Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Nemogu da nadjem taj fajl removedapps.zip, odnosno nasao sam neku verovatno stariju varijantu na kojoj nema te putanje koju je Sale naveo : preload/symlink/system/app. Moze li link ka odgovarajucoj ? pozdrav

Pokrenuo sam skriptu, kad je skripta obavila svoje, instalirao rom i onda pri bootovanju se pojavilo ono Samsung galaxy s2 posle koga treba da ide animacija, medjutim umesto animacije se opet pojavi Samsung Galaxy s2 i tako sve u krug. Pretpostavljam da je to boot loop.

Čudno... Nikad nisam imao problema sa njegovim skriptama... Dobro važno je da si boot-ovao ;)

Sale, da li si video ili osetio mozda neku razliku izmedju 4.5 i 4.6? Ili da li je neko menjao? Tek sinoc sam stavio 4.5 lite.... samsungu, samsungu,... sunce ti tvoje zarko
Cini mi se da je malo tecnije sve mada nisam siguran. Svakako preporucujem v4.6

+1 :D
I da li moze bez wipe-a? :) I da li sve one sitne modove opet moram da ubacujem?
Moze ai sve modove moras ponovo da instaliras. Napravi nandroid prvo

Nemogu da nadjem taj fajl removedapps.zip, odnosno nasao sam neku verovatno stariju varijantu na kojoj nema te putanje koju je Sale naveo : preload/symlink/system/app. Moze li link ka odgovarajucoj ? pozdrav
XWLSJ_RemovedApps.zip - 141.02 MB

Otkako sam instalirao NeatROM 4.5 nikako mi ne radi mobilni net. Uključim ga ja bez problema, signal je H+, međutim podaci ne prolaze nikako (stalno izbacuje "Network error"). Pre instalacije NeatROM-a 4.5 uradio sam wipe svega i instalirao na "svež" telefon. Probaću večeras ovaj novi NeatROM 4.6 pa ću da vidim jel to samo do 4.5 verzije.

Otkako sam instalirao NeatROM 4.5 nikako mi ne radi mobilni net. Uključim ga ja bez problema, signal je H+, međutim podaci ne prolaze nikako (stalno izbacuje "Network error"). Pre instalacije NeatROM-a 4.5 uradio sam wipe svega i instalirao na "svež" telefon. Probaću večeras ovaj novi NeatROM 4.6 pa ću da vidim jel to samo do 4.5 verzije.

Skini tweaker sa marketa i neka odradi svoje i trebalo bi da proradi.

Da meni se uvek označi MMS kad flesujem novi ROM i svaki put moram da označim internet stavku. Tako da pogledaj to i obriši usput proxy :)

O boze kakav blam. :D
Novi ROM mi prebacio APN podesavanje na MMS. Oprostite na neznanju. Sve radi odlicno sada. :))

Sale svaka cast na ROM-u. Nikakvih problema sa njim nemam. Brzina fenomenalna. Stavio sam poslednji siyah kernel i na def bateriju mi je produzio za 50%. Sada sam podesio da radi na max 1400mhz (undervolt kao na 1.2ghz) i sve klokove procesora sam undervoltovao. Od sutra cu bas da vidim koliko ce izdrzati baterija sa mojim standardnim koriscenjem.

Jos jednom svaka cast i nastavi ovako :)

LITE VERSION​

Features
  • Firmware: I9100XWLSN NeatROM Lite v4.6.1 (April 4, 2013) (4.1.2)
    [*]Build Date: Tue Feb 26 14:26:31 KST 2013
    [*]Modem: XXMS2
    [*]CSC: OXXLS8 Multi
    [*]Change List: 1069234
    [*]Kernel: XWLSN-4.92.3-PhilZ
    [*]Available languages in Rom: Catala, Cestina, Dansk, Deutsch, English (Australia), English (United Kingdom), English (United States), Espanol, Estonian, Euskara, Francais, Galego, Hrvatski, Icelandic, Irish, Italiano, Kazakh, Latviesu, Lietuviu, Macedonian, Magyar, Nederlands, Norsk bokmal, Polski, Portugues, Romana, Slovencina, Slovenscina, Suomi, Svenska, Turkce, Uzbek, Greek, Bulgarian, Russian, Ukrainian, Serbian, Korean
    [*]Fully Deodexed
    [*]Zipaligned
    [*]Rooted
    [*]BusyBox
    [*]SuperSU
    [*]EFS auto backup
    [*]NO WIPE
    [*]Disabled boot sounds
    [*]Increase Contacts adding for the message (1000 contacts instead of 10 contacts)
    [*]No Auto Converting messages to MMS
    [*]Disabled Home Button Lag
    [*]Enabled Camera Sound Menu
    [*]No Call Ring Delay
    [*]4 Way Reboot
    [*]Enabled All Languages For Samsung Keyboard
    [*]Faster GPS Lock
    [*]Enabled Sensor Aiding For Fast GPS Lock
    [*]Enabled More Contacts (999)
    [*]Disabled Scrolling Cache
    [*]Large Apn List
    [*]Removed Bloatware
    [*]Added DropBox
    [*]Init.d Support
    [*]MultiWindow (Enabled all Apps) Thanks to master_droid
    [*]Black Status Bar
    [*]Ripple Lockscreen
    [*]New Arabic Font Thanks to handasoft
    [*]More Init.d Tweaks
    [*]More Build.prop Tweaks
    [*]Enabled Usb Mass Storage
    [*]Fixed USB Unmount Wakelock Thanks to master_droid
    [*]Media Scanner Fix Thanks to shoman94
    [*]Ultra Cool Font Thanks to jomaga for modding and bobdoblo for testing
    [*]New NeatROM Boot Animation Thanks to momo.martinovic
    [*]Removed More Apps/Libs Thanks to bobdoblo
    [*]Fixed build.prop
    [*]Fixed updater-script
    [*]Fixed Samsung Service Menu
    [*]Updated SuperSU
    [*]and many more...
    [*]I probably forgot something

eg3eyw.png

110d6di.jpg

jubtc8.jpg

11uu3xl.png

April 4, 2013
XWLSN_NeatROM_Lite_v4.6.1
MD5 Sum: 24e68a7da8ee07415eb8ffad09295651

Complete NeatROM File Mirror is available here Thanks to ApriliaM3

Dobro bre Sale odmori se malo! Taman instaliram poslednji NeatROM ti izbacis novi. :D

Koristim ls8 rom, za sad je sve ok ali sam primetio da me izbacuje nekad iz poziva... Do cega moze biti?

Aje i ovdje isto da pitam....
Ubacio bih saletov neat (nisam nikad ubacivao custom rom) i neki dan sam stavio philzov kernel, ali nemam one supersu aplikacije i one jos jedne (zaboravih kako se zove). Jel mi rutovan tel, ima onaj zuti trougao kad se pali?

I sta preporucujete full ili lite verziju? Prednosti i mane?

Aje i ovdje isto da pitam....
Ubacio bih saletov neat (nisam nikad ubacivao custom rom) i neki dan sam stavio philzov kernel, ali nemam one supersu aplikacije i one jos jedne (zaboravih kako se zove). Jel mi rutovan tel, ima onaj zuti trougao kad se pali?

I sta preporucujete full ili lite verziju? Prednosti i mane?

Philz karnel je osnova neat roma. Nema potrebe zasebno ga instalirati. Licno bih ti preporucio siyah kernel. Baterija jako dugo traje sa njim, imas superuser itd... Lite verzija je bez samsung smeca (koje i onako na ovim prostorima ne mozes koristiti kako treba).
Da proveris da li imas root skines aplikaciju koja se zove "android terminal emulator" i samo kucas tu "su" (bez navodnika).

Verovatno si flesovao neki od poslednje verzije philiz-a pošto je on izbacio Superuser i Supersu, a stavio je onaj open source od Koush-a.

Sve u svemu skini poslednji LSN 4.6.1, on je već i root-ovan i sve, važno je da imaš Cwm i poželjno je da odradis full wipe, naravno pre toga odradi backup kontakata, poruka i aplikacija i možeš da počneš :)

Ma to oko backup mi ne predstavlja nikakav problem, poruke nisu ni bitne, a aplikacije nije tesko ponovo instalirati ionako ih ne koristim milion.
Flesovao sam taj poslednji philzov, al kontam nema supersu pa mozda root nije ni odradio.
Nista onda cu da rutujem sa siyah kernelom pa da napadnem.
Isto idem preko rekoverija pa onda ga trazim u memoriji i to je to?

4.6.1 radi kao zmaj, samo i dalje ostaje uključen debugging posle svakog restarta, ali to i nije bitan problem. Svaka čast još jednom Sale.

4.6.1 radi kao zmaj, samo i dalje ostaje uključen debugging posle svakog restarta, ali to i nije bitan problem. Svaka čast još jednom Sale.

Hvala
Sa rootexplorerom otvoris fajl customboot.sh u system/bin folderu i obrisi liniju:
/system/bin/setprop persist.sys.usb.config mass_storage,adb
sacuvaj i restartuj :)

Pao fles lite verzije. Ali mi je nesto ne jasno!? Rekli ste da za osnovu roma philzov kernel, a meni pise da je verzija 3.0.31-1069234 ...dell237...?
Jel to u redu ili sta. Uradio sam full wipe.

Vrh Dno