Šta je novo?

Samsung Galaxy S III Mini

Aj more da predjemo u XP temu ;)

Ne znam koji rom lik ima, uglavnom sumnjam da zijaci i efsuje jer to vec ne mora :d A njegov cale ima SGS III pa je i ortak par puta nosio, nisam mnogo cackao taj sapun :d al dovoljno da se uverim u strokavost glossy plastike :smoke: ali i kvalitet zvuka (ponovo presveti wolfson ;) ) i ima one rezime rada samoleda sto je dobro.

Ma naravno da moze da se podesava, tako sam ja i XP displej malo ohladio :D

A da li je WhiteMagic marketing.. pa naravno ali uzmi XP, podesi osvetljenje na koliko oces i kreni da surfujes ili igras bilo koju igricu gde ima bele boje i smucice ti se samoled ;) Arc S je ok ali ne moze da se poredi sa ovim, uostalom rekoh ti, imas ih u vipu pa probaj na par minuta ;)

Poslednja izmena:
Na mom Gnexu je bela sjajna, doduse sa Trinity kernelom.

Poslednja izmena:
Ako mi verujes i na Wave-u je bela sjajna u odnosu na SGS II default. I sjajna uopste cak i u odnosu na matore lcd i tako sam mislio sve dok nisam poceo da gledam u XP displej, znaci WhiteMagic nije prevara :)
Mada Nexus ima jedan od bolje podesenih samoleda.

A da ne bismo gusili temu aj u XP ili jednostavno probajte XP displej u vipu ili mts-u, ako ih jos ima tamo.

Ljudi, batalite više te ekrane. Nađete se na privatnim porukama pa ćaskajte tamo i u sitna crevca pričajte o ekranima.

Pao je telefončić, i mogu reći da sam impresioniran. Telefon je prelep i jako kvalitetne izrade, konstantno imam osećaj da držim nešto premium u rukama, osećaj kvaliteta stakla na ekranu, kako prst klizi po njemu, to nisam video ni kod jednog telefona do sad. Sam ekran je ekstra kvaliteta, prelepih boja, a crna je zapravo mrak, odsustvo boje, što bi i trebalo da bude. Telefon je užasno brz, JB nenormalno dobro radi i sve prosto klizi, neverovatno kakva promena u odnosu na GB samog starog telefona.

U svakom slučaju, prezadovoljan sam, ne mogu da zamislim kakvi će telefoni biti za npr. 2-3 godine, kad mi ovo sada izgleda kao savršenstvo.

Prodje vec par meseci od kako se pojavio kod nas pa me zanima kakvi su vam utisci?

Može li neko da napiše svoje utiske? Pola teme e rasprava o ekranu. :) Dajte neke konkretne informacije za ovaj model.

Koristio sam ovaj telefon, izuzetan je stvarno. Po meni je laksi za rukovanje od S3 jer je manji i moze da stane u jednu ruku. Naravno da je losiji od S3 jer ima dualcore procesor, ali telefon je zahvalan. Ako hoces da uzmes, neces se pokajati :)

Uzeh juče ovaj telefon, za sada se upoznajem sa mogućnostima i podešavam ga za svoje potrebe, u svakom slučaju čini mi se da je telefon odličan za pare koje sam dao. Da bih ubrzao proces "upoznavanja" sa telefonom i podešavanja zamolio bih nekoga ako ima vremena da mi pomogne i odgovori na par pitanja. Zanimaju me dve stvari, prva je da li se može promeniti boja za jačinu GSM i Wi-Fi signala u status baru koja je siva i baš užasno izgleda? Za početak me zanima da li postoji neka stock opcija za to, bez launcher-a ili root-ovanja telefona? Druga stvar je da li se kamera može ostaviti sa default opcijama ili ste možda nešto menjali da bi poboljšali kvalitet fotografija? Kameru još nisam koristio pa me zanimaju vaša iskustva?

Unapred hvala na svim odgovorima!

1. Ne postoji, moraš da rootujes neki od custom MODs.
2. Samo ostavi na auto settings i vozi.

Pretpostavljao sam da je tako, hvala ti puno na brzom odgovoru! :)

Posle par dana korišćenja telefona mogu reći da sam stvarno zadovoljan ali imam još jedno pitanje. Da li je moguće da ovaj telefon nema treperenje led lampice kao obaveštenje za propuštene pozive i poruke? Nije nešto preterano bitno ali je opet svakako korisna opcija.

Pa ako nema led nema šta da treperi :D

Skini program sa playstora za ta obaveštenja. Mislim da je NoLed najbolji - na SAMOLED display-u se skoro ni neprimećuje što se tiče potrošnje baterije.

Hehehehe u pravu si, ispao sam malo glup, tek posle napisane poruke sam provalio da uopšte i nema led lampicu. :smash: U svakom slučaju probaću NoLed, hvala! ;)

Izvinjavam se na gomilanju poruka u ovoj temi ali pojavio mi se problem sa telefonom. Naime imam propuštene pozive iako mi je telefon bio uključen, dobijem poruku od operatera da sam imao propušten poziv. Napisaću ovde bitne detalje pa ako neko ima ideju šta bi mogao da budem problem neka napiše. Evo i svih bitnih informacija:
- Telefon je kupljen u Telenoru i koristim Telenor postpaid karticu, nije root-ovan.
- Tokom korišćenja telefona nisam primetio da ima problema sa signalom niti da ispada iz mreže.
- Telefon je radio savršeno nekih 15 dana i onda su se počeli javljati ovi problemi u poslednjih par dana. Nikakva nova aplikacija nije instalirana pre toga, sve aplikacije su instalirane prvog dana.
- Obično imam 2-3 propuštena poziva u različitim vremenskim razdobljima, razgovarao sam sa ljudima koji su me zvali i nekada bi obaveštenje da sam nedostupan odmah bilo a nekada 5-6 sekundi nije bilo nikakvog signala i tek onda obaveštenje da sam nedostupan. Odmah posle toga bi im stigla poruka da sam dostupan a meni bi stizala poruka o propuštenom pozivu.
- Telefon sam od početka držao na 2G mreži sa isključenim Mobile data jer internet koristim samo preko Wi-Fi, kada se problem pojavio probao sam opciju automatsko prebacivanje između 2G i 3G mreže sa isključenim Mobile data ali nije pomoglo.

Ako treba još neka informacija samo me pitajte i napisaću ovde. Aparat je u garanciji ali opcije nošenja u servis i factory reset eventualno pre toga ostavljam za kraj. Da nije možda problem i u Telenor mreži? Mada na netu nisam nalazio da se ljudi masovno žale.

Unapred hvala za svaku pomoć. :)

Uzeo sam telefon pre jedno mesec dana(nov) i bio sam i vise nego zadovoljan.Medjutim od pre neki dan baterija se nenormalno brzo prazni,u pocetku mi je trajala skoro tri dana a sad moram svaki dan da je punim.Pri tom jedva da ga i koristim.Nisam ubacivao nikakve aplikacije u medjuvremenu,rutovao i sta ti ja znam....

Meni baterija traje oko dan i po u zavisnosti koliko ga koristim, ako kažeš da ga uvek isto koristiš a baterija sada kraće traje moguće da je neka aplikacija počela da pravi problem i troši bateriju. Ukoliko nemaš pretpostavku šta pravi problem probaj da ga vratiš na fabrička podešavanja i vidi kako se telefon ponaša.

Pomagajte, ženin s3 mini se već 5. put za redom resetuje bez razloga. Šta je problem?

Resetuj telefon, formatiraj memorijsku...to su neki prvi koraci.

Da li je instalirana neka nova aplikacija? Da li se restartuje prilikom korišćenja neke aplikacije ili sam od sebe? Teško je dati konkretan odgovor na ovo pitanje, mogu se recimo deinstalirati sumnjive aplikacije i one koje se manje koriste pa videti kako se telefon ponaša. Ukoliko se problem i dalje ponavlja može se telefon vratiti na factory reset i sve obrisati sa njega, najbolje bi bilo da se tako koristi par dana i da se vidi da li je rešen problem sa restartovanjem. Ukoliko se i dalje restartuje po meni je najbolje odneti u servis ako je telefon pod garancijom a s obzirom na model trebao bi da jeste. To je neki redosled poteza koje bih ja uradio ali svakako neka se javi i neko sa drugim idejama ili konkretnim odgovorom.

Da li neko mozda zna neki root za S3 mini, a da je dobar... pls za link ili tako nesto. hvala

Samo da javim da je rešen problem zeninog s3 mini. Izgleda je pokušavao sam da updateuje Samsung apps, pa je nesto prekidali i pucalo. Sad je ok. Hvala svima

Narode da li vi koji imate ovaj telefoj posle duze vremena mozete reci da je dobar izbor za nezahtevnog korisnika ( citaj zensko). Zelim uzeti kao poklon nekome, ali citajuci razne komentare, sto po gsm-u sto po nasim domacim forumima sve vise me nekako udaljava od kupovine. Na gsm areni 95% ljudi se zali na bateriju, dok po domacim forumima ljudi se zale da telefon gubi signal i ispada iz mreze, kao i da dobijaju obavestenje o propustenim pozivima. Da li je to reseno nekim softverskim ispravkama, ili je to mozda od serije do serije razlicito? Poceo sam razmisljati o drugom modelu, SGS Galaxy Core, cena im je danas ista, a za sada nema bagova i mana ( ali vise idem ka miniju ). Upoznat sam sa svim tehn. k-kama oba telefona, samo me interesuju licna iskustva nakon duzeg vremenskog eksploatisanja telefona. Hvala unapred.

Nemam lično, ali sestra ga koristi već neko vreme i za sad se nije žalila. Mada ona nije neki zahtevni korisnik, sms, mail, face, poneka igrica i net.

Pogledaj i htc one sv. Jača baterija, sličan hw, slična cena, a daleko lepši telefon.

Verovatno jeste bolji izbor htc, ali sta ces zensko kad se navikne na jednu marku, tesko da se moze ubediti u drugog proizvodjaca. A koristio bi se fon u identicne svrhe kao sto si napisao. Za sada su opciji ili Core ili S3 mini.

Telefon je više nego dobar za nezahtevnog korisnika, ja za sebe mogu reći da sam daleko od nezahtevnog korisnika a sasvim sam zadovoljan sa S3 Mini-jem. Što se tiče baterije ona je takođe dobra i bez problema izdrži dan sa dosta korišćenja, naravno i više ako se telefon manje koristi. U vezi gubitka signala taj problem zaista postoji i naravno da nije zanemarljiv, do sada to nije rešeno iako je nedavno bio update. Nekom se to dešava češće a nekom ređe a ne znam da li se dešava na većini ili ne. Uglavnom meni se to ređe dešava i ne koristim telefon za posao pa mi i nije strašno ako ponekad vidim propušten poziv, svakako to nije mali problem ali ja sam poučen svojim iskustvom rešio da se ne nerviram zbog toga jer to ne mogu promeniti a kao što sam rekao ne koristim telefon za posao. U svakom slučaju moja preporuka za telefon osim tog potencijalnog problema koji treba uzeti u obzir.

Nazad
Vrh Dno