Samsung je znao da ima problema sa azuriranjima i da ih povlaci.Ja sam sa korišćenjem Samsunga godinama primetio da svaki update malo sroza bateriju. Posle 6 meseci korišćenja i uglavnom security update pade sot za 1h. Uradim reset factory i kad prođe u učenje korišćenja baterija telefon dođe sebi. Zadnje je bilo na N10+, baterija maksimalno 4.5h sot a posle reseta bude opet na 6h sot.
Dobra optimizacija i soc cine cuda. Sa istim koriscenjem, kako sam vec naglasio, 6-7h min i min 1,5 dana od zadnjeg punjenja.Mene samo zanima kako neko moze da izvuce "danima" bateriju? *** stoji ti na stolu telefon?
Ne treba da budes toliko kritican prema celom brendu ako na jednom od njegovih modela imas losu bateriju na osnovu tvog nacina koriscenja. Ima Samsung telefona i sa boljom baterijom od ovog (recimo gore pomenuti s20fe tu je i odlicni s10 lite, A52s se dobro pokazao po pitanju baterije).Uredjaj je dobar i nista vise od toga. Najkompletniji za cenovni rang. Odlicnog kvaliteta izrade, OneUi je stvar ukusa, meni ne pruza nista vise od bilo kog drugog, mozda zato sto me ne zanimaju te stvari, sot je problem i to veliki. Meni licno je razocaranje kompletan utisak, jer uzalud i najbolja skoljka, najlepsa, nekog auta, kada pogon nedostaje.
U zdravlju i sreci vas sve sluzio pa i mene, nakon ovoga, licno ja, nikada vise samsung.
A da nam okacis screen evo @Pegazbre zeli da pomogne oko baterije? 😂Pozdrav, da se upišem i ja ovde kao novi vlasnik S21 FE modela.
Posle dužeg korišćenja raznih Kineza mogu reći da je One UI odličan. Najbolje upeglan definitivno, koristio sam sve i svašta a poslednji MIUI (MI9T) koji nije los ali uvek idu neki bug-ovi sa njim i to nažalost sa basic aplikacijama.
Ja na ovom A12 OneUI 4 nisam našao nijedan makar što se mog korišćenja tiče.
Ono što bih istakao kao prednosti su:
Veličina i oblik telefona
Ekran
Performanse
Kvalitet signala i razgovora(Volte koji ne radi na Žaomiju kako treba)
Kamera naravno
Cena (uloženo/dobijeno)
Mane:
Baterija. Za to je definitivno SD 888 kriv ali šta da se radi. Doduše ruku na srce uključio sam ono da se puni do 85% ali sada ću to isključiti pa ćemo videti. I prošli sam uglavnom punio do 80% pa je na kraju baterija ipak oslabila... Sa ovim punjenjem do 85 baterija na kraju dana dođe do kraja bukvalno... Ne koristim više društvene mreže, uglavnom aplikacije za dopisivanje , poziv, sms, razgovori. Putujem dosta pa je možda i zbog signala takva a i zbog osvetljenja jer sam non stop napolju. Svakako imam brzi punjač u autu pa dopunim, ne valja stalno da se prazni do kraja baterija ...
Sve u svemu fin uređaj, za bateriju sam se spremao od ranije čitajući ovu temu i po netu, maltene istu autonomiju ima kao standardni S21 sa Exynos-om. Nije ni čudo kad Samsung proizvodi SD 888.... Mada je na našem za 509 mah veća... Možda će budućim nadogradnjama da je bolje optimizuju.
Svakako je uživanje koristiti ga, sve klizi...
Pozdrav
Za Qualcomm taj soc je proizvodio Samsung....A da nam okacis screen evo @Pegazbre zeli da pomogne oko baterije? 😂
SD888 proizvodi Qualcomm ne samsung.
Sto se tice optimizacije kao sto rekoh obecali su 5 godina nadogradnji, od trece godine idu na kvartalnom nivou update, a zadnje samo dve, na 6 meseci, verovatno ce na kraju i da optimizuju valjda sistem i bateriju.
Xiaomi ima bugove to da, ima ih i OneUi, ali na s21 fe baterija je ocajna.
Nisu oni bezveze ograničili na 25W25w "brzo punjenje" 😂 😂 Možda u 2018. godini.
Neće baterija da degradira ako se puni do 100% bez nekog preteranog zagrevanja. Arčite telefone, ne robujte im toliko, nije kao da iste koristite duže od 2 godine.
Čitao sam negde ranije za neki Žaomi za isti problem kao što ti imaš. Čovek je rešio tako što je podesio lepo parametre za internet. Definitivno je to bio problem. Neki default parametri nisu bili namešteni kako treba.Pojavio mi se problem. Prvi i jedini zasad... i to ne mali.
Ne radi mi data u romingu. Nije do paketa, nije do operatera. Dosad sam na ostalim telefonima bez problema koristio data u EU jer imam takav paket da internet vazi i u romingu. Cesto idem do Srbije, znaci Madjarska i neretko idem za Austriju.
Sve sam probao u podesavanjima- i default opcije, i volte sam palio gasio, i airplane mode palio gasio... ne radi internet u romingu. Citao sam danas da ima neki bug od aprila se pojavio sa update-om. Ali ja nisam nasao nikakvo resenje. Dal se neko sreo sa ovim?
Nasumično puni jednu pa onda drugu, na po par minuta? Ili dok jedna ne dostigne određenu temperaturu pa onda pređe na drugu?telefoni sa tim ultra brzim punjenjem imaju 2 baterije "upakovane" kao jedna. Inace bas zbog raspodele zagrevanja i ogromne snage. 😀
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari