Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

A koja je poenta kamere na telefonu? Da mi objasnis pa da bacim u kantu legendarni Samsung X600 iz 2003/2004. :)

Poslednja izmena:
Može li neko da proveri da li radi samsung browser u mene kaze da ne moze da se instalira jer nije compartable sa tel

Sta ima novo kod Samsunga osim sto Bogi troluje u svakoj Samsung temi cim izadje neki model, raspituje se, pise i naravno nikad nista ne kupi :D

Danas cackao ortakov s20.
Ekran ubica, 120hz najjaca stvar ikada!
Nema laga, animacije super, skrol.. *mjau**mjau**mjau*, koliko je zanimljivo.
Pre svega, dizajn je top. Ergonomija malog s20 je sjajna, lezi u ruci sjajno, dugmici odlicni, grip dobar bez kejsa. Standardno, svaki Samsung mi je bio top sto se toga tice.
Ekran kao ekran, odlican po meni.
Zvuk isto dobar, fino deluje stereo.
Kamera okej ali to moram jos da testiram i uporedim sa mi8.
Baterija dobra, nije se zalio, zaboravih sot.
Jedina mana koja me odbija je grejanje telefona.
Bio je na wifi sve vreme, izvrteo sam par aplikacija, vec se ugrejao, jos malo koristio on sve topliji..
Ne znam koja je fora, kapiram da je drljavi exynos problem tu, pitanje je kako je sve to na 4g. Doduse sve vreme mu je povezan i watch, ne bi me cudilo da je i tu neki problem.
Sve u svemu, fin telefon.

E da! Vibracija je top. :D

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sta ima novo kod Samsunga osim sto Bogi troluje u svakoj Samsung temi cim izadje neki model, raspituje se, pise i naravno nikad nista ne kupi :D

Danas cackao ortakov s20.
Ekran ubica, 120hz najjaca stvar ikada!
Nema laga, animacije super, skrol.. *mjau**mjau**mjau*, koliko je zanimljivo.
Pre svega, dizajn je top. Ergonomija malog s20 je sjajna, lezi u ruci sjajno, dugmici odlicni, grip dobar bez kejsa. Standardno, svaki Samsung mi je bio top sto se toga tice.
Ekran kao ekran, odlican po meni.
Zvuk isto dobar, fino deluje stereo.
Kamera okej ali to moram jos da testiram i uporedim sa mi8.
Baterija dobra, nije se zalio, zaboravih sot.
Jedina mana koja me odbija je grejanje telefona.
Bio je na wifi sve vreme, izvrteo sam par aplikacija, vec se ugrejao, jos malo koristio on sve topliji..
Ne znam koja je fora, kapiram da je drljavi exynos problem tu, pitanje je kako je sve to na 4g. Doduse sve vreme mu je povezan i watch, ne bi me cudilo da je i tu neki problem.
Sve u svemu, fin telefon.

E da! Vibracija je top. :D

Sta ce tek leti biti na temperaturama,mada mislim da ce se + verzija manje grejati ima prosto vise lufta unutra nego najmanji s20

Evo vec s20 plus ima za €759.99 na evropskim sajtovima, tako da mu cena i nije nesto preterano veca u odnosu na proslu generaciju. Ja sam moj s10 plus sd855 platio 700eu pre nekoliko meseci sa isto 8 rama i 128gb.
A s20 plus je svakako pandan s10 plus, a ne ultra. Ima vecu bateriju 4500 , veci ekran kao i tezinu , brze punjenje i 120hz ekran, tako da se uopste ne slazem da je samsung preterao sa cenama. Sve ovo je kad se pogleda samo za 60evra razlike u odnosu na s10 plus. Naravno preskocicu ove god s20 seriju , pa cu tek sledece da menjam, jer sam zadovoljan sa s10-kom.

Poslednja izmena:
Nisu svima dostupni evropski sajtovi i narucivanje sa istih,isti taj + je kod nas na oglasima prosek 950eur

Evo vec s20 plus ima za €759.99 na evropskim sajtovima, tako da mu cena i nije nesto preterano veca u odnosu na proslu generaciju. Ja sam moj s10 plus sd855 platio 700eu pre nekoliko meseci sa isto 8 rama i 128gb.
A s20 plus je svakako pandan s10 plus, a ne ultra. Ima vecu bateriju 4500 , veci ekran kao i tezinu , brze punjenje i 120hz ekran, tako da se uopste ne slazem da je samsung preterao sa cenama. Sve ovo je kad se pogleda samo za 60evra razlike u odnosu na s10 plus. Naravno preskocicu ove god s20 seriju , pa cu tek sledece da menjam, jer sam zadovoljan sa s10-kom.

Možeš ti da se ne slažeš ni sa povećanjem penzije od 1000din ali to je realnost. To što si ti platio s10+ 700e ne znači da je to jeftino. Samo za 60e...svašta čovek ovde može da pročita. Da se razumemo ovo važi za bilo koji brend.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Ko hoce da kupi, kupice, ko ne zeli, nece i to je to... Ne vidim na ovoj temi poentu da se raspravljamo da li je skup ili nije skup telefon...

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

Možeš ti da se ne slažeš ni sa povećanjem penzije od 1000din ali to je realnost. To što si ti platio s10+ 700e ne znači da je to jeftino. Samo za 60e...svašta čovek ovde može da pročita. Da se razumemo ovo važi za bilo koji brend.

NHF, ali koja je poenta ovakvog filozofiranja? Ajde sada da pričamo kako je gorivo skupo, telefoni, život je skup... To nema veze sa temom i samo pravi šum. Košta koliko košta, ne vidim da je to sada neka nova situacija da flagship telefon košta 700-800 eura, pa da o tome sada treba da se vodi nekakva opšta diskusija.

Ko nema para da ga kupi, neće ga kupiti. Ima i drugih, jeftinijih, brendova koji nemaju modele u toj flagship kategoriji kao što su Xiaomi, Motorola, Alcatel...

Kao da čitam komentare na B92.

Poslednja izmena:
Padace plus-u cena najbrze do sada,ja ocekujem 850eur za max 2 nedelje :)

Ako moze link gde to u EU ima S20+ za 760e, sledece nedelje putujem u DE...

Poslato na PM.
Da, s20, s20 plus i Ultra sam probao na vise mesta izlozenih u gradu , okej je tel, ako se koristi 120hz. Ali ipak po meni nema preterane koristi preci ako neko ima vec s10. Padace cena brzo, to svakako.

NHF, ali koja je poenta ovakvog filozofiranja? Ajde sada da pričamo kako je gorivo skupo, telefoni, život je skup... To nema veze sa temom i samo pravi šum. Košta koliko košta, ne vidim da je to sada neka nova situacija da flagship telefon košta 700-800 eura, pa da o tome sada treba da se vodi nekakva opšta diskusija.

Ko nema para da ga kupi, neće ga kupiti. Ima i drugih, jeftinijih, brendova koji nemaju modele u toj flagship kategoriji kao što su Xiaomi, Motorola, Alcatel...

Kao da čitam komentare na B92.

Nije nova situacija samo smo došli do cifre od 1500$+ za jedan telefon. Poenta je da se likovi koji misle generalno da 700e za telefon nije skupo malo dovedu u red. Vodeći se tom nonšalantnom i brigame(naravno da ova diskusija neće promeniti ništa što se tiče cena) logikom imamo porast cena svake godine dotičnog giganta koji prati zlatnog vodiča zvanog Apple. Gorivo i potrepštine za život nemaju veze sa cenom telefona od soma evra+.
Nije nova situacija ali malo vređa inteligenciju pojava i izjave poput dotične jer pričamo o telefonu. Ako je tebi telefon na istom nivou vrednosti kao život, onda ok.
Od kada je zabranjeno da se vodi diskusija o ceni? Mišljenja su tu da se razmenjuju.
Imamo i druge modele od 500+ evra i to ne znači da to nije skupo i da se o tome ne treba polemisati.

Ovo se čekalo , stare dobre ruje :)

[YouTube]wEc77exwyak[/YouTube]

Idemo redom.

Exynos , čovek je izgubio prideve kojim bi ga negativno opisao , em se nenormalno greje , em trotluje u roku od odmah em je po njemu dosta lošiji od onoga u s10.. a GPU performanse padaju cak za 3,4 puta kada se malo zagreje :)
Ni jedna igra ne može da se igra u više od 60hz. Naravno posle par minuta FPS pada na 45 u zahtevnim naslovima.
Još jedna stvar , kada se mob zagreje pada jačina wi fi signala ? Pri tome pada i refresh sa 120 na 60..

Jedini flagship telefon koji nema opciju DC diming ? Onaj koeficijent pulsacije je ogroman , ljudi koji su osetljivi na to bi trebali da ga izbegnu.

Izrada :
Faktički je primetio sve što i ja , da se dugmići klate i da kamera unutra skače kao luda kada se malo prodrma telefon , doduše on tvrdi da pozadi nije staklo nego onaj budžet glastik.. to ne znam kako može da se testira , jedino da neko ima i a70 i s20 u isto vreme.

Kamera :
Sve dobro sem autofokusa u toku videa, koji je po njemu kriminalan. ( Verovatno će pokušati da ga ispeglaju kroz neki updejt )

Prvih 15minuta objasnio , zato i ne verujem ni jednom zapadnom review koji naravno koristi snap , o opisima balkanskih youtubera ne bih gubio reci

Poslednja izmena:
Htc je imao U Ultra Sapphire model, gde je korišćen safir umesto stakla na kameri. Ako su ovi stavili Glastik onda stvarno.

Idemo redom.

Exynos , čovek je izgubio prideve kojim bi ga negativno opisao , em se nenormalno greje , em trotluje u roku od odmah em je po njemu dosta lošiji od onoga u s10.. a GPU performanse padaju cak za 3,4 puta kada se malo zagreje :)
Ni jedna igra ne može da se igra u više od 60hz. Naravno posle par minuta FPS pada na 45 u zahtevnim naslovima.
Još jedna stvar , kada se mob zagreje pada jačina wi fi signala ? Pri tome pada i refresh sa 120 na 60..

Jedini flagship telefon koji nema opciju DC diming ? Onaj koeficijent pulsacije je ogroman , ljudi koji su osetljivi na to bi trebali da ga izbegnu.

Izrada :
Faktički je primetio sve što i ja , da se dugmići klate i da kamera unutra skače kao luda kada se malo prodrma telefon , doduše on tvrdi da pozadi nije staklo nego onaj budžet glastik.. to ne znam kako može da se testira , jedino da neko ima i a70 i s20 u isto vreme.

Kamera :
Sve dobro sem autofokusa u toku videa, koji je po njemu kriminalan. ( Verovatno će pokušati da ga ispeglaju kroz neki updejt )

Prvih 15minuta objasnio , zato i ne verujem ni jednom zapadnom review koji naravno koristi snap , o opisima balkanskih youtubera ne bih gubio reci

Ma, Mi8 je zakon lol

Elem...

Moja žena je uzela S20 imala S10 do sada. Ekran je brutalan i kod ovog modela se ne primećuje nikakva razlika u oštrini kada se obori rezolucija zbog 120 Hz.

Kamera me iznenadila - nisam znao da ima 30x i kod ovih modela i skroz je upotrebljiv i taj 30x zoom. 10x je skroz normalna slika - kao kada na Note10+ slikam sa 2x zoom.

Ne znam o kakvom klimanju dugmića se priča, ali isti su kao kod Note10+ - ništa se ne klima.

Malo je veći od S10, ništa preterano.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Idemo redom.

Izrada :

Kamera :

Za exynos dobro poznata priča. Ja ne znam kako evropljani gutaju to nj...a.
SD je druga prica i stvarno nema poređenja. Exynos je samo jak na sintetički testovima. Kirin koji je prosečan proc je u svakom slučaju bolji izbor.
Jo ako neko iskesira 1500e za Ultru i krene da mu se greje i usporava pa moze samo da plače od besa.
SD verzija je klasa za sebe. Isti slučaj sa note 10/+

@fkloznica

Dugmići se ne klimaju, kamera se manje klima nego na N10 i leđa su od istog materijala kao na N10 (meni ne deluje da je staklo)

Jo ako neko iskesira 1500e za Ultru i krene da mu se greje i usporava pa moze samo da plače od besa.
Što da plače od besa kad je svesno kupio telefon sa krš procesorom. Niko ljudima nije kriv što kupuju inferioriniji uređaj i ne bune se uopšte.
A i Samsung nije lud da nešto menja kad i ova malverzacija godinama sve uspešnije prolazi.

@fkloznica

Dugmići se ne klimaju, kamera se manje klima nego na N10 i leđa su od istog materijala kao na N10 (meni ne deluje da je staklo)
Zanimljivo ovo za dugmice , stvar koju sam odmah primetio :)

Verovatno je od modela do modela.

Stvarno savetujem ljude iako je klip na ruskom da pogledaju prvih 15min , sigurno će 90% stvari razumeti :) ( ili sam ja naučio ruski gledajući reviewe telefona )

Idemo redom.

Izrada :

Kamera :

Po ovome ispade da je S20 poluproizvod.
Ali bitno da se neki drugi proizvodjaci kude. [emoji4]

Neznam meni nije toliko loš, meni se jos nije grejao a igram igrice, a s10 jeste više nego s20.

Svaki tel se malo ugreje kada se pice igrice.

To za dugmice nije istina moji su super i jos znam par ljudi koji imaju i nema niko probleme.

Kamera je super isto i mnogo bolja od s10.

Neznam sto je toliko negativnosti jer nije toliko loš tel kao sto neki pišu.

Ja sam prezadovoljan posle S10 a imao sam svaki samung od S2.

Eto toliko od mene.

Posle dugog razmisljanja, izmedju s20+ i s20 ultra izbor je pao na s20+ pre svega zbog ergonomije, ultra je preglomazan i ne donosi nista bolje (osim na papiru) od s20+.

Cak se sad kajem sto nisam uzeo s20 jer je 6.2 inch sasvim dovoljno i pregledno za svaki smartphone, pri tom su dimenzije telefona odlicne.

Mislim da ce s20 biti top kupovina u narednom periodu, zbog dva modela cenovno vise pozicioniranih s20 ce imati odlicnu cenu u oglasima. Sa baterijom od 4000, displejem od 6.2 inch, i vise nego odlicnom kamerom bice def best buy.

Ja sam dugogodisnji korisnik iPhone, i dalje mi je sluzbeni telefon 11 pro, sada sam 11 pro max zamenio s20+ i zaista sam zadovoljan osim razmisljanja o manjem modelu jer je svakako puno zgodniji za koriscenje a razlika od 0.5inch mislim da nece nista promeniti u koriscenju aplikacija i drugih sadrzaja na samom telefonu, pa cak i neko instant gledanje videa.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Na primerku od drugara sa kojim sam se igrao dugmici su bili skroz okej.
Ali za grejanje je smeh. Izvrteo sam instagram, fejs, settings, usao na youtube i telefon se ugrejao kao da sam igricu upalio. Neverovatno.
Mogu misliti na leto sta ce biti. Zato sam i pobegao od njih, ista ****** su bila i na s8plus samo nije se bas toliko grejao Exynos.

Dobro je da još neko potvrdi.. i to se greje zimi kao s810 , zamislite šta će biti za vreme leta.
Neverovatno sta prodaju za 1200e

Nekad smo IPhone korisnike zvali ovcama, tu smo sada, samo sto od mene nece videti pare, mislio sam da menjam N9 za N10 treba da dam dva N9 za jedan N10, zasta, za kasikicu praha, "premijum osecaja u ruci" boze ti sacuvaj, tu smo sada, Samsungove ovce. Do N9 sam imao sve njihove telefone i doplacivao do 150 evra a sad mi ne pada na pamet.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Nekad smo IPhone korisnike zvali ovcama, tu smo sada, samo sto od mene nece videti pare, mislio sam da menjam N9 za N10 treba da dam dva N9 za jedan N10, zasta, za kasikicu praha, "premijum osecaja u ruci" boze ti sacuvaj, tu smo sada, Samsungove ovce. Do N9 sam imao sve njihove telefone i doplacivao do 150 evra a sad mi ne pada na pamet.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Extremno bacanje para.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh Dno