Šta je novo?

Samsung Galaxy S10/Plus

Kad kazes pozovi Samsung, na koji br mislis? :D

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Ja sam prvo otisao na sajt Samsung.rs, tu sam otisao na live chat i odatle je sve krenulo....Obavezno im kazi da telefone koje su dali za dobijanje informacija o poklon slusalicama/punjacu etc, nisu dostupni ili se niko ne javlja....IMEI spremi...

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Da, da, bas su krenuli sa akcijom.. proslo 2 meseca od datuma kupovine. Da su poslali po magarcu iz Vijetnama do sada bi stiglo..

Rjesavajte to dok nisu krenuli sa note 10 [emoji23][emoji23]

Ovde kreni prvo...Odmah odgovaraju.
30fbd92770d2a69420ebc0a5401b76f1.jpg

Da li ima ili su bili pokloni (nosac telefona, slusalice, punjaci i slicno...) za S10E i ostale iz S10 serije skoro?
Ocekuje li se nesto ovih dana?

Vi koji koristitie S10E, valja li telefon, ima li zamerki, da li je glavna kamera ok (u poredjenju sa S9 i S8), trajanje baterije kakvo je...?

Ovaj nosac https://www.mobilefun.co.uk/officia...martphone-vehicle-dock-mount-car-holder-35105 je univerzalan i podrzava sve S8,9,10 modele kao i mnoge (skoro pa sve) telefone ostalih proizvodjaca? Ima neka kopija kod nas ili sa ebay/ali da se kupi a da ne zaostaje kvalitetom i pouzdanoscu?

Ja sam pre dva meseca prešao sa Huaweii P10 kojim sam bio potpuno zadovoljan na S10e koji je bio na akciji i prezadovoljan sam telefonom. Kao da sam lično birao feature koje želim za sebe. Da ti ne ponavlam specifikacije, verovatno ih znaš. Meni odlično leži u ruci, privikao sam se na visoki položaj skenera otiska prsta. Registrovao sam desni palac, ali i levi i desni kažiprst kada treba da ga podignem sa stola i otključam ili kad ga držim u nosaču iz tvog linka. Otključavanje palcem radi savršeno ali nekada moram da ponovim otključavanje kažiprstom u zavisnosti od položaja prsta. Sa vremenom se i to popravilo ali i dalje nije savršeno.

Kamere su odlične i prednja i zadnja, primetno bolje od kamere na P10, još izučavam sve mogućnosti.
Na 128GB internog storagea, dodato sam microSD 128GB, napunio ga sa 50-ak GB muzike, hiljade fotografija i videa (svojih :D) i dalje se osećam komforno što se prostora tiče.
Za mene je kvalitetan izlaz za slušalice veoma bitan i tu S10e delivers (što bi rekao naš narod).

Ekran izuzetan (prema očekivanju), po meni čak i bolje rešenje od infinity display-a sa full S10. Najveća prednost u odnosu na P10 je da nema phantom touches (pogrešnih prisaka) koji su mi se i posle dve godine dešavali na p10. Možda je i do Samsung UI-a. Obožavam Always On mogućnost i način na koji me Samsung obaveštava o notifikacijama kada je ekran ugašen. Ekran je danju izuzetno svetao a noću može da se potamni toliko da u mraku vrlo prija očima. Preko ekrana dolazi odlična folija po kojoj prsti savršeno klize. Pošto mi toliko odgovara trudiću se da je što duže ne izgrebem.

Telefon radi kao sat, još ni jednom nisam morao da ga resetujem. Samsung UI mi se izuzetno sviđa, brz, funkcionalan i lepo izgleda. Zbog tipa ekrana koristim dark mod koji je bolji za AMOLED ekrane. Privikavam se ali mislim da mi se "svetli" izgleda okruženja više sviđa i mislim da ću se vratiti na podešavanje svetlo danju a dark mode noću. Neke aplikacije poput Vibera se malo zaglupe i ekran ponekad ostane zamračen nakon što ga odmakneš od uveta ga ponekad moraš otključati otiskom prsta da bi prekinuo vezu.

Telefon je izuzetno klizav (kao i svaki premijum ovih dana) i po meni zahteva makar ultra tanki case koji obuhvata ekran telefona sa svih strana, košta 600din i meni savršeno odgovara.
Nemam primedbe na vek baterije. Iz zezanja sam uzeo bežićni IKEA punjač za 15e i kod kuće ga koristim po potrebi.

Pomenuti držač telefona iz tvog linka koristim godinama, mislim da kod nas košta 4000din što nije malo. Ručica je izuzetno kruta i telefon ne vibrira ni po makadamu. Telefon se vrlo lako rotira između horizontalne i vertikalne orijentacije. Prvi Samsung držač sam zamenio identičnim kada sam slučajno seo na njega u kolima i slomio ga. Čini mi se da vakum na novom držaču lošije drži od vakuma na starom telefonu. Ja ga kačim na šoferšajbnu, nisam probao na podmetaču za instrument tablu. Ne bih ti preporučio kinesku kopiju jer kopije obično tresu mnogo više.

Dodato bih da se telefon zagreva više nego što bih voleo u slučaju kada paralelno radi navigacija i kada se puni baterija. Doduše po tom pitanju su svi moji prethodni telefoni bili lošiji.

Jedina ozbiljna zamerka je što u Srpskoj verziji kuca Samsung SOC umesto Snapdragona 855 ali pošto je telefon plaćen virmanski nisam ni imao opciju da kupim Snapdragon verziju.

Poslednja izmena:
Ja sam pre dva meseca prešao sa Huaweii P10 kojim sam bio potpuno zadovoljan na S10e koji je bio na akciji i prezadovoljan sam telefonom. Kao da sam lično birao feature koje želim za sebe. Da ti ne ponavlam specifikacije, verovatno ih znaš. Meni odlično leži u ruci, privikao sam se na visoki položaj skenera otiska prsta. Registrovao sam desni palac, ali i levi i desni kažiprst kada treba da ga podignem sa stola i otključam ili kad ga držim u nosaču iz tvog linka. Otključavanje palcem radi savršeno ali nekada moram da ponovim otključavanje kažiprstom u zavisnosti od položaja prsta. Sa vremenom se i to popravilo ali i dalje nije savršeno.

Kamere su odlične i prednja i zadnja, primetno bolje od kamere na P10, još izučavam sve mogućnosti.
Na 128GB internog storagea, dodato sam microSD 128GB, napunio ga sa 50-ak GB muzike, hiljade fotografija i videa (svojih :D) i dalje se osećam komforno što se prostora tiče.
Za mene je kvalitetan izlaz za slušalice veoma bitan i tu S10e delivers (što bi rekao naš narod).

Ekran izuzetan (prema očekivanju), po meni čak i bolje rešenje od infinity display-a sa full S10. Najveća prednost u odnosu na P10 je da nema phantom touches (pogrešnih prisaka) koji su mi se i posle dve godine dešavali na p10. Možda je i do Samsung UI-a. Obožavam Always On mogućnost i način na koji me Samsung obaveštava o notifikacijama kada je ekran ugašen. Ekran je danju izuzetno svetao a noću može da se potamni toliko da u mraku vrlo prija očima. Preko ekrana dolazi odlična folija po kojoj prsti savršeno klize. Pošto mi toliko odgovara trudiću se da je što duže ne izgrebem.

Telefon radi kao sat, još ni jednom nisam morao da ga resetujem. Samsung UI mi se izuzetno sviđa, brz, funkcionalan i lepo izgleda. Zbog tipa ekrana koristim dark mod koji je bolji za AMOLED ekrane. Privikavam se ali mislim da mi se "svetli" izgleda okruženja više sviđa i mislim da ću se vratiti na podešavanje svetlo danju a dark mode noću. Neke aplikacije poput Vibera se malo zaglupe i ekran ponekad ostane zamračen nakon što ga odmakneš od uveta ga ponekad moraš otključati otiskom prsta da bi prekinuo vezu.

Telefon je izuzetno klizav (kao i svaki premijum ovih dana) i po meni zahteva makar ultra tanki case koji obuhvata ekran telefona sa svih strana, košta 600din i meni savršeno odgovara.
Nemam primedbe na vek baterije. Iz zezanja sam uzeo bežićni IKEA punjač za 15e i kod kuće ga koristim po potrebi.

Pomenuti držač telefona iz tvog linka koristim godinama, mislim da kod nas košta 4000din što nije malo. Ručica je izuzetno kruta i telefon ne vibrira ni po makadamu. Telefon se vrlo lako rotira između horizontalne i vertikalne orijentacije. Prvi Samsung držač sam zamenio identičnim kada sam slučajno seo na njega u kolima i slomio ga. Čini mi se da vakum na novom držaču lošije drži od vakuma na starom telefonu. Ja ga kačim na šoferšajbnu, nisam probao na podmetaču za instrument tablu. Ne bih ti preporučio kinesku kopiju jer kopije obično tresu mnogo više.

Dodato bih da se telefon zagreva više nego što bih voleo u slučaju kada paralelno radi navigacija i kada se puni baterija. Doduše po tom pitanju su svi moji prethodni telefoni bili lošiji.

Jedina ozbiljna zamerka je što u Srpskoj verziji kuca Samsung SOC umesto Snapdragona 855 ali pošto je telefon plaćen virmanski nisam ni imao opciju da kupim Snapdragon verziju.

Svaka cast na opisu...vrlo realno :) :smash:

Poceo senzor opasno da me zeza zadnja 2 dana. Pali mi se ekran tokom razgovora, u dzepu pokusava da otkljuca telefon. Da li mogu da ispeglaju to softverski ili su jednostavno losi senzori? Razmisljam se da ga menjam za xs max ili note 9

ako moze neki rezime, treba uskoro da uzmem neki telefon, mislio sam s10e (ravan ekrwn, kompaktan, fp senzor iza) pa sam shvatio da je i s10+ prakticno kao redmi note 6 pro na ciju sam velicinu navikao, a opet bolju bateriju ima nego obicni s10. Zanima me da li face unlock lepo radi (ako krene finger print da smara), i gde u Bgd moze po preporuci da se uzme i da zalepe neko solidno staklo. Hvala

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

Daleko je ovo od savrsenog, bar kad je 10e u pitanju.U nekim situacijama sam fasciniran brzinom ali se redovno desava kad pokusam da otvorim neki sajt preko pretrazivaca da stane, zakoci.Samo izbacivanje iz ram memorije i ponovo ucitavanje resava problem.

ako moze neki rezime, treba uskoro da uzmem neki telefon, mislio sam s10e (ravan ekrwn, kompaktan, fp senzor iza) pa sam shvatio da je i s10+ prakticno kao redmi note 6 pro na ciju sam velicinu navikao, a opet bolju bateriju ima nego obicni s10. Zanima me da li face unlock lepo radi (ako krene finger print da smara), i gde u Bgd moze po preporuci da se uzme i da zalepe neko solidno staklo. Hvala

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk
Moutfitters folija obavezno. U BG-u imas ih u Delta City, izmedju standa VIP-a i Samsungove radnje....Ceo telefon ti oblepe i apsolutno ne mozes da provalis da ima ista...Telefon ostaje u izvornom izgledu a zastita je vrhunska....Kosta 4000 dinara za S10+ i dobijas dozivotnu garanciju....[emoji106]

Covjek je pitao za face unlock. Kod mene nema tih problema na s10+.

I, valjaju li čemu? [emoji3]

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Aj ako neko naleti negde po oglasima (ili zna nekoga ko prodaje) na s10e ili običan s10 sa 256/512gb da je u duos izvedbi i snapdragon neka javlja pls.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Vrhunske...I sad sam provalio, kada nesto slusas i skines ih ali ne prekidas to sto slusas, automatski se gase i krece zvuk ponovo odande gde si stao kad si ih skinuo....[emoji772][emoji772][emoji772]

Aj ako neko naleti negde po oglasima (ili zna nekoga ko prodaje) na s10e ili običan s10 sa 256/512gb da je u duos izvedbi i snapdragon neka javlja pls.

Jel.moze da se postuju linkovi? Jel.mora Snapdragon?

Ne može, i ja činim prekršaj do nekle što pitam ovde al aj računam u temi sam, stari član, treba pomoć itd [emoji56]

@Opus Dei mora snap

Poslednja izmena:

Ne mogu da editujem post pa jos samo jedan momenat vezan za slusalice...Imaju ugradjen mikrofon i koristis ih najnormalnije za razgovor...[emoji106]

Sve u nadi da ce biti u skladu sa propisima, moram pitati...
U temi o snimanju telefonskih razgovora jedan forumas rece da njemu na S10+ radi snimanje razgovora (i dolaznog glasa sagovornika) https://forum.benchmark.rs/showthre...manje-poziva&p=5870306&viewfull=1#post5870306
Da li je tako i kod vas ostalih vlasnika S10 svih verzija telefona?
Sta je sa S10E i sa S10+ radi li on oba telefona obostrano snimanje razgovora?

Sve u nadi da ce biti u skladu sa propisima, moram pitati...
U temi o snimanju telefonskih razgovora jedan forumas rece da njemu na S10+ radi snimanje razgovora (i dolaznog glasa sagovornika) https://forum.benchmark.rs/showthre...manje-poziva&p=5870306&viewfull=1#post5870306
Da li je tako i kod vas ostalih vlasnika S10 svih verzija telefona?
Sta je sa S10E i sa S10+ radi li on oba telefona obostrano snimanje razgovora?
Ja sam pokusavao ali nisam uspeo da nadjem opciju....Na S8+ sam je imao...

Meni aplikacija Cube ACR sa PS-a radi odlično na S10e.

Послато са SM-G970F уз помоћ Тапатока

ACR radi savrseno...Jasan svuk da ne moze biti bolje....Probajte da nadjete pro verziju...[emoji1696]

Ja se mlatim vec sat vremena i probavao 3-4 app, i sve pobrisao jer ni jedna koju sam probao ne belezi Ime/contact vec samo Unknow...
I tek sad provalim da imam instaliranu ovu app i da je pro verzija...Kako, kad sam.ja to uradio sam Bog zna...[emoji1787]
3c001843b26ad528ff7761e1a57cd3c0.jpg
bb424e3c5ec80c845a99dea2a4887352.jpg

I ovavezno ovu verziju...

53565f1f913faf6657b5ee2c34cad291.jpg

5796d93d18bfb66be449ba56a2c263db.jpg

Da bi radila aplikacija u Settings-u mora da vam bude stiklirana ova opcija, inace nece da radi...To je bio u stvari problem zasto sam totalno zaboravio na nju...Ne funkcionise bez ovoga...

8dde423b86ef1068717568cd787a3d2e.jpg

Poslednja izmena:
Aman tagujte @Zeha nek vidi pa da reši muku već jednom [emoji56]

Vrh Dno