Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Na zaključanom telefonu displej uključen kad stigne poruka. Jesi li uključio dark mod?
Instalirao si android 13 i 14. To ti je povuklo malo više baterije.

Na zaključanom telefonu displej uključen kad stigne poruka. Jesi li uključio dark mod?
Instalirao si android 13 i 14. To ti je povuklo malo više baterije.
Ovo govorish za Viber ili sms poruke...?
Dark mod gdje,pretpostavljam da mislish na Viber ili nekodrugo podeshavanje...?
Nishta ja instalirao nisam,sem prebacio fotke i klipove,instalirao Viber i Wapp.

Koliko pamtim, S21FE dolazi sa Android 12 operativnim sistemom. Sad je aktuelan Android 14. Čim si ga izvadio iz kutije i startovao, verujem da ti je ponudio nadogradnje na 13 i 14. Telefon se nakon toga restartovao.
AOD za SMS, Viber, mejlove.
U kontrol panelu imaš ikonicu tamni režim, a imaš je i u podešavanju-ekran- taman.
Isključi i 5G jer je beskorisan.

Koliko pamtim, S21FE dolazi sa Android 12 operativnim sistemom. Sad je aktuelan Android 14. Čim si ga izvadio iz kutije i startovao, verujem da ti je ponudio nadogradnje na 13 i 14. Telefon se nakon toga restartovao.
AOD za SMS, Viber, mejlove.
U kontrol panelu imaš ikonicu tamni režim, a imaš je i u podešavanju-ekran- taman.
Isključi i 5G jer je beskorisan.
E to je momak u radnji sinoc upalio,ja sam ostalo kuci zavrshavao,sad ovo odradih shto si napisao,taman ekran,iskljuchio 5g...
Znachi ako propustim poziv,moram otkljuchati mob da bih pogledao...nema druge opcije...?Kao na starijim modelima koji su imali tu led diodu ili kako se vec zove,pa plava za sms,narandzasta za poziv...

Nema dioda na Samsungu.
Imaš opciju dvostrukog "tapkanja" ekrana, pa da ti pokaže imaš li kakvu poruku ili propušteni poziv.

Nema dioda na Samsungu.
Imaš opciju dvostrukog "tapkanja" ekrana, pa da ti pokaže imaš li kakvu poruku ili propušteni poziv.
Otkljuchao ga ili 2 x tapkao,isto mu dodje,hvala svakako :)
Ako imash josh neki predlog za bateriju,da je nekako ochuvam i da mi ne kida zivce,spasavaj :) Mob je stvarno odlichan,ali ovo opadanje baterije bukvalno po 3minuta 1procenat,nervira bash.

Snapdragon 888 je poznat po "srkanju" baterije. Strpi se par dana, dok se malo stabilizira (dok on nauči kako ga koristiš), pa odluči šta sa njim. Ja nisam neki zahtevan korisnik, tako da mi savršeno odgovara.
Imaš i Bixby Rutine, pa i kroz njih možeš dodatno podesiti šta da ti bude uključeno kod kuće, na poslu...

Poslednja izmena:
Snapdragon 888 je poznat po "srkanju" baterije. Strpi se par dana, dok se malo stabilizira (dok on nauči kako ga koristiš), pa odluči šta sa njim. Ja nisam neki zahtevan korisnik, tako da mi savršeno odgovara.
Imaš i Bixby Rutine, pa i kroz njih možeš dodatno podesiti šta da ti bude uključeno kod kuće, na poslu...
Ok,poslushacu te...nemam pojma shta je ovaj Bixby,pogledacu,hvala.

Kakav ti je signal? Ako je slab prebaci na 2G/3G.

Imas Edge lightning za notifikacije, AOD iskljuci da ne radi non stop vec samo da kad tapnes po ekranu da se upali.

Dark mode si vec ukljucio. Takodje ovde je osvezenje ekrana uradjeno losije nego na mnogim telefonima. Stoji ti na 120hz i nema nikakvog menjanja uvek je zakucan na 120hz. Ustedices malo baterije ako prebacis na 60hz. Stavi na automatsko osvetljenje ekrana.

Iskljuci sve sto ne koristis, NFC, Bluetooth, GPS i pali kad koristis.

Kad god si u mogucnosti, koristi Wi-Fi, mobilni net, pogotovo na losem signalu trosi dosta bateriju.

Imam jako slicno koriscenje mobilnog kao ti, Whatsapp, Viber, Teams, sync tri mejla, po koja fotografija, klasican SMS i poziv, drustvene mreze gotovo ne koristim i to ako mi zatreba iskljucivo preko browser-a (Opera) nemam posebne aplikacije za njih i jaaakooo puno citanja vesti i pracenja foruma preko Opere. Na Wi-Fi 90% vremena (posao, kuca) onih 10% kad sam van kuce/posla koristim mobilne podatke i tad mi je isto sat povezan na telefon preko Bluetooth-a. Telefon 2 godine star izvucem 2-3 dana sa jednim punjenjem i od 5-7 sati SOT-a.

AOD - da li je to ono sto prikazuje sat i datum (sa strane) kada je ekran ugasen

Ufff breeeee, pa čemu onda ovakav telefon, i npr osvezenje ekrana 120hz kad se drzi na 60
Verovao ili ne ima ljudi kome 120hz ne odgovara ili koji ne primecuju razliku. Ima ljudi koji dosta citaju nesto na telefonu ili se dopisuju i tu se razlika najmanje vidi. Razlika se najvise vidi kad skrolujes i vrtis se po menijima ako ti je koriscenje "staticno" tu nemas nikakav benefit od ekrana koji radi na 120hz. Zato neko ne primecuje razliku.

Sa druge strane, ovde je osvezenje zakucano, stalno je 120hz, ne obara na 60hz ako je staticna slika tako da trosi bateriju vise nego na drugim telefonima koji nude osvezenje ekrana vece od 60hz.

Covek je pitao kako da poboljsa bateriju, on nek vidi sta njemu odgovara pa nek naspram toga podesi telefon.
AOD - da li je to ono sto prikazuje sat i datum (sa strane) kada je ekran ugasen
Jeste, Always ON Display prikazuje stalno sat i notifikacije na ekranu kad zakljucas telefon. Ta opcija je jedna od najvecih potrosaca kod nekih telefona a po meni nepotrebno kad imas opciju da kad tapnes na ekran, prikaze ti se taj AOD i posle sam nestane. Opet kako kome odgovara.

Nadjoh rjeshenje koje mi je falilo,kao da sam vidio starog,dobrog druga :)

Instalirajte aodnotify,i to je to,shtrikirate sve za shta vam treba kad ne dirate mob i vidjecete kako blinka.
Ne znam da li smijem ovdje ostaviti link,jer neki postovi su mi obrisani,nisam dobio obavjeshtenje zashto.

Ako je link do aplikacije na play prodavnici, slobodno ostavi link. Ako je neki piratski sajt, to nije dozvoljeno.

Utisci o telefonu nakon par dana?
Sorry,tek sad vidim pitanje.
Pa ok je manje vishe,baterija se prilagodila mojim potrebama,a one su rekoh vec kakve,nishta drushtvene mreze i igrice,nego normalna upotrreba,pozivi,odg na poruke i chitanje poneke vijesti.
Nervira me shto Samsung Health nema vishe onu opciju kao prije na starijim modelima,Heart rate Monitor,ali sam instalirao neku app i za to,mislim da radi tachno,aj neka bude odstupanje u 5% najvishe.

Na moru sam dobio notifikaciju da je usla voda u port za punjenje. Telefon nije potapan, vec je verovatno slucajno uslo malo vode dok sam fotkao klince.

Notifikacija je posle par sati nestala, ali sada imam problema sa punjenjem. Kad ubacim kabl u telefon, nista se ne desi, ali ako okrenem kabl (samo zarotiram isti kraj kabla), telefon pocne da se puni, ali iskoci notifikacija o fast punjenju, a ne o super fast punjenju...

Sta mislite da se desava?

Resio sam tako sto sam u port na telefonu sipao nekoliko kapljica vode i sacekao par minuta. Nakon toga sam istresao vodu i iglom u port gurnuo vlaznu maramicu i obrisao koliko sam mogao.

Sacekao sam nekoliko sati da se port lepo osusi i probao, sve radi kako treba :)

Pozdrav društvo. Imam problem sa S21 FE. Naime, već par meseci unazad primetio sam odsustvo nekih pisekal u gornjem desnom uglu, bukvalno kao da je flomasterom nacrtano. Kapiram da je to nastalo od nekog udarca. Nebitno mi je to skroz obzirom da mi je telefon ono čisto potreba da ga imam zbog poziva. Medjutim, problem se javlja na moru kada se nakon ažuriranja dešava da telefon jednostavno pobeli i od tad displej više ne funkcioniše. Telefon poslat na reklamaciju gde su je lagano odbili da je displej stradao zbog fizičkog oštećenja, iako je mesecim ranije radio bez problema pre tog ažuriranja. U servisu traže 21 000 za zamenu displeja, što mi je u ovom trenutku preskupo. Da li imate možda neki servis gde bi se ta zamena odradila po povoljnijoj ceni ? Iskreno, za te pare, radije ću dodati još novca i kupiti nešto novo nego toliko para dati za displej telefona.

Imam S21Fe SD verziju vec 2,5 godine. Hocu da ga zamenim prvenstveno zbog baterije i memorije (malo mi je 128gb). Sta uzeti, da li preci na A55 ili cekati S24FE?

A55 obavezno prvo uzmi u ruku. Sav je kockast/ćoškast/oštrih ivica. Dosta je veći.
Rekao bih da i baterija duže traje, ali ne mogu da garantujem, jer ga koristimo na poslu, pre svega za telefoniranje, pa ga dopunim 1-2x sedmično.

Stiglo ažuriranje od oko 1gb.
Uvedena funkcija "zaokruži za pretragu".

Drugaru sam vratio na a54 nakon azuriranja na avgust. Jedino ako su onemogucili na s21fe, sto ne verujem.

Nazad
Vrh Dno