Šta je novo?

Samsung Galaxy S10/Plus

@korisničkoime S7 exy je bio bolji od SD gotovo u svemu.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

@milos0888 Koliko izvuces sot-a dnevno u proseku ? Baterija mi je jedan od najvecih problema sa tim Exynos-om sto se tice s10e. Da li je taj Exynos u satnju da gura narednih 1,5-2 god ? Sledeca opcija mi je iP SE2 ili da cekam da proradi saobracaj sa USA jer onda imam opciju i s10e sa SD i Pixel 4(koji je sad 500$,malo skoplji od s10e kod nas),mada dimenzije Pixela mi ne odgovaraju bas.

Ako već imaš mogućnost pazari S10e iz USA što bi se patio sa exy... Vredi čekati SD verziju.
Ja lično ne bih išao na SE jer nije ništa specijalno telefon, verujem ni baterija pošto je kao ona na osmici. Dizajn i rezoluciju i dijagonalu ekrana ne bih komentarisao. :d

Ja sam hteo neki od s10 da uzmem al ne smem zbog tog exynosa. Koristim huawei dve sim kartice 4g i baterija mi traje jednim punjenjem od 7 do 9 sati ukljucenog ekrana. Varira u zavisnosti dal vise provedem kuci il u putu negde kad sam.

@milos0888 Koliko izvuces sot-a dnevno u proseku ? Baterija mi je jedan od najvecih problema sa tim Exynos-om sto se tice s10e. Da li je taj Exynos u satnju da gura narednih 1,5-2 god ? Sledeca opcija mi je iP SE2 ili da cekam da proradi saobracaj sa USA jer onda imam opciju i s10e sa SD i Pixel 4(koji je sad 500$,malo skoplji od s10e kod nas),mada dimenzije Pixela mi ne odgovaraju bas.

Sot mi nije baš merodavan, neko igra pubg na 4g nego čita pdf knjigu... Se2 će biti sigurno 100 skuplji od s10e pošto je 8 sad skuplja 40e. Se2 jedina prava prednost je još manja dimenzija, i naravno ko gotivi "prost" ios, sve ostalo na strani s10e.
Ja ne bih išo na SD bez garancije, jer nećeš dobiti mnogo bolji sot a samsung je poznat po burn in ekranu, ili nešto drugo da se desi sam si

Ima smisla to za garanciju,samo da taj Exynos gura narednih godinu dve bez vecih problema.

Porucih i ja na kraju s10 sa exy :/

Htedoh da pitam, koji mi je najbolji nacin da ga root-ujem? Posto nisam to radio 2 godine. Da li sa onim magic nesto ili twrp. Treba mi to da bih instalirao adway i yt vanced.

S10+

Da li je neko možda imao sličan problem?
Kada kliknem na taskmanager i "očistim" uređaj, umjesto da mi očisti i ubije nepotrebne procese u pozadini, meni pojede još više ram-a?
Link sa videom o čemu se radi.
https://photos.app.goo.gl/2k4zqGE893ZtorVw6

Zato što je "ubijanje procesa" na savremenim android uređajima zapravo loša praksa, pogotovo na onim sa dosta rama, kao što je S10.

Htedoh da pitam, koji mi je najbolji nacin da ga root-ujem? Posto nisam to radio 2 godine. Da li sa onim magic nesto ili twrp. Treba mi to da bih instalirao adway i yt vanced.

A za reklame koristi DNS adguard kao private DNS. Sto da gubis garanciju bez potrebe.

Sto ti je rekao @djilkosh_ns ne moras rutovati zbog garancije, stavis dns i yt advanced a za to ne treba rutovanje telefona.

Poslednja izmena:
Za root-om danas nema potrebe jer su fabricki romovi kod vecine proizvodjaca usavrseni gotovo do maksimuma a i memorije sad svi telefoni imaju dovoljno.

Aha, ne znam ni sta je DNS adguard ali videcu kad stigne telefon. Jos uvek imam android 7 na s7-ici, pa mozda zato :)
Cudno mi, ja navikao na prethodnim telefonima cim dobijem, da menjam rom :)
Da li mogu da brisem neko aplikacije koje dodju sa njim, a ne koristim?

Samo na jednom mjestu sam našao komentar da zeza varijabilni focal aperture, tako što i pod nešto slabijim svijetlom stavi 2.2 aperture kod slikanja.

Je li tko provjeravao to ?

Drugo pitanje. Može li se u europi kupiti snapdragon verzija s10e ? Bi li ona podržavala uopće mreže po europi ?

Super, instaliram aplikaciju, ona mi traži da instalira neki sertifikat.

Sada želim da ga uklonim, ne znam kako.

Pomoć???
d89e19b3f456def7e0e9fc4190068a1e.jpg

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

^ Ovo kod mene nema?

Ja sam u početku koristio njihov "klasičan" DNS u podešavanjima, a onda sam instalirao aplikaciju jer mi je lakše da je uključim/isključim zbog nekih igrica, itd. Doduše malo vuče bateriju, ali ništa strašno.

Nema potrebe da instaliraš app već samo da podesiš privatni dns dns.adguard.com

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Izbrisao app i uklonio sertifikat. Najbolje.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Da li mogu da obrisem FB aplikaciju koja dodje sa telefonom?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ne, može samo disable na ovaj ili onaj način

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Kako mogu da vidim potrošnju baterije od poslednjeg punjenja ukupno?
Trenutno vidim samo po danima.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

^ instaliraj gsam battery monitor, drugacije neces moci videti.

Gsam je odličan

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Važi, probaću gsam.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Stigao update na MTS, 147Mb, nista vredno pomena..

Screenshot-20200504-091441-Software-update.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno