Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

U good lock aplikaciji instaliras navstar i u njoj ukljucis extra gestures, posle toga podesis sta zelis i to je to. 😁

Kad ukljucis, udjes u podesavanje tel i gde menjas kako zelis da ti bude dobijes dodatnu opciju da ti bude kao pre.
Edit: imas pm.

Poslednja izmena:
Najbezvrednija informacija na svetu da li su stigle nadogradjnje. Ako vec hocete da javljate nesto, javite kako radi, kakva je baterija, jeste se zeznuli sa apdejtom, da li savetujete drugima da povuku izmene

Danas mi se sam ugasio S21 FE. Baterija nije bila pri kraju. Totalno je mrtav. Probao sam hard reset nece da odradi. Ostavicu ga celu noc na punajcu pa cu ujutru probati ponovo. Ima li neko ideju sta mu se desilo.

Meni se slično gašenje nedavno desilo. Ne sećam se koja aplikacija je bila, hoće-neće da prikaže, zaledio se na tom ekranu i isključio se. Neće da se uključi. Zakačim ga na punjač, prvo ništa, ništa i onda je prikazao da se puni (onaj ekran što se vidi kada je isključen telefon na punjaču) i posle toga sam ga uključio. Sve ok radi.

Ali ako ne prikazuje da se isključen telefon puni, onda je nešto definitivno riknulo. Ili ekran (pozovi ga da proveriš) ili ploča ili napajanje.

Kupio sam ovaj telefon pre 10ak dana polovan. Juce mi se sam ugasio na oko 50% baterije. Probao sam hard reset. Da ga punim celu noc. Izgleda da mu nema pomoci. Mogu li jos nesto da probam ili da ga nosim u servis.

Pravo servis.

Kakva vam je baterija u poslednje vreme? Imam utisak da se baš smanjio sot, mogao je da izdrži oko 5h,sad jedva 3. Navodno su mi pre 6 meseci u servisu stavili novu 🤔 Da li je moguće da ta nova nije original ili je lošija? Ovlašćeni servis je u pitanju

mozda nekome bude interesantno da cuje misljenje dugogodisnjeg korisnika i stanje telefona nakon vise od 2.5 god koriscenja kao daily driver

Pozitivno:
  • sposoban hardware
  • redovan software update
  • solidne kamere
  • dex
  • ne korisim masku niti zastitno staklo a ispadao mnogo puta jos uvek citav osim naravno ogrebotina na okviru kao i odlepljivanje plasticnih ledja (vise nije vodootporan)
  • trenutno vrlo vrlo povoljan pa za ne zahtevnog korisnika vise nego preporuka
  • manjih dimenzija (nekome prednost nekome mana)

Negativno:
  • losija baterija (jos uvek originalna i izdrzi od jutra do mraka mozda i malo duze ali mora se puniti svaku noc, Goodlock i podesavanje sporog punjenja tokom noci verovatno produzavaju vek baterije)
  • type C konektor kada puni kada ne puni (resenje wireless punjac) - slican problem i na tabletu s5e s tim da on nema wireless punjenje pa prilikom kupovine polovnog obratiti paznju na to

u mom slucaju pokazao se kao odlican izbor, kupljen svega par meseci nakon izlaska a taman dovoljno da ga pazarim za tada vise nego povoljnu cenu

trenutno razmisljam o nasledniku pa bih voleo da cujem neke preporuke, u obzir dolaze svi proizvodjaci u sustini najvise bi mi odgovarao neki bestbuy midrange jer bih radije da nastavim da koristim tel bez maske i zastitnog stakla pa je pametnije izbegavati preskupe flagship modele, trenutno mi je zapao za oko poco x7 pro

Očisti port i neće gubiti kontakt.
Jako tanke igle, pa oko porta ili odneseš u neki servis, imaju alat i vakuum pumpicu, pa izvuku djubre.

Ljudi treba mi mali savet. U poslednje vreme me muci blutut na telefonu. S cim god ga povezem, ili ne daje zvuk, ili se ne cuje sagovornik. Sa Microlab zvucnicima u teretani se poveze, cuje se obavestenje, ali muzika sa Youtube-a se ne cuje. Ne cuje se video ni na telefonu, ali ni na zvucnicima. U kolima se poveze, mogu da pustam muziku, ali pozive ne mogu da odradim, jer se nista ne cuje. Kao da je mutirano. Sa watch 5 pro ista stvar.

Odradjivao sam rasparivanje nekoliko puta, resetovao kes u onom kernelu ili kako se vec zove, resetovao modul isto u kernelu, ukljucivao airplane mod, nista ne pomaze. Ima li neko neki savet, ili je problem do modula na samom telefonu?

Hvala.

Ljudi treba mi mali savet. U poslednje vreme me muci blutut na telefonu. S cim god ga povezem, ili ne daje zvuk, ili se ne cuje sagovornik. Sa Microlab zvucnicima u teretani se poveze, cuje se obavestenje, ali muzika sa Youtube-a se ne cuje. Ne cuje se video ni na telefonu, ali ni na zvucnicima. U kolima se poveze, mogu da pustam muziku, ali pozive ne mogu da odradim, jer se nista ne cuje. Kao da je mutirano. Sa watch 5 pro ista stvar.

Odradjivao sam rasparivanje nekoliko puta, resetovao kes u onom kernelu ili kako se vec zove, resetovao modul isto u kernelu, ukljucivao airplane mod, nista ne pomaze. Ima li neko neki savet, ili je problem do modula na samom telefonu?

Hvala.
Kad povezes proveri u bluetooth podesavanjima za taj uredjaj da li je stiklirano za pozive i muziku. Ovo mi zvuci kao generalni bluetooth problem a ne problem sa telefonom. Probaj da izbrises sve bluetooth uredjaje i ponovo se povezi. Proveri da li je uredjaj dozvoljen da pusta muziku/se koristi za pozive.

Zadnja stvar koju mozes da proveris jeste da - na telefonu koji radi kako treba - proveri kako im izgleda uredjaj u bluetoothu; mozda si samo smanjio zvuk ili nesto nisi podesio

Dali ima negde da se ukljuci nesto ,kako smanjiti pozadinsku buku prilikom razgovora,

mislim da misli o noise reduction - kao clear calling? nisam siguran da li to ovaj telefon ima, barem ne mogu da nadjem nista na tu temu :D

Ma obican poziv, sve se cuje oko mene .Dok sam koristio A52 5G nista se nije culo,

Trebalo bi da radi automatski noice canceling.
Za sada jos nisam imao problem sa time.

Vrh Dno