Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Meni je za hard reset potreban ceo jedan dan da sve namestim :(

Ja sam sa korišćenjem Samsunga godinama primetio da svaki update malo sroza bateriju. Posle 6 meseci korišćenja i uglavnom security update pade sot za 1h. Uradim reset factory i kad prođe u učenje korišćenja baterija telefon dođe sebi. Zadnje je bilo na N10+, baterija maksimalno 4.5h sot a posle reseta bude opet na 6h sot.
Samsung je znao da ima problema sa azuriranjima i da ih povlaci.
Moj utisak o telefonu je isti kao i kod vecine i lako je procitati na netu koliko ima primedbi.
6h sot je i meni isto SF.
Evo i jednog clana, svojevremeno je dobio i titulu ovde, sam.. ng fanboy, odmah negativne reakcije na moje postove.
Pod uslovom i da me banuju, nikada necu iznositi neistinu, pohvalicu uredjaj za ono sto zasluzuje, ali cu istaci prob ako postoji.
Uredjaj je dobar, lep, ali ima svoje nedostatke.
Izvinjavam se sto spamujem temu ali ovi sto beskompromisno brane brend preteruju sa tim.
Cemu bi sluzio forum ako bi smo samo pisali u superlativima.
I da, na P30 pro sam imao i 6-7h sot u 2 dana rada od zadnjeg punjenja.
To je ono za cime zalim inace s21 fe je ok.

^ slažem se da treba reci prednosti i mane svakog uređaja, nije bitno koji proizvođač.

@PJ znam zato pustim 6 meseci i onda kad odlepim posvetim jedan dan zezanju sa svim podešavanjima i instalacijama.

Screenshot_20220424-040002_Device care.jpg
Izmišljamo i branimo brend. Nemam pametnija posla u životu. Ako kod tebe nešto ne radi kako ne treba ne znači da je kod svih tako.

Mene samo zanima kako neko moze da izvuce "danima" bateriju? *** stoji ti na stolu telefon?

^ne dokazuje nista. za kako je doslo do ovog sot treba videti detalje potrosnje.
Nikoga licno prozvao nisam. Ima samsun fan boya ovde ali to ne znaci da ciljam na ikoga.
Mislim da je vreme zaustaviti polemiku i spam teme, neces me ubediti u suprotno.
Ako procitas i ostale samsung teme, onda za mnogo njih mozes da primenis "ako kod tebe nesto ne radi".
Ovde zavrsavam sa polemikom nisam imao za cilj spamovati a niti da me neko ubedjuje koliki je sot a o tome se po netu pise uveliko pa i ovde.
Mene samo zanima kako neko moze da izvuce "danima" bateriju? *** stoji ti na stolu telefon?
Dobra optimizacija i soc cine cuda. Sa istim koriscenjem, kako sam vec naglasio, 6-7h min i min 1,5 dana od zadnjeg punjenja.

Baterija je solidna. Dosta ljudi je i ovde kačilo svoje ss Sot. Oko 5-6h sot je neki "standard" za ovaj uređaj. Imaš i s21fe subreddit i tamo je slična situacija.

Uredjaj je dobar i nista vise od toga. Najkompletniji za cenovni rang. Odlicnog kvaliteta izrade, OneUi je stvar ukusa, meni ne pruza nista vise od bilo kog drugog, mozda zato sto me ne zanimaju te stvari, sot je problem i to veliki. Meni licno je razocaranje kompletan utisak, jer uzalud i najbolja skoljka, najlepsa, nekog auta, kada pogon nedostaje.
U zdravlju i sreci vas sve sluzio pa i mene, nakon ovoga, licno ja, nikada vise samsung.

Pisao sam pre par stranica ovde kako ja izvucem 3 dana i 6 sati sot-a, a "ne stoji mi telefon u fioci" i koristim ga kao smart telefon...

U principu ponavljam jos jednom a vazi za sve telefone: najveci potrosac baterije je ekran ako je stalno na max osvetljenju, ljusti bateriju. Neko ce reci pa i prethodni mi je radio na max osvetljenju, ali max osvetljenje od 600nita i 1000nita nije isto kao i recimo 6.2" vs 6.7", razlicite rezolucije, osvezavanja, Amoled vs IPS i sl.

Sledece na spisku je kvalitet signala i koriscenje stvari koje zavise od signala a to su od nedavno VoLTE i naravno mobilni podaci. Za razliku od ekrana, los signal ce kontinualno da crpi bateriju.

Zatim tu su hardverske stvari koje su ukljucene i kad se ne koriste kao sto su Bluetooth, NFC, GPS, skeniranje okolnih uredjaja i sl.

Na kraju su tu i same aplikacije, brdo instaliranih aplikacija, neke se i ne koriste nedeljama/mesecima rade u pozadini i trose resurse i bateriju.

Ko god ima losu bateriju na nekom telefonu a losija je od proseka za taj telefon treba da pogleda da li neke od gore navedenih stvari prave problem.
Uredjaj je dobar i nista vise od toga. Najkompletniji za cenovni rang. Odlicnog kvaliteta izrade, OneUi je stvar ukusa, meni ne pruza nista vise od bilo kog drugog, mozda zato sto me ne zanimaju te stvari, sot je problem i to veliki. Meni licno je razocaranje kompletan utisak, jer uzalud i najbolja skoljka, najlepsa, nekog auta, kada pogon nedostaje.
U zdravlju i sreci vas sve sluzio pa i mene, nakon ovoga, licno ja, nikada vise samsung.
Ne treba da budes toliko kritican prema celom brendu ako na jednom od njegovih modela imas losu bateriju na osnovu tvog nacina koriscenja. Ima Samsung telefona i sa boljom baterijom od ovog (recimo gore pomenuti s20fe tu je i odlicni s10 lite, A52s se dobro pokazao po pitanju baterije).

One UI je po meni do sad najispeglaniji skin a probao sam par njih. To sto ima dosta opcija za podesavanje jeste jedan od njegovih pluseva e sad ako neko ne koristi te mogucnosti ostaje samo na tome da mu one stvari koje koristi rade kako treba, brzo, pouzdano i bolje od nekih drugih skinova (sto je svakako bolje od MIUI-a recimo)

Poslednja izmena:
Izneo sam licno iskustvo kako o S21fe i Samsungu na osnovu vise telefona.
One UI sadrzi mnostvo opcija, trenutno je mozda upeglaniji od ostalih ali nikada nije bio najupeglaniji. Emui nudi dovoljno opcija prilagodjavanja i daleko je bolji, jedan problem nisam imao za sve godine koriscenja.
Sto se baterije tice, bar mi forumasi, vecina, znamo prilagodjavanje telefona, i suvisno je komentarisati. Sve sto si naveo sam prilagodio i mogu samo u nekom SF scenariju da dozivim 6 h sot i to u 3 dana od punjenja.
Tako nesto nisam video ni na internetu od vlasnika s21 fe.
Ne radi mi brdo aplikacija u njemu, koristim Volte, ostalo po potrebi, ne pruzam se telefonu svakog momenta i bez potrebe, koristim kad mi je potreban, i vise u poslovne svrhe. Sa istim nacinom koriscenja, Huawei mi je pruzao znatno bolju autonomiju, i sada nakon vise od 2 godine pruza veci sot i sa vecim opterecenjem od s21 fe.
Nazalost nema Google kao sto svi znamo i to je razlog prelaska, bar mog, na samsung.
Dalje u temi se oglasavam samo u vezi s21 fe, nema potrebe da razmatramo i branimo bilo koji brend.

P. S. Miui nije ni los ni odlican, nije upeglan kao One Ui, ali nema ni marketing kao samsung da bi plasirao sebe medju najispeglanijim, Xiaomi se priblizava po prodaji Samsungu pa se prica o ispeglanosti One UI. Ista situacija bila je i kada je Huawei bio konkurentan. One UI ima svoje bagove svakako.

A da okacis ovde sliku battery sekcije sa potrosnjom i opises na koji nacin koristis telefon tokom tipicnog radnog dana. Mozda neko ko ima slicno koriscenje telefona kao ti ti moze dati neki savet.

Pozdrav, da se upišem i ja ovde kao novi vlasnik S21 FE modela.
Posle dužeg korišćenja raznih Kineza mogu reći da je One UI odličan. Najbolje upeglan definitivno, koristio sam sve i svašta a poslednji MIUI (MI9T) koji nije los ali uvek idu neki bug-ovi sa njim i to nažalost sa basic aplikacijama.
Ja na ovom A12 OneUI 4 nisam našao nijedan makar što se mog korišćenja tiče.
Ono što bih istakao kao prednosti su:
Veličina i oblik telefona
Ekran
Performanse
Kvalitet signala i razgovora(Volte koji ne radi na Žaomiju kako treba)
Kamera naravno
Cena (uloženo/dobijeno)

Mane:

Baterija. Za to je definitivno SD 888 kriv ali šta da se radi. Doduše ruku na srce uključio sam ono da se puni do 85% ali sada ću to isključiti pa ćemo videti. I prošli sam uglavnom punio do 80% pa je na kraju baterija ipak oslabila... Sa ovim punjenjem do 85 baterija na kraju dana dođe do kraja bukvalno... Ne koristim više društvene mreže, uglavnom aplikacije za dopisivanje , poziv, sms, razgovori. Putujem dosta pa je možda i zbog signala takva a i zbog osvetljenja jer sam non stop napolju. Svakako imam brzi punjač u autu pa dopunim, ne valja stalno da se prazni do kraja baterija ...

Sve u svemu fin uređaj, za bateriju sam se spremao od ranije čitajući ovu temu i po netu, maltene istu autonomiju ima kao standardni S21 sa Exynos-om. Nije ni čudo kad Samsung proizvodi SD 888.... Mada je na našem za 509 mah veća... Možda će budućim nadogradnjama da je bolje optimizuju.

Svakako je uživanje koristiti ga, sve klizi...

Pozdrav

Pozdrav, da se upišem i ja ovde kao novi vlasnik S21 FE modela.
Posle dužeg korišćenja raznih Kineza mogu reći da je One UI odličan. Najbolje upeglan definitivno, koristio sam sve i svašta a poslednji MIUI (MI9T) koji nije los ali uvek idu neki bug-ovi sa njim i to nažalost sa basic aplikacijama.
Ja na ovom A12 OneUI 4 nisam našao nijedan makar što se mog korišćenja tiče.
Ono što bih istakao kao prednosti su:
Veličina i oblik telefona
Ekran
Performanse
Kvalitet signala i razgovora(Volte koji ne radi na Žaomiju kako treba)
Kamera naravno
Cena (uloženo/dobijeno)

Mane:

Baterija. Za to je definitivno SD 888 kriv ali šta da se radi. Doduše ruku na srce uključio sam ono da se puni do 85% ali sada ću to isključiti pa ćemo videti. I prošli sam uglavnom punio do 80% pa je na kraju baterija ipak oslabila... Sa ovim punjenjem do 85 baterija na kraju dana dođe do kraja bukvalno... Ne koristim više društvene mreže, uglavnom aplikacije za dopisivanje , poziv, sms, razgovori. Putujem dosta pa je možda i zbog signala takva a i zbog osvetljenja jer sam non stop napolju. Svakako imam brzi punjač u autu pa dopunim, ne valja stalno da se prazni do kraja baterija ...

Sve u svemu fin uređaj, za bateriju sam se spremao od ranije čitajući ovu temu i po netu, maltene istu autonomiju ima kao standardni S21 sa Exynos-om. Nije ni čudo kad Samsung proizvodi SD 888.... Mada je na našem za 509 mah veća... Možda će budućim nadogradnjama da je bolje optimizuju.

Svakako je uživanje koristiti ga, sve klizi...

Pozdrav
A da nam okacis screen evo @Pegazbre zeli da pomogne oko baterije? 😂
SD888 proizvodi Qualcomm ne samsung.
Sto se tice optimizacije kao sto rekoh obecali su 5 godina nadogradnji, od trece godine idu na kvartalnom nivou update, a zadnje samo dve, na 6 meseci, verovatno ce na kraju i da optimizuju valjda sistem i bateriju.
Xiaomi ima bugove to da, ima ih i OneUi, ali na s21 fe baterija je ocajna.

Mozda tebi sa tvojim nacinom koriscenja, meni i jos nekima ovde je vise nego zadovoljavajuca baterija. Posto ne znamo kako koristis telefon, sta ti trosi bateriju nemozemo ti pomoci a pomoc ocigledno i neces.

^ da sam jedini koji se zali trazio bih pomoc naravno. I da nisam jedan od onih koji su menjali na 10nu rom custom dnevno nekada davno pa da kazem treba mi savet.
Razumem ja da treba opravdati neodbranjivo, telefon, ali nemojmo da preterujemo. Hajde zanemarimo sot vise vratimo se telefonu o sot-u njegovom ima na netu na svakom forumu. Prodace se telefon u dovoljnom broju kom a i negativna reklama je reklama 😉

Gde proveriti garanciju online putem? Ima li samsung e nacin da se to uradi? Nesto slicno kao kad je aktiviran sam telefon.
Hvala

@Senat zakači screen shot potrošnje baterije, pa možda dobiješ koristan savet. I ja sam nezadovoljan baterijom, pa ne ponavljam to u svakoj poruci. Ako baš ne možeš da se navikneš, uvek ostaje opcija da prodaš telefon I pređeš na drugi model/brend.

A da nam okacis screen evo @Pegazbre zeli da pomogne oko baterije? 😂
SD888 proizvodi Qualcomm ne samsung.
Sto se tice optimizacije kao sto rekoh obecali su 5 godina nadogradnji, od trece godine idu na kvartalnom nivou update, a zadnje samo dve, na 6 meseci, verovatno ce na kraju i da optimizuju valjda sistem i bateriju.
Xiaomi ima bugove to da, ima ih i OneUi, ali na s21 fe baterija je ocajna.
Za Qualcomm taj soc je proizvodio Samsung....
Okačiću naravno, za par nedelja kad se sve upegla pa ćemo videti.
Xiaomi ne bih poredio sa OneUi, bukvalno ih ne bih u istu rečenicu stavljao :-D.
Ne bih opisao bateriju kao očajnu, malo je to pregrubo, meni izdrži jedan dan a punim ga do 85%.
A i savet za tebe, nije dobro iscrpljivati bateriju do kraja, kao što si radio na Huawei -u, puni ga svaki dan, ne valja da padne ispod 20%, kao što kao ne valja da se puni do 100% mada se meni na prošlom telefonu punjenje do 80% nije baš pokazalo u smislu da je štedelo bateriju. Posle 2 godinu kapacitet je opao svakako za 20%.

Baterija najvise strada zbog temperature i to zbog naglog zagrevanja da li zato sto se ona sama zagreva (punjenje) ili je nesto drugo zagreva (CPU, izlozenost suncu).

Da, punjenje do 85% pomaze ali jako malo i to je inace pozeljna napunjenost baterije ako je skladistis. Vise joj smeta duboko praznjenje pa jos situacija da je ispraznis do 0% telefon se sam ugasi a onda ga jedno vreme ne dopunis.

Ako bas hoces da sacuvas bateriju, moj savet je da ne koristis brzo punjenje tj da ga koristis bas kad ti je hitno, ne koristis telefon dok se puni a pogotovo da igras igrice (a sacuvaces i port za punjenje) i da izbegavas koriscenje na jakom suncu gde se telefon bas zagreva.

Mi recimo kuci punimo telefone sa Samsungovim punjacem od 10W gde baterija tokom punjenja bude skoro hladna a kad nam bas zatreba brzo punjenje (jako retko) koristimo onaj od 25W gde se oseti da se baterija bas zagrejala.

Necem vise o bateriji.
Nego gdi mi je google play update? 😳
Kazu ima novi koji donosi nesto bitno ali kod mene jednostavno nema opcije.

Prilozi

• Screenshot_20220818-093016_Settings.jpg
    Screenshot_20220818-093016_Settings.jpg
    65.3 KB · Pregleda: 32
Za trajanje baterije ja sam okačio ss , prelistajte temu unazad . Izvukao čini mi se oko 6,5h SOT i sve je prikazano od App koje su korišćene do njihova potrošnje.

25w "brzo punjenje" 😂 😂 Možda u 2018. godini.
Neće baterija da degradira ako se puni do 100% bez nekog preteranog zagrevanja. Arčite telefone, ne robujte im toliko, nije kao da iste koristite duže od 2 godine.

Za Samsung je ovo brzo punjenje i telefon tako i prijavi i pocne vise da se greje negokad se puni sa 10w e sad sto neki imaju i preko 125w punjenje to je druga prica.

Poenta moje price je da punjenje do 85% ima mnooogo manje smisla nego zagrevanje baterije. Ja punim kad telefon javi da se treba puniti a to je <20% i punim ga do 100% uvek sa punjacem od 10w a kad mi zatreba prikacim na 25w i eno ga stari s10 lite kod roditelja trecu godinu fura i dalje sa odlicnom baterijom.

Koristio mi8, posle njega Xiaomi mi.10..
Pre 2 meseca kupio Fe21..
Xiaomi kida sa baterijom, trajanje i punjenje, main camera bolja kod mi10, wide ista.

Drago mi je da se nisam zeznuo i menjao Mi 10 za S21FE, a ozbiljno sam razmišljao. Ipak se čeka Xiaomi 13.

@zbunjujem_masu Mesecima sam tragao koji telefon da kupim. S21 fe mi je u trenutku privukao paznju. Ima sve sto i flagsip.
Uredjaj je odlicno uradjen, meni licno izuzetno lepo i kvalitetno. Samo da nije ovoga sto se navodi.
Ako bih ga sada prodao, kupio sam legalno za kes, izgubio bih mnogo novca.

Da ne bude zabune, S21 fe je odlican uredjaj...Mana je bas slaba baterija, 2 klase ispod MI 10, pricam iz svog ugla, sporo punjenje i nedostatak Gcam porta.
Od Xiaomi MI 10 je bolji zbog brzeg osvezavanja ekrana, mada, razlika od.90hz do 120hz meni nije drasticno primetna...i posedovanja 3x zoom kamere.

25w "brzo punjenje" 😂 😂 Možda u 2018. godini.
Neće baterija da degradira ako se puni do 100% bez nekog preteranog zagrevanja. Arčite telefone, ne robujte im toliko, nije kao da iste koristite duže od 2 godine.
Nisu oni bezveze ograničili na 25W :). To super brzo punjenje i super brzo greje bateriju pa ona strada pre vremena...

A za ovo drugo si u pravu :)

@Pegazbre isključio sam opciju za brzo punjenje u podešavanjima, isključio takođe da puni do 85%. Imam standardni punjač od 15w koji sam dobio uz službeni A12. Ne koristim ga dok se puni, obično ostavim na punjaču pred spavanje i to mu je to :).

telefoni sa tim ultra brzim punjenjem imaju 2 baterije "upakovane" kao jedna. Inace bas zbog raspodele zagrevanja i ogromne snage. 😀

Pojavio mi se problem. Prvi i jedini zasad... i to ne mali.
Ne radi mi data u romingu. Nije do paketa, nije do operatera. Dosad sam na ostalim telefonima bez problema koristio data u EU jer imam takav paket da internet vazi i u romingu. Cesto idem do Srbije, znaci Madjarska i neretko idem za Austriju.
Sve sam probao u podesavanjima- i default opcije, i volte sam palio gasio, i airplane mode palio gasio... ne radi internet u romingu. Citao sam danas da ima neki bug od aprila se pojavio sa update-om. Ali ja nisam nasao nikakvo resenje. Dal se neko sreo sa ovim?

Pojavio mi se problem. Prvi i jedini zasad... i to ne mali.
Ne radi mi data u romingu. Nije do paketa, nije do operatera. Dosad sam na ostalim telefonima bez problema koristio data u EU jer imam takav paket da internet vazi i u romingu. Cesto idem do Srbije, znaci Madjarska i neretko idem za Austriju.
Sve sam probao u podesavanjima- i default opcije, i volte sam palio gasio, i airplane mode palio gasio... ne radi internet u romingu. Citao sam danas da ima neki bug od aprila se pojavio sa update-om. Ali ja nisam nasao nikakvo resenje. Dal se neko sreo sa ovim?
Čitao sam negde ranije za neki Žaomi za isti problem kao što ti imaš. Čovek je rešio tako što je podesio lepo parametre za internet. Definitivno je to bio problem. Neki default parametri nisu bili namešteni kako treba.
telefoni sa tim ultra brzim punjenjem imaju 2 baterije "upakovane" kao jedna. Inace bas zbog raspodele zagrevanja i ogromne snage. 😀
Nasumično puni jednu pa onda drugu, na po par minuta? Ili dok jedna ne dostigne određenu temperaturu pa onda pređe na drugu?

Nazad
Vrh Dno