Šta je novo?

Samsung Galaxy S10/Plus

Ma dajte ljudi ne gubite vreme sa glupostima. Kakve kamere kakvi bakrači kad godinama ubacuju iste senzore u telefone!!!

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Bez obzira što su senzori isti od s7 pa do s10, nije isti način na koji algoritmi za snimanje u tim telefonima funkcionišu, recimo senzor na s10 je možda isti kao na s7,S8 i S9 po veličini ali mu novija generacija SoC omogućava da onog momenta kad pritisnemo taster za slikanje umesto recimo 1 ili 7, napravi 27 fotografija iz kojih se izvuku informacije za šum, ekspozicuju, saturaciju i ostale parametre za dobru fotografiju, sve se to procesuira i milisekundi i mi imamo lepe fotografije. Veliki uticaj ima i dobro napisan algoritam, tako da neće telefoni sa istim procesorom i istim senzorom da daju i iste fotografije, da ne ulazim dublje u kvalitet sočiva koje se upotrebljava, nivo ispoliranosti i sl.
Ranije su neki proizvođači stavljali veće senzore, kao recimo Sony Z serija ali bez jakog SoC-a i kvalitetnog algoritma se nije radio tzv. image stacking(slikanje više fotki i sklapanje u jednu), tako da dobijeni rezultat nije bio idealan. Danas se koriste senzori sa ultrabrzim memorijskim čipom na sebi, koji momentalno procesuiraju fotografije i video, i u saradnji sa jakim SoC-om dobijamo bolje rezultate, to je najprimetnije u low light situacijama I slow-mo videu. Najjidealnije bi bilo da se senzor poveća fizički, kao i memorija na samom senzoru ali sve to mora da proprati i izuzetno jak SoC i odličan algoritam a to je vrlo teško za sada. Huawei sa p30 pro je to upravo pokušao sa senzorom od 1/1.7in ali mislim da Kirin 980 nije dorastao situaciji. Videću kad mi telefon stigne :D

Послато са SM-G935F

Konačno
9b9d9c39825a399822cf3bfbf83ced64.jpg

Послато са SM-G975F уз помоћ Тапатока

Cestitke.

Kod mene i dalje nista

Sutra cu opet da zovem Samsung , ne vredi drugacije... Ali ovo sve krajnje neozbiljno i neprofesionalno od strane Samsunga (ne interesuje me dal je njihova ovalsecna reklamna kuca ili sta vec)

Daj bre ljudi, opustite se... Život je prekratak da bi ga trošili na nerviranje na ovakve gluposti.

Lično sam hteo da uzmem S10+ u preorderu, gledao sam te promo banere kod više etailera. Na svakom mestu je figurirao isti datum dostave slušalica,i nigde nije pisalo da će se iste dobiti u roku od par nedelja. Tako da, chill out... Dobićete sve što vam sleduje, to je sigurno.

E sad ovako: dajte neku pomoć, da me ne bi koleginica likvidirala. Prešla je sa iPhone-a 7 na S10, prvenstveno na moju preporuku. Psuje i Android i Samsung i mene već pet dana... [emoji16]

Kako kog đavola da isključi da joj galerija u telefonu ne skuplja automatski slike iz Viber-a i WhatsApp-a? [emoji848]

Bukvalno jedan klik. Neće samo da se sakrije. [emoji16]

Screenshot_20190406-062853_Gallery.jpg

E sad ovako: dajte neku pomoć, da me ne bi koleginica likvidirala. Prešla je sa iPhone-a 7 na S10, prvenstveno na moju preporuku. Psuje i Android i Samsung i mene već pet dana... [emoji16]

Kako kog đavola da isključi da joj galerija u telefonu ne skuplja automatski slike iz Viber-a i WhatsApp-a? [emoji848]

Na iP se to iskljuci u podesavanjima same aplikacije,vidi jel tako i na Samsungu.

Viber

IMG_0002.jpg

WA

IMG_0003.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

I na androidu ima u podesavanju same aplikacije.
42a368752544756dcfce797d081e9078.jpg

Sent from my Samsung Galaxy S9+ using Tapatalk

Ima samo za preuzimanje,ali izgleda da nema za cuvanje u galeriji.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Adhell 3 radi super. Izgleda da ipak može bez roota da se živi, odlično blokira reklame. Odlična alternativa za adaway.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Meni prijavljuje grešku kada u apk editoru pritisnem na install i napiše mi došlo je do grešle pri raščlanjivanju.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Napravi ga po uputstvu za note 9
Ideš na XML file edit(beta)

Poslednja izmena:
Kad otvorim XML file edit i izmenim ono ime, pritisnem save i ništa se ne dešava. Ne mogu nakon toga nazad da instaliram. Imaš li rešenje?

Koliko se sećam i ja sam imao taj problem sa rasčlanjivanjem i rešio sam ga na gore pomenuti način, posle toga ideš na opciju sačuvaj(možda i dva puta). Imaš na XDA topic koji govori na temu Adhell-a 3 i svih mogućih problema koji se javljaju pa pogledaj tamo.

Ugasio 4G na telefonu i baterija mi je procvetala... Napokon mi izdržava ceo dan.

Uspeo sam da namestim. Međutim ne znam kako da dozvolim jednoj igri da mi prikazuje reklame? Stavio sam je na app whitelist međutim reklama i dalje nema.

Da, to sa igrama bude najveći problem; često je potrebno gledati reklame za neke benefite, a istih nema

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Да би успешно регистровао аpp у whitelist, мораш након тога да урадиш, disable/enable domain rules

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Proradilo je ovako. Hvala.

Uf, losa vest, ne gasim 4g nikad.

Probao sam da koristim samo 3g, juce ceo dan, iskreno ja nisam video neku razliku, iz mog iskustva ne treba gastit 4g.
Sto se tice baterije, mislim da je ona prosecna tj zadovoljavajuca, u ovoj klasi je odlicna. Vec sam pomenuo u komentarima ranije da sam pre ovog koristio p20pro, on ima fantasticnu bateriju, ali je telefon veci i ima vecu bateriju. Poredjenja radi: na p20pro ako mi na kraju dana ostane oko 50% mogao sam da ga ne punim i da imam sutra za ceo dan uz neko skromnije koriscenje bez opcija za ustedu energije. Mislim da to kod s10 nebi moglo (nisam probao) jer s10 tokom noci potrosi 5-10% dok p20pro potrosi 1% ili ni jedan%.
Uglavnom, na s10 je dovoljno dobra baterija za jedan ceo dan. Kada napunim do kraja 100% skinem ga u 6h ujutru sa punjaca i krenem na posao, "cackam ga ceo dan" i uvece oko 23-24h mi ostane 30-40%, rezolucija podesena na maksimum 4g upaljen stalno dok ne dodjem kuci i poveze se na wifi, ne volim da palim na telefonu modove za ustedu energije i ogranicim tj "osakatim" telefon. Mozda ce rezultat biti jos malo bolji, ali jos uvek ga svi kao nesto testiraju (kolege na poslu, drustvo itd...naravno i ja :) ), kada se sve to stabilizuje i krene normalnije da se koristi, nadam se jos malo boljem rezultatu, tako da mislim da je baterija kao sto rekoh zadovoljavajuca :)

P.S. Uvek moze bolje ;)

Uzimam S10, trenutno pregovaram zs SD855 verziju.

Telefon iz S/Note serije sa SD chipsetom je najkompletniji Android telefon, nema greske.

Edit:

Jedino sto fali je Dual Sim opcija, ako to nije neophodno, vrh :)

Poslednja izmena:
U Irskoj, vrvt mu donosi neko iz US :)
Ili kod nasih KP mozda se nadje neki...

POMOC !!!
Imam za skoro iste pare note9 i s10, koji je bolji tj. sta mi preporucujete da uzmem?
Ne razumem se bas previse i treba mi strucno misljenje.
Hvala unapred
Pozdrav

Kakve su sanse da ima sve bendove kao i Eu verzija?

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Vrh Dno