Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Hvala. Obecavajuci :). Uporedicu ga posle sa S21U da vidim sta i kako, ali ovako sam bas zadovoljan na prvu.

Jel može neko da mi kaže koja je verzija Messages na njegovom S21 FE ...treba da bude 13.1.21. pa neki broj ? Hvala!

13.1. 21.57
Nisam.uradio poslednji update sistema.
Niti sam radio update aplikacija.

@PJ Hvala
Kad pišeš nekome sms i pošalješ jel ti posebno stigne delivery report ili ti posle par sekundi piše ispod poruke koju si poslao i čuje se tiho blip?

Nemam pojma. Ne koristim tu aplikaciju za SMS. I to mislim baš zbog nejasnoće sa delivery report.

Ima lepa ponuda kod SFR ovde u FR, dobija se Watch 4 4G uz S21 FE. Jurim da pređem na nešto sa Pixel 3XL koji je na izdisaju sa baterijom. Šta me još zanima je Pixel 6a koji treba da predstave uskoro na Google I/O, ne znam da li njega da čekam. Flegšipovi su mi postali nezanimljivi i preskupi, pa jurim ovako neke pristupačnije alternative.

Kako vam se ponaša S21 FE što se kamere tiče? Navikao sam nekako na Pixel algoritam za fotke, čak i sa starim Pixel 3XL izvlačim odlične rezultate, ne znam da li sam opet spreman da se vratim na Samsungovu kameru :)

Prilozi

• Screenshot_20220507-181544.png
    Screenshot_20220507-181544.png
    537.6 KB · Pregleda: 30
Nemam pojma. Ne koristim tu aplikaciju za SMS. I to mislim baš zbog nejasnoće sa delivery report.
Aj ako ti nije teško pošalji samo jedan sms nekome pa vidi da li ti se to pojavljuje ispod poruke molim te

Morao sam da prebacim da bude default app da bih mogao da šaljem poruke.

Bipne, ispiše mi u notification bar da je delivered. Nema oznake uz poruku, već zadržiš na poruku, view details I tu piše vreme kada je isporučena.

Stare poruke nemaju delivered status. Samo poslate kroz ovu aplikaciju.

Volim da mi pored poruke stoji oznaka da je isporučena.

Na mom S21 fe posle update-a kad pošaljem poruku bipne i ispiše mi ispod balončića delivered a ranije je na istoj aplikaciji za poruke (Messages) stizalo obaveštenjedelivered kao poruka , zato sam te i zamolio da vidiš kako radi kod tebe.Hvala na trudu, vrv radi tek posle update-a i mnogo mi se sviđa, nema više notifikacije koju moram da brišem i odmah mi ispiše da li je delivered.Hvala !

P.S. Sve bih to uradio na mom S21 ali nije više u mojim rukama, sad sam na S20+ i dalje i ne mogu da namestim da bude kao na S21 ... a isto je One UI 4.1 na oba telefona ...

Cek i ja imam verziju kao @PJ ali meni Delivery report stize kao posebna poruka. Ne nudi mi noviju verziju od ove. Koja je tvoja verzija? Znam da u Google varijanti SMS aplikacije koja dolazi preinstalirana na telefon, nema posebne poruke za delivery report.

Kolege koje imate S21FE vise od 7 dana, jer moze da postirate SOT screen shot, da dobijem informacije sta mogu da ocekujem od bateriju?
Kako stvari stoje S21FE sada izgleda mi kao jedina razumna kupovina, ali ne mogu da verujem da su toliko *srali bateriju, posebno kada se usporedi sa S20FE.
Sada koristim 4 godina stari Xperia XA2, sa dve sim kartice aktivne i GPS allways-on i bez problema dobijem preku 6h SOT.

Kao i cijela S22 serija koja je po pitanje baterije lošija od S21 serije.

Pogledaj da li ti odgovara S21+ jer je dosta bolji sa baterijom od S21 FE.

Ja uspem da izvucem i po 7h sot i 2.5 -3 dana, doduse 95% na wifi (kuca + posao) a do posla i u setnji je 4g/3g + Bluetooth sa nakacenim satom. Osvetljenje na automatici i 60hz ekran, crna tema. Drustvene mreze ne koristim, Viber, Whatsapp, dva mejla i dosta neta (80% sota ode na net) preko Vivaldija. Jedino sto se kod svakog telefona drzim logike da gasim sve sto ne koristim i palim kad mi treba.

Jos jedna stvar, iskljucio sam Adaptive Battery u opcijama, procitao sam da AI koji analozira kako koristimo bateriju i sam stavlja aplikacije u sleep zna da potrosi vise baterije nego sto je ustedi tako da je to iskljuceno kao i na starom s10 lite.

Ne gledam više SOT. Koristim telefon kako ga koristim. Ako vidim da je frka za bateriju, gledam da dopunim. 4G, BT, GPS non stop. Jedino sam stavio 60,umesto 120Hz, jer ne vidim razliku.

Sve veći deo posla vraćam na računar, tako da telefon generalno manje koristim. Kada znam da ću negde biti duže bez pristupa napajanju, 20.000 PowerBank u ranac. Mesec ipo dana, još nisam imao potrebe da ga koristim.

Na kraju, nisam nezadovoljan baterijom, a mislio sam da će da bude mučenje.
Jedina navika koju sam promenio (vratio se na režim od pre 3 godine), nema više dopunjavanja telefona po nekoliko minuta, kao na P30PRO, već sam prebacio punjač u spavaću sobu i punim telefon svako veče.

Cek i ja imam verziju kao @PJ ali meni Delivery report stize kao posebna poruka. Ne nudi mi noviju verziju od ove. Koja je tvoja verzija? Znam da u Google varijanti SMS aplikacije koja dolazi preinstalirana na telefon, nema posebne poruke za delivery report.
Kako to ??? ... posle nedelju dana korišćenja stigao je drugi update oko 2,1Gb i posle toga se promenila tema malo i poruke su bile u balončićima sivkaste boje, kad pošalješ poruku ispod piše prvo send pa posle sekund delivered i skroz je ok, kao u realnom vremenu da gledaš šta se dešava. Nisam ništa menjao nigde apsolutno, sve je bilo "fabrički" Sad tek ništa ne razumem :unsure:

Da li ti koristis Samsungovu ili Google SMS aplikaciju? Koliko znam Google SMS aplikacija se ponasa kako ti opisujes.

U pravu si, sad sam instalirao google SMS i to je ono što sam imao na S21 FE . Izvinjenje PJ-u što sam ga maltretirao jer nisam znao ....

Poslednja izmena:
Info za sve koji su porucili sat uz telefon.
Moguce je licno preuzimanje u Zarka Vukovica Pucara 49, agencija XYZ, licno danas odradio.
Nalaze se na Banovom Brdu.

Ja jos uvek nisam dobio drugi mail, samo onaj da sam sw uspesno registrovao za ucesce u promociji (jos 16. aprila). Kad sam zvao, rekli su mi da jos cekaju Yettel da potvrdi imei uredjaja

Potpuno isti odgovor sam i ja dobio, cekaju Yettel ima vec nedelju ipo dana. Slao juce mejl na XYZ sa privatnog i sa poslovnog, bez odgovora...

Okrenuo jedan od ona dva broja koja pocinju 069.....javila se neka devojka.
Rekao sam da mi je stigao mail za uspesno prijavljivanje i da sacekam drugi mail koji ce potvrditi registraciju, taj mi nije stigao.
Trazila mi ime i prezime,registrovala i rekla da dodjem u XYZ svakog dana od 10-17 po sat.Otisao sa licnom i preuzeo.
Ako je vazno, uzet tel preko mts-a.

I ja sam zvao na taj broj isto se neka devojka javila, proverila prijavu, kaze sve ok ali mora jos Yettel da potvrdi IMEI i od tada nista, proslo je skoro dve nedelje.

Izgleda da yettel koči? Kakva ke situacija kod forumasa koji su uzimali tel kod a1? Da li su dobili sat?

Ja sam juce poslao upit na mejl samsung korisnicke podrske, a oni su me uputili na [email protected]. Danas sam dobio mejl i sa jedne i sa druge adrese da je registracija odobrena i da ce sat biti isporucen do 15.07. na adresu koju sam naveo u prijavi. Telefon sam uzeo u Yettel-u.

Izgleda da nema pravila, pre dva dana sam sa dva mejla poslao na XYZ pitanje i na jedan mi nisu odgovorili.

Morao sam opet da zovem na 069 broj jer na XYZ mejl nisu odgovarali. Naravno, odobren je sat i tokom razgovora mi je stigao povratni mejl da je odobreno i da sad cekam samo dostavu.

E sad pitanje. Kad bi mogao da ocekujem sat, odnosno da li je nekome vec dostavljen u NS i koliko je proslo do dostave od kad su odobrili poklon?

Okrenuo jedan od ona dva broja koja pocinju 069.....javila se neka devojka.
Rekao sam da mi je stigao mail za uspesno prijavljivanje i da sacekam drugi mail koji ce potvrditi registraciju, taj mi nije stigao.
Trazila mi ime i prezime,registrovala i rekla da dodjem u XYZ svakog dana od 10-17 po sat.Otisao sa licnom i preuzeo.
Ako je vazno, uzet tel preko mts-a.
Koji je to 069 broj? Može i u PP odgovor, hvala...

Nazad
Vrh Dno