Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Није баш да Шаоми нема мана, али слажем се да је за наше тржиште не само Самсунг него је генерално целокупна понуда телефона лимитирана, бар што се тиче легалних путева...
Па морамо да се сналазимо свакако

Послато са SM-N986N помоћу Тапатока

Ima Xiaomi mana, slazem se. Ali kosta tacno 50% manje i brend je u usponu pa moze sebi dopustiti neke falinke. A desava se upravo suprotno od "cuvenog" Samsunga.

E sad, legalni put je Samsung Official Store, kod kojih je isti telefon nego u obicnu radnju skuplji minimum 200€, a pitanje je da li bi se i mogao naci SD.

Preko SOS nema šanse da se kupi SD, tu nema priče. Nema kome nisam pisao za pitanje kako mogu u Srbiji da kupim, rekli su žao nam je, bla bla...

Stigo
f0e25b18e795f8bc4b57be741c786bdd.jpg

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

^Koja mreža? kod mene na S20 Ultra iz mts još ništa, CSC je SEE, koji je kod tebe CSC?

Sent from my Samsung Galaxy S20 Ultra

Kako radi svajcarac na a11,isplati li se instalirati. Ja sam na vip(top),jos nista,pa me interesuju utisci koga je već instalirao,baterija,fluidnost itd.

S20,telenor
c11f5dc10478cdaf810447db08e88e08.jpg

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Sviđa mi se novi update.
Malo bune pozivi i poruke za dual sim, ali videću kako šta u toku dana

Znaci da se instalira,ceka se Vip-TOP nikako da stigne,kako baterija sa novim a11?

Šta je sa pozivima i porukama za dual sim?

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Dosta su vizuelno promenili svašta.
Pre smo imali dva "tastera" da biramo sa koje kartice pozivamo, sada ima samo jedan, koji se zadrži kako bi se promenila kartica. Ok, vrvt ću se navići.
A za sms ne mogu da provalim kako da biram sa koje kartice da pošaljem poruku. Čini mi se da ne može

I vise ne radi promena herca ekrana na a11, ili 60 ili 120. Već vidim kako srče bateriju jače kada ne mogu da namestim neke aplikacije da rade na 60 a neke na 120.Sad na programiranje:).

Na a10 sam bio na uštedi energije i svaka aplikacija je imala svoju hercažu pomoću aplikacije dinamic refreš rate,ovde kad upalim power save mod blokira sve na 60,dok je na a10 prolazila i radila ekstra.Jedino da probam za svaku apk rutine,ne znam kako drugacije. Daleko sam od punjaca pa svaki procenat baterije dobro dodje, na a10 mi je drzao skoro 9 sati sot.

Hvala na pomoći, najbolje sa rutinama i bez uštede energije je za sada najbolje rešenje,videcemo kako izvlaci dan a11.

Stvarno me oduševilo ovo rano puštanje novog update-a, pre nove serije.
Genijalan potez Samsunga, svaka čast!

Najzad fingerprint senzor radi kako treba. Ne mogu da verujen da je sve bilo software-ske prirode za flagship model.

Na a10 sam bio na uštedi energije i svaka aplikacija je imala svoju hercažu pomoću aplikacije dinamic refreš rate,ovde kad upalim power save mod blokira sve na 60,dok je na a10 prolazila i radila ekstra.Jedino da probam za svaku apk rutine,ne znam kako drugacije. Daleko sam od punjaca pa svaki procenat baterije dobro dodje, na a10 mi je drzao skoro 9 sati sot.
9h SOT-a na kolko sati ukupno?

Otprilike 40 sati,negde sam zaturio sliku,probaću nadjem

A to sam uradio tako sto sam instalirao apk s20 refresh rate i tu odredio koja ce apk biti na 60 koja na 120, pre toga aktivirao stednju baterije jer mi perfomanse ne znace toliko, ne igram igre. Potom nakacio fon na pc i preko adb-a sklonio nekoliko sistemskih aplikacija koje su totalno bespotrebne tipa fejs servis i slicno i tako dobio oko 9 sati sota i olaksanje da nemoram 2 dana vući punjač za sobom.

Ali sa a11 vec vidim da ce biti jedva jedan dan baterija. Moram eksperimentisati sa rutinama bez stednje energije.

Poslednja izmena od urednika:
Obrati paznju na pisanje post za postom, jer ovo nije chat, nego je forum.

Postoji opcija izmeni ili edit u zavisnosti koji jezik se odabrao u podesavanju profila.

Otprilike 40 sati,negde sam zaturio sliku,probaću nadjem

A to sam uradio tako sto sam instalirao apk s20 refresh rate i tu odredio koja ce apk biti na 60 koja na 120, pre toga aktivirao stednju baterije jer mi perfomanse ne znace toliko, ne igram igre. Potom nakacio fon na pc i preko adb-a sklonio nekoliko sistemskih aplikacija koje su totalno bespotrebne tipa fejs servis i slicno i tako dobio oko 9 sati sota i olaksanje da nemoram 2 dana vući punjač za sobom.

Ali sa a11 vec vidim da ce biti jedva jedan dan baterija. Moram eksperimentisati sa rutinama bez stednje energije.

Ja sam postavio 60hz za odredjene aplikacije ali preko bixby. 96hz za ostalo. Medium power saving. Takodje sam pogasio neke servise. FB sam ostavio, koristim ga.
Max sto sam izvukao je ako se dobro secam, 7:20h sot-a i 26h ukupno.
Da nemas Snapdragon????

Za ove koji su prebacili na A11. Da li se kamera i dalje pregreva?

Poslednja izmena:
Nije snap,exy je sa vipa,sto se tice kamere primetno je bolje fokusiranje tj nema štucanja i brže fokus odradi,zagrevanje nisam osetio,hladan ko špricer posle pola sata igranja sa kamerom. Otprilike sam i ja tako ali uz pomoć apk(koja sada ne radi na a11),ne rutine i imao sam spisak aplikacija koje su bespotrebne, čini mi se samo fejs ih ima 3,od koje dve ne trebaju za normalan rad. Uglavnom od 490 i kusur sam spao na 370 aplikacija i baterija me oduševila,ali sada ispočetka na čišćenje i bez power savinga,jer on drzi sve na 60 a u rutinama nemož ga zezneš više,osenčena opcija za glatko skrolovanje i pre i posle aktiviranja power savinga. Danas sam nadogradio na a11 i bice igranke opet dobrano par sati dok se ne ušteluje.

Jel mozes da posaljes link za listu?

Na a11 baterija leti gore nego na a10.Jes da su sve upeglali i sve leti bez da stucne al procenti padaju ko munja.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Op, prvi put da MTS zaostaje sa apdejtom i to kada je najbitnije :) . Za sada još ništa, valjda će tokom nedelje pustiti.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Samsung trenutno u sebi ima skoro 500 aplikacija i procesa,ja nemam vremena da ih sve iskoristim,telefon služi i bez 100 apk manje sasvim lepo za sve sto treba tako da bolje da usred posla imam normalnu bateriju na pola a ne da ganjam punjače. Pola sata posla nakačiti na program preko pc i ukloniti nepotrebne. Ovim azuriranjem samsung je odradio sjajnu stvar i može fon da radi bez ograničenja,samo treba preleteti svaku od 500 aplikacija i ograničiti korišćenje baterije u pozadini,naravno koje ne trebaju da rade non stop. Sa rutinama namestenim to je to otprilike i bez power saving moda jer on ubija 120hz ekran, nadam se 9 sati sotu na dva dana korišćenja.

Nazad
Vrh Dno