Šta je novo?

Samsung Galaxy S20 Fan Edition

Meni je lepša od svakog silikona, lepo i čvrsto stoji, daje dobar grip i to je to. Ako mi telefon pada neće da ga mnogo spasi ni silikon ni plastika a ionako rekoh najčešće mi je telefon bez ikakve maske...
Grešiš super frost je odličan, tačno štiti koliko treba telefon za normalnu upotrebu. Na ekranu uvek imam hidrogel ili slično, da mi se ne grebe staklo.

Kad znam da ce telefon biti blizu dece onda koristim ringke fusion, ali mislim da nije nabavljiva kod nas.

Kao što reče sajlonac, obrada i boje i meni lepše na S20 FE, pogotovo pri slabom svetlu. Jedina prednost P30 Pro je bolji optički zum a ostalo je, po meni, na strani S20 FE.
Da, mada sudeći po testovima koje sam našao na YouTube, taj optički zoom se pri snimanju video snimka nije baš pokazao toliko impresivnije u odnosu na S20 FE.

Utisak mi je da su boje "vernije" na P30 Pro, ali da S20 FE odmah posle slikanja pakuje to u digitalni format koji negde većina nas juri u editingu i da je negde "manje posla" - smanjiš saturaciju i eventualno prevučeš na malo hladnije boje kada zatreba.

Poslednja izmena:
Hm ja sam možda onda gledao slike slikane kroz neke filtere ili šta ti ja znam, jer na P30pro su mi baš nekako bile veštačke boje, preveliki kontrast npr. Kod Samsunga jesu prezasićene ali čini mi se sve manje i manje svakom novom generacijom S telefona.

Meni je P30 pro pri slabom svetlu imao skroz isprane boje, sa često naglašenom žutom bojom. Čak i dnevne slike su imale poprilično nerealne boje, što sajlonac reče, dramatične, osim ako se isključi automatsko prepoznavanje scena ili koristi u pro modu.

Hm ja sam možda onda gledao slike slikane kroz neke filtere ili šta ti ja znam, jer na P30pro su mi baš nekako bile veštačke boje, preveliki kontrast npr. Kod Samsunga jesu prezasićene ali čini mi se sve manje i manje svakom novom generacijom S telefona.
Nije Vlada gledao P30 Pro :D , jer ovo sto je mozda gledao je obrada.

Vala od kad je izasao P20/Pro oni su poceli da izradjuju taj stil auto obrade fotki gde kao neko da je u snapseed-u dramu i structure pojacao do maxa.

Vidim da je 781B isto Snapdragon verzija.

Jel to 5G model ili nešto drugo? Treba li ga izbegavati?

Jel se dešavalo da ponekad blinkne ekran? Npr u viberu pišem nekom poruku kao da blinkne i posle normalno sve?

Jel se dešavalo da ponekad blinkne ekran? Npr u viberu pišem nekom poruku kao da blinkne i posle normalno sve?
Meni se to desavalo u Samsungovoj aplikaciji za sms, od kad sam stavio Google messages kao podrazumevanu alpikaciju za sms, vise nisam imao problema

Jel se nekome dešava da posle završenog razgovora , da mu je ugašen ekran i da mora da kucne po ekranu ili tasteru za ON / OFF moba

Uzeo na kraju polovan S20 FE 780G za 320€ pa rekoh da se i zvanično upišem u temu :)

Čudan je osećaj znati da je unutra premium hardware a osećaj ko da držim Huawei Honor iz 2015te
Sad makar znam kako je voziti Daciu umesto Francuza :D

^To je trenutno i najbolji izbor, a sto se tice izrade, ionako ide u futrolu kod 95% kupaca. 😀

Iskreno ne znam nisam se trudio nešto oko toga ali kapiram da jedino ako ima opcija da uopšte ne gasi ekran tokom razgovora jer hardver koji upravlja time je prosto takav i tu nema menjanja. Mene recimo više nervira kada izdivlja isti taj "senzor" kada upalim ekran a on detektuje da je kao u džepu pa mi traži da još jednom prevučem prstom da bih ga otključao...

Ja imam 781B ali 6/128 verziju.
Što se prijema tiče, nisam primetio bitne razlike u odnosu na prethodne telefone na istim lokacijama, a brzinu kad sam testirao, na lokaciji sa dobrim signalom 144/38, Telenor mreža.

Da li neko ko je kupio ovaj model 781B (5g 128/8gb) moze da nam da vise informacija u vezi prijema signala i brzine download/upload kod nasih operatera u 3g i 4g mrezama?

Moj je kupljen u aziji, radi bez greške.
Malo je brljao samsung store kad sam došao prvi put, pa sam morao da reisntaliram isti. Jedna lokalna jedna thailandska kartica. Radi ko zver i tamo na 5g

Imam čudan problem sa dugim klikom - neće da prihvati uvek.

Recimo dugi press otvara opciju edit poruke na Viberu - umesto toga samo treperi u prazno.

Polovan sam uzeo, sumnjam da je tu i dalje 😂

Kao da se tap upali pre touch and hold funkcije bukvalno iako sam ga fabrički resetovao i stoji mi hold na short (0.5s)

G780G i G781B imaju isti Snapdragon procesor.
Zašto su jedan radili kao 4G, a drugi kao 5G ako procesor podržava i 5G?
Prosto mi nije jasno jer vidim da su izbacili veoma brzo i 72 i A52 jer je razlog da nema 4G čipova i prelaze na 5G i izbaciše A52s?

Mislim da je kontra išlo. Izbacili su 5g sa snap I 4g sa exy jer je manjak snapdragona. Onda kako je rasla potražnja su dodali više 4g snap.

.... a inače nam baš znači da imamo 5G na telefonu , možda za 2-3 godine - sada ama baš ništa .

.... a inače nam baš znači da imamo 5G na telefonu , možda za 2-3 godine - sada ama baš ništa .
Realno mi ne treba, nego me čudi zašto su negde stavljali Snapdragon za 4G, a negde za 5G ako procesor podržava 5G?

Čudno mi je što nemam opciju u drop down opcijama za screen rotation? Ili to vise ne postoji ma androidu posto sam pre ovoga imao android 7 😄
Inace testirao sam ekran onom aplikacijom nemam nikakav ghost touch, nista, sto je super. Zamerio bih telefonu slabo osvetljenje i slabu vibraciju. Sve ostalo vrhunski. I da, selfi kamera je krš :D Ali to sve je već spominjano ovde, čini mi se

Nazad
Vrh Dno