Šta je novo?

Samsung Galaxy S20 Fan Edition

A uzeo bio kod junaka nekog polovan S20 plus i vratih ga posle problema nekih sa signalom pa se odlučih da uzmem novi telefon,što se kaže,novo je novo i razmišljao između A52s i FE a brat mi ima A52s i stvarno je telefon strašan pa zato pitam koja je bolja kupovina. Taman ću FE uzet,400 eura,dvije godine garancije,da me ne boli glava.

Sta je bolja kupovina, a52s ili ovaj model?
Konkretno bitni su mi kamera, baterija i sama fluidnost telefona.

@Stefan1995 ima već duži period, ako se već može birati sa normalnom garancijom odmah snap

Mislim da nije bolja na A52s, to može da ti potvrdi @zoreli_ on je imao A52s a trenutno ima S20fe

Naravno da nije bolja, ja imam FE a sestra A52. Dobra je kamera na A ali ipak su malo bolje na FE, da ne računamo što imaš i telefoto. Recimo sestrin A52 se posle par nedelja "raskrckao" otprilike prekoputa volume rockera, leva strana telefona, po ramu. Ima mali "rad" rama kad ga pritiskaš, deo milimetra ali ume da se čuje krckanje. Kod FE to teško može da se desi jer je aluminijumski ram za razliku od plastike kod A.
Baš mi je pre 2 dana ispao iz džepa sa bezmalo metar visine, na beton, bez maske... Prošao sam samo sa jednom učukotinom po ramu i ništa više. Ne kažem da je nešto posebno jači ali imao sam sreće plus ipak je bolje metal od plastike..

Koji blast from the past. Ovako sam poslednji put radio update na S3.

Danas su te razlike između top modela i neke srednje klase dosta smanjene, a iskreno po meni ne vrede tolike razlike u ceni (recimo s20 i s21). Minimalno napretka za dosta više para. Promenio skoro Mi 10T pro jer je MIUI počeo dosta za njega da zeza, posebno loše odrađen proximity, užas! Uzeo Mate 40 Pro i uz jako dobar hardware, software je krš (stalno neko dovijavanje zbog nemanja google servisa), razočarao se i u njega prilično, testirao S21 Exy ali na kraju zaključio da je S20 FE 5G najbolje za uložen novac. Ja sam ga uzeo za 330e, 8/128. Za S21 sam morao da dodam još 200e, ali zaista nije bolji tih 200e. Mate 40 Pro ima odlične kamere, ekran je super, zvučnike izuzetne, čak ima dobrih fora kako je huawei rešio neke stvari ali gomila aplikacija jednostavno ne radi. Sa GCam, S20 FE izvlači lepe slike u uslovima slabog osvetljenja.

Danas su te razlike između top modela i neke srednje klase dosta smanjene, a iskreno po meni ne vrede tolike razlike u ceni (recimo s20 i s21). Minimalno napretka za dosta više para. Promenio skoro Mi 10T pro jer je MIUI počeo dosta za njega da zeza, posebno loše odrađen proximity, užas! Uzeo Mate 40 Pro i uz jako dobar hardware, software je krš (stalno neko dovijavanje zbog nemanja google servisa), razočarao se i u njega prilično, testirao S21 Exy ali na kraju zaključio da je S20 FE 5G najbolje za uložen novac. Ja sam ga uzeo za 330e, 8/128. Za S21 sam morao da dodam još 200e, ali zaista nije bolji tih 200e. Mate 40 Pro ima odlične kamere, ekran je super, zvučnike izuzetne, čak ima dobrih fora kako je huawei rešio neke stvari ali gomila aplikacija jednostavno ne radi. Sa GCam, S20 FE izvlači lepe slike u uslovima slabog osvetljenja.
Kada budem kupovao tel sledeći put obavezno da se čujemo! I ja sam pazario s20 fe 5g 8/128 povoljnije nego u radnjama ali daleko skuplje nego 330 eur.

Kada budem kupovao tel sledeći put obavezno da se čujemo! I ja sam pazario s20 fe 5g 8/128 povoljnije nego u radnjama ali daleko skuplje nego 330 eur.
Ako ti je lakše i ja sam moj uzeo juče za 450 eura ali ono,novi je,dvije godine garancije jer mi se nije dalo s polovnim,dva sam vratio i nisam htio više da živce kidam sebi.

Da li zna neko oovo,juče sam aužurirao telefon i ažuriranje se odnosi na zaštitnu zakrpu za Novembar a ovo je već Januar a model mi je

S20 FE 5G (SM-G781B)

Ako ti je lakše i ja sam moj uzeo juče za 450 eura ali ono,novi je,dvije godine garancije jer mi se nije dalo s polovnim,dva sam vratio i nisam htio više da živce kidam sebi
Sličnu cenu sam i ja platio u decembru, tj 460 eur, dve god garancije, neotpakovan.

Sličnu cenu sam i ja platio u decembru, tj 460 eur, dve god garancije, neotpakovan.
Inace uzimam kako i telefone tako i dosta stvari polovno,sto god,samo manje da se plati ali s telefonima nemam srece,uzmem prosle godine jedan,vratim ga posle par dana,uzmem jedan prije desetak dana,isto ga vratim i rekoh sad cu novi uzet i uzmem ovaj FE 5g,izuzetno sam zadovoljan,telefon leti,baterija je super cini mi se,sinoc sam ga napunio i od sinoc pa do malo prije sam ga ubija,igrice,ju tub,ova ***** od drustvenih mreza,znaci bas sam ga gazio i znaci od punjenja 20h je proslo a SOT mi je bio malo nesto preko 6h,meni je ovo vrh realno,ne treba mi vise.

Kasni jer puštaju decembarsku zaštitnu zakrpu uz novi Android /OneUi 4.0.

Da li zna neko oovo,juče sam aužurirao telefon i ažuriranje se odnosi na zaštitnu zakrpu za Novembar a ovo je već Januar a model mi je

S20 FE 5G (SM-G781B)

Izašao je Android 12 , verovatno narednih dana će biti i za SEE (ili od operatera MSR - TOP) ... Kada u nazivu firmvera ima "OXM" to je i za naše tržište isti.

ModelSM-G781B
Model NameGalaxy S20 FE 5G
Country
  • France (XEF)
VersionAndroid 12
Changelist23204547
Build DateTue, 21 Dec 2021 11:09:21 +0000
Security Patch Level2021-12-01
Product codeXEF
PDAG781BXXU4DUL9
CSCG781BOXM4DUL7

Ako nije problem da okačiš tačnu oznaku G-Cam (kao i da li je ROOT verzija ili se instalira kao svaka aplikacija) ?
Nisam dugo koristio G-Cam...
Probao bih, ako nije komplikovano, stigle godine !

Ako nije problem da okačiš tačnu oznaku G-Cam (kao i da li je ROOT verzija ili se instalira kao svaka aplikacija) ?
Nisam dugo koristio G-Cam...
Probao bih, ako nije komplikovano, stigle godine !
Svi S20 FE 5G (Snapdragon) mogu da koriste, nema neke procedure, skine se apk, instalira i to je to. E sad ima i config fajlova ali ima ma linku uputstvo kako se ubacuju u aplikaciju.

Možete li da birate Google Discover na početnom ekranu? Meni nudi samo Samsung Free, i ranije na One Ui 3.1, a i sad posle apdejta na 4.0. Vidim kod sestre na A52 da može da se bira između ova dva.
Screenshot_20220107-115205_One UI Home.jpg

Da, isto i kod mene. Nisam uspeo da nadjem resenje na netu. Navodno su rekli da ce na ui 4.0 moci da se bira i Google Discover. Za sada je resenje koristiti Google ikonicu iz grupe Google ikona. Premestite je na home page.

Ima, ja sam je skinuo posle jedno 3 meseca kad se oštetila, što je svakako bolje nego menjati ekran :) nije ni laka za skinuti, baš je tvrda i dobro zalepljena

Nazad
Vrh Dno