Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Srecna Nova 2021 svima.
Ja sam ovaj telefon tek uzeo 16 Decembra a vidim da je poslednje azuriranje imao 1 Decembra.
Jel to najnovija anroid verzija koju izbacuju krajem godine,11 uio 3.0 je u pitanju?

Srecna Nova 2021 svima.
Ja sam ovaj telefon tek uzeo 16 Decembra a vidim da je poslednje azuriranje imao 1 Decembra.
Jel to najnovija anroid verzija koju izbacuju krajem godine,11 uio 3.0 je u pitanju?
Da to je najnovija,pa kud ces noviju nema novije nista od toga.:)

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Misliš 100% bolja ili 2x bolja?
Kakva *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ština od pisanja.

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk
Kamere na S20 Ultra i Note 20 Ultra Exy su očaj. Slikajte neke svakodnevne slike i postavite, recimo sedite u kolima i slikate instrument tablu, slikajte šolju kafe itd. Sve slike koje nisu zgrade i pejzaži su loši, delovi slike mutni uvek. Totalno sam razočaran sa kamerom. iPhone im je objasnio ove godine. Na SD verziji je drugi senzor i drugi algoritam i to je mnogo bolje, ali Exy su unakazili. S20+ ima koliko toliko upotrebljivu kameru jer je manji senzor. Onaj ko samo slika nebodere, solitere i slično kamere su dobre, za sve ostalo krš. I sam koristim Samsung ali i iP, na žalost Samsung je omano sve prošle godine, od kamera loših i gde im je ulazi prašina do baterije.

S21 ne vidim kao naslednika S20, pre će biti nešto između da premosti do S30, jer plastikaner nema šta da traže pored konkurencije 12 i 12 mini, ako to uradi proći će još gore nego sa S20 serijom prošle godine, potpuni promašaj u prodaji (njihovi podaci).

Kamere na S20 Ultra i Note 20 Ultra Exy su očaj. Slikajte neke svakodnevne slike i postavite, recimo sedite u kolima i slikate instrument tablu, slikajte šolju kafe itd. Sve slike koje nisu zgrade i pejzaži su loši, delovi slike mutni uvek. Totalno sam razočaran sa kamerom. iPhone im je objasnio ove godine. Na SD verziji je drugi senzor i drugi algoritam i to je mnogo bolje, ali Exy su unakazili. S20+ ima koliko toliko upotrebljivu kameru jer je manji senzor. Onaj ko samo slika nebodere, solitere i slično kamere su dobre, za sve ostalo krš. I sam koristim Samsung ali i iP, na žalost Samsung je omano sve prošle godine, od kamera loših i gde im je ulazi prašina do baterije.

S21 ne vidim kao naslednika S20, pre će biti nešto između da premosti do S30, jer plastikaner nema šta da traže pored konkurencije 12 i 12 mini, ako to uradi proći će još gore nego sa S20 serijom prošle godine, potpuni promašaj u prodaji (njihovi podaci).
Ovo prvi put cujem za kamere,to jest vecu glupost nisam procotao da su na s20 ultra i note 20 ultra u bilo kom smislu neupotrebljive kamere.Da mozda ima boljih kamera za neke scene mozda ima,al generalno u sveobuhvatnom smislu odlicne kamere pogotovu na n20 ultra koju sam imao prilike da uporedim sa mojim trenitnim n10+ kojim sam generalno zadovoljan kamerom.

Ne vidim da je kamera na Exynosu losija toliko od SD-a. Egal, i nikako ne moze da se kaze da su lose kamere.

Koliko boli vraćanje sa boljeg na gore, znaju samo oni koji to i dožive u bilo kom pogledu (dovoljno da ugasite 120hz ne telefonu tj uzmete neki sa 60hz u ruke posle dužeg vremena korišćenja na ovom prvom). Ne kažem da je na Notu loša kamera (pisao sam zašto meni nije odgovarala), ali posle 12 Max Pro mogu da razumem svačiju razočaranost u sve ostale telefone tj kamere na istima.

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Ako cemo tako onda je ipak Mate 40 Pro prvi sa kamerom u mobilnoj industriji pa onda idu ispod Apple i Samsung.

Ne znam sta toliko impresionira na ajfonovim kamerama probao sam ih djuture nista wow,daleko da je losa.Video snimak imaju mozda i najbolji uz samsung,klasicno fotkanje jedina razlika bitna je reprodukcija boja prirodna,dok samsung dodatno daje jace boje kako bi slika izgledala "zivlja".Sve u svemu danas svaki flagship ima dobre kamere,ima tu jos nekih sitnica koje bi ja dodao al u sistini sve je i stvar navike kao neko ko je vlasnik ajfona samo njega nosi i ne voli android(ne odgovara mu),tako je i meni samo kontra,navikao sam na android i nebi ga nikad menjao za IOS.

Ako cemo tako onda je ipak Mate 40 Pro prvi sa kamerom u mobilnoj industriji pa onda idu ispod Apple i Samsung.
Slazem se,sve su to nijanse kao sto rekoh,huavej zadnje 2-3 godine i potentira najvise na kamerama,gde su i pogurali ostale proizvodjace da rade isto(periskopsi zoom,veci senzori,pa sad i veci senzori na ultra wide kameri).

Sto je najcrnje ne moras ni imati flagship da bi imao odlicnu kameru na telefonu, dokazano vise puta. Ceo Apple eko sistem je specifican i verovatno najbolji na svetu. Napredak vidan na polju kamera na 12 seriji, i tu nema price ali sve je to razlika u nijansama, svako od svakoga prepisuje. Pa najbolji primer je Xiaomi. Po meni licno Samsungu fale dve stvari, svuda Snapdragon i vece baterije za barem 50pmAh u flagship-ovima. Cela S20 serija je mogla biti bolja ali nekako su najvise pucali na Ultra model pa onda najbolji kompromis ispada S20+ dok za one koji zele manji uredjaj tu dolazi S20, previse ima tu zasicenosti po meni. Svaki slican sa mrvicom viseg u odnosu na sledeci model.

Daleko je to od nijansi, kada sa 11 Pro Max završiš dan uveče oko 21-22:00 i ostane 45-50% baterije, a Ultra već oko 15-16 mora na punjač. Daleko od nijanse, to je pitanje upotrebljivosti uređaja, nikom ne odgovara da za ovaj novac juri punjač i šteker, nikom normalnom i niko normalan to ne može da opravda "za ovaj novac koliko su odvalili cenu". Probaj da snimaš video kamerom menjajuću zum, normalnu i wide pa vidi koja je razika na oba modela. O slikama koje nisu neboderi da ne komentarišem koliko maši fokus i mutne delove slike. darko može da me demantuje, postaviće slike sa S20 Ultra i Note 20 Ultra (da nisu zgrade i neboderi). Baterija i očajan signal su tek tema za sebe. Daleko od nijanse, dosta stvari su uprskali a cena otišla u nebo, više sam bio zadovoljan nekim predhodnim modelima duplo jeftinijim (nisam preskočio ni jedan model S ni Note serije). Kao što je napisao @Proday, onaj ko je bio na boljem ovo razume, morate prvo da koristi i onda komentariše. Na darka smo svi navikli i niko ga ne konstatuje više, dođe u temu i izlupeta se o svemu a ništa od toga nije imao i koristio (osim na 1 min od drugara ili vezan u poslovnici na kabal). A izrada je tek tema o kojoj će se diskutovati, ovo ne može ni da se poredi sa serijom 12 i šta je iP uradio, a oni guraju plastiku.

Poslednja izmena:
U jednom modelu je plastika. Za bateriju se vec uveliko zna da je bolja na Apple-u nego kod S20 serije uredjaja. Mahom zato sto Apple ne da svakome da cacka njihov software i time cuvaju integritet. Ja zaista ne mogu da se zalim na kamere S20 serije i ako imamo S20 FE i Note 20 Ultra sa Exynos verzijama. Ne mogu ni da ne priznam da mi ide na zivce prica Exy vs Snap jer nas sakate ali sve to je vec svima poznato. Koristio sam neko vreme i iPhone i Samsung paralelno, i uvek sam se vracao na kraju Samsungu. Ista prica kao sa Google-om i kamerama, algoritam im je najbolji na svetu i tacka, nema potrebe da stavljaju 15 kamera pozadi.

I tu ima istine, ali onda imaju bolje optimizovan software a pisao sam mnogo puta da se meni licno cini da je One UI najbolje optimizovan.

Daleko je to od nijansi, kada sa 11 Pro Max završiš dan uveče oko 21-22:00 i ostane 45-50% baterije, a Ultra već oko 15-16 mora na punjač. Daleko od nijanse, to je pitanje upotrebljivosti uređaja, nikom ne odgovara da za ovaj novac juri punjač i šteker, nikom normalnom i niko normalan to ne može da opravda "za ovaj novac koliko su odvalili cenu". Probaj da snimaš video kamerom menjajuću zum, normalnu i wide pa vidi koja je razika na oba modela. O slikama koje nisu neboderi da ne komentarišem koliko maši fokus i mutne delove slike. darko može da me demantuje, postaviće slike sa S20 Ultra i Note 20 Ultra (da nisu zgrade i neboderi). Baterija i očajan signal su tek tema za sebe. Daleko od nijanse, dosta stvari su uprskali a cena otišla u nebo, više sam bio zadovoljan nekim predhodnim modelima duplo jeftinijim (nisam preskočio ni jedan model S ni Note serije). Kao što je napisao @Proday, onaj ko je bio na boljem ovo razume, morate prvo da koristi i onda komentariše. Na darka smo svi navikli i niko ga ne konstatuje više, dođe u temu i izlupeta se o svemu a ništa od toga nije imao i koristio (osim na 1 min od drugara ili vezan u poslovnici na kabal). A izrada je tek tema o kojoj će se diskutovati, ovo ne može ni da se poredi sa serijom 12 i šta je iP uradio, a oni guraju plastiku.
Hehehe izlupetam dobra fora,ja pricam na osnovu iskustva telefona koji nosim a ne te fore sto pricas koristim 1min i u poslovnici.Uostalom ja niti sam rekao da je baterija bolja od ajfona,z kameru sam siguran da je sveobuhvatno veoma slicna ajfonu ako ne i bolja,za signal nikad nisam imao problema ni na jednom samsung uredjaju jer sam ih promenio brdo a ne drzao u poslovnici na kablu.Kad bi gledali sta sve fali ajfonu otisla bi tema u nedogled.Sve u svemu svako kupuje sta mu se vise svidja,al ne ubedjuj ljude da je ajfon ne znam sta realno je daleko od toga.Od serije 11 napravili krstenu bateriju pre toga truba i sad wooowww.

Ако већ мора да се коментарише ајфон на Самсунг теми хајде онда, пошто радим на послу са 30 људи и њих 5-6 имају ајфоне од 7 до 11 про, једино овај са 11 про засад нема проблема са батеријом, значи не могу да саставе ни 4 сата на послу притом нико од њих не игра игрице, а тај фамозни lightning порт није ни за шта, ем се пуни 2 и по сата телефон ем већини после годину дана рикне, кажем ово јер ми девојка има ајфон и има исти проблем, да не причам да треба да мења регион и остало да би инсталирао јутјуб и остало, за мене пре бих узео Шаоми него Ајфон, колико год Самсунг дигао цене Ајфон је тек претерао, а разлика између серије 11 и 12 скоро па никаква толико о иновацијама, можда је боја другачија...

Послато са SM-N986N помоћу Тапатока

Ако већ мора да се коментарише ајфон на Самсунг теми хајде онда, пошто радим на послу са 30 људи и њих 5-6 имају ајфоне од 7 до 11 про, једино овај са 11 про засад нема проблема са батеријом, значи не могу да саставе ни 4 сата на послу притом нико од њих не игра игрице, а тај фамозни lightning порт није ни за шта, ем се пуни 2 и по сата телефон ем већини после годину дана рикне, кажем ово јер ми девојка има ајфон и има исти проблем, да не причам да треба да мења регион и остало да би инсталирао јутјуб и остало, за мене пре бих узео Шаоми него Ајфон, колико год Самсунг дигао цене Ајфон је тек претерао, а разлика између серије 11 и 12 скоро па никаква толико о иновацијама, можда је боја другачија...

Послато са SM-N986N помоћу Тапатока
Pa o tome ja i pricam i posle ispadne ja hvalim samsung ja ovo ja ono,a do ajfon 11 baterija bila smesna,a vreme punjenja jos smesnije,ostalo nebih ni komentarisao nije tema.

Ima male inovacije,nemoj tako cicarito.11 bio ko cigla.Jos kad ga stavis u oblogu,ladno moz da prodje ko pregradni blok.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

I tu ima istine, ali onda imaju bolje optimizovan software a pisao sam mnogo puta da se meni licno cini da je One UI najbolje optimizovan.

Teoretske šanse nema da je MIUI bolje optimizovan od OneUI, a baterija traje 80% duže za iste specifikacije. Svi znamo u čemu je problem, koliko god ne volimo da se spominje :)

Ne vidim ja samo problem u Exynos 990. On je napravljen, osmisljem, projektovan. Sve je pitanje kako ga prati software, jer da je Samsung hteo uradio bi optimizaciju ali nije. Mogli su ladno da ugase dva jezgra kada je idle state i da tako imas smanjenu potrosnju, direktno bi islo na plus baterije.

Ekran nikada ne bi ni smeo da bude predmet rasprave na Samsungu ALI nazalost i tu polako krecu da se glupiraju. Green tint prisutan na recimo S20 FE se odbija bez ikakvog normalnog opravdanja. Takav je ekran, kako da ne.

Ako neko ima problem sa prikazivanje Battery usage statistike nakon prvog januara potrebno je da idete u Apps, nadjete Device Health Service, Clear all data. Potom opet u Apps, cekirate da vam prikazuje System Apps, nadjete Samsung Device health Manager Service i opet Clear All data.

Posle nekog vremena, nekome posle nekoliko minuta, nekome posle nekoliko sati se opet prikazuje normalno statistika. Meni je krenulo da se prikazuje posle oko 5 minuta mada mu je trebalo dva-tri sata da mi lepo prikaze i Screen on time.

Ili se meni cini,ali mi kamera na s 20 nije bas nesto,puno efektat nijansi i zamucuje mi ili potamnjuje sliku,isto tako kad prebacim full mod 64m nemam opciju zumiranja ili udaljavanja slike,ne kontam na na full modu 64 m onaj kruzic sa katancom sto se pojavi na ekranu i moze se na dodir mijenjati pozicija,cemu on sluzi?

Ako neko ima problem sa prikazivanje Battery usage statistike nakon prvog januara potrebno je da idete u Apps, nadjete Device Health Service, Clear all data. Potom opet u Apps, cekirate da vam prikazuje System Apps, nadjete Samsung Device health Manager Service i opet Clear All data.

Posle nekog vremena, nekome posle nekoliko minuta, nekome posle nekoliko sati se opet prikazuje normalno statistika. Meni je krenulo da se prikazuje posle oko 5 minuta mada mu je trebalo dva-tri sata da mi lepo prikaze i Screen on time.
Thanks! Nisam ni znao da imam problem...

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Daleko je to od nijansi, kada sa 11 Pro Max završiš dan uveče oko 21-22:00 i ostane 45-50% baterije, a Ultra već oko 15-16 mora na punjač. Daleko od nijanse, to je pitanje upotrebljivosti uređaja, nikom ne
Znači imao si najbolji 12Max na svijetu, koji nikom ne drži tako dobro bateriju kao tebi i najgori N20U koji star par mjeseci drži bateriju 5-6 sati dnevno.

RTS vaše pravo da znate sve...

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Ladno nemog da nadjem system app da cekiram,daj neki hint.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Edit,našao.

Poslednja izmena:
Kada odes na search cekiraj show system apps

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
fd1fbfa4c94baf982b8028f910fa8bf9.jpg
a4478d4b7abb0cfc395f41e0952aca38.jpg

Poslednja izmena:
Izmenise ga bezpotrebno a ubacili sort u prvi plan.

Vrh Dno