Šta je novo?

Samsung Galaxy S III Mini

Po kvalitetu plastike sigurno neces izvaliti koji je koji :d

Ma lako ces proveriti, dovoljno je da pogledas u ekran, super amoled ne mozes da ''omasis'' :) A i kapiram da nema sanse da su to kineske kopije, verovatno su poskidani sa nekih mreza i sa 6-12 meseci ''garancije''.

Mozda je najbolja opcija da pratis oglase i kupis fon sa neke od nasih mreza, sva 3 operatera imaju GS 3 Mini pa ce ih sigurno biti po oglasima za prihvatljiv kes uskoro a imaju 2 godine garancije i predvidjeni su za nase trziste.

Sad sam prelistao oglase na mob.svetu, imas telefone stare 24h za 260e, sa 2 godine garancije, ako zuris ovo je najbolja opcija mada kapiram da ce ih za mesec dana biti jos vise po oglasima za oko 230e.

Poslednja izmena:
Tnx hsv.stoned
Sada sam bas kontaktirao jednog sa oglasa ima I polovnih a ima I novih za tu cijenu sa sve garancijom i mogucnosti zamjene. Tako da ce definitivno pasti jedna (S3 mini) masina poslije praznika.

Tnx hsv.stoned
Sada sam bas kontaktirao jednog sa oglasa ima I polovnih a ima I novih za tu cijenu sa sve garancijom i mogucnosti zamjene. Tako da ce definitivno pasti jedna (S3 mini) masina poslije praznika.
Molim te da podeliš iskustva kada budeš pazario S3 mini. Čuo sam da su im je bagovita ova serija koju su dobili. Kažem čuo, pa želim da mi to neko proveri. Da li se koči, secka, flešira itd.

Procitah negde da je S3 mini dobio losu ocenu kada je u pitanju prijem signala i dostupnost mreze.

Čisto sumnjam u to. U svim telefonima danas je radio manje, više isti.

@mousewho
Javicu nije problem sledece sedmice cu ici da pogledam i kupim ako bude sve ok. Sto se tice bagovanja pre neki dan cackao s3 mini u telenoru i nisam primetio stucanje ni zapinjanje ni u kom pogledu. Sve radi kao podmazano cak sam kasnije cackao i HTC desire x i nije tako fluidan cak poprilicno zapinje u browseru kada je web strana zahtevnija. Nadam se samo da nema razlike izedju s3 mini u oglasima i kod mobilnih operatera.

Stigla je makina s3 mini :happy::banana:
Kupio sam u Pebble Blue boji koja po meni mnogo bolje izgleda od bijele ali o ukusima ne vrijedi raspravljati. Platio sam ga 260e nov sa garancijom i nije skidan sa mreze.
Sam telefon je odlicno sastavljen i cvrst nema krckanja ni mrdanja ni u kom pogledu, u sta sam sumnjao jer je poklopac za bateriju prilicno tanak ali kada se sklopi sve legne savrseno. Odmah da kazem da problema sa signalom nisam imao ama bas nikakvih.
Sto se tice interfejsa meni je ovo prvi samsung/android mob ali mi se opasno dopada i sve klizi kao po loju. Prelasci iz menija u program i obrnuto je skroz fluidno uz povremenu zadrsku u zavisnosti od programa ali bez ikakvog stucanja. Surfanje netom je skoro pa odlicno, a na zahtjevnim stranama sa pregrst flesa i reklama mozda stucne katkad, ali nista strasno. Slusalice koje se dobijaju uz uredjaj su in-ear tipa i dobija se 4 velicine gumica a zvuk je odlican. Igrice nisam igrao jer ih skoro nikada na mobu i ne igram. Baterija drzi bez problema 1dan sa osvetljenjem na max i koristenjem wifi skoro cijeli dan, a vjerujem da moze dva bez poblema uz normalno koristenje ali ja ga vec 2 dana cackam konstantno. To je to za sada ako ima pitanja pucajte a ako neko hoce slike ili neki klip mogu ih zakaciti sutra. :wave:

Poslednja izmena:
@bandara, please, kada budeš bio na ulici, pri dnevnoj svetlosti, a Suncu pogotovu, obrati pažnju kakvo je osvetljenje ekrana? Da li treba u mrkli mrak da se skloniš kako bi odkucao poruku, odgovorio se na poziv ili ne? I kako se čuje zvuk zvučnika i mikrofona(ima li šumova) kada si na ulici? Naravno, kad stigneš. Hvala i za ovoliko.
By the way, ovih dana se pored ovog fona razmišljam u vezi Huawei Ascend P1, HTC One S i Xperia P. Svi su oni generalno bolji od S3 mini, ali po meni imaju jednu veliku manu, a to je da se ne može skinuti zadnji poklopac, a da ga ne odeš u servis. Verujem da su se skoro svi android telefoni zabagovali bar jednom da si morao da izvadiš bateriju kako bi proradio. Sa ekspeditivnošću i odgovornošću naših operatera, u takvom slučaju ostaješ bez telefona najmanje nedelju dana, a po meni je to veliki minus. Plus ako nemaš sd slot, može da ti napravi velike probleme kod rutovanja, upgradeovanja i ostalih operacija koje uključuju sd karticu.

Pre par dana mi je zakucao telefon ( Xperia P, jedino zakucavanje do sada i jedini problem) neka budjava aplikacija je bagovala, telefon se jednostavno restartuje istovremenim pritiskom na 3 tastera (volume rocker oba i taster za zakljucavanje/power on/off) i zadrzi se x sekundi. Aplikaciju sam obrisao i to je to.

Znaci ni One S, ni P1 ni XP nece praviti probleme oko restarta.
@bandara, please, kada budeš bio na ulici, pri dnevnoj svetlosti, a Suncu pogotovu, obrati pažnju kakvo je osvetljenje ekrana?

Sto se ovoga tice, imam Wave i XP Sony, odgovorno tvrdim da super amoled nema sta da trazi na dnevnoj svetlosti pored ovog Sony displeja. Wave samoled je na 8/10 a XP displej na 70% osvetljenja.
Solidni su super amoled ekrani u ovim uslovima ali je Sony displej bolji sto se tice prikaza na jakoj dnevnoj svetlosti.

E sad, izbor je tvoj, vidim da razmisljas i o P1 i One S..

@bandara, lepo si prosao, u finansijskom smislu, okaci neke fotografije :)

Poslednja izmena:
@hsv.stoned , za One S i ostale HTCove imam problem jer sam od više ljudi koji poseduju neki od HTCa saznao da njihova verzija androida koristi više memorije pri radu, a samim tim i više troši bateriju od ostalih(bar do 3.0), a jedina nedoumica oko P1 je proizvođač taj koji mi ne uliva poverenje iako sam čuo sve same pohvale za ovaj model.

@bandara, je l' ima S3 mini notification LED diodu? Mislim na lampicu koja te obaveštava da imaš novu poruku, propušteni poziv i sl.

@mousewho Nema led diodicu ali ima na lock screen-u obavestenje i kada otkljucas ekran u notification bar-u. Za citanje vani i fotografije moba pisacu malo kasnije.

Stigla je makina s3 mini :happy::banana:
Kupio sam u Pebble Blue boji koja po meni mnogo bolje izgleda od bijele ali o ukusima ne vrijedi raspravljati. Platio sam ga 260e nov sa garancijom i nije skidan sa mreze.
Sam telefon je odlicno sastavljen i cvrst nema krckanja ni mrdanja ni u kom pogledu, u sta sam sumnjao jer je poklopac za bateriju prilicno tanak ali kada se sklopi sve legne savrseno. Odmah da kazem da problema sa signalom nisam imao ama bas nikakvih.
Sto se tice interfejsa meni je ovo prvi samsung/android mob ali mi se opasno dopada i sve klizi kao po loju. Prelasci iz menija u program i obrnuto je skroz fluidno uz povremenu zadrsku u zavisnosti od programa ali bez ikakvog stucanja. Surfanje netom je skoro pa odlicno, a na zahtjevnim stranama sa pregrst flesa i reklama mozda stucne katkad, ali nista strasno. Slusalice koje se dobijaju uz uredjaj su in-ear tipa i dobija se 4 velicine gumica a zvuk je odlican. Igrice nisam igrao jer ih skoro nikada na mobu i ne igram. Baterija drzi bez problema 1dan sa osvetljenjem na max i koristenjem wifi skoro cijeli dan, a vjerujem da moze dva bez poblema uz normalno koristenje ali ja ga vec 2 dana cackam konstantno. To je to za sada ako ima pitanja pucajte a ako neko hoce slike ili neki klip mogu ih zakaciti sutra. :wave:

Ajd molim te pošalji mi privatnu poruku gde si ga kupio za tu cenu. Hvala!

@hsv.stoned , za One S i ostale HTCove imam problem jer sam od više ljudi koji poseduju neki od HTCa saznao da njihova verzija androida koristi više memorije pri radu, a samim tim i više troši bateriju od ostalih(bar do 3.0), a jedina nedoumica oko P1 je proizvođač taj koji mi ne uliva poverenje iako sam čuo sve same pohvale za ovaj model.

Meni se licno Sense kao ni TW Samsungov ne svidjaju.. cak mi i smetaju.. P1 je odlican telefon i nema veze sto je huawei.

Najbolji izbor bi bio HTC One S ali sa S4 Krait dual core-om ali je on sigurno preko 300e ako uopste moze da se nadje kod nas.

Koji god da uzmes od ova 4 koja si nabrojao neces progresiti samo treba da nadjes dobru ponudu.

@Air-max poslao sam ti Pm
Sto se tice svetline displeja napolju nije potrebno nikakvo sakrivanje u hlad da bi se moglo citati. Ja koristim Max osvetljenje i jeste na suncu displej tamniji ali nista drasticno poredeci ih sa drugim ni govora o ne citljivosti pogotovo ne u osnovnim aplikacijama tipa poruke,imenik ... Ima zanimljiva opcija za poruke koja pri citanju moze da menja font koristeci volume up/down. Posto je vec pao mrak sutra u toku dana cu slikati uredjaj vani pa cu okaciti slike.
E da zvuk je bez ikakvih smetnji i sumova (Uobicajenog kvaliteta) a sagovornici se ni jednom za ova dva dana nisu zalili tako da je i mikrofon ok.

Poslednja izmena:
Ovde u Nišu, kako sam čuo, je cena 250 eura. Što ga stavlja u cenovni rang sa Galaxy Advance-om, a tu su i po performansama. To je već ok cena.

@Corvus Corax , možeš li u privatnoj poruci da mi kažeš gde može da se kupi S3 mini za ove pare?

Ne mogu jer ne znam tacno. Ima mnogo prodavnica u Niškom podzemnom prolazu i tu se sigurno moze naci po toj ceni.

Meni ovo izgleda i više nego čitljivo. Na koliko ti je bilo podešeno osvetljenje kada si ovo fotografisao?

Meni ovo izgleda i više nego čitljivo. Na koliko ti je bilo podešeno osvetljenje kada si ovo fotografisao?

Vec sam napisao negdje gore osvetljenje displeja je na max ili ti 100%. Sa umjerenim koristenjem moze da izgura bez problema 2 dana i stvarno je baterija za pohvalu. Meni je steta da ovakav displej zatamnim jer su slika i boje odlicne, a ko zeli da mu baterija sto duze traje ima opcija u notification bar-u power saver i to je to. Evo recimo danas sam imao poziva (15-20 min), porukanje i oko 1,5-2 sata interneta (wifi) a baterija je na 78%.

Poslednja izmena:
Odlican je sto se tice autonomije GS 3 Mini, evo prilicno svezih rezultata sa gsm arene ali ostaje nejasno kako pri pozivima prilicno brze trosi bateriju nego pri surfu i gledanju videa.

http://blog.gsmarena.com/samsung-galaxy-s-iii-mini-finishes-our-battery-tests-the-results-are-inside/

Sto se SS tice, ovo jeste dnevna svetlost ali nisu ekstremni uslovi, na ''jakom'' suncu pa cak i ovom zimskom super amoled nema sta da trazi pored Xperia P ekrana (super amoled 8/10 ili 10/10 osvetljenje a na XP 70-100%). Samoled na Wave-u i SGS 3 mini je isti sto se tice rezolucije i prikaza samo je na ovom drugom 4'' dijagonala.

Ali ovo su ekstremni primeri, odradice super amoled solidan posao u vecini situacija sto se tice vidljivosti na dnevnom svetlu.

@hsv.stoned
Naravno ali koji jos mob izgleda odlicno na direktnoj suncevoj svjetlosti. Osim toga vecina displeja pri direktnoj svjetlosti ima refleksiju pa je to jos jedna otezavajuca okolnost. Nijanse su u pitanju neki blago svjetliji neki malo tamniji ali ni jedni ne cine cuda.

Moja žena ima Galaxy Fit sa TFT ekranom od 240x320, pa se pri maksimalnoj osvetljenosti ekrana sasvim ok vidi pri jakom suncu, tako da ce se ovaj verujem na suncu jos bolje pokazati.

@hsv.stoned
Naravno ali koji jos mob izgleda odlicno na direktnoj suncevoj svjetlosti

Xperia P ;) Uporedio sam, direktno super amoled i ovaj sa XP.

Ali nema veze, to su neke ekstremne situacije, i super amoled je dosta citljiv na dnevnom svetlu. Ipak 4'' samoled 480x800 pentile vs 540x960 led lcd sa white magic tehnologijom - bez razmisljanja ovaj drugi. Kad smo vec kod ekrana.

A ovako XP vs GS 3 mini.. Sony ima bolje kuciste (i lepse, ovo je subjektivno) tj primetno kvalitetnije materijale, bolji kamkoder i malo bolju kameru, primetno bolji ekran (gustinu piksela i realne boje + bravia) i vidljivost u svim uslovima a GS 3 Mini ima bolju autonomiju, perfektan prikaz crne boje i JB (mada Sony XP dobija JB krajem marta).

Sad, kome sta odgovara to ce i kupiti :) Ali je bitno da se neko ne zaleti i ne kupi ove telefone po zvanicnim cenama od oko 53k din (sony) ili 55k din (S3 mini) :d jer definitivno ne vrede ovoliko. Za 250e sa 2god garancije iz oglasa su dobra kupovina. Sony je pristupacan i kod operatera a S3 Mini kosta primetno vise i priblizava se klasi iznad.

Poslednja izmena:
Xperia P ;) Uporedio sam, direktno super amoled i ovaj sa XP.

Ali nema veze, to su neke ekstremne situacije, i super amoled je dosta citljiv na dnevnom svetlu. Ipak 4'' samoled 480x800 pentile vs 540x960 led lcd sa white magic tehnologijom - bez razmisljanja ovaj drugi. Kad smo vec kod ekrana..

Ako budeš bio slučajno u NS-u moramo odraditi test, jer je nemoguće da lcd bolje radi od samoleda na suncu... :p Toliko testova je bilo i tačno je objašnjavano zašto je na amoledu bolje... Doduše za GS2 znam da ima poseban premaz + ima jako tanko staklo da bi bio još bolji touch + prikaz ;)

Moze al da ne bi cekao uzmi i guglaj malo, fazon je u WhiteMagic tehnologiji i tome sto XP displej ima 2 pa skoro i 3x jace osvetljenje od samoleda, zavisi kog jer ni svi super amoledi nemaju isto osvetljenje.

Naravno, sve ovo bih shvatio sa rezervom ali sam imao priliku da se uverim i XP vs Wave a i SGS II koji ima ortak, uopste, ako mi verujes, pegla mi se od SGS II ekrana posle koroscenja XP, mada mi se jos vise peglalo dok nisam podesio osvetljenje samoleda na 8/10 (po mom misljenju ovo je idealno za samoled) a ortak drzao na 5/10 :d

Ako neko mrzi izbledele jadne lcd/tft itd ekrane stare generacije ja ih mrzim ali ovaj Sony displej toliko prija ocima da je to neverovatno, jedino sto crna nije bas najbolja ali se to kompenzuje prikazom ostalih boja i qhd rezolucijom na 4'' :p

Znaci, led white magic lcd 70% osvetljenje vs super amoled 8/10 - na suncu se bolje vidi sony displej, ista situacija je i na 100% osvetljenja. Da nisam probao ni ja ne bih verovao ;)

U ovome je fazon :

http://uk.hardware.info/reviews/3061/10/sony-xperia-p-review-brighter-than-the-sun-test-results-display-brightness

Posto jos uvek koristim i Wave (u pon. uzima cale) i XP mogu onako laicki da zakljucim da samoledi imaju prezasicene boje i kontrast ali im bas fali prirodno osvetljenje i boje. Wave i SGS II displej i na 10/10 osvetljenju deluju nekako mracno u odnosu na XP displej a o nerealnosti boja da ne pricam. Jedino ta crna sto mi nedostaje a za prikaz multimedije bravia odradjuje kvazi super amoled posao al' opet na prirodniji nacin. Ranije su kidali one jadne Sony Ericsson, htc, LG displeje ali danas noviji led i ips kidaju njih :p

Ako te bas toliko zanima i ne mozes da cekas skokni do vipa pa uporedi na licu mesta, samo iskljuci auto rezim osvetljenja na XP :)

Poslednja izmena:
Da li znaš da ima podešavanje ekrana za GS2? Verovatno je drugar na Stock-u ili AOSP romu gde su boje dosta tamnije :)

Taj white magic je malo i marketing to znaš valjda, a uporedjivao sam još pre iha haj meseci arc S i moj i znam da mi je drugarica rekla joj sto je kod tebe tako svetlije, ali koliko god bilo svetlije kod mene ona je rekla da ne bi dala Sony ni za živu glavu :D

A opet ja ne moram da držim više od 40-45% osvetljenja po ovakvim danima, a po jarkom suncu oko 65-70%... Inače ne moram da budem na jarkom suncu, ja ne znam ni šta ljudi rade na jarkom suncu pogotovo leti kad su 40+ temperature... Ako mi bas treba nazovem, a ako mi treba net sigurno ću se skloniti malo sa strane, neću stajati na užarenom betonu :D

P.S. Ponekad te ne razumem... :D
Prvo si se kunuo u wave i amoled i crnu i da je to nešto najbolje... Sad si prešao na XP i na lcd sa led osvetljenjem, pa je sad to kidalica i najbolje na svetu, sledeće je IPS koji će biti kidalica za lcd+led osvetljenje... Posle toga mislim da možeš da napraviš neki svoj ekran i da on bude najbolji na svetu, da ne moraš da prelaziš na bolje :p

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno