Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Prilikom prelaska sa ICS koristio sam onu tvoju skriptu za wipe, pretpostavljam da je to dovoljno?

Uradi full wipe i format svega iz recovery. Flešuj rom sa eksterne

Jel imao neko problema sa swype? Posle nekog vremena izgubi rečnik i više ne nudi da pamti nove reči. Ako resetujem rečnik i napravim nov nalog, proradi i posle nekog vremena opet isto. Lite rom, swype instaliran iz zipa sa izbačenim aplikacijama.

Moj problem je bio ovakav:
Posle svakog reboota, izgube se odabrani jezici, moraš otići u settings, i skinuti ih ponovo (neophodna internet konekcija). Tvoji personalizovani unosi ostaju sačuvani.
To je bug sa JB ROMovima koji je prijavljen i elaboriran na sajtu autora.
Poslednji update (kada je dodat i flow) je ovo potpuno rešio.

^ On prica za swype, a ne za swiftkey koliko sam razumeo?

Screenshot_2013-03-04-21-07-43.png

Pozdrav saletu i ostalima, rom je fenomenalan, jedino što mi se ono gore javlja kod svakog boota, sumljam da ima veze sa SD karticom ili nekom aplikacijom koja je traži pre nego što je sistem proveri, pa ako je neko imao sličan problem nek javi kako je rešio. Mesta ima dovoljno i na SD i na internoj memoriji, to nije problem.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Beše mi fino sa mojim Pacmanom, ali reših da se podsetim kako je to biti na Sammy ROM-u pa flešnuh ovaj Saletov ROM. :)

Međutim, bez mnogo čituckanja instalirah najnoviju verziju MS1, a tek nakon što završih sve videh da ovaj ROM ima Philz Kernel 4.53. Koliko vidim s ovim Kernelom mogu da dobijem Bootloop bug, a Philz je stavio novu verziju Kernela koji je bug free samo za LSE, MS8 i LSD. Šta da radim? Da l' će Philz apdejtovati kernel i za MS1 ili da ja pređem na neku prošlu verziju Neat-a? Ili mogu da stavim neki od ova 3 kernela na MS1?
Znam da mogu da turim i Dori-****o-Siyah kao alternativu za Philz, jel neko preporučuje nešto od ova 3 kernela uz Neat?

Pogledajte prilog 108816

Pozdrav saletu i ostalima, rom je fenomenalan, jedino što mi se ono gore javlja kod svakog boota, sumljam da ima veze sa SD karticom ili nekom aplikacijom koja je traži pre nego što je sistem proveri, pa ako je neko imao sličan problem nek javi kako je rešio. Mesta ima dovoljno i na SD i na internoj memoriji, to nije problem.
Pozdrav

Do nedavno je Viber imao ovaj bug. Aktuelna verzija ne bi trebalo da ima ovaj problem.
Privremeno deinstaliraj Viber, pa probaj

Jel ima neko problema sa zakljucavanjem telefona? Sta god postavio kao zakljucavanje (pattern, swipe, itd...) nece da radi, vec kao da je namesteno na None, znaci kako pritisnem dugme sa strane ili home dugme, tako se telefon otkljuca. Na LSD verziji sam, radio sam full wipe i sve ostalo, ali nista. Zna li neko o cemu se radi i zasto nece?

Zna li neko kako se ovo moze srediti? Dosadilo mi je vise da mi se telefon otkljucava jednim potezom dugmeta

^ ja prvi put cujem za to, ja sam bas danas flesnuo LSD i nemam taj problem... Normalno imam ripple unlock

Nesto ne radis kako treba.

Zna li neko kako se ovo moze srediti? Dosadilo mi je vise da mi se telefon otkljucava jednim potezom dugmeta

A jel ti radi Home dugme normalno? Pošto ako i to ne radi, to je bug koji se meni davno pojavio još dok sam imao Tattoo.
Napravi nandroid backup (za svaki slučaj), skini terminal emulator sa Marketa, prihvati Root kad te upita aplikacija za isti i kucaj u terminalu:
su
echo -n ON > /efs/imei/keystr
sync
reboot

Meni je to tad rešilo problem.

Flesovanje ROM-a mora da pomogne, posto je on medju prvima koji imaju taj problem, mada iskreno prvi put cujem.

Beše mi fino sa mojim Pacmanom, ali reših da se podsetim kako je to biti na Sammy ROM-u pa flešnuh ovaj Saletov ROM. :)

Međutim, bez mnogo čituckanja instalirah najnoviju verziju MS1, a tek nakon što završih sve videh da ovaj ROM ima Philz Kernel 4.53. Koliko vidim s ovim Kernelom mogu da dobijem Bootloop bug, a Philz je stavio novu verziju Kernela koji je bug free samo za LSE, MS8 i LSD. Šta da radim? Da l' će Philz apdejtovati kernel i za MS1 ili da ja pređem na neku prošlu verziju Neat-a? Ili mogu da stavim neki od ova 3 kernela na MS1?
Znam da mogu da turim i Dori-****o-Siyah kao alternativu za Philz, jel neko preporučuje nešto od ova 3 kernela uz Neat?

Flešuj LSD kernel

Do neda:eyebrows:alavno je Viber imao ovaj bug. Aktuelna verzija ne bi trebalo da ima ovaj problem.
Privremeno deinstaliraj Viber, pa probaj

Kakav kibicer, profesionalac:eyebrows::eyebrows:

Upalilo, do Vibera je, samo nisam deinstalirao, prebacio sam ga na SD i sad nema problema.

Hvala

Već sam objašnjavao za bootloop šta raditi. Ostaviti philz kernel na internoj i kada se desi flesovati ga, uraditi nandroid backup i vratiti samo data

Zeznem se dok sam bio na putu i izvučem bateriju dok je telefon bio uključen. Desio mi se bootloop i nakon što sam postupio po ovom uputstvu više nemam status bar. Instaliran je neat lite ls8 sa philz kernelom i po nešto od aroma mods. Ono što se iz aroma mods odnosi na status bar je 23 toggles i blue animated circle za bateriju. Ne znam da li to ima neke veze. Šta predlažete?

Da li da uradim kompletan nandroid restore i sve vratim na stanje pre instalacije aroma mods?

Jel ima neko ideju zasto mi klasicna Galerija ne vidi ni jednu sliku, a Quickpic vidi sve normalno?
Koristim poslednji NEAT.

clear cache and data galerry? pokusao?

Poslednja izmena:
Telefon mi je na Saletovom romu :
Firmware: XXMS1 NeatROM Lite v4.4 (February 20, 2013) (4.1.2)
Build Date: Thu Jan 31 11:49:15 KST 2013
Modem: XXLS8
CSC: OXAMS1 Multi
Change List: 863787
Kernel: XXMS1-OXA-4.53-PhilZ

Savršeno radi, ali me interesuje dobijam li šta instaliranjem novijeg kernela (brzina, duži vek baterije i sl.) ili da se ne zamaram time?

Ako ne znas osnovne stvari o kernelima i tweakovanju, nemoj se zamarati ;)

@cvexkeks Meni se Dorimanx V7.45 jako dobro pokazao.

uploadfromtaptalk1362776824647.jpg

Evo vidiš ovde je zasivljeno clear cache, ali ima i clear data

Uradi to i restart, pa vidi sad?

Možda da odradis i wipe cache i dalvik...

Da nisi mozda stopirao media scanner?

Pomagajte.

Krešovala mi se Youtube aplikacija i blokira mi telefon. Ja izvadim bateriju pošto nije hteo na dugme da se isključi ni restartuje. I stoji mi početni ekran, ono Samsung galaxy sII i ni da mrdne dalje. Mogu da udjem u recovery, pokušao sam opet da flešujem rom (poslednji Neat) ali ništa.
Gledam da izbegnem format jer nisam bekapovao ništa od aplikacija pa ako znate šta da radim?

Pomagajte.

Krešovala mi se Youtube aplikacija i blokira mi telefon. Ja izvadim bateriju pošto nije hteo na dugme da se isključi ni restartuje. I stoji mi početni ekran, ono Samsung galaxy sII i ni da mrdne dalje. Mogu da udjem u recovery, pokušao sam opet da flešujem rom (poslednji Neat) ali ništa.
Gledam da izbegnem format jer nisam bekapovao ništa od aplikacija pa ako znate šta da radim?

Probaj ovo sto je Sale nalo iznad pisao, flesuj Philz kernel, nandroid backup i onda vratis iz njega samo data.

Nazad
Vrh Dno