Konačno odvojih vreme da pogledam S20 Ultra u TC Ušće. Iako sam očekivao dosta veliki uređaj, uopšte nije tako. U odnosu na S10 Plus, Ultra je uža, a viša. U ruci odližno leži, ekran je uži i nema problema rukovanja jednom rukom. U poređenju sa Note 10 Plus bolji osećaj u ruci pruža Ultra. Note 10+ nikada nisam simpatisao zbog oštrih ivica i nalazim da je pomenuti model nelagodno držati u ruci. Note 10+ deluje veće upravo zbog širine uređaja. Ko je koristio S10+ bez problema će se navići na S20 Ultra, a Note 10+ korisnici će imati oseća da je u pitanju manji uređaj iako to nije slučaj.
Kamera je dosta upadljiva, ali ne toliko drastično, uživo to izgleda bolje. No, smatram da je dizajn S10 serije za klasu bolji od svih modela iz obogodišnje S20 serije. Samo crni model je bio izložen koji izgleda kao FBI baza otiska prstiju, neverovatno koliko crna boja loše izgleda na staklenim telefonima (po mom mišljenju). S20 Ultra u sivoj boji nije bila izložena, ali će svakao dobiti i tu boju pre početka zvanične prodaje.
Mislio sam da osvežavanje ekrana od 120Hz nije tolko primetno, ali prevario sam se. Neverovanto koliko telefon deluje fluidno sa 120Hz. S10 Plus i Note 10 Plus (sa kojima sam uporedio S20 Ultra) su izuzetno fluidni uređaji, ali sa S20 Ultra je poseban nivo, izuzetno korisničko iskustvo pri 120Hz.