Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Pa stavi ga u podešavanju na ograničenu upotrebu baterije i zabrani mu lokaciju.Pogledajte prilog 351286
Nene, ne jede mi bateriju nista osim igrica.
Fb proizvodi mi jednostavno ne rade. Ne moze da povuce resurse kako treba, slika video i slicno i nema sta da renderuje uopste. Feed prazan, slomljeni chatovi u messingeru, pretraga chata nemoguca. Toliko je daleko otislo da ne moze da povuce profil slike u chatu. Prosto je sve slomljeno od toga da ne radi 70 posto funkcionalnosti do toga da ne radi uopste.

Koliko sam video u review-ovima, a i kako je Peca rekao, S21 FE ima nasleđene kamere od S22 serije. Ako sam pogrešio, izvinjavam se :).
Ima nasledjenu main od s21 i plus, wade je losija i zoom je sporan, zato sto je hw osetno bolji, ali softver jednostavno nije tu. Ali koliko znam ne deli ni jednu jedinu kameru sa s22

Nećeš dobiti primetan upgrade kamere. P30 pro ima dosta dobru kameru u odnosu novije telefone.

Nene, ne jede mi bateriju nista osim igrica.
Fb proizvodi mi jednostavno ne rade. Ne moze da povuce resurse kako treba, slika video i slicno i nema sta da renderuje uopste. Feed prazan, slomljeni chatovi u messingeru, pretraga chata nemoguca. Toliko je daleko otislo da ne moze da povuce profil slike u chatu. Prosto je sve slomljeno od toga da ne radi 70 posto funkcionalnosti do toga da ne radi uopste.

Ima nasledjenu main od s21 i plus, wade je losija i zoom je sporan, zato sto je hw osetno bolji, ali softver jednostavno nije tu. Ali koliko znam ne deli ni jednu jedinu kameru sa s22
Jedino što mi pada na pamet je da deinstaliraš aplikacije koje ti prave problem i opet ih instalirao. I obavezno sa Galaxy store skini Good Guardians aplikaciju i App Galaxy App Boostet. I odradi optimizaciju .

Prilozi

• Screenshot_20220815-202452_Good Guardians.jpg
    Screenshot_20220815-202452_Good Guardians.jpg
    58.9 KB · Pregleda: 16
  • Screenshot_20220815-202502_Galaxy App Booster.jpg
    Screenshot_20220815-202502_Galaxy App Booster.jpg
    55.7 KB · Pregleda: 17
Jedino što mi pada na pamet je da deinstaliraš aplikacije koje ti prave problem i opet ih instalirao. I obavezno sa Galaxy store skini Good Guardians aplikaciju i App Galaxy App Boostet. I odradi optimizaciju .
Sto se tice optimizacije, hvala na savetu iako nemam problem sa radom bilo cega osim fb-a. Cak sam i malo preterao, pa sam bas mnogo aplikacija stavio u deep sleep i savetovao bih ljudima da vode racuna sa tim, jer sam slomio svasta ne razmisljajuci. Npr. stavio sam kalkulator u deep sleep uradim neka sabiranja, izadjem da nesto proverim i racunica vise nije tu posto je instanca pokretanja kompletno oribana iz memorije i etc. Iako baterija kida iz mog iskustva, izvlacim po nekoliko dana bez punjaca.
Sto se fb-a tice od njihovih proizvoda sam digao ruke, jer su mi slomljeni na sve strane. Ne rade na telefonu, ne rade na kompu, ne rade na tabletu. Ako je facebook jednostavno ne radi. Sa druge strane, ostali metini proizvodi koje su kupili ili overtejkovali, tipa insta, wa i slicno, rade kako treba. Jedini njihov inhouse projekat koji deluje da mi sljaka po ps-u je react node kombinacija u ovom trenutku, a i tu se nisu bas pretrgli sa kvalitetom dokumentacije.

Cisto komentar usput, telefon je bas superiska, osim temperatura kada se igraju igrice. I to je malo nezgodna prica. Naslusao sam se uzduz i popreko i ovde i na yt da ce one ui da krene da lomi performanse soca cim temperature krenu da rastu. KOD MENE TO NIJE SLUCAJ! Soc siba kao da je sve okej, a telefon ide na preko 40 stepeni nakon 45 minuta igranja igrica, lolova, codova i slicno. Voleo bih da postoji neki vid kontrole tu, te bolje je da igra krene da secka nego da ti baterija ide na 42 stepena(sto znaci da antene vrv idu na 60). Ne znam sta bih tu mogao da uradim osim da fleshujem fush kernele sa xda-a, ali sa tim imam bas losa iskustva. U radu izvan igrica, cak i kad snimam i slikam duze telefon se ne zagreva uopste, to ponasanje je vezano samo za igre. Tako da, AKO NEKO PLANIRA DA KUPI OVAJ TELEFON ZA IGRICE, NAJTOPLIJE SAVETUJEM DA NE RADI TO, ALTERNATIVNO IGRANJE MOGUCE SAMO AKO UZMETE ONAJ NEKI STONI VENTILATORCIC ZA 3,4 SOMA I DRZITE TELEEFON NA RESETKI DOK IGRATE.

I ako neko izbunari Gcam za sd, najlepse bih ga zamolio da podeli, zaista bi znacilo, jer vec postaje glupo. Toliko dugo cekam vec da da^ imam vise slobodnog vremena vec bih seo sam da kopam kako da ga portujem.

Nakon nedelju dana koriscenja telefona, sve sto bih napisao na temu istog, banovalo bi me sa foruma. A ostali bi pisali kako sam bot.
Mozda sam razmazen, presao sa drugog brenda, necu pisati kog da ne bi ispao bot, o bateriji nisam morao da razmisljam, ali nakon ovog iskustva sa ovim telefonom, vraticu se na svoju tvrdnju i od pre njega, nikada vise samsung.
Telefon je lep i nista vise od toga.
One UI toliko hvaljen, bar meni ne donosi apsolutno nikakve prednosti, ne igram se sa interfejsom.
Samsung je kompanija sa agresivnim marketingom i nista vise.
U buducnosti cu se mozda okrenuti pre i Xiaomi, da bar kad ne nudi nista posebno, ne moram da platim ime brenda kao da ga wimbldonski graviraju.
Mozda usledi ban, morao sam, frustriran do **ja.

Sve kompanije imaju agresivan marketing, ne samo Samsung. Samsung mozda najvise placa za reklame van USA. One UI je najbolje upeglan skin na android uredjajima, potvrdjeno vise puta sa vise strucnih mesta, a tu su uvek i drugi launcher-i koje mozes da stavis. Sta te je toliko pogodilo kod samog uredjaja? Baterija, zagrevanje, kvalitet?

^^Haha, telefon sam kupio u januaru, znao sam šta me čeka, pa sam prelazak odlagao do polovine marta. Onda sam tako, kao ti, gundjao nekih mesec dana, možeš da potražiš u ovoj temi. I u jednom trenutku oguglao.

^Baterija, definitivno. Evo, 21.25, baterija na 16%, SOT 3h37m. Totalni trash u odnosu na Huawei P30PRO koji sam(a mislim i @Senat) ranije koristio.

E bzvz. Ja se ne secam SoT-a kod mene koji sam imao.

One Ui najbolje upeglan?! Uh...
Telefon je odlicno fizicki odradjen, sto nikada nije bilo upitno kod samsunga, tu nemam ni jednu primedbu. One UI kao sto rekoh dobar, i nista vise, ne treba mi mnostvo opcija, po meni bespotrebno hvaljen u toj meri.
Baterija je ocaj taj segment mi ne odgovara, znam sada sledi ono, ima brzo punjenje, stavi aplikacije u mirovanje ili duboko, ali nisam kupio telefon da bih iskljucivao skoro sve njegove opcije..

Nakon nedelju dana koriscenja telefona, sve sto bih napisao na temu istog, banovalo bi me sa foruma. A ostali bi pisali kako sam bot.
Mozda sam razmazen, presao sa drugog brenda, necu pisati kog da ne bi ispao bot, o bateriji nisam morao da razmisljam, ali nakon ovog iskustva sa ovim telefonom, vraticu se na svoju tvrdnju i od pre njega, nikada vise samsung.
Telefon je lep i nista vise od toga.
One UI toliko hvaljen, bar meni ne donosi apsolutno nikakve prednosti, ne igram se sa interfejsom.
Samsung je kompanija sa agresivnim marketingom i nista vise.
U buducnosti cu se mozda okrenuti pre i Xiaomi, da bar kad ne nudi nista posebno, ne moram da platim ime brenda kao da ga wimbldonski graviraju.
Mozda usledi ban, morao sam, frustriran do **ja.
Ljudi često zanemare da prvih nedelju dana telefon "uči" patern korišćenja baterije, obično posle 15ak dana sve legne na svoje mesto.
Ne znam što svi jure s21fe kad je s20fe SD mnogo bolji po autonomiji a kamere su identične. Naravno i ušteda od 150e nije mala.

^^Haha, telefon sam kupio u januaru, znao sam šta me čeka, pa sam prelazak odlagao do polovine marta. Onda sam tako, kao ti, gundjao nekih mesec dana, možeš da potražiš u ovoj temi. I u jednom trenutku oguglao.

^Baterija, definitivno. Evo, 21.25, baterija na 16%, SOT 3h37m. Totalni trash u odnosu na Huawei P30PRO koji sam(a mislim i @Senat) ranije koristio.
Sve me razumes.

Ne, ne, daleko da ces od mene cuti da moras da kratis opcije da bi iole izdrzala baterija, samo mi je bas krivo sto baterija tako lose drzi. OneUI po meni mnogo bolje sveden u odnosu na MIUI recimo koji je razbacan na 500 strana, ali sve je stvar navike verovatno.

Nisam napisao da je los, ni da je MIUI dobar. Ovo ti je kao da neko izbaci na trziste auto ali odlicnu skoljku ali *** tockove ne mozemo da napravimo za njega., vozi prijatelju...

Ja sam pristrasan kada je Samsung u pitanju, ali krivo mi je sto nisi zadovoljan uredjajem. Promena tabora :).

Tako je, ali isto tako ni One UI nije savršen. Imam nekoliko bugova koji me nerviraju baš, koje na Oxygen OS recimo nisam imao.

@Ingvarr to ne znam ali kao neko ko apsolutno nema ni jednog jedinog razloga da plasira neistinu, OneUi ima bagove, i pretrpan je opcijama koje mozda nekom znace, meni su apsolutno nepotrebne.
Neka je i najbolji, uzalud, kad jedva moze da se koristi telefon jer autonomija nije dobra.
Nisam se zalio na OneUi, dalja rasprava je bespotrebna, necu spamovati temu.

Autonomija je solidna. Nije sjajna ali nije ni krš. Verovatno ti neka app radi u pozadini i srče ti bateriju. Telefon lagano izgura 5-6h sot na 120hz, u kombinaciji lte/wif,i što je i više nego dovoljno. Bez ikakvog žongliranja.

Moje lično mišljenje je da nisu dovoljno dobro optimizovali sistem za S21 fe , sa SD 888 to bi trebalo da radi kao cela S21 serija ...

Autonomija je solidna. Nije sjajna ali nije ni krš. Verovatno ti neka app radi u pozadini i srče ti bateriju. Telefon lagano izgura 5-6h sot na 120hz, u kombinaciji lte/wif,i što je i više nego dovoljno. Bez ikakvog žongliranja.
Ni jedna ne "srce" bateriju cak sam morao prilagodjavanje da radim. Nema pomoci.
5-6h sot sam imao u 2 radna dana na telefonu
na ovom ne mogu toliko da izvucem ni od jutra do veceri a da ne iscuri baterija.
Moje lično mišljenje je da nisu dovoljno dobro optimizovali sistem za S21 fe , sa SD 888 to bi trebalo da radi kao cela S21 serija ...
A polako, obecali su 5 god update. Mozda bude i optimizovano na kraju.

Avgust update 400MB upravo.
Da li je normalno da tokom preuzimanja bukvalno svo vreme vibrira telefon, prekinuo je bar 5x download istog, morao sam svaki put na "nastavi"?

Imas felerican primerak.

Niti sme da prekida download (osim ako imas nestabilan internet ili wifi), a jos manje da sve vreme vibrira kada skida update. Vibrira kada se restartuje i to je to kod mene. Mozda jos jednom kada se startuje i krene da radi optimizaciju app, ali da sve vreme radi, to nije normalna pojava.

Jeste ako se podesi u "obavestenja-kategorija obavestenja-vibracija". Upravo mi receno. Proverite info pre nego tvrdite nesto.

Da sve vreme dok preuzima vibrira? Vibracija se podesava za zvono i uz aplikacije. Ne vidim kako bi i zasto by default sve vreme dok preuzima nesto vibrirao, ali ako ti je tako receno, izvini.

Evo kod mene nije leglo posle skoro 5 meseci 😬

Juče onih 3h37m je bilo dosta na otvorenom, pa je svetlo ekrana išlo na maks. Verovatno je to razlog manjeg SOT, ali 6h mi je SF.

Vidim da u updates imam security patch Jul. Trudim se da radim što manje apdejtova, jer se tokom godina pokazalo da često donese i probleme. Ali ovaj ću uraditi večeras ili sutra, pa da vidimo.

Ovaj po njihovom izvestaju donosi ispravku za ghost tac mada ja taj prob nisam ni imao.
Nece to ni leci sot je takav kakav je.
Kad se pomene bilo koji prob odmah se ide falican primerak. Pun net problema sa razlicitim modelima samsunga al ajde mozda neki moraju da negiraju. Malo bar odmorite

Ja sam sa korišćenjem Samsunga godinama primetio da svaki update malo sroza bateriju. Posle 6 meseci korišćenja i uglavnom security update pade sot za 1h. Uradim reset factory i kad prođe u učenje korišćenja baterija telefon dođe sebi. Zadnje je bilo na N10+, baterija maksimalno 4.5h sot a posle reseta bude opet na 6h sot.

Nazad
Vrh Dno