Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Stvarno nema nikoga sa čistim EUY i nije dobio avgustovsko ažuriranje? Gledam da l da preko Odina stavim avgustovski updejt.

Ne znam da li se kod vas dešava, ali sama kamera na julskom ima lag da tokom snimanja secka i gubi frejmove, a i baš sporo fotografiše u 2 od 10 slučajeva?! Ne mislim na noćnu ekspozociju.

A sta je toliko bitno dal imas julski ili augustovski security? 😅

Pa pitanje je da li je samo security. Vrlo često, gotovo uvek bude i ažurirana aplikacija kamere i budu ispravljene greške.

Avgust update ispravlja ghost tac (kada ekran reaguje nasumicno bez dodira ili tako nesto) bar je samsung tako objavio.
Ono sto meni smeta, bez obzira sto neki navode da nije toliko bitno, je trajanje baterije. Bukvalno imam vecu potrosnju nego na mom telefonu starom vise od 2 godine.
Ne odgovara mi ovo nikako. Nadam se da ce se poboljsati mada su nade minorne.

@Senat i ja sam prešao sa P30PRO, koji nikako da odnesem u servis da mi očiste/zamene port za punjenje.

Navikneš se vremenom na bateriju, šta drugo da ti kažem.
Meni je najviše vremena trebalo da se naviknem da svako veče telefon ide na punjač, a ne svaki dan po 15-20 minuta, kad sam u prolazu.

S21FE bukvalno nema prednosti u odnosu na P30PRO (ja ne vidim razliku između 60 i 120hz), a razlikuju se 2-3 generacije...

@PJ Ovo sto si istakao je najrealnije sagledavanje. Bukvalno nisam osetio prelazak, osim kao sto se da zakljuciti, osetno kraceg trajanja izmedju punjenja. Fon je u ostalim segmentima ok.

Želela bih da se obratim za pomoć 😀 Poslednje dve godine koristim P30 pro 8/256g, sada želim da uzmem novi telefon... Najbitnije na telefonu mi je kamera, zbog posla kojim se bavim (šminkanje)slikanje portreta... e sad naravno ne želim da pređem na lošiji telefon, moj izbor je bio s22+ jer želim da se vratim Samsungu ali danas me je neki dečko pokolebao i rekao da ni slučajno ne uzimam s22+ nego s21 fe.
Zbog čega bih pre trebala da uzmem s21fe? Hvala

A to zbog cega da uzmes jedan ili drugi...vise je stvar licnog izbora. S21 FE ima kamere sa S22 serije, a S22 serija ima mali napredak u odnosu na S21 seriju. Ja bih pre isao na S21 Ultra model ako hoces neki flagship koji ce ti trajati duze vreme :).

A to zbog cega da uzmes jedan ili drugi...vise je stvar licnog izbora. S21 FE ima kamere sa S22 serije, a S22 serija ima mali napredak u odnosu na S21 seriju. Ja bih pre isao na S21 Ultra model ako hoces neki flagship koji ce ti trajati duze vreme :).
Apsolutno se ne razumem u telefone 😭😭😭samo želim da ako menjam, želim da menjam za bolji od ovog p30 pro? :) pa zato pitam, uzela bih na pretplatu

@simonamakeup88 kamere su dobre na s21 fe, po netu se moze naci da su senzori s21 fe isti kao na s20 fe, ovo uzmi sa rezervom nisam strucan mnogo u tome, ali neces dobiti neke bas primetnije razlike u odnosu na P30 pro u fotografiji. To je moj utisak.

Meni na S21FE nedostaje macro mod koji sam imao na P30PRO.

Često fotografišem neke sitne detalje, pa je to bilo lakše sa P30PRO. Sa S21FE ponekad je potrebno ponoviti fotografiju 2 ili 3 puta, da bi bilo u fokusu to što je potrebno.

Ostali elementi fotografisanja, rekao bih da zaista nema bitnih razlika.

Šta god da odlučiš, dobro osvetljenje u današnje vreme rešava sve probleme.

Minimalne su razlike u senzorima i portret fotografijama ova dva modela koja biraš.

Šteta što uzimaš na pretplatu, ali bi najbolje bilo uzeti Pixel, tu nema greške s portretima.

Joj a meni p30pro baš pojede boje šminke i lice bude baš bledo jako, koristim i ring light... znači ako hoću bolje s22+ pre nego s21fe? igrice ne igram, bitna mi je memorija, koja mi je na p30 pro bila 8/256

Nop. To zahteva i računar i obradu i....vreme.

Ovako, format 1:1, ide 10 fotki, 2 završe na Instagramu. Sledeći klijent, sledeći story.

Zahteva, ali krajnji proizvod ne može da se poredi. Ako hoće ozbiljnije fotke neće je ni jedan telefon oduševiti.

em se ne razumem u obradu:(em stvarno nemam vremena, dva posla, đak prvak i beba, nemoguće je, stvarno bih želela telefon koji će napraviti portret sliku kao 13pro max, njega sam probala od mušterije i fenomenalno slika šminku, ali ne želim ios :(... zato kopam po netu koji telefon da kupim, htela bih samsung ali ne znam koji model će me zadovoljiti što se tiče fotke:) a da nije slabiji pd p30 pro...znam da sam sad spamovala temu ali nisam htela novu da pokrećem :)

Zahteva, ali krajnji proizvod ne može da se poredi. Ako hoće ozbiljnije fotke neće je ni jedan telefon oduševiti.
Te fotografije imaju kratak rok trajanja. Ko ih ne vidi u prvih 24h ili nekoliko dana, kasnije, uglavnom, više nije bitno.
Neopravdano je ulagati vreme.

Najjkvalitetnije fotografije koje smo pravili su privukle pažnju u nivou blago iznad proseka. Toliko, da je možda i termin objavljivanja uticao više od same fotografije. Insta društvo - Insta fotke.

A što se oduševljenja tiče, ono je bespotrebno, traži se da klijenti kliknu like i pošalju poruku da zakažu termin :)

Ukratko, S22 serija je flagship serija, sto znaci da bi trebala da ponudi najbolje na trzistu. S22+ jeste odlican uredjaj, ali nema on neke preterane prednosti u odnosu na S21 FE koji je upravo i pomrsio konce S22 seriji. Malo bolja kamera na S22 seriji, malo bolji chipset, mada kod nas isto imas Snapdragon koji je bolji od Exynos-a. Memorija nije upitna, tj.ram i kod jednog i kod drugog ce da guraju sve bez problema. Sacuvaj pare, uzmi S21 FE i uzivaj. Pruza ti bukvalno S22 uzitak.

@simonamakeup88 nemoj ocekivati puno od s21 fe. Tacno je da ima jak procesor, Ram memorija je 6GB, sto i nije bas za pohvalu obzirom na cinjenicu da ima A12, neke prednosti u odnosu na P30 pro neces primetiti, licno nemam ni utisak da sam presao sa P30 pro na s21 fe, i gubis na autonomiji baterije i to dosta, osim ako ti na P30 pro nije oslabila.
Licno sam se pokajao zbog ulozenog novca na s21 fe, nisam dobio nista, ali eto hteo sam da promenim telefon.
Senzori kamere na s21 fe ne pripadaju seriji, bar se tako istice na XDA forumu, potrudicu se da ti ostavim link, vec su isti kao kod s20 fe.
Na tvom mestu istrazio bih jos koje modele i brendove.

Koliko sam video u review-ovima, a i kako je Peca rekao, S21 FE ima nasleđene kamere od S22 serije. Ako sam pogrešio, izvinjavam se :).

@simonamakeup88 nemoj ocekivati puno od s21 fe. Tacno je da ima jak procesor, Ram memorija je 6GB, sto i nije bas za pohvalu obzirom na cinjenicu da ima A12, neke prednosti u odnosu na P30 pro neces primetiti, licno nemam ni utisak da sam presao sa P30 pro na s21 fe, i gubis na autonomiji baterije i to dosta, osim ako ti na P30 pro nije oslabila.
Licno sam se pokajao zbog ulozenog novca na s21 fe, nisam dobio nista, ali eto hteo sam da promenim telefon.
Senzori kamere na s21 fe ne pripadaju seriji, bar se tako istice na XDA forumu, potrudicu se da ti ostavim link, vec su isti kao kod s20 fe.
Na tvom mestu istrazio bih jos koje modele i brendove.
Pa to je i meni (koja sam, kompletni duduk bilo čudno kada je lik počeo da me ubeđuje da pređem na s21 fe, a toliko znam da moj p30 pro ima bolju memoriju 8/256 pa mi je bilo bzv da pređem na lošije, ali ja bih baš samsung da kupim, zato onda mislim da ću s22 plus... 256 giga

Nazad
Vrh Dno