Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Да ли је неко имао проблем са поруком “Moisture has been detected in usb port” (или слично) која се јавља приликом убацивања кабла од пуњача? Кренуло је од пре неких десетак дана, и с времена на време ми се појављује та грешка. Прегледао сам усб порт пошто сам био на мору скоро, издувао са феном са хладним ваздухом, пажљиво очистио са чачкалицом, тканином и алкохолом али и даље имам исти проблем. Паралелно са том поруком сам приметио и да се више неће да се брзо пуни, него само стандардно онда када уопште могу да га пуним.

Jel telefon malko ronio u moru? 😉
Inače sam danas nabavio S21FE 6/128gb.
Prv utisak je da telefon sa Snapdragonom dosta fluidnije i malo brže radi od Exynosa.
Kamera odlična( dve slike napravljene s njim sam postavio u odgovarajućoj temi).

Jel telefon malko ronio u moru? 😉
Inače sam danas nabavio S21FE 6/128gb.
Prv utisak je da telefon sa Snapdragonom dosta fluidnije i malo brže radi od Exynosa.
Kamera odlična( dve slike napravljene s njim sam postavio u odgovarajućoj temi).
Ма није прилазио води

A da li je bio na plazi i koristio se kad izadjes iz vode. Pesak i prasina, vlazne ruke i vlaga/pesak je dospela na detektor vlage u usb portu.

Nije ova baterija baš toliko loša...

Prilozi

• Screenshot_20220908_123934~2.jpg
    Screenshot_20220908_123934~2.jpg
    49 KB · Pregleda: 67
Osvetljenje ekrana je ključna stvar.

U ponedeljak ujutru sam koristio navigaciju nekih 1h45m, ali bez upotrebe ekrana, telefon u džepu. Baterija bila preko 90%.

Onda sam odgovorio na mailove i završio još nekoliko sitnica. Nekih 30minuta je radio i Hotspot za još jedan telefon.
Dok sam shvatio da je svetlo ekrana na maks i da je sve vreme full, baterija je iscurila samo tako.

Dva dana kasnije, sličan scenario, samo svetlo ekrana ispod 1/3, sve sam završio, ostalo preko 50% baterije.

Prilozi

• Screenshot_20220905-130546_Device care.jpg
    Screenshot_20220905-130546_Device care.jpg
    38.9 KB · Pregleda: 51
^ tako je!
Meni osvetljenje ekrana uvek stoji oko 50%(od 40-50). Jedino ga pojačam(se pojača ako je na automatici) kad telefon koristim napolju(što je vrlo retko).

Ja sam pre par dana imao tu poruku odmah kad mi je talas pljusnuo na telefon. Izduvao sam malo usb port i nije vise nista javljao.

Ево да испричам шта се до краја десило, за оне који су испратили.
Прву рекламацију ми нису уважили, па сам звао продавца Yettela који ми је дао свој контакт. Рекао ми је да он ту ништа не може без оних "горе" као и да рекламирам телефон поново и да овај пут будем оштрији. Тако сам и урадио и опет су ми одбили рекламацију. Реално, могао бих да им припретим инспекцијом, али нисам у фазону да им навлачим беду на врат, поготову ако ми то неће помоћи да добијем нови, неоштећен уређај. А да претим у празно, не волим. Испали су ##радови, поготову радници у радњи који су сигурно приметили оштећење и пре него што су ми продали телефон. Али, њима иде на душу.
Сутра вадим телефон из фолије и почињем да га користим. А и тако ће бити у масци.

Osvetljenje ekrana je ključna stvar.
Upravo. Telefon ima, kad uporedim sa prethodnim telefonima kojje sam imao, bas agresivan auto brightness. Sto je zaista odlicna stvar kada se telefon koristi napolju jer apsolutno nikakvih problema nemam sa koriscenjem telefona na direktnom suncu ali takodje, ekran je previse svetao i kada sam unutra. Ne u toj meri da smeta nego jednostavno bespotrebno jako osvetljenje.
Poceo sam da smanjujem osvetljenje na normalan nivo od juce i vidim da telefon vec polako pamti u kojim uslovima koliko pojacati/smanjiti i dobio sam 45min-1h sota. Sa oko 4.5h sam dogurao do 5:15 juce, trenutno sam na 42% i 4:28h sot.
Iskreno, meni je i 5h dovoljno, videcemo da li ce se ovo zadrzati.

Meni je Samsungov auto brigthness otkrovenje nakon skoro cetiri i po godine koriscenja Mi Mix dvojke.

Jes malo presvetao unutra ali povremeno smanjim i, kao sto rece clan iznad, izgleda da se sistem prilagodjava korisniku i pamti podesavanja.

Xiaomi auto brightness je meni neupotrebljiv, toliko agresivno smanjuje osvetljenje da sam ga iskljucio ubrzo posle kupovine telefona jer sam non stop povecavao osvetljenje; i unutra i napolju.

Probao ponovo posle svakog velikog azuriranja ali uvek na kraju iskljucivao. To nikad nisu popravili (kao i jos neke stvari, razlozi zasto sam presao na Samsung).

^ To je jedna od stvari na koje se nikada nisam navikao na Huawei P30PRO. Auto brightness me drži u mraku. Ja ga isključim, pre ili kasnije se opet sam uključi. I ne mogu ništa, osim da ga opet isključim.

Ali i ovaj S21FE ga pretera. Napolju nonstop u plafon. A baterija samo curi...

Svi telefoni na automatici roknu osvetljenje na max kad si na jako osvetljenom prostoru. E sad problem je to sto neki telefoni imaju 600-700nita maks osvetljenje a neki imaju >1000 i onda baterija prosto iscuri.

Ekran je najveci potrosac na telefonu i zato je Huawei i Xiaomi pribegao triku, drzi osvetljenje uvek ispod normale pa ces dobiti odlicno trajanje baterije. Kad bi ovi telefoni imali isto auto brightness kao recimo s21 fe i istu maksimalnu osvetljenost u nitima mislim da ni oni ne bi imali tako sjajnu bateriju.

Kako ste na kraju zadovolji baterijom? Neke normalne upotrebe , može li ceo dan da izdrži?

@gvozdena šipka

Meni je prilično dobra, jos Exynos verzija. Izdrzi dan i kusur bez problema.

Automatsko osvetljenje, 120hz, uglavnon na WiFi konekciji, Reddit, Chrome, mozda epizoda neke serije preko Stremia, par sati Spotify striminga svakog dana, bez igara.
Evo shota od malopre.

Prilozi

• Screenshot_20220910-144725_Device care.jpg
    Screenshot_20220910-144725_Device care.jpg
    45 KB · Pregleda: 34
Kako ste na kraju zadovolji baterijom? Neke normalne upotrebe , može li ceo dan da izdrži?
Moja redovna upotreba, stalno BT/GPS/4G, izvuče od ujutru do uveče, ali kada sam u mogućnosti, dopunim u toku dana, da ne bude uveče problem.

Kada imam dan sa intenzivnijom upotrebom ili koristim telefon napolju, pa automatika poveća svetlo ekrana, nema trika da izdrži ceo dan.

Sumirano, nisam zadovoljan baterijom, jer je prethodni telefon bio drastično bolji po tom pitanju, pa sam prinuđen da menjam neke navike.

Ma gledam da menjam svoj mi note 10 pro, koji ima brutalnu bateriju, pošto mi je otišao displej od pada. Pa slučajno vidim da je s21 Fe 6/128gb malo skuplji od honor 70 kod operatera, pa gledam za koji da zamenim.

Meni je za moj način upotrebe odlična, za 1 dan i 11h 5 i po sati sota.

Za sada sam zadovoljan, inače bi posle dva dana u oglase...
Dok sam ne probaš S22 seriju, nećeš znati da li odgovara ili ne?
To što drugi pišu uvek treba uzeti sa rezervom...

Oseti li se 6 u odnosu na 8gb, bez gaminga? Sad imaš s10 lite 8/127, planiram da menjam za ovaj.

Oseti li se 6 u odnosu na 8gb, bez gaminga?
Ja sam prešao sa Mi Mix 2ke koja je imala 6gb memorije na 8gb memorije sa ovim fonom.

U odredjenim scenarijima se oseti. Recimo, gledam nesto na stremiu, otvoren Boost za Reddit usred doom scrollinga i Chrome u sred neke strane, dolazi poruka, pa odgovaram na poruku, otvaram posle Boost, pa se vracam na video, pa se posle vracam na Chrome, itd. Telefon sve aplikacije drzi u memoriji i kretanje izmedju njih je trenutno. Mix dvojka bi obicno prvo ugasio Boost u takvom scenariju pa bi me cekao reset feed-a nakon sto bih se vratio u aplikaciju.

Sa druge strane, Samsung prilicno agresivno gasi aplikacije u pozadini (ne kao Xiaomi al nije ni tako daleko), tako da nakon odredjenog vremena ulaskom u aplikaciju ona se uglavnom pokrece iz pocetka pa se ni ne primeti benefit 8 giga memorije. Mada, nekad se prijatno iznenadim kada mi otvori Boost na mestu na kojem sam ga ostavio pre, tipa, sest sati.

Ne znam sad kako radi S21 FE sa 6gb memorije. Mozda i ta verzija drzi sve app u memoriji tokom heavy multitaskinga, ja sam samo naveo razliku u odnosu na prosli telefon.

Ja ga danas uzeo ponovo. Mališa će da služi naredne 2 godine.

Nazad
Vrh Dno