10-15 minuta.
Edit: ovo za WoT znam iz prve ruke, igrali letos, S21fe-u je brze pao fps sa 120 na 51-59, tako nesto...

865 i 865+ su mozda jedni od najkvalitetnijih Snapdragon chip-ova. 888 zna da se zagreje, ali ja iskreno to nisam primetio niti osetio u igricama.

Kome je do igra znao je da s21 fe nije za gaming.
U prosecnom koricenju retko se zagreva ali zna.
A13 ce ispeglati nadam se.
Videce se. Nista vise ne iscudjuje.

Uocen problem.
Iskljuceno brzo punjenje ne daje rezultat.
Povezivanjem telefon pokazuje indikator brzog punjenja.
Na A12 ovoga nije bilo.

Moram, zeleo ili ne, da pitam ima li nekog sa punjenjem ima problem? Konkretno, iako iskljuceno brzo punjenje, pri povezivanju na punjac, dolazi do brzog punjenja?
Ovo se javlja od azuriranja na One UI 5.

Takav ti je punjac verovatno. Sam pali ako je brz punjac.

I meni je bilo isto tako na S21 FE.

Dok sam imao S21 FE. Cim sam koristio original Samsung brzi palio je fast charging. Palio, gasio opciju za punjenje, nisam uspeo da ga nateram da puni sporije.

Nisam ovakav problem imao na One UI 4.1. E do..... U svakom slucaju, hvala na informaciji.
Ako drasticno ne promene nesto ovo je najverovatnije moj poslednji samsung.

Nemoj da se opterecujes time. Ako imas garanciju, zamenis bateriju u ovlascenom i ides dalje. Robovi smo tehnike.

Mozda ima mozda ne. Ono sto sam posteno platio zelim da radi kako ja to zelim. Ako je vec data opcija zelim da radi kako ja to hocu.

Moram, zeleo ili ne, da pitam ima li nekog sa punjenjem ima problem? Konkretno, iako iskljuceno brzo punjenje, pri povezivanju na punjac, dolazi do brzog punjenja?
Ovo se javlja od azuriranja na One UI 5.
Trebalo bi da prvih 10ak sec od ubacivanja kabla pokazuje brzo punjenje a onda uključi standardno punjenje. Jel si sačekao da vidiš?

Da, jesam. Ne pravi razliku. Ako zapocne brzim punjenjem tako i zavrsi.
Iz 3-4 pokusaja "uhvati" onako kako je zadano u postavkama.
Ima mnogo prituzbi na A13 azuriranje.
Zato sam napisao post, da vidim da li je bag, jer ima slicnih izvestaja za s21 seriju i s22 seriju.

Možeš da probaš preko Bixby rutine da namestiš, meni tako radi na s21u bez problema, A13.

Realno 25w nije brzo punjenje, ali razumem da te nervira. Dok ne reše taj bag nadji neku staru kockicu od 5-10w i ne nerviraj se oko gluposti. I onako tih 20-20w povuče samo u opsegu od 20-80% posle ide sporije. Baterija će da vozi minimum 3 godine sve da ga puniš svakog dana brzo, a posle toga ćeš ga pormeniti iz dosada ako ništa drugo.

Zbog cega se vi nervirate.. Koliko znam na a13 prvih nekoliko sekundi samo pokaze koje je punjenje u pitanju, nakon toga samo kad ce da se napuni skroz.

Oppo sam punio skoro 3 god na brzom, nista mu ne fali. Da ga nisu softverski ubili (+ par padanja) jos uvek bih ga koristio. Sporo na ion ne donosi bukvalno nista jer iole kvalitetnija baterija nema memory effect , self discharge itd.
Tako da nema potrebe opterecivati se glupostima.

Poslednja izmena:
Znam da nece bateriji biti nista.
Radi se o principu vise i zelji da ono sto je placeno radi kako treba.
Nema opterecivanja, vise iritira.

Gurao sam dva dana A13 bez FS-a i jučer odradio FS telefona.
Prvo što sam primjetio da se baterija unormalila, a drugo, telefon radi kao urica, bez greške.
Zaista zadovoljan ovim S21FE telefonom.

A13 meni znatno fluidnije radi nego prethodni. Stvarno sam iznenadjen da za par dana jos nije zabagovao ni jednom. Neke precice dodate, izmena notifikacija...doduše, nisam ništa ni eksperimentisao pa da vidim neke razlike. Ali ocigledna je razlika u brzini. Videcu baterija kako ce se ponasari kroz par ciklusa. Mada, evo skoro godinu dana kako ga koristim, jos nisam uradio hard reset, zaista tel radi perfektno. Radice kod mene dok ima duše.

U brzini ima razlike ali je znatno sporiji. Zbog toga je i znatno stabilniji, fluidniji.
Ovo nije samo moje zapazanje, vec vecine onih koji poseduju telefon.
Nema se sta eksperementisati, A13 vise lici na A12.1 jer glavne izmene su ispod haube.
Pogotovo vazi za ONE UI.
Da je azuriran preko noci ne bi primetio ni da je povukao A13.
Baterija jeste bolja.

Nisam primetio nekakav minus u fluidnosti, dapače, čini se fluidnije.
A13 u svakom slučaju na prvu odličan.

Nazad
Vrh Dno