Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

@stefan8661 salis se druze 😂
Ni jedno ni drugo. Druga tehnologija u pitanju. Ima o tome na netu da ne ulazim u detalje, mrzi me iskreno. Goooglaj 😀

Prebaci karticu u drugi sim slot i probaj. Imao sam problem sa tim u CG.

Pojavio mi se problem. Prvi i jedini zasad... i to ne mali.
Ne radi mi data u romingu. Nije do paketa, nije do operatera. Dosad sam na ostalim telefonima bez problema koristio data u EU jer imam takav paket da internet vazi i u romingu. Cesto idem do Srbije, znaci Madjarska i neretko idem za Austriju.
Sve sam probao u podesavanjima- i default opcije, i volte sam palio gasio, i airplane mode palio gasio... ne radi internet u romingu. Citao sam danas da ima neki bug od aprila se pojavio sa update-om. Ali ja nisam nasao nikakvo resenje. Dal se neko sreo sa ovim?
Jel si uspeo da rešiš?

Pa ne znam, nisam u romingu sad. U Bratislavi sam trenutno, za 10-ak dana idem za Španiju i nadam se da ce zamena sim slota popraviti stvar. Eventualno mogu da skocim do Madjarske jedan dan da se provozam, to mi je na 15min kolima...

Pa ne znam, nisam u romingu sad. U Bratislavi sam trenutno, za 10-ak dana idem za Španiju i nadam se da ce zamena sim slota popraviti stvar. Eventualno mogu da skocim do Madjarske jedan dan da se provozam, to mi je na 15min kolima...
Proveri i podešavanja za internet...

Stigao avgustovski update. Sve isto, samo nova bezbednosna zakrpa. Različite izmene za razne regione ali uglavnom poboljšana bezbednost i stabilnost:)

Evo i ja sam slučajno na 50%. Slabije sam koristio telefon danas. Obično Gmail bude na blizu 1h, dakle bude više kucanja, ali ekran svetli, pa svetli.

Uključen GPS/BT.
Screenshot_20220821-194746_Device care.jpg

Rešio sam problem sa Data Roaming. Provozali se danas do Austrije malo, podesio sam samo APN. Zanimljivo što na Xiaomi telefonu nisam nikad podešavao APN. To mi se desilo i na OnePlus Nordu da Data nisu radila dok nisam ručno podesio APN internet. A eto, ovde na S21 FE rade Data ali u Romingu ne. Sad šljaka sve tip top, napunim powerbanku i pravac na odmor. 😊

Имам питање. Шта бих добио преласком са А72 на S21FE? Колико сам успео да схватим на последњих 5-6 страница теме, аутономију бих изгубио сигурно. Шта је са осталим?
Размишљао сам и да купим S22Ultra, али пратећи одговарајућу тему сам схватио да бих се у суштини коцкао са 1000 и кусур евра. Некима ради супер док некима скоро ништа не ради како треба. Превелики је то ризик за те паре. А није баш да их имам.
Размишљао сам озбиљно и о iPhone 13 или 14, у фазону сам никад нисам имао, па да видим то чудо технике на које се ложи раја. А и мало бих да се ##рчим телефоном 😄 Али 1500 еура је много пара (барем мени) па гледам, можда и не морам да се ##рчим 😁
Који год да узмем, узимао бих телефон преко yettela, на рате.
Резиме: да ли је S21FE достојан противник S22U и iPhone-у, и да ли су уопште упоредиви?

Едит: не могу смајлије да убацујем из бенча, само са тастатуре. Данас сам могао. У ствари не могу никакво едитовање текста да урадим. Изгледа није smartphone за мене 🤪
Аааа, ево га, кликнуо сам био две угаоне заграде, то ми је онемогућило, не знам за шта је то :D

Baterija, onako. Nit smrdi nit mirise. Ali opet pomislim da bi moglo biti i gore, tako da je ok. U nedelju napunjen na 100%.

Prilozi

• Screenshot_20220823-093415_Device care.jpg
    Screenshot_20220823-093415_Device care.jpg
    53.5 KB · Pregleda: 38
@tozovac razlike između a i s serije su uvek bile primetne... Drugar koristio obe i kaže da su ga Samzunzi iz S serije uvek bolje služili...

Kamera ti je bolja

Ekran takođe

Brži odziv svega, dosta jači soc

Baterija značajno slabija 93 VS 117h na gsmarena testovima

Tako da to ti je to. U suštini, ja sam prešao sa Žaomija mi 9t (SD730) koji mi je bio sasvim zadovoljavajuć osim što mu je baterija malo oslabila posle 2 god ali u suštini sam skontao da za moje korišćenje meni ne treba najjači soc, imaju prednosti ovi iz SD7XX serije zato što su dosta štedljiviji. To što se nešto za neku milisekundu brže otvori nije bitno. Kao zamerku na starom telefonu sam imao sporije otvaranje kamere, verovao ili ne ovde je maltene iste brzine, ništa brže. Kod devojke na mi 9t pro modelu (sd855) se otvara za sekund. Nekad hoću da brzo uhvatim neki trenutak koji mi pobegne jer čekam da se kamera startuje :)...

Tako da u suštini dobiti nešto mnogo više nećeš, posle ćeš se pitati da li sam baš morao da menjam telefon kao što se ja sada pitam :-D

@Mixer93 nije loše, 5h sot i ostala ti je 20% baKterija. Ja nikako da pređem 4h, ali kod mene je sve živo popaljeno, 120hz, 4g+ VOLTE, lokacija itd...

Drugar koji drži servis mobilnih telefona mi je savetovao da kupim original Samsung punjač, taj od 25w, ja imam neki od A12 od 15w kao telefon se isto brzo puni jer na punjaču piše 5v-2a -10w i 9v-1.67a 15w... Međutim kaže da je Samsung to tako napravio da telefon prepozna koji je punjač i onda ili ne puni brzo ili se baterija ne napuni kako treba??? Nisam pametan, ne daje mi se 4k za originalni punjač...

Ja sam platio original 15e. Dooduse, bio je jedini za 15e jer je bio otvoren, tj kutija. Verovatno neko kupio i vratio. Original 25w adapter. Nije to tako skupo..

Original punjac u Yettelu je 3000 dinara sa garancijom. Ako imate kod od 1000 dinara za original dodatnu opremu ispadne 2000 dinara sto je skroz ok za original brzi punjac na type c

Yettel petak verovatno.

Original punjac u Yettelu je 3000 dinara sa garancijom. Ako imate kod od 1000 dinara za original dodatnu opremu ispadne 2000 dinara sto je skroz ok za original brzi punjac na type c
Ne vidim ga na sajtu. Samo u poslovnicama?

Пазарио јуче S21 FE, у Yettel радњи у Косовској, маслинасто зелена варијанта. Кутија је била отворена и када сам питао зашто, продавац ми је рекао да је неко хтео да види боју па су отворили. Летимично сам погледао телефон, видео да је у фабричкој пластичној фолији и контао све је ок, ипак је нов. Купио сам још и пуњач, маску и заштитно стакло.
Кад сам стигао кући, рекох да инсталирам телефон, погледам га пажљивије и видим да је на 2 места оштећен, са доње стране. Позовем кол центар, кажем разочаран сам, ово је већ други пут да ме израђујете код куповине телефона, каже ми оператерка иди сутра одмах у исту радњу, немој да чекаш.
Ја послушам и данас одем, кад тамо неко друго двоје раде и нека жена, ваљда шеф. И сво троје ме 10 минута убеђују како не могу да ми замене телефон јер сам ја могао да га оштетим у међувремену. Е сад, капирам ја, нико не може да докаже своју страну, ни они да су дали неоштећен телефон, ни ја да га нисам оштетио. Али да су погледали телефон који сам донео на рециклажу, Nokia 6120, максимално очувана, телефон из 2008. Генерално волим и чувам технику, такав сам од рођења.
Елем, рекли су ми да уложим рекламацију на сајту, одговор се чека до 8 дана, и то сам и урадио. Али сам био бесан ко рис, јер знам да имам шансе 1% да ми уваже рекламацију. Бесан сам на Yettel јер то је, као што сам рекао, други пут да праве будалу од мене приликом куповине телефона (претходно је био Теленор).
Ако ми не уваже рекламацију, озбиљно размишљам да променим оператера, али не знам какве су ми опције, јер сам због повољније цене телефона потписао уговор (тачније преко кол центра) на две године са новим тарифним пакетом.
Шта могу да урадим? Сугестије, савети?
Баш сам с##бан.

koliko je ostecen, jel bas primetno?
jel na ekranu ili na plastici?

cim vidim da je kutija otvarana, znam da nisu dobre vesti.

@tozovac
Ovo vise zavisi od njihove dobre volje da li ce ti zameniti telefon, samo da si narucio online, onda bi zakonski mogao da im vratis tel u roku od 14 dana... Drugi put insistiraj da dobijes neotpakovan telefon, to je izgleda jedino resenje za muljatore. I nije samo yettel takav, i ostali su, ukljucujuci velike trgovinske lance. Cak i telefon izlozen nekoliko meseci u trznom centru prodaju kao nov neotpakovan...

Ako ne uvaze ja bih probao na drustvene mreze, tviter posebno, sa sve tagom firme... Mada su i oni namazani, jos 8 dana su "kupili" vremena. Ne treba da se zaustavis na njihovim protokolima nego malo probaj alternativne metode. Idi na njihovu fb stranicu i tviter i pisi o tome u komentarima sa slikama telefona... Regularnim putem kao sto neko rece - njihova dobra volja....

Realno, sam si kriv. Tako da i ako ti ne zamene telefon, zapitaj se malo sledeci put... jer kazes drugi put ti se desava.

Pa naravno da je kriv, čuš kupac htio da vidi boju pa su mu izašli u susret i otvorili vakum pakovanje :D Ne bih da ti stajem na muku ali bukvalno su ti školski uvalili telefon koji je iz ko zna kojeg razloga vraćen u kutiju, moguće da ga je i neko od radnika oštetio prilikom otvaranja (za sebe ili za izložbeni možda) pa ga samo vratili u kutiju i napravili se ludi.

Ako si već prihvatio otvaran telefon kao nov, onda si trebao četvoro očiju da otvoriš prilikom pregleda uređaja.

Ko još kupuje otpakovan telefon u prodavnici? 🤣🤣
Jedina opcija ako telefon nije za preprodaju je da ti daju vakuum pa da ga otvore ispred tebe, ili da ga jednostavno ne otvaraju. I bolje naručiti online jer možeš lagano da vratiš u prvih 14 dana bez obrazloženja.

@tozovac, jedino što možeš da uradiš jeste da pišeš o tome na društvenim mrežama ako ti ne uvaže reklamaciju. Realno, oni su ti prilikom kupovine telefona rekli da je u otvorenoj kutiji i ti si to prihvatio, dakle nisu te oni prevarili, znao si za tu činjenicu. Sledeći put neka otvore vakum pakovanje pred tobom i ne pristaj na ništa manje od toga. Šta tebe briga što je neko hteo da pogleda telefon, ti hoćeš da kupiš telefon i želiš vakum pakovanje što je tvoje zakonsko pravo.

Nazad
Vrh Dno