Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Zasto nada,tako mi je bilo i na a10,40 sati oko 9 sati sota,sad je skoro približno,mada nisam još doterao sve da radi kako treba. Evo slike,ne znam kako da je postavim ovde pa sa GS sam povukao. Oko 2 sata 4g je u ovome,ostalo wifi,osvetljenje je automatsko.
https://photos.app.goo.gl/UqbxBALTNAaFT4Yd7

Још нисам видео, а ни чуо да има 9 сати СОТ-а неки телефон на егзинос, осим да се користи као Нокиа 33/10,тешко и тад
Али ако код тебе тако шљака онда свака част[emoji108]

Послато са SM-N986N помоћу Тапатока

Још нисам видео, а ни чуо да има 9 сати СОТ-а неки телефон на егзинос, осим да се користи као Нокиа 33/10,тешко и тад
Али ако код тебе тако шљака онда свака част[emoji108]

Na wi fi moze sigurno,na 4g da je vecinom nema sanse teoretske to je 100%.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Objasnio sam par postova iznad kako izvući maksimum iz baterije,a detaljnije ću čim istestiram a11 sa nekoliko punjenja. Nakon note 10+ i fenomenalne baterije malo sam se zainteresovao za ovu oblast,kad sam presao na s20u,tako da mislim da može ovo da fercera kao i a10. Ima dosta aplikacija na tu temu,jer androidi su svaštare,krš aplikacija i procesa koji jedu bateriju a nikada korisniku ne zatrebaju niti ih upale, u kombinaciji sa rutinama zanimljivo mi namestiti i potom zaboraviti vise na ikakva podesavanja oko fona.To mi draž nakon svakog dizanja sistema na bilo kom fonu,prvi put na ovome da nisam imao potrebe rutovati i ubacivati custom romove.

Од раније неки дан, кад нисам био у могућности да играм игрице које иначе једу батерију.
211c74bf4db936cf824c2adb417acb87.jpg

Jel koristi neko messenger(facebok)?Nema onih baloncica kad stigne poruka na a11?

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Dosta su vizuelno promenili svašta.
Pre smo imali dva "tastera" da biramo sa koje kartice pozivamo, sada ima samo jedan, koji se zadrži kako bi se promenila kartica. Ok, vrvt ću se navići.
A za sms ne mogu da provalim kako da biram sa koje kartice da pošaljem poruku. Čini mi se da ne može

Jel si uspeo ovo da resis? Iskreno meni je ovo jako bitna opcija, zato sto koristim dve kartice aktivno i bice mi veliki problem ako ne radi to kako treba. Jos uvek mi nije stigao update, S20 iz mts-a, pa se razmisljam da li uopste dizati na a11 ako to baguje.

Obavestenja pa napredna obavestenja tu imaju se ukljuce aplikacije koje ce stizati u baloncicima.

Jel si uspeo ovo da resis? Iskreno meni je ovo jako bitna opcija, zato sto koristim dve kartice aktivno i bice mi veliki problem ako ne radi to kako treba. Jos uvek mi nije stigao update, S20 iz mts-a, pa se razmisljam da li uopste dizati na a11 ako to baguje.

Što se tiče poziva, to je to - jedan taster, ispod njega je opcija za biranje sa koje kartice, OK jedan klik više ali šta sad...

Više mi smeta to što kada odem u Recents, i neko me je zvao na drugu karticu, ne nudi mi po defaultu da mu uzvratim poziv sa druge kartice, nego moram dugo da držim slušalicu da prebacim sa prve na drugu karticu, bezveze ali šta sad...

Poruke - možeš da biraš sa koje ćeš kartice, pre su bila dva tastera, sada je samo jedan, klikneš i promeniš... To je kada unosiš novi SMS, ako slučajno želiš da na stari SMS odgovoriš sa druge kartice, opet još jedan-dva klika više (gornji desni ugao, tri tačkice, dole levo klik na koju hoćeš karticu)

Poslednja izmena:
Dal nije mesendzer na mirovanju pa stizu sa kašnjenjem,sistem ga spakuje da miruje pa blokira rad.

Bas sam se bio zagrijao da svoj xs max zamijenim novijim telefonom, u uzi izbor usao je i s20+ ali citajuci ovde vasa iskustva totalno sam ohladio. Malo sam napredniji korisnik i ako baterija od 6h do 23h ne moze izdrzati, mjau mjau uredjaj od vise stotina evra. Da li je na ultri bolja situacija, prepostavljam na s20 jos gora jer je manji kapacittet?

Bas sam se bio zagrijao da svoj xs max zamijenim novijim telefonom, u uzi izbor usao je i s20+ ali citajuci ovde vasa iskustva totalno sam ohladio. Malo sam napredniji korisnik i ako baterija od 6h do 23h ne moze izdrzati, mjau mjau uredjaj od vise stotina evra. Da li je na ultri bolja situacija, prepostavljam na s20 jos gora jer je manji kapacittet?
Ultra ima dobru bateriju,ako jos namestis na medim power 120hz odlicna stvar,drugar je ima bas je zadovoljan.

Po meni je glupo kupovati jedan od navodno najboljih smartphone aparata pa ga sakatiti losijim radom da bi izvukao bolju bateriju. Ni jedan samsung sa exy nema dobru autonomiju osim ako ne smanjis takt,poiskljucujes mu pola stvari ili ga koristis na wifi-ju na 10% osvetljenja.. Tacka

Sad ga i ti pretera,na wi fi nema nikakvih problema,jedini problem je 4g.Ja sam rekao ako hoce da ima bolju autonomiju s20 ultra nema ni ovako losu bateriju sasvim ok,samo taj 4g jednostavno kolje bateriju .

Po meni je glupo kupovati jedan od navodno najboljih smartphone aparata pa ga sakatiti losijim radom da bi izvukao bolju bateriju. Ni jedan samsung sa exy nema dobru autonomiju osim ako ne smanjis takt,poiskljucujes mu pola stvari ili ga koristis na wifi-ju na 10% osvetljenja.. Tacka

Obican s20 ima sot od 6h na 120hertza,gomilom app,auto osvetljenjem i na wifi.Nista nije iskljuceno.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Ni jedan samsung sa exy nema dobru autonomiju osim ako ne smanjis takt,poiskljucujes mu pola stvari ili ga koristis na wifi-ju na 10% osvetljenja.. Tacka
Pa nije bas... Zavisi sta tebi znaci dobra autonomija. Ako je 9 sati sota na 8 do 23 onda ok. Exy zaostaje za sd i da bi ga stigao mozda i treba toliko drasticno sve smanjiti.
Iz mog ugla ako neko ima 9h sota na dan, strasno mu je dosadno u zivotu i to je vec drugi problem.
Meni je normala 4-6h sota na 8 do 23h, i to smatram da je preterano, i izvlaci mi bez modifikacija.

Ko ti rece da ne moze izdrzati?
Izdrzao mi od prvog dana na 120Hz i normalni mod baterije, osvetljenje sredina u proseku (auto)
Posle sam pogasio 70tak ne ni toliko aplikacija nego gluposti od servisa da bih izvukao sve sto moze.
Postavio sam ga i na Medium power saving 0 razlike u performansama vidim. Ako pokrenem igricu (jednom u nikad) automatski ide max.
Za moje koriscenje uvek izvucem ceo dan, 8-23, 4-6 sati sota.
Meni je frustracija u tome sto snapdragon radi mnogo bolje i sto se tice autonomije i sto se tice performansi i osecam se prevarenim. Da nije sd ne bih mnogo ni razmisljao.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Poslednja izmena:
@Venom, to i jeste oroblem. Niko ga nije kupio da mu stoji kući na WiFi.
Stigao na S20+ sa MTS. Ne mogu da verujem kako su uništili dual SIM, a to mi je jedna od bitnijih stavki i imali su najbolje rešeno.
7eb2bb34dff882c6efcbd0d3936011de.jpg

Ja sam se ozbiljno zagrejao za ip12. Već sam oglasio moj s20+, više nikad neću kupiti exsinos

Послато са SM-G985F помоћу Тапатока

Sad ga i ti pretera,na wi fi nema nikakvih problema,jedini problem je 4g.Ja sam rekao ako hoce da ima bolju autonomiju s20 ultra nema ni ovako losu bateriju sasvim ok,samo taj 4g jednostavno kolje bateriju .

Daleko od toga da nema nikakvih problema. Ja sam sa mojim korišćenjem izvlačio 5-5.5h, mislim da nijednom 6h nisam uhvatio sa Exy990 i 4500mah (na WiFi). Sada sa istim korišćenjem na drugom telefonu ne padam ispod 9h kući, uglavnom bliže 10. O kombinovanoj razlici da ne pričam :)

Poslednja izmena:

Bjezi od exynosa, pokajaces se.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ma imam Samsung smartwatch pa bih najvise zbog toga. 250e doplate za ultru kao novu, ili mogu 350e za ip11 pro odnosno 400e za vakum ip12.
Sad je najjace sto ja uopste nemam wifi, sve mi je na LTE tj.4G posto sam tek preselio u novi grad i u stanu jos nemam pa dok mi to prikljuce bojim se da bih se mogao dobro iznervirati sa baterijom.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Radiće ti Galaxy Watch jednako dobro i sa drugim androidima. Po ovome što si opisao (napredniji korisnik, dosta 4g) ja bih preskočio Exynos iskreno.

Stigao na S20+ sa MTS. Ne mogu da verujem kako su uništili dual SIM, a to mi je jedna od bitnijih stavki i imali su najbolje rešeno.
Aj molim te pusti neki screen shot ili podrobnije objašnjenje šta je unakarađeno vezano za Dual Sim da znam da ne radim nadogradnju uoošte kad se pojavi...znaš da mi je to must have!?! Predpostavljam da ste po opcijama sve pregledali i nema mogućnost na staro da se vrati!?

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Ne znam kako je stigao update na S20 plus sa mts-a, a nije na S20 Ultra sa mts-a.

Sent from my Samsung Galaxy S20 Ultra

Sa novim a11 vise nema medium power saving i da radi na 120hz,ne dozvoljava da se zezne kao na a10. Prvo punjenje baterije sam testirao i na 24 časa uz 4 sata od toga 4g resto wifi dobijem 9,5 sota na 10% baterije,sasvim ok. Sledeće ću probam sve na 4g da vidim dal je tu kakav napredak sa a11.

Ja sam na MTS, s20+, meni jos nista.
I naravno, kao i uvek, prevladace zelja za updejtom nad zdravim razumom [emoji28]

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Sa novim a11 vise nema medium power saving i da radi na 120hz,ne dozvoljava da se zezne kao na a10. Prvo punjenje baterije sam testirao i na 24 časa uz 4 sata od toga 4g resto wifi dobijem 9,5 sota na 10% baterije,sasvim ok. Sledeće ću probam sve na 4g da vidim dal je tu kakav napredak sa a11.

Kojom logikom dobiješ 9.5 SOT?

Meni na S20 Ultra baterija obavlja posao, ok je za moje potrebe, ali svaki dan ga punim. Nikakve uštede ne koristim, sve živo je popaljeno, razume se na 120HZ ekran, sve društvene mreže, 4 mail naloga, nfc za plaćanje, bt za GW, 70% konstantno osvetljenje i oko 23h je nede na 10%. Punim ga uveče od 23h do ponoći i tada ga skidam sa punjača, preko noći do 7h ujutru skine između 5-7%.

Sent from my Samsung Galaxy S20 Ultra

Aj molim te pusti neki screen shot ili podrobnije objašnjenje šta je unakarađeno vezano za Dual Sim da znam da ne radim nadogradnju uoošte kad se pojavi...znaš da mi je to must have!?! Predpostavljam da ste po opcijama sve pregledali i nema mogućnost na staro da se vrati!?

Pogledaj moj prethodni post :)

@outlaw sve jasno!...i zahvaljujem. Mislim da mi lično ne bi predstavljalo problem ovakav način rada sve dok poziva ili šalje sa one za koju stavim da mi je primarna!...možda bi mi čak i olakšalo obzirom da ovako često žurbom ubodem po nekad u pogrešnu pa prekini, zovi opet sa druge itd

Nazad
Vrh Dno