Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Mozda bude ranije.
 
Ne razumem ljude kojima je memorijska kartica deal breaker. Kontam u profi fotografiji, ali u telefonima? U 2022.god na prelomu 2023.god? Imate nekoliko dobrih online storage aplikacija. Google Photos košta 20e 100GB godišnje. Automatski ti backup radi... Šta je tu deal breaker?
 
^^meni nije deal-breaker, ali me baš nervira. Već imam dva slota, šta je problem da jedan bude shared.

Za backup imam svoj NAS, ne koristim udaljena rešenja. Ali nedavno kada sam radio hard reset, bez obzira na NAS, prvo sam sve prekopirao na HDD , a to je potrajalo. Na NAS ide sve u roku od odmah, a ja neke stvari rasporedim po folderima tek za nekoliko dana.

Da sam imao karticu, samo je izvadim i udarim hard reset.
 
^немам др мреже.
Није смисао у томе.
Слике не стављам сваком на увид.
 
Online hostovi su super stvar za one što ne razumeju local memory storage 😉
Solidna (128GB) microSD kartica košta tipa 20-tak € doživotno (nema pretplate), dakle 100+ godina i omogućava instant pristup podacima, nema upload, download, loša veza, sporo ide, ne radi server bla bla bla, Apsolutno joj je nebitno šta skladištiš na nju, slike, muzika, docx fajlovi, xlsx fajlovi, ai fajlovi, psd fajlovi, dxf fajlovi, ideš na put, poneseš par serija/filmova, nema problema = minut/dva kopiranja, dok se ti loguješ na online file sharing server koji zakupljuješ na godišnjem nivou ja sam već ugasio komp, zaključo stan i krenuo svojim poslom. Da bi svim mogućim falovima pristupio na kompu treba mi 5 sekundi, izvadim karticu iz telefona, ubacim u komp, gotovo, ček, pogrešio sam, neću na kompu, hoću na tabletu da gledam seriju, nema problema, 5 sekundi.
Itd... itd, da ne karikiram previše.
 
Nemoj da karikiraš. Ne ide ti :)
Kartica ti ostane kod kuće, a ti sa 4.000km udaljenosti želiš da pogledaš nešto sa nje. Zakačiš se na cloud i skineš šta ti je potrebno.

Želim nazad karticu, ali NAS-a se ne odričem.
 
Ummm, a samo jedno pitanje, koji claud radi kad nema neta?
Pošto sam ja na prepaidu (bez presmešnih dodataka tipa 1499 din za 10GB neta isl.)
Ko nađe claud koji je dostupan offline može odma da mi uplati 5to godišnju pretplatu za recimo 256GB i pošalje login podatke. Unapred zahvaljujem 🤣
I to bi bilo to što se tiče off-topika, vidimo se na S20FE temi.
 
Ma nepije ti vodu priča... Ja nekoliko godina već nisam potrošio niti 1 sekundu na backup. Samo okinem i idem dalje. Nikakve kartice, nikakva kopiranja. A i interneta brat bratu imam godinama, ne razmišljam dal da gasim podatke... Ali off topic, neću dužiti. Svako neka radi šta mu je 'lakše'.
 
Ummm, a samo jedno pitanje, koji claud radi kad nema neta?
U tom slučaju, vadiš, premeštaš i nosiš kartice.
Kada odeš daleko, ne poneseš karticu, nemaš pristup internetu, onda je svejedno koju opciju si izabrao. U mom slučaju, veče su šanse da imam internet, nego da sam poneo sve kartice.
 
Dobijam malopre poziv, pali se ekran, dvaput zazvoni i ugasi se telefon tj resetova se i to jako brzo za 5 sec, Samsung logo se pojavio na sekund i za par sekundi se podize sistem.

Znam da ovakve probleme ima s22 serija ali ovde nisam procitao da s21 fe ima slicne probleme.
 
^само још то фали да нас задеси.
За сада код мене све у реду.
 
Ako se taj problem "prelije" na S21, onda pada u vodu teorija da je kod S22 serije to hardverski, a ne softverski problem...
 
Neverovatno mi je da Android 13 pre s21 FE dobiju i A53 i A33..nece niko umreti ali opet je malo bezveze sa Samsungove strane.
 
Racuna Samsung da se fanovi mogu strpevi vise nego obicni korisnici 😅
 
Mozda glupo pitanje:
Varijanta sa 6gb rama, dovoljno za standardno koriscenje fona ili zaobici?
BF akcija na amazonu za 400€ a treba mi neki novi fon, pa rekoh da pitam pametnije...
 
За свакодневне радње на телефону ти је 6GB и више него довољно. Чак ти је можда довољно и за игрице, али то не смем да тврдим јер не играм.
 
Ma kakve igre, za to imam pc.
Hvala za info
 
@DukeLander 6gb, bez problema.

Jedina prava mana telefona je baterija.
Od nedavno sam stavio Bixby rutinu, da kada dodjem na posao, gasi 4G internet, uključuje WiFi i dobio sam otprilike +30 minuta SOT. Sada traje up to 6h SOT što je meni dovoljno.

Pre Hard Reset sam imao 4-4ipo sata, što me je ubijalo, jer sam bio prinuđen da dopunim telefon, da pred kraj dana ne ostanem bez baterije.
 
Baterija je okej, ništa posebno. Meni je veći problem brzina punjenja, pre bih odabrao 35-40w punjenje nego 30% jaču bateriju.

Ostalo je stvarno odlično, prezadovoljan sam telefonom.
 
Aha, videh sinoc, problem je izbor boja, kao i velika ponuda ostalih proizvodjaca za BF :)
 
Da, brzinu punjenja sam zaboravio, ali svakako ne mogu da guram drugi dan bez punjenja, pa sam navikao na overnight punjenje. U tom slučaju je brzina punjenje
 
Pisao sam već ovde, jako mi se dopada ovaj telefon, ali strah me je baterije čak i ako sam lajt koristnik, mada da budem iskren ovaj telefon bih uzeo zbog fotografije...a komentari su toliko različiti o trajanju baterije da je bolje da ih nisam ni čitao, totalno su me sludeli. Kada sam kući, isključivo WiFi, minimum osvetljenja, tamna pozadina, mada to je više zbog toga što zaista samsungovi ekrani blješte. Kada sam napolju, ne koristim net, dakle isključen je, samo po potrebi, recimo aplikacija za trčanje, mada ni tada ne moram da koristim net stalno, samo da je aktiviram. Ali sada bih ga prilično trošio za fotografiju. Ne znam kako da prelomim. Znam da nisu istog ranga ali pored ovog mi se takođe dopada Honor 70, vrlo prijatno sam iznenađen kamerom, dok je baterija kažu dobra kod njega. Ne bi mi smetalo što nema stereo, bez GG i IP sertifikata, to ne bi bio deal breaker za mene. Neverovatno da su uradili skoro savršen telefon i zeznuli bateriju. Mada neki recenzenti kažu da je normalan dan korišćenja siguran što se tiče trajanja autonomije.
 
Ako preko dana imas 7+ h sot-a, ni jedan tel ti nece pomoci (od androida).
 
Nazad
Vrh Dno