Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

@marinko98 probaću je, ali nisam siguran da ću da menjam caller app.

Snimanje razgovora mi je potrebno uglavnom kad vozim. Umesto zapisivanja. Mada se dešava i za stolom da ne zapišem sve kako treba, pa opet posluži.

@PJ пробам данас да пронађем методу којом се мења регион за пар минута без додатног флеша. Постоји. Јављам.

• Like
Reagovanja: PJ
Ne znam da li je to to, al kad ukucas u setingsu gore u serch region, meni izbaci bixby region i tu mogu da promenim region, ne znam da li je to to. Inače na mom starom xiaomiju ima snimač razgovora i kad sam bio na terenu van zemlje aktivira se samo ta opcija i čim udjes u Srbiju zaključa se, dzaba region dzaba sve. Jednostavano nije dozvoljeno kod nas. Eto mozda da probas xiaomijevu aplikaciju za pozive, pa da vidis.

^ промена иде на СЕК регион, плати се минорни износ, губи се подршка за Самсунг Пај (ово узети са резервом), и нема флешовања накнадног. Тражим инфу али по Марфијевом када тражиш никако да нађеш.

@inovator
Ovako nešto?

Kako da iskljucim obavestenje za apdejt?
Mislim na ovo

Prilozi

• Screenshot_20221020-131954_One UI Home.jpg
    Screenshot_20221020-131954_One UI Home.jpg
    57.7 KB · Pregleda: 44
  • Screenshot_20221020-132004_One UI Home.jpg
    Screenshot_20221020-132004_One UI Home.jpg
    29.6 KB · Pregleda: 45
Možda da probaš Settings-Notifications-More-tri tačke u gornjem desnom uglu-Show system apps-onda izabereš umesto Most recent All, pronađeš SystemUpdate, klikneš na njega, pa storage i clear data. Nekako mi se čini da je to put, možda i nije, ali sigurno ne može da se ugasi samo povlačenjem slider-a na off i on.

Kако офф ауто упдате ОТА? Опције програмера -> аутоматски упдате након рестарта??

Da li je ovaj poslednji apdejt dobar,mislim da li se vidi neko poboljsanje ili da ga ne apdejtujem.

Deluje mi da je baterija lošija na novom apdejtu, mada generalno je baterija baš loša na ovom telefonu.
Sve mi vise deluje da će mi ovo biti poslednji Samsung, ovaj telefon mora 2x dnevno da se puni, a uopšte nije neka velika upotreba, a nije da su ostali modeli iz S serije nešto puno bolji.

^покушај ХР да побољшаш батерију некима је помогло.

Deluje mi da je baterija lošija na novom apdejtu, mada generalno je baterija baš loša na ovom telefonu.
Sve mi vise deluje da će mi ovo biti poslednji Samsung, ovaj telefon mora 2x dnevno da se puni, a uopšte nije neka velika upotreba, a nije da su ostali modeli iz S serije nešto puno bolji.
Sta znaci "uopste nije velika upotreba" a punis dvaput dnevno telefon? Meni sa "ne bas velikom upotrebom" izdrzi 3 dana i 6 SOT-a

Kod mene nije, vec svakodnevnica...prelistaj stranice unazad, detaljno sam opisao kako koristim telefon i postovao screen shot potrosnje. Zato i pitam sta covek radi sa telefonom kad ga dvaput dnevno puni a kaze da nije velika upotreba.

Нзм како користиш телефон али мени са разговором, вибер, емаил, смс, 30 апликација у мировању, мора увече на пуњење

90% posto vremena na wi-fi i unutra (posao, kuci), povezan na sat Bluetooth-tom nekih 4-5 sati dnevno (setnja, put sa posla i nazad uglavnom dok sam napolju) 4G samo dok sam napolju. Par poruka preko Viber/Whatsapp/sms dnevno, nekih 15min razgovora dnevno, sihronizacija 3 mejla, Instagram/Facbeook/Twiter skoro i ne koristim i to kad zatreba preko browsera, jaaaoko puno krstarenja netom preko Vivalidija (4-5 sati sot-a ode na njega, forumu, vesti, kupovine, posao i sl), ponekad prikacim dijagnostiku preko Bluetooth-a i pratim parametre voznje (budjavi DPF), nekad se koristi gmaps za navigaciju, igrice ne igram, po koja slika i video dece (kad zeni nije mob pri ruci), osvetljnje na automatici i iskljucujem sve sto ne koristim u datom trenutku (GPS, Nfc, Bluetooth, prebacim na 3G kad je 4G kriminalan, VoLTE iskljucen i sl). Bateriju punim od 20% do 100%, iskljuceno brzo punjenje (koristim samo kad je frka sa vremenom).

Sa ovakvim koriscenjem 2.5-3 dana koriscenja 5-7 sati SOT.

Kod tebe moze da bude sledece: koristis dosta mobilni net a los ti je signal, koristis dosta telefon u svetloj prostoriji/napolju pa osvetljenje ode na max, neka aplikacija ti radi u pozadini i srce bateriju jedan od ovih ili kombinaciju ovih problema. Najvise crpi bateriju kombinacija loseg signala a ti napolju na jakom suncu koristis mobilni net. Deluje da neradis nista komplikovano i posebno a baterija se topi...

Треба да бринем где користим мобилни телефон и у каквој осветљености. Онда да купим фиксни.
Људски фактор као проблем увек?! Ништа самсунг.
Фанови, фанови...

Ekrani na Samsungu su vise osvetljeni nego kod ostalih proizvodjaca.Stavi osvetljenje na pola kod motorole a stavi osvetljenje na pola na Samsungu pa ces da vidis koliko je vise osvetljen ekran na Samsungu.To je jos jedan razlog zbog vece potrosnje baterije

90% posto vremena na wi-fi i unutra (posao, kuci), povezan na sat Bluetooth-tom nekih 4-5 sati dnevno (setnja, put sa posla i nazad uglavnom dok sam napolju) 4G samo dok sam napolju. Par poruka preko Viber/Whatsapp/sms dnevno, nekih 15min razgovora dnevno, sihronizacija 3 mejla, Instagram/Facbeook/Twiter skoro i ne koristim i to kad zatreba preko browsera, jaaaoko puno krstarenja netom preko Vivalidija (4-5 sati sot-a ode na njega, forumu, vesti, kupovine, posao i sl), ponekad prikacim dijagnostiku preko Bluetooth-a i pratim parametre voznje (budjavi DPF), nekad se koristi gmaps za navigaciju, igrice ne igram, po koja slika i video dece (kad zeni nije mob pri ruci), osvetljnje na automatici i iskljucujem sve sto ne koristim u datom trenutku (GPS, Nfc, Bluetooth, prebacim na 3G kad je 4G kriminalan, VoLTE iskljucen i sl). Bateriju punim od 20% do 100%, iskljuceno brzo punjenje (koristim samo kad je frka sa vremenom).

Sa ovakvim koriscenjem 2.5-3 dana koriscenja 5-7 sati SOT.

Kod tebe moze da bude sledece: koristis dosta mobilni net a los ti je signal, koristis dosta telefon u svetloj prostoriji/napolju pa osvetljenje ode na max, neka aplikacija ti radi u pozadini i srce bateriju jedan od ovih ili kombinaciju ovih problema. Najvise crpi bateriju kombinacija loseg signala a ti napolju na jakom suncu koristis mobilni net. Deluje da neradis nista komplikovano i posebno a baterija se topi...
Учинило ми се да си негде написао да пуниш телефон преко ноћи. То онда значи, ако ти траје три дана батерија, да се потроши за 3 дана, значи опет ујутру после 3 дана. Ако сам добро прочитао. А то је мени невероватно. Мада, колико се цимаш у току дана са неким подешавањима, можда је и могуће, али мени је то искрено гњаважа.

Ma ja dok to ne vidim, ne verujem. Kakva 3 crna dana na bateriji u S21 FE. Ma ni da ga ne diraš nego samo da stoji pa će da iscuri baterija za 3 dana.

Hm deluje mi kao da hoces da kazes da lazem... Evo ti dokaz od proslog ciklusa gde je bilo i malo vise mobilnog neta a objasnjenje kako koristim sam vise puta napisao. Vecina stvari se moze automatizovati Bixbi rutinama a ostalo je navika pa meni ne prestavlja problem.
Screenshot_20221023-141810_Device care.jpgScreenshot_20221023-141815_Device care.jpgScreenshot_20221023-141820_Device care.jpgScreenshot_20221023-141835_Device care.jpgScreenshot_20221023-141839_Device care.jpg

Треба да бринем где користим мобилни телефон и у каквој осветљености. Онда да купим фиксни.
Људски фактор као проблем увек?! Ништа самсунг.
Фанови, фанови...
Druze, ja sam ti dobronamerno odgovorio sta ti moze biti razlog povecanje potrosnje i kakva je moj nacin potrosnje a ti mislis da sam fanboy...Ja na svakom telefonom imam slican nacin koriscenja bio to Alcatel (Telenor), Honor, Nokia, Microsoft, Motorola i sad Samsung.

Ljudi, mozete da pustite mozak na pasu, punite 2 puta telefon na dan i kukate (ili ne) ili se potrudite da upoznate malo telefon, kako funcionisu tehnologije malo se potrudite i izvucete dosta bolju bateriju (kao sto rekoh automatizacija + navika).

Nazad
Vrh Dno