Šta je novo?

Samsung Galaxy S10/Plus

Ne znam da li bih znao da zamenim staklo a da ne pokvarim ili ne zeznem ekran koliko sam video mora komplet telefon da se otvara da bi se doslo do stakla. Ovde po servisima traze 150 evra za zamenu stakla, a na aliexpress je staklo oko 30 evra + koliko bih platio servisera.
Druže, ako si slomio ekran (a ne zamensko staklo) ti moraš da menjaš ceo ekran, ne staklo.
 
Nisam ga slomio samo sam ga ozbiljno izgebao, znam da mi je drugar koji zivi u Italiji ima isto s10 plus i zamenio je samo staklo, to moze da se zameni samo moram da nadjem ko to radi.
 
Ako zelis da ti telefon i dalje ostane vodootporan onda nemoj da se igras sam sa time vec plati neki ozbiljan servis
 
CSC ostavljen as is kao XAA (US open) i sve fercera besprekorno.
Sto se potrosnje tice, Samsung samo i iskljucivo sa Qualcomm-om !!!
 
Samsung s10 Plus mts
 

Prilozi

  • Screenshot_20210701-165728_Software update.jpg
    Screenshot_20210701-165728_Software update.jpg
    87.7 KB · Pregleda: 36
Sebi nabavih S10+ sa SnapDragonom (G975U1/XAA CSC, 8/128) i mogu vam reci da sam prezadovoljan. Jedina mana je nedostatak 5G podrske koja ce u Srbiji krenuti od 2022 ali avaj ko jos mari za to...
 
Telefon je ludilo bez obzira što nema implementiranu 5G podršku.
Ja ga imam već 2god. i biće korišćen još dugo dugo.
Ne verujem da će skoro izaći neki toliko revolucionaran primerak da ću poželeti da ga menjam
Prezadovoljan sam 😊
 
i ja imam plus model dve godine skoro .. koristim dual sim, i jedino baterijom nisam presrecan. sa druge strane, gledam koji model bi bio znacajan upgrade od aktuelnih, i jedino s21U tako deluje, ali je pre kabast za mene.
 
Htedoh da nabavim Note 10 5G sa SD ali nema nov. Yaba.

P.S. Ako neko od vas nabasa na nov i neotpakovan Note 10 5G sa SnapDragonom neka mi javi na PP (fenomenalan telefon!). Hvala unapred.
 
Ispisujem se sa s10e
Upisujem se sa s10+
 
Huh. Sada se pojavio i S10e sa SD (NOV)...
 
SADA SE POJAVIO GALAXY S20 5G SA SNAPDRAGONOM ZA 530 !!!
da nemam S10+ SD koji kupih pre neki dan, momentalno bih pazario S20 5G SD
 
Pozdrav svima, gledam vec duze vreme (da ne kazem godina) da pazarim s10 telefon. E sad sveo sam izbor na s10 plus i s10 5g. Kod nas sam nasao s10 plus sa snapdragon a s10 5g exynos. Cene su im tu negde, sta je bolje od ta dva uzeti, da li je snapdragon kod s10 plus daleko bolji od s10 plus sa exynosom (pre svega mi je bitna baterija da sto duze traje) i kakav je generalno ovaj s10 5g, svidja mi se sto ima veci ekran i bateriju ali da li je u praksi stvarno bolji i kakva je situacija sa delovima i opremom za 5g verziju?
 
Hvala vam na predlogu, gledao sam i taj telefon nije los, razmislicu jos. A ovaj s10 5g jel ste ga videli uzivo negde, da li je bas glomazan, kakav je exynos na tom modelu ?
 
Exynos je zderač energije a 3400mAH baterija je, čini mi se, premala za njegove potrebe sli je S10 ergonomski ekstra. Jedini mu je takmac Huawei P30 sto se cene, kvaliteta i kvantiteta tiče (S10e možda).
 
4500max je bat na njemu, zbog exy mislim da je malo, a s10 5g je ogroman tel. Moje predlog je s20 fe 5g ako ga nadjes, posto je redak bas i po meni bolji nego s10 serija, plus ima ravan ekran i noviji cipset.
 
Ok, uporedicu s20 fe i s10 plus, pa sta mi se vise svidi uzecu. S10 5g odbacujem
 
S10 5G je veci cak i od S10
Moja preporuka S20 5G sa Snapdragonom. Malo je skuplji ali vredi svaki dinar.
 
Ispisujem se sa s10e
Upisujem se sa s10+
Nakon mesec dana zamena se definitivno isplatila. Na strani 10e je ergonomija ali džaba kada mi baterija nije dovoljna. Sa 10+ izvlačim ~5 sati sot što je taman da ga punim svaki drugi dan.
 
Sinoc ostavih telefon upaljen posle ihaaj vremena, i jutros se probudim kad ono neki meni "Usteda baterije nocu" tu bilo da se podesi par sitnica sta da se samo ugasi, sta da se upali.. I na brzinu to zatcorih, sad se ubih trazeci te opcije i ne uspevam, zna li ko gde se to nalazi?
 
Treba mi pomoc, kupio sam s10 plus snapdragon verzija i kada izaberem srpski jezik, prikazuje mi pomesano i engleski i srpski, a u meniju podesavanja je samo engleski, probao sam i hard reset i obican restart i nista, jel moze nesto da se uradi povodom toga, bas me iritira, inace telefon ima android 11, one ui 3.1
 
Treba mi pomoc, kupio sam s10 plus snapdragon verzija i kada izaberem srpski jezik, prikazuje mi pomesano i engleski i srpski, a u meniju podesavanja je samo engleski, probao sam i hard reset i obican restart i nista, jel moze nesto da se uradi povodom toga, bas me iritira, inace telefon ima android 11, one ui 3.1
Softverski bag.
To jedino da rešiš u nekom servisu da ti tamo flešuju android
 
Samsung da nosi u servis radi upisivanja novog ili drugog FW? :)
 
Samsung da nosi u servis radi upisivanja novog ili drugog FW? :)
Ako mene ovo pitaš moj odgovor je da pošto ima softverski bag (jer je naveo da mu se mešaju dva jezika na telefonu srpski i engleski) da mu ovlašćeni servis instalira verziju androida 11 koja normalno radi bez ovakvih bagova.
Zašto kažem ovlašćeni servis, zato što jedini imaju legalan pristup instalaciji androida od strane proizvođača.
Niko drugi nema tu legalnu mogućnost izuzimajući proizvođača.
 
Nisi nikad cuo za program Frija i Odin ?
 
Ja još uvek imam S10 Snapdragon i ista je situacija sa Srpskim.
No, uvek koristim Engleski pa me to nikada nije doticalo.
Ni u servisu ovo ne može da reši. Tako je kako je.

Jedino, možda, da se ceo telefon prebaci na SEE CSC pa tako da proba (prvo mora preko SamKey da se promeni CSC pa onda da se skine SEE rom preko Frije i isti uflešuje Odinom),
 
Čekaj hoćete da kažete da je drugačiji ROM instaliran za telefon sa Snapdragon-om u odnosu na Exynos???
Čak i ako je isti model telefona i ista android verzija??
 
Nazad
Vrh Dno